Ώρα να Προχωρήσεις: Απλά Βήματα για να Ξεπεράσεις Επιτέλους την Πρώην σου

Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσει κάποιος την πρώην του. Όμως, με κάποια απλά βήματα μπορεί να γίνει μια καλή αρχή.

Το κεφάλαιο “ Πρώην” θα πρωταγωνιστήσει και σε αυτό το άρθρο. Έτσι και αλλιώς, είναι ένα ζήτημα που δεν μπορεί να κλείσει τόσο εύκολα αν δεν παρθούν σοβαρές αποφάσεις.

Πριν όμως διαβάσεις, πάτα play στο video του Χρήστου για την διαχείριση ενός ξαφνικού χωρισμού.

Χωρίζεις και σου λείπει. Το άρωμά της, το χάδι της, το βλέμμα της, η παρέα της. Ακούς το τραγούδι σας, όλα γύρω σου την θυμίζουν.

Για πολλούς είναι στενάχωρο το θέμα με πρώην, οπότε ας αστειευτούμε και λίγο πριν σοβαρευτούμε, δεν κάνει κακό. Και τώρα ας περάσουμε στην ουσία: Πώς θα την ξεπεράσεις;

Δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά αν έχετε μοιραστεί πολλά μαζί, αν έχετε περάσει πολύ χρόνο μαζί και κυρίως αν συναισθηματικά δεν έχεις αδειάσει, αλλά την θέλεις ακόμα.

Πόσο μάλλον αν δεν ήταν δική σου απόφαση να χωρίσετε.

Όπως ανέφερα και στο άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας, ο ανθρώπινος οργανισμός βιώνει τον χωρισμό όπως θα βιώσει και έναν θάνατο. Νιώθεις σωματικό πόνο. Όμως, το ανθρώπινο μυαλό λειτουργεί πολύ απλά.

Ο Δικός Μου Χωρισμός Και Το Κεφάλαιο Πρώην
Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσει κάποιος την πρώην του. Όμως, με κάποια απλά βήματα μπορεί να γίνει μια καλή αρχή.

Πολλοί μαθητές μου, γνωρίζοντάς με τώρα και βλέποντας πόσο δυνατός είμαι συναισθηματικά και πόσο συγκροτημένος, δεν μπορούν να διανοηθούν ότι αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα συναισθηματικής φύσεως με κοπέλα μου ή πρώην μου.

Ωστόσο, δε γεννήθηκα με φυσικό χάρισμα με τις γυναίκες. Και το 2006 είχα αρκετές αδυναμίες, οι οποίες με τη συγκεκριμένη γυναίκα βγήκαν στην επιφάνεια.

Το 2006 βίωσα έναν άσχημο χωρισμό. Με τη συγκεκριμένη κοπέλα ήμουν μαζί σχεδόν ένα χρόνο. Είχα ονειρευτεί τη ζωή μου μαζί της αρκετές φορές. Την διεκδίκησα και την ήθελα σαν τρελός.

Επίσης, έκανα απίστευτες υποχωρήσεις στον εγωισμό μου και στα θέλω μου για να είμαι μαζί της, οπότε όταν χωρίσαμε ένιωθα άδειος από ενέργεια και θέληση να προσπαθήσω με άλλη γυναίκα. Μου πήρε τρία χρόνια να την ξεπεράσω σαν κατάσταση, δύο χρόνια περίπου να την ξεπεράσω σαν γυναίκα και σύντροφο.

Σίγουρα με τις εμπειρίες και γνώσεις που έχω σήμερα, η σχέση αυτή θα είχε κρατήσει πολύ λιγότερο, καθώς και θα την είχα ξεπεράσει σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Πώς Βιώνει Ο Άνθρωπος Τον Χωρισμό – Και Η Πρώην;
χωρια

Το συναίσθημα του έρωτα προκαλεί η έκρηξη ντοπαμίνης στον εγκέφαλο. Παρόμοια έκρηξη ντοπαμίνης προκαλούν ισχυρά ναρκωτικά που ανεβάζουν τη διάθεση, όπως η κοκαΐνη. Η έκφραση “αυτή η γυναίκα για μένα είναι σαν ναρκωτικό” δεν είναι τυχαία.

Ανταποκρίνεται και στο πώς αντιδρά ο εγκέφαλός μας με συγκεκριμένες γυναίκες που μας προκαλούν δυνατά συναισθήματα.

Ακριβώς μετά τον χωρισμό, ο οργανισμός παράγει ορμόνη που προκαλεί άγχος, σε συνδυασμό με αδρεναλίνη. Γιατί;

Πολύ απλά επειδή, καθώς έρχεται ο χωρισμός, ο έρωτας δεν έχει κουμπί off να σταματήσει από τη μια στιγμή στην άλλη.

Επομένως ακόμα νιώθεις έντονα συναισθήματα. Η απουσία της συντρόφου όμως, που προκαλεί την έκρηξη ντοπαμίνης, δημιουργεί στον εγκέφαλο το συναίσθημα της στέρησης, με παρόμοιο τρόπο που προκαλεί και στον ναρκομανή η έλλειψη της ουσίας που του φτιάχνει τη διάθεση.

Ποια είναι λοιπόν τα απλά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να ξεπεράσεις επιτέλους την πρώην σου;

#1. Κάνε Αρνητικές Σκέψεις, Μην Κολλάς Στις Θετικές Αναμνήσεις Με Την Πρώην
σκεψεις

Το τέλος έχει έρθει. Δεν είστε πια ευτυχισμένοι μαζί ή δεν είναι πια η ίδια ευτυχισμένη μαζί σου. Εσύ αναπολείς την σχέση σας στην ακμή της και την θέλεις πίσω. Δεν είναι κακό να θυμάσαι τα όμορφα πράγματα σε μία σχέση.

Ωστόσο, ο χωρισμός ήρθε επειδή υπήρξαν προβλήματα. Εστίασε σε αυτά. Κάποιος δεν γίνεται πρώην τυχαία. Υπάρχουν λόγοι.

Μη μένεις ερωτευμένος με την έκδοση της κοπέλας σου όπως ήταν όταν ήσασταν ευτυχισμένοι, χωρίς προβλήματα. Η περίοδος του χρόνου που ήσασταν ευτυχισμένοι έχει περάσει και δε θα επανέλθει.

Εστίασε στους λόγους που οδήγησαν στον χωρισμό, ώστε να εμπεδώσεις πως αυτό που αναπολείς ανήκει στο παρελθόν και δεν υπάρχει ενδεχόμενο να γυρίσει πίσω ο χρόνος.

#2. Δώσε Χρόνο Και Χώρο Στον Εαυτό Σου Να Πενθήσει
γουλβεριν

Δε χρειάζεται να ξεκινήσεις αμέσως να ψάχνεις την επόμενη – αν και βοηθά. Επίσης, δε χρειάζεται να πνίξεις τα συναισθήματά σου. Δώσε στον εαυτό σου λίγες μέρες να πενθήσει, να κλάψει ίσως, αν αυτό έχεις ανάγκη να κάνεις για να ξεσπάσεις.

Αν αντιστέκεσαι στα συναισθήματα αυτά, απλά τα κρατάς παγιδευμένα και συσσωρεύεται η αρνητική ενέργεια. Πόνος, θυμός, θλίψη, αγανάκτηση μένουν μέσα σου ως συναισθήματα και σιγοβράζουν. Δεν θέλεις να συμβεί κάτι τέτοιο.

#3. Αγκάλιασε Την Πλευρά Του Εαυτού Σου Που Καταπιέστηκε Στη Σχέση Αυτή Από Την Πρώην
στιλερ

Είναι συχνό φαινόμενο μέσα σε μία σχέση, να νιώθεις ότι ένα κομμάτι του εαυτού σου αποδοκιμάζεται από την σύντροφό σου. Ίσως να μην της άρεσε τόσο το ότι την πείραζες ή που πήγαινες συχνά γυμναστήριο. Μπορεί να μην της άρεσε που μία φορά την εβδομάδα έβλεπες τους φίλους σου ή που δούλευες υπερβολικά πολλές ώρες.

Ότι και αν ήταν αυτό, τώρα που χώρισες ήρθε η στιγμή να ξαναδώσεις ζωή σε αυτό το κομμάτι του εαυτού σου που ίσως να σπαρταρούσε ετοιμοθάνατο μέσα στη σχέση.

Γιατί σίγουρα, ένας από τους λόγους που υποφέρεις όταν χωρίζεις, είναι ότι στη διαδρομή της σχέσης έχασες και ένα κομμάτι του εαυτού σου, άρα τον ίδιο σου τον εαυτό.

#4. Η Καλύτερη Εκδίκηση Είναι Η Επιτυχία
Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσει κάποιος την πρώην του. Όμως, με κάποια απλά βήματα μπορεί να γίνει μια καλή αρχή.

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, κατά το χωρισμό εκκρίνεται μεγάλη ποσότητα αδρεναλίνης και κορτιζόλης. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να γίνεις δημιουργικός.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έγραψε το τραγούδι “Το Άγαλμα”, μιλώντας για τον πόνο και τον καημό του χωρισμού. Η έμπνευση για αυτό το τραγούδι του ήρθε το βράδυ που οριστικοποιήθηκε το διαζύγιο με τη γυναίκα του. Όλος ο πόνος και το παράπονο του βγήκε σε έμπνευση.

Βέβαια, για να το διασκεδάσουμε και λίγο, η σύζυγός του τον χώρισε επειδή την είχε απατήσει δεκάδες φορές. Ωστόσο αυτός μίλησε στο άγαλμα για το φέρσιμό της και για τα άλλα της, τα ασυγχώρητα τα λάθη.

Χρησιμοποίησε την ενέργεια που έχεις στην καριέρα σου, μετά τον χωρισμό.

#5. Βγες Έξω Και Φλέρταρε
Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσει κάποιος την πρώην του. Όμως, με κάποια απλά βήματα μπορεί να γίνει μια καλή αρχή.

Φυσικά και αυτό είναι το σημαντικότερο. Να νιώσεις πάλι αρσενικό και κυνηγός. Να δεις ότι μπορείς και πάλι να προσεγγίσεις, να φλερτάρεις και να κερδίσεις μία γυναίκα που σου αρέσει.

Φυσικά, αν θέλεις να είσαι προετοιμασμένος, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο με τα 8 πιο συνηθισμένα λάθοι στο φλερτ:

Μετά τον χωρισμό, μπορεί να νιώθεις συναισθηματικά και ψυχολογικά εθισμένος με την πρώην σου. Ο λόγος είναι ότι μπορεί να ήταν η μοναδική πηγή που σου δημιουργούσε συγκεκριμένα δυνατά συναισθήματα και σε έκανε να νιώθεις πολύτιμος και μοναδικός.

Ήρθε η στιγμή να ξανανιώσεις μοναδικός και πολύτιμος. Το πένθος κράτησε αρκετά. Καιρός να γυρίσεις σελίδα.

Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά θα σου ακούγονται περίεργα, ειδικά αν είσαι ακόμα σε περίοδο που παλεύεις να πάρεις απόφαση το χωρισμό σου. Αλλά όπως ήδη διάβασες, ένας χωρισμός δε σημαίνει απαραίτητα ότι έφτασες στο χειρότερο σημείο της ζωής σου. Όλες τις καταστάσεις μπορείς να τις ξεπεράσεις και αυτήν τη δύσκολη στιγμή να την κάνεις πολύτιμη εμπειρία για τις επόμενες σχέσεις στο μέλλον.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν η σχέση σου σε χώρισε και δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς, δες εδώ.

Ξεπέρασε την πρώην και προχώρα παρακάτω, διεκδίκησε αυτό που θες ως Άνδρας Αξίας. Βρες το βιβλίο μας εδώ.

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.