Πώς να έχεις Αυτοπεποίθηση με τις Γυναίκες

Πως μπορείς να νιώθεις αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες, όταν δεν έχεις ήδη κάποια επιτυχία για να σου δημιουργεί αυτοπεποίθηση; Ένας είναι ο πραγματικός τρόπος...

Αυτοπεποίθηση Με Τις Γυναίκες

Αλήθεια, πως μπορείς να νιώθεις αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες, όταν δεν έχεις ήδη κάποια επιτυχία για να σου δημιουργεί αυτοπεποίθηση; Ή πως μπορείς να νιώθεις αυτοπεποίθηση στη σχέση σου, όταν δεν έχεις ξανακάνει επιτυχημένη σχέση;

Πριν συνεχίσεις κάνε κλικ εδώ και δες τη σημασία του να ξέρεις ποια είναι όλα αυτά τα στοιχεία που σε κρατάνε πίσω και πρέπει να αλλάξεις για να εξελιχθείς.

αυτοπεποίθηση με τις γυναίκες

Δείχνει να υπάρχει ένας φαύλος κύκλος, όπου προκειμένου να είσαι χαρούμενος ή επιτυχημένος, πρέπει πρώτα να έχεις αυτοπεποίθηση. Αλλά για να έχεις αυτοπεποίθηση, πρέπει πρώτα να είσαι χαρούμενος ή επιτυχημένος. Και έτσι μοιάζει το ένα να οδηγεί στο άλλο κυκλικά, χωρίς κάποιο σημείο εκκίνησης. Έτσι αν δεν έχεις από πριν αυτοπεποίθηση, δημιουργείται η εντύπωση ότι δεν μπορείς να αποκτήσεις ποτέ.

Είναι όμως έτσι;

Ας Εξετάσουμε Κάποια Βασικά Δεδομένα Πρώτα:

#1. Ακόμα Και Οι Επιτυχημένοι Άνθρωποι Μερικές Φορές Δεν Έχουν Αυτοπεποίθηση

Το ότι κάποιος έχει κάτι που ζηλεύουμε (πχ περιουσία, μεγάλο κοινωνικό κύκλο, ομορφιά κλπ) δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι αυτό το άτομο έχει και αυτοπεποίθηση. Υπάρχουν εκατομμυριούχοι που δεν έχουν αυτοπεποίθηση για τον πλούτο τους. Και top models που νιώθουν ότι έχουν άσχημο σώμα.

Άρα, κατανοούμε ότι η αυτοπεποίθηση δεν έχει σχέση με εξωτερικά χαρακτηριστικά. Αντίθετα, σχετίζεται με τον τρόπο που βλέπουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας. Εν ολίγοις, όσο και αν φτιάξεις την εμφάνισή σου, αν ο ίδιος μέσα σου αισθάνεσαι μειονεκτικά δεν πρόκειται να δεις διαφορά.

#2. Δεν Συνδέεται Με Επιτεύγματα

Ξεκόλλα με τους στόχους που βάζεις για τη νέα χρονιά και δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika.

Επειδή η αυτοπεποίθηση δεν συνδέεται υποχρεωτικά με εξωτερικά επιτεύγματα, καταλαβαίνουμε ότι όσα υλικά και εξωτερικά πράγματα και να συγκεντρώσουμε δεν σημαίνει ότι θα αποκτήσουμε και αυτοπεποίθηση.

Λίγο ή πολύ, όλοι το έχουμε δει στη ζωή μας αυτό. Μια προαγωγή δεν σημαίνει αυτομάτως μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στις επαγγελματικές μας ικανότητες. Αντίστοιχα, το να βγεις με πολλές γυναίκες δεν σημαίνει απαραίτητα ότι νιώθεις και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση για το ελκυστικός είσαι.

#3. H Αυτοπεποίθηση Είναι Απλά Ένα Συναίσθημα

αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι απλά ένα συναίσθημα, όμως για πολλούς είναι η αντίληψη ότι απλά δεν υπολείπεσαι σε τίποτα. Ότι έχεις ήδη ότι χρειάζεσαι. Δεν είναι όμως έτσι.

Πολύς κόσμος θεωρεί ότι για να έχεις αυτοπεποίθηση αρκεί να πιστεύεις ότι δεν υπολείπεσαι σε τίποτα. Ότι ήδη έχεις ή αξίζεις οτιδήποτε. Και ότι αυτό είναι που σου δημιουργεί αυτοπεποίθηση. Όμως αυτός ο τρόπος σκέψης (το να θεωρείς ότι είσαι ο καλύτερος και μάλιστα χωρίς λόγο) οδηγεί σε ναρκισσισμό που στην πραγματικότητα σε εμποδίζει από το να βελτιωθείς και να αναπτυχθείς πραγματικά.

Η λύση στο θέμα της αυτοπεποίθησης λοιπόν δεν είναι να αισθάνεσαι σαν να μην σου λείπει τίποτα και να ζεις στην ψευδαίσθηση ότι έχεις οτιδήποτε θα ήθελες. Αλλά να νιώθεις άνετα με αυτά που σου λείπουν και στα οποία υστερείς.

Συμπέρασμα

άνεση με τις γυναίκες

Η αυτοπεποίθηση δεν έχει να κάνει με την άνεση που νιώθεις για αυτά που έχεις επιτύχει, αλλά με την άνεση που νιώθεις για όσα ΔΕΝ έχεις επιτύχει.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που έχουν επαγγελματική αυτοπεποίθηση είναι αυτοί που νιώθουν άνετα με την αποτυχία. Και αυτοί που έχουν αυτοπεποίθηση στο pickup είναι αυτοί που έχουν συμφιλιωθεί με την απόρριψη. Αυτοί που έχουν αυτοπεποίθηση στις σχέσεις τους, είναι αυτοί που έχουν συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι μπορεί να πληγωθούν και αποδέχονται ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Δηλαδή, αυτοί που νιώθουν άνετα και με τις αρνητικές εμπειρίες είναι αυτοί που αναπτύσσουν πραγματική αυτοπεποίθηση και απολαμβάνουν και τα περισσότερα οφέλη.

Ίσως νομίζουμε ότι αν αρχίσουμε να αποδεχόμαστε τις αποτυχίες μας, θα συμβιβαστούμε με αυτές και δεν θα έχουμε κίνητρο βελτίωσης. Όμως το αντίθετο ισχύει: Συμφιλίωση με την αποτυχία μας βοηθάει να δράσουμε χωρίς φόβο. Και αυτός είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την αυτοπεποίθηση!

Κουράστηκες να μην παίρνεις αυτό που σου αξίζει στο φλερτ και τις γυναίκες; Υπάρχει λύση. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.