Γιατί η Εξέλιξη Είναι Μαραθώνιος και Όχι Αγώνας 100 Μέτρων

Η προσωπική σου εξέλιξη έρχεται βήμα βήμα και απαιτεί χρόνο και προσπάθεια. Δεν πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία, αλλά για ένα μακρύ ταξίδι.

Η Εξέλιξη Είναι Αγώνας Δύσκολος Και Επίπονος

Η εξέλιξη είναι ένα μακρύ ταξίδι ικανοποίησης, περνάει όμως μέσα από πολύ πόνο. Κανένας άνθρωπος στην γη δεν έχει εξελιχθεί χωρίς πρώτα να περάσει από πολλές απορρίψεις στην ζωή του και καταστάσεις που τον δυσκόλεψαν.

Έτσι κι αλλιώς, ό,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο.

Μην περιμένεις ότι θα εξελιχθείς, αν πρώτα δεν περάσεις από τρικυμίες και δυσκολίες οι οποίες θα σε φέρουν αντιμέτωπο με την βαθύτερη σου αλήθεια. Άλλωστε, το ταξίδι είναι που έχει αξία και σημασία, και όχι ο προορισμός.

Όταν πραγματικά εξελίσσεσαι, θα ανακαλύψεις ότι δεν υπάρχει προορισμός. Δεν υπάρχει ταβάνι. Πάντα θα υπάρχει ένας επόμενος στόχος, κάτι που μπορείς να βελτιώσεις και να σε κάνει να πας ακόμα ψηλότερα.

Και θυμήσου: Το κάνεις για εσένα. Ξέχνα το τι θα πει ο κόσμος. Ο κόσμος, ούτως ή άλλως, δεν κάνει ποτέ θετικά σχόλια.

Μην ξεχνάς πως πολλοί άνθρωποι είναι απλώς…τοξικοί.

Ήρθε η ώρα να βάλεις στόχους. Δες το επεισόδιο από τοε λληνικό podcast του Apla+Andrika.

Το σημαντικό είναι να αλλάζεις επειδή εσύ το θέλεις, κι όχι επειδή πρέπει ή επειδή θα σε απορρίψουν αν δεν το κάνεις. Το θέμα είναι να συνειδητοποιείς τα οφέλη που θα κερδίσεις από αυτήν την διαδικασία, και να επιδιώκεις μονίμως να ανεβαίνεις και ένα επίπεδο παραπάνω, χωρίς να σε νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι.

Όταν ξεκινάς αυτό το μακρύ ταξίδι, σου φαίνονται όλα άγνωστα και δύσκολα. Πιστεύεις ότι είναι απίθανο να φτάσεις τον στόχο σου για εξέλιξη, και νιώθεις ότι κάθε σου βήμα είναι απίστευτα βαρύ.

Ωστόσο, θα πρέπει να έχεις τα μάτια σου στον στόχο και όχι στο τι έχεις να περάσεις για να φτάσεις σε αυτόν.

Μην κοιτάς την κορυφή του βουνού, γιατί το μονοπάτι που οδηγεί εκεί, όταν κοιτάς από κάτω, φαίνεται μακρύ και δύσβατο. Επικεντρώσου στο πρώτο σου βήμα. Από εκεί θα ξεκινήσεις. Ένα βήμα την φορά. Και σταδιακά θα συνειδητοποιήσεις ότι εκεί που στην αρχή μπουσουλούσες, τώρα περπατάς. Και αργότερα τρέχεις. Και μετά πετάς. Και δεν υπάρχει τίποτα να σε εμποδίζει πια.

Τα Πραγματικά Εμπόδια Στην Εξέλιξη Eίναι Μέσα Mας

εμπόδιο στην εξέλιξη

Τα πραγματικά εμπόδια τα βάζουμε εμείς στον εαυτό μας. Δεν έχουν να κάνουν με εξωτερικούς παράγοντες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είμαστε εμείς οι ίδιοι που καταπιέζουμε τον εαυτό μας και τον κρατάμε κάτω.

Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι οι γύρω σου είναι απλά ένας καθρέφτης του ποιος είσαι. Σου συμπεριφέρονται ακριβώς όπως συμπεριφέρεσαι εσύ στον εαυτό σου, και όχι όπως συμπεριφέρεσαι σε εκείνους.

Και όχι, κανείς δεν σε αδικεί. Εσύ αδικείς πρώτος τον εαυτό σου. Εάν βάζεις σωστά τα όριά σου, τότε κανένας δεν θα μπορεί να σε αγγίξει.

Το πιο σημαντικό πράγμα που έμαθα στο ταξίδι της εξέλιξής μου ήταν ότι δεν υπάρχει όντως ταβάνι. Μπορώ να φτάσω όπου θέλω, και να κατακτήσω ό, τι θέλω, αρκεί να μην εμποδίζω εγώ ο ίδιος τον εαυτό μου. Μόνος μου με εμπόδιζα από το να κάνω το καλύτερο και να διεκδικήσω αυτό που μου αξίζει. Εγώ ήμουν αυτός που έλεγε στον εαυτό του ότι δεν μπορεί. Όχι οι άλλοι. Οι άλλοι ακολουθούσαν απλά το παράδειγμά μου.

Γι΄ αυτό και η εξέλιξη είναι αγώνας.

Όταν έμαθα να με υποστηρίζω στον εαυτό μου καταρχάς, κι έπειτα στους γύρω μου, ανακάλυψα ότι κανένας δεν μπορούσε να με μειώσει πλέον. Ήμουν εγώ ο κυρίαρχος του εαυτού μου, αλλά μέχρι να φτάσω σε αυτό το σημείο μου πήρε πολλά χρόνια, πολλές απορρίψεις, και πολλές αναποδιές και καθυστερήσεις.

Η εξέλιξη δεν είναι ένας εύκολος δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Αντίθετα, συνήθως είναι ένας δρόμος με αγκάθια, που ωστόσο μόλις καταφέρεις να φτάσεις στο τέλος του, είσαι πολύ δυνατός και δεν σε αγγίζει τίποτα πια.

Η Απόρριψη και η Αποτυχία Eίναι Μέρος Tης Διαδικασίας

ξεπέρασε τα εμπόδια για την εξέλιξη

Ένα πράγμα που έπρεπε να συνειδητοποιήσω ήταν ότι δεν με απέρριπταν επειδή δεν άξιζα ή επειδή δεν ήμουν αρκετά καλός. Με απέρριπταν επειδή η απόρριψη και η αποτυχία είναι μέρος της διαδικασίας, και όχι η αρχή της.

Πάντα θα σε απορρίπτουν, όσο ψηλά και να φτάσεις. Απλά δεν θα σε νοιάζει πλέον. Θα έχεις περάσει τόσο πολλά, που θα έχεις γίνει σκληρόπετσος. Δεν θα σε αγγίζει η γνώμη των άλλων.

Θα ξέρεις ποιος είσαι και που πηγαίνεις, και θα είσαι τόσο ισχυρός που δεν θα σε απασχολεί κανενός είδους απόρριψη. Είπαμε, η εξέλιξη είναι αγώνας.

Όμως, για να φτάσεις σε αυτό το σημείο, θα πρέπει πρώτα να σε απορρίψουν πολύ και πολλοί. Μόνο έτσι αποκτάς ανοσία στην αποτυχία. Θα πρέπει να αποτύχεις πρώτα, και μετά να αποτύχεις ακόμα περισσότερο.

Την αποτυχία αυτή μπορείς να τη δεις σαν σύμμαχο, ακόμη και στο φλερτ.

Όπου βλέπεις ότι τα πράγματα είναι εύκολα και βολικά, φύγε. Δεν έχει νόημα. Δεν θα μάθεις κάτι από εκεί.

Βρες το χαμένο κίνητρο. Προσπάθησε περισσότερο γαι την εξέλιξη σου.

Αντίθετα, μέσω τις απόρριψης μαθαίνουμε τι κάνουμε λάθος, και πως θα το βελτιώσουμε για την επόμενη φορά. Μαθαίνουμε τους λόγους που οι άλλοι μας απορρίπτουν, και παίρνουμε μια πολύ χρήσιμη ανατροφοδότηση ως προς το τι μπορούμε να αλλάξουμε.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, καλύτερο δώρο από την αποτυχία και την απόρριψη.

Είναι ο απαραίτητος δρόμος που όλοι μας πρέπει να περάσουμε προκειμένου να εξελιχθούμε.

Και είναι ο μοναδικός δρόμος από τον οποίο πέρασαν όλοι οι πραγματικά επιτυχημένοι άνθρωποι.

Αν θέλεις να μάθεις να διασκεδάζεις όταν φλερτάρεις και γενικότερα να εξελιχθείς στη διαδικασία του φλερτ, κάνε κλικ εδώ.

Διάβασε το βιβλίο ”Άνδρας Αξίας”. Μάθε πως να το αποκτήσεις εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.