Γιατί Φοβάσαι να Προσεγγίσεις τη Γυναίκα που σου Αρέσει

Την είδες, σου άρεσε και αποφάσισες να κάνεις το βήμα και να την προσεγγίσεις. Παρόλα αυτά βλέπεις πως δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί κάτι σε τραβάει πίσω.

Φοβάσαι Να Προσεγγίσεις; Πώς Να Το Ξεπεράσεις

Κάθε φορά που επιχειρείς να προσεγγίσεις μια γυναίκα που σου αρέσει το άγχος σε κάνει να μην μπορείς να προχωρήσεις ούτε βήμα και να μην μπορείς να αρθρώσεις κουβέντα. Αυτή είναι μια κατάσταση στην οποία όλοι έχουμε βρεθεί κάποια στιγμή.

Το άγχος της προσέγγισης σε καταβάλλει και είναι τόσο ισχυρό που σε πολλές περιπτώσεις, αν δεν κάνεις κάτι για αυτό, μπορεί να διαρκέσει μια ζωή.

Πού οφείλεται όμως το άγχος της προσέγγισης; Ποιες είναι οι αιτίες που οδηγούν σε αυτό;

#1. Φοβάσαι Την Απόρριψη

φοβάσαι να προσεγγίσεις

Η απόρριψη είναι αναπόφευκτη όταν επιχειρείς να προσεγγίσεις γυναίκες. Εκ των πραγμάτων, δεν γίνεται  να σε θέλουν όλες.

Αυτό πρέπει να το βάλεις καλά στο κεφάλι σου, γιατί είναι γεγονός. Ακόμη και οι καλύτεροι έχουν απορριφθεί. Το ζήτημα είναι να παίρνεις την πρωτοβουλία και να κάνεις κίνηση.

Άλλωστε, ποιος νοιάζεται και ποιος ασχολείται με το ότι μια γυναίκα σε απέρριψε; Κι εσύ ο ίδιος θα το ξεχάσεις σύντομα. Αυτός είναι ο μοναδικός, σωστός τρόπος αντιμετώπισης μιας απόρριψης.

#2. Δεν Ξέρεις Tι Nα Πεις Και Φοβάσαι Να Προσεγγίσεις

Μπορεί να έχεις μπροστά σου μια πάρα πολύ όμορφη γυναίκα, την οποία θέλεις διακαώς να προσεγγίσεις και να γνωρίσεις καλύτερα, αλλά κολλάς, επειδή δεν ξέρεις τι να πεις.

Αυτή είναι μια κλασσική περίπτωση, που όμως μπορείς να αποφύγεις, αν χαλαρώσεις, δεις το πρόβλημα και σκεφτείς λίγο καλύτερα. Μήπως το ότι δεν ξέρεις τι να πεις είναι απλά μια δικαιολογία;

Ίσως νομίζεις ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να πεις όταν προσεγγίσεις μια γυναίκα πρέπει να είναι κάτι τρομερά έξυπνο και πολύ αστείο, όμως η πραγματικότητα απέχει αρκετά. Ακόμη και ένας απλός χαιρετισμός μπορεί να είναι αρκετός, για να ξεκινήσεις μια συζήτηση.

Αν παραλύεις μπροστά σε μια γυναίκα που σου αρέσει και θα ήθελες πολύ να προσεγγίσεις, τσέκαρε το παρακάτω βίντεο του Χρήστου, για να μάθεις γιατί συμβαίνει αυτό.

#3. Δεν Είσαι Προετοιμασμένος Και Φοβάσαι Να Προσεγγίσεις

Το να μην είσαι προετοιμασμένος, δεν αφορά μόνο το τι θα πεις, όταν θέλεις να προσεγγίσεις μια γυναίκα, αλλά πάει λίγο παραπέρα.

Στο φλερτ, και όχι μόνο, παίζει σημαντικό ρόλο η πρώτη εντύπωση. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να προσέχεις την εμφάνιση σου, να είσαι καθαρός και να μυρίζεις όμορφα. Όταν έχεις καλή εμφάνιση, βελτιώνεται και η ψυχολογία σου, καθώς αισθάνεσαι πιο καλά με τον εαυτό σου.

Επιπλέον, εκτός από το προσωπικό σου στιλ,  πρέπει να δώσεις σημασία στην γλώσσα του σώματος, την τονικότητα σου και την στάση του σώματος σου.

Η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική, όπως θα δεις στο βίντεο εδώ.

#4. Έλλειψη Αυτοπεποίθησης

Ένα από τα πιο αρρενωπά και ελκυστικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχεις, όταν θέλεις να προσεγγίσεις μια γυναίκα είναι η αυτοπεποίθηση.

Αν δεν πιστεύεις εσύ ο ίδιος ότι αξίζεις, τότε γιατί να το πιστέψει μια γυναίκα;

Όταν έχεις αυτοπεποίθηση, πιστεύεις στις δυνάμεις σου και αυτό είναι κάτι που αλλάζει ριζικά τον τρόπο που προσεγγίζεις.

Όταν μιλάμε για αυτοπεποίθηση, δεν μπορούμε να μη μιλήσουμε και για αυτοεκτίμηση. Μπορείς να τσεκάρεις το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

Ο μόνος τρόπος να αυξήσεις την αυτοπεποίθηση σου στο φλερτ είναι να προσεγγίσεις γυναίκες. Σταδιακά θα βελτιώνεσαι και θα απολαμβάνεις την διαδικασία όλο και περισσότερο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι θα κάνεις την πρώτη κίνηση και ότι θα μάθεις να δέχεσαι την απόρριψη.

Αν νομίζεις ότι δεν είσαι αρκετά ωραίος ή ότι υπολείπεσαι σε κάποιον τομέα, πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι αυτό δεν είναι παρά μια ακόμη δικαιολογία, καθώς πάντα μπορείς να κάνεις κάτι για να βελτιωθείς, είτε αυτό λέγεται γυμναστική, είτε ανανέωση της γκαρνταρόμπας.

#5. Έλλειψη Εμπειρίας

φοβάσαι να προσεγγίσεις

Οτιδήποτε και αν αποφασίσεις να κάνεις, θα είναι δύσκολο την πρώτη φορά. Το ίδιο ισχύει και όταν θέλεις να προσεγγίσεις γυναίκες.

Η έλλειψη εμπειρίας πολλές φορές σε αποτρέπει από το να κάνεις κίνηση, όταν σου αρέσει μια γυναίκα. Όμως, πώς θα αποκτήσεις εμπειρίες, αν δεν προσεγγίσεις ποτέ;

Είναι αποκλειστικά και μόνο στο χέρι σου να αποκτήσεις εμπειρίες. Μπορεί να δυσκολευτείς, σίγουρα θα απορριφθείς, όμως η προσπάθεια θα σε κάνει καλύτερο και οι εμπειρίες θα έρθουν.

Ήρθε η ώρα να κάνεις το βήμα, αλλά κάτι σε τραβάει πίσω; Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσω να το κάνεις.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.