Ήρθε η ώρα εσύ να επιλέξεις ποια πραγματικότητα σου αρέσει!

Δεν σου αρέσει η πραγματικότητα που βιώνεις στη καθημερινότητά σου; Ήρθε η ώρα να επιλέξεις εσύ ποια σου αξίζει και η εκκίνηση μπορεί να είναι απλή!

Κάθε ημέρα ξυπνάς το πρωί και έρχεσαι αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Καλώς ή κακώς, όσο και αν καταφέρνεις μερικά πρωινά να σε ξεγελάσεις, αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται για πάντα.

Η πραγματικότητά σου είναι αυτό που έχεις εσύ ο ίδιος επιλέξει για σένα.

Ναι σίγουρα η τύχη και οι συγκυρίες παίζουν το ρόλο τους. Αλλά θα συμφωνήσεις μαζί μου πως δεν ήταν όλες αυτές να δημιουργήσουν από μόνες τους την πραγματικότητα που βιώνεις αυτή τη στιγμή. Σίγουρα έπαιξαν ρόλο πολλά πράγματα. Οι αποφάσεις σου, η πειθαρχία σου, η πίστη στον εαυτό σου, η προσήλωση στον στόχο.

Και φυσικά, όταν η πραγματικότητά σου είναι μια ευχάριστη πραγματικότητα, το παρόν άρθρο λίγη σημασία έχει για σένα. Τα πράγματα σου πάνε καλά και άντε να θες μερικές βελτιώσεις σε πολύ συγκεκριμένα κομμάτια. Αν όμως η πραγματικότητά σου, είναι μια κατάσταση που άνετα και χωρίς δισταγμό θα άλλαζες για την ελπίδα μιας καλύτερης πραγματικότητας, τότε έχουμε αρκετά να πούμε.

Έχε στο μυαλό σου το εξής: Η πραγματικότητα είναι η αντίληψη που έχεις εσύ για αυτήν. Οι άγγλοι το λένε : Perception is Reality. Σκέψου: Αν θεωρείς ότι είσαι σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση και πως ζεις δύσκολα, για κάποιον άλλον μπορεί να ζεις μια ζηλευτή / βασιλική ζωή. Αν ζούσες την πραγματικότητά σου μέσα από τα μάτια του, ενδεχομένως να ήσουν πιο ευτυχισμένος. Εννοείται όμως πως δεν σε νοιάζει τι λένε οι άλλοι και αν σε αυτούς η πραγματικότητά σου θα τους άρεσε να την ζουν. Το θέμα είναι ότι την ζεις εσύ, δεν σου αρέσει και είναι αρκετό.

Το πώς αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα, έχει να κάνει στο μεγαλύτερο ποσοστό με έναν παράγοντα. Εμάς. Και θα προσπαθήσω να στο δώσω να το καταλάβεις με απλά λόγια.

Αν δεν σου αρέσει αυτό που ζεις, υπάρχουν δύο περιπτώσεις. Α) Έχεις ηρεμία στο μυαλό γιατί έκανες ότι μπορείς και το ξέρεις αλλά δεν σε άφησαν οι συγκυρίες και η κατάσταση είναι κάπως πιο υποφερτή συναισθηματικά ή Β) δεν έχεις κάνει ότι μπορείς κατά την άποψή σου, άφησες χαμένες ευκαιρίες και δεν προσπάθησες αρκετά οπότε και σου αξίζει εν μέρει αυτή η κατάσταση με συναισθηματικό κόστος πολύ μεγαλύτερο από την πρώτη περίπτωση. Κακά τα ψέματα. Αυστηρότερος κριτής και μεγαλύτερη νέμεσις από τον εαυτό μας δεν υπάρχει.

Όταν ξυπνάς στο καθρέφτη και πρέπει να περάσεις άλλη μια μέρα με αυτή τη κατάσταση τότε μόνο ένα πράγμα είναι σωστό να γίνει. Να αλλάξεις εσύ τα πράγματα. Σιγά σιγά, βήμα βήμα. Με αισιοδοξία να παλέψεις σκληρά για το κάτι καλύτερο. Ξεκίνα με τις γυναίκες. Είναι ανέξοδο, γρήγορο, άμεσο και αυτές χρειάζονται σίγουρα έναν καλύτερο εσένα. Η αυτοπεποίθηση που θα πάρεις θα σε ανεβάσει και σε άλλους τομείς.

Αλήθεια σκέψου τι έκανες για σένα τις τελευταίες μέρες; Τι έκανες για να γίνεις καλύτερος; Για να γουστάρει μια γυναίκα την παρέα σου; Διάβασες ένα ενδιαφέρον βιβλίο που θα σου δώσει θέματα συζήτησης; Μίλησες με δυο φίλες για το πώς θα τους άρεσε να τις προσεγγίζουν για να πάρεις καμία ιδέα; Βγήκες έξω για κάποιο ποτό για να προσπαθήσεις να κοινωνικοποιηθείς; Αν όχι, πως περιμένεις κάτι να αλλάξει; Και στο κάτω κάτω, πόσο δύσκολο είναι αδελφέ μου; Καθόλου.

Αν όλα τα παραπάνω σου φαίνονται κάπως εκτός της ζώνης άνεσής σου, ξεκίνα με κάτι απλό. Γράψου στο newsletter μας και κατέβασε δωρεάν το ebook με 19 οδηγούς που θα σε αναβαθμίσουν με το που διαβάσεις όλες τις σελίδες του.

Μετά μόνο η εφαρμογή μένει. Σε περιμένουμε.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .