Οδηγός: Πώς να μυρίζεις καλύτερα (ακόμα και χωρίς άρωμα)

Θέλεις να μυρίζεις καλύτερα;
Θέλεις να μυρίζεις καλύτερα;

Ένα από τα πιο απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις αν θες να βελτιώσεις τις αποδόσεις σου στο φλερτ, είναι ταυτόχρονα και από τα πιο απλά: φρόντισε να μυρίζεις καλύτερα. Η μυρωδιά που εκλύουμε είναι ένας από τους πιο παραγνωρισμένους τομείς της ελκυστικότητας.  Όχι μόνο συνδέεται με τη μνήμη μας και μπορούμε να την ανακαλούμε, αλλά πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αποτελεί και ένα σήμα γενετικής συμβατότητας. Το πιο σημαντικό από όλα όμως: η μυρωδιά μάς επηρεάζει σε ασυνείδητο επίπεδο το πώς μας βλέπουν οι άλλοι άνθρωποι.

 

ΠΡΙΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ όμως δες εδώ.

 

Και ενώ η βασική υγιεινή είναι το σημείο από όπου πρέπει να αρχίσεις, δεν είναι πάντα αρκετή. Ένα βιαστικό ντους και λίγο αποσμητικό δεν αρκούν όταν τα πάντα γύρω σου σε «αρωματίζουν» με άσχημες μυρωδιές. Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι αντιμετωπίζεις τις αιτίες της δυσωδίας στην πηγή τους. Για αυτό προκειμένου να μυρίζεις ωραία, πρέπει πρώτα να φροντίσεις να εξαλείψεις τα πράγματα που σε κάνουν να μυρίζεις άσχημα. Δεν μπορείς να καταπολεμήσεις τις άσχημες μυρωδιές προσπαθώντας απλώς να τις καλύψεις με άρωμα ή αποσμητικό.

Οι γυναίκες έχουν πολύ καλύτερη όσφρηση από εμάς τους άνδρες και μπορούν να μυρίσουν την μυρωδιά του σώματός σου ακόμα και κάτω από άλλα αρώματα. Έτσι πρέπει πρώτα να φροντίσεις τον τρόπο που μυρίζεις ο ίδιος και αυτό σημαίνει να παίρνεις σοβαρά την προσωπική σου υγιεινή.

Ξεκινώντας λοιπόν, η νούμερο ένα απαράβατη συνήθεια είναι το συχνός ντους. Το ξέρω ότι είναι αυτονόητο, αλλά έπρεπε να το αναφέρουμε για να ξεκινάμε όλοι από την ίδια αφετηρία.  Όπως και να έχει, το παραπάνω είναι μη διαπραγματεύσιμο. Τώρα πια το ξέρεις και δεν έχεις καμία δικαιολογία. Και τώρα ας καλύψουμε έναν- έναν τους παράγοντες που μπορεί να οδηγούν σε άσχημη μυρωδιά και ίσως να μην έχεις σκεφτεί.

 

Τα Μαλλιά σου

Το να λούζεις τα μαλλιά σου σωστά είναι πολύ σημαντικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι τα μαλλιά τους μπορεί να μυρίζουν άσχημα, καθώς κρατάνε ιδρώτα και βακτήρια, ειδικά αν φοράνε συχνά καπέλα. Αν δεν τα λούσεις και ξεπλύνεις καλά, μπορεί να καταλήξεις να μυρίζεις σαν βρεγμένος σκύλος και πίστεψέ με δεν το θέλεις αυτό.

 

Οδηγός: Πώς να μυρίζεις καλύτερα (ακόμα και χωρίς άρωμα)

 

Η Στοματική Υγιεινή

Επίσης πρέπει να φροντίζεις τα δόντια σου και την στοματική σου υγιεινή. Παρόλο που φαίνεται προφανές, έχω συναντήσει πολύ κόσμο που θεωρεί ότι με λίγο στοματικό διάλυμα δεν χρειάζεται καν να βουρτσίζει τα δόντια του, κάτι που δεν ισχύει καθώς το στοματικό διάλυμα απλά φρεσκάρει μόνο για λίγο την αναπνοή σου, με αποτέλεσμα μετά από λίγη ώρα να είσαι πάλι στο αρχικό σημείο.

Το οδοντικό νήμα είναι επίσης σημαντικό καθώς όλα τα υπολείμματα των τροφών ανάμεσα στα δόντια σε συνδυασμό με το σάλιο αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα. Οι περιοδοντικές ασθένειες, όπως η ουλίτιδα, οδηγούν σε μόνιμα κακή αναπνοή. Και με τόσο κακή αναπνοή όχι μόνο ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες σου να φιλήσεις κάποια, αλλά θα αποστρέφει και το πρόσωπό της για να μη μυρίζει την αναπνοή σου κάθε φορά που της μιλάς. Δεν ακούγεται και πολύ ελπιδοφόρο…

 

Το πόσο Ιδρώνεις

Ο ιδρώτας από μόνος του δεν έχει κάποια μυρωδιά. Όμως παρέχει ένα πολύ πλούσιο και γόνιμο περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια, τα οποία -μάντεψε- μυρίζουν χάλια. Άρα είναι απαραίτητο να βάζεις πάντα αποσμητικό στις μασχάλες σου προτού βγεις.

Και αυτό όμως δεν αρκεί καθώς υπάρχουν και άλλες περιοχές που μπορεί να ιδρώσουν, για παράδειγμα ο καβάλος σου. Για αυτό πρέπει πάντα να αγοράζεις εσώρουχα που είναι κυρίως βαμβακερά ώστε να επιτρέπουν στο σώμα σου να αναπνέει. Το ίδιο θέμα δημιουργείται με τα πολύ στενά ρούχα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Αυτά εκτός από αντιαισθητικά (δες και τον οδηγό μας για το ντύσιμο),  δεν επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει, αυξάνοντας τον ιδρώτα.

 

Τα ρούχα και τα σεντόνια σου

Το συχνό μπάνιο δεν θα σε βοηθήσει και πολύ αν αμέσως μετά ξαναφοράς τα ίδια βρώμικα ρούχα. Τα ρούχα απορροφούν ιδρώτα και μυρωδιές και αν δεν τα πλένεις συχνά, η άσχημη αυτή μυρωδιά θα γίνει μόνιμο μέλος της γκαρνταρόμπας σου. Όσο πιο αραιά τα πλένεις, τόσο πιο πολύ αυτή η μυρωδιά θα μεταφέρεται σε εσένα, ανεξαρτήτως του πόσο καθαρός είσαι.

Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τις πετσέτες και τα σεντόνια (ειδικά για τις μαξιλαροθήκες). Οι πετσέτες με τη χρήση μαζεύουν υγρασία μαζί με βρωμιά ενώ τα σεντόνια απορροφούν ιδρώτα 8 ωρών κάθε φορά που κοιμάσαι. Οι μαξιλαροθήκες σου είναι πολύ καλές επίσης στο να μαζεύουν μυρωδιές και βρωμιά. Το λάδι από τα μαλλιά σου και το κεφάλι σου, όπως και τυχόν στιλιστικά προϊόντα που χρησιμοποιείς για το χτένισμα (ζελε, πηλός, κλπ) μαζεύονται λίγο- λίγο από τη μαξιλαροθήκη και κάθε φορά που ξαπλώνεις ξαναλερώνουν το κεφάλι σου. Το να αλλάζεις τις πετσέτες και τα σεντόνια σου κάθε εβδομάδα σε βοηθάει να μυρίζεις κι εσύ καλύτερα.

 

Η διατροφή σου

Είμαστε αυτό που τρώμε και ότι τρώμε επηρεάζει το πώς μυρίζουμε. Τα φαγητά που βάζουμε στο σώμα μας, δηλώνουν την παρουσία τους βγαίνοντας από τους πόρους μας και τον ιδρώτα. Τρόφιμα με υψηλά ποσοστά θειωδών ενώσεων (όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι) τείνουν να μυρίζουν στον ιδρώτα και το σάλιο (και, αχεμ, σε άλλα υγρά). Επίσης αν η δίαιτά σου αποτελείται κυρίως από επεξεργασμένες τροφές με πολλές χρωστικές, συντηρητικά και ενισχυτικά γεύσης, η μυρωδιά του σώματος σου δεν θα είναι και πολύ καλή. Τέλος αν το μόνο που πίνεις είναι μπύρα ή καφές, η αναπνοή σου και ο ιδρώτας σου θα μυρίζουν αναλόγως…

 

Οδηγός: Πώς να μυρίζεις καλύτερα (ακόμα και χωρίς άρωμα)

 

Τι σου προτείνουμε; Πολύ απλά αύξησε το νερό που καταναλώνεις κάθε ημέρα όπως και τα λαχανικά. Και φυσικά μείωσε όσο γίνεται τις πολύ επεξεργασμένες τροφές. Το νερό βοηθάει να καθαρίσει ο οργανισμός σου γρήγορα από όλα όσα αναφέραμε παραπάνω. Παράλληλα, η χλωροφύλλη των πράσινων λαχανικών, πέρα από όλα τα άλλα οφέλη, χρησιμεύει σαν ένα είδος φυσικού εσωτερικού αποσμητικού, μειώνοντας τις μυρωδιές που προκαλεί η φτωχή διατροφή.

 

 

Το κάπνισμα

Τα πράγματα είναι απλά: Αν καπνίζεις, μυρίζεις σαν καπνιστής. Αυτό είναι δύσκολο να το αποφύγεις. Τα παράγωγα του τσιγάρου μπαίνουν στα ρούχα σου, τα μαλλιά σου, την χημεία του σώματός σου. Απαιτείται μεγάλη προσπάθεια να βγάλεις τη μυρωδιά των τσιγάρων από τα ρούχα και τα μαλλιά σου, όπως σίγουρα έχεις συνειδητοποιήσει αν έχεις πάει σε οποιοδήποτε ελληνικό μπαρ (εξαερισμός ούτε για δείγμα).

Επιπλέον, το κάπνισμα επηρεάζει την γεύση σου: ο καπνός, η νικοτίνη, η πίσσα και όλα τα άλλα χημικά των τσιγάρων βγαίνουν στο σάλιο σου και σε άλλα (γκουχ) σωματικά υγρά. Όταν φιλάς κάποια κοπέλα, αυτή γεύεται και τη συνήθεια σου αυτή, ανεξαρτήτως ποσότητας από τσίχλες που έχεις καταναλώσει. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα: ότι μπαίνει στο σώμα σου, βγαίνει και από αυτό ως μυρωδιά, οπότε και αυτά επηρεάζουν τη μυρωδιά που εκλύεις.

 

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, θα εξαλείψεις τυχόν άσχημες μυρωδιές και θα μυρίζεις πολύ καλύτερα. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κάποιο άρωμα για να μυρίζεις ακόμα καλύτερα. Έχε υπόψη όμως ότι το άρωμα δεν μπορεί να καλύψει τυχόν άσχημες μυρωδιές, οπότε θα πρέπει να είσαι ήδη καθαρόςΓια τα αρώματα θα επανέλθουμε σε δεύτερο χρόνο με έναν πολύ απλό οδηγό που θα κάνει την επιλογή του σωστού για εσένα αρώματος παιχνιδάκι.

Μέχρι τότε, και είτε αποφασίσεις να βγεις έξω απλά καθαρός ώστε να κάνουν οι φερομόνες σου παιχνίδι, είτε χρησιμοποιήσεις και λίγο άρωμα, ο τρόπος που μυρίζεις σίγουρα θα επηρεάσει το πώς σε εκλαμβάνουν οι άλλοι άνθρωποι.

Πρόσεξε λοιπόν τις παραμέτρους που αναλύσαμε παραπάνω και σε περιμένουμε για να γνωρίσουμε μαζί τις γυναίκες που σου αξίζουν.

 

Men Of Style

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style