Πώς να Λήξεις μια Συζήτηση Χωρίς να Φανείς Αγενής

Πολλές φορές νιώθουμε ότι η συζήτηση δεν πηγαίνει άλλο, ή ότι δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της και θέλουμε να φύγουμε.

Ωστόσο, μας φαίνεται υπερβολική αγένεια το να σηκωθούμε απλά να φύγουμε και να κάνουμε αυτό που νιώθουμε.

Θεωρούμε ότι το πιο λογικό και σωστό είναι να κάτσουμε να ακούσουμε ό, τι έχει να πει ο συνομιλητής μας, ακόμα κι αν διαφωνούμε ή αν βλέπουμε ότι η συζήτηση δεν οδηγεί κάπου.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ωφέλιμο για εμάς γιατί πιεζόμαστε και δεν εκφραζόμαστε.

Θα πρέπει να κάνουμε ξεκάθαρα τα όρια μας στους ανθρώπους γύρω μας και να λήγουμε τις συζητήσεις που νιώθουμε ότι δεν μας προσφέρουν κάτι.

Το να πιεζόμαστε να παραμείνουμε κάπου που δεν θέλουμε δεν είναι ωφέλιμο, γιατί υποσυνείδητα το καταλαβαίνει και ο συνομιλητής μας. Αλλά εκτός αυτού, ο καθένας θα πρέπει να νιώθει άνετα με τον εαυτό του και την παρέα στην οποία βρίσκεται, και να μπορεί να εκφράζεται ευγενικά μεν, με ελευθερία δε.

Συνέχισε να διαβάζεις και θα ανακαλύψεις τους τρεις πιο απλούς τρόπους για να λήξεις μια συζήτηση την ώρα που θέλεις χωρίς να φανείς αγενής.

#1. Ευχαρίστησε Για Την Συζήτηση Και Επικοινώνησε Το Ότι Πρέπει Να Φύγεις

Μερικές φορές, η πιο απλή λύση είναι και η πιο αποτελεσματική. Αντί να κοιτάς συνέχεια το ρολόι σου και να περιμένεις πότε θα τελειώσει ο συνομιλητής σου τη συζήτηση, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου και ανάλαβε δράση.

Ευχαρίστησε ευγενικά για την ενδιαφέρουσα συζήτηση, και πες ότι πρέπει να φύγεις γιατί βιάζεσαι ή γιατί πρέπει κάτι να κάνεις που επείγει. Δεν χρειάζεται να πεις ψέματα. Σίγουρα θα έχεις κάποιον άνθρωπο που να πρέπει να συναντήσεις, ή κάποια δουλειά που έχεις αφήσει στην μέση.

Το σημαντικό είναι να επικοινωνήσεις στον συνομιλητή σου αυτό που θέλεις, χωρίς να φανείς αγενής, αλλά χωρίς να καταπιέζεσαι κι εσύ.

Το να ευχαριστήσεις για την συζήτηση είναι πάντα ένας πολύ όμορφος και ευγενικός τρόπος για να λήξεις έναν διάλογο. Δείχνει ότι ευχαριστήθηκες που ήσουν εκεί και μιλούσες με το συγκεκριμένο άτομο, κι ότι πέρασες ευχάριστα.

Δεν χρειάζεται να διακόψεις τον συνομιλητή σου. Μόλις βρεις κενό σε αυτά που λέει, χαμογέλα και πες τους ότι πρέπει να φύγεις.

Με αυτόν τον τρόπο σίγουρα δε θα είσαι αγενής.

#2. Επισήμανε Τον Βασικό Σκοπό Της Συζήτησης

Σε πολλές περιπτώσεις, όταν ξεκινάμε μια συζήτηση στην πορεία παρασυρόμαστε και ξεφεύγουμε από το θέμα και από τον βασικό σκοπό που αρχίσαμε να συζητάμε.

Με το να επαναφέρεις την συζήτηση στον αρχικό της σκοπό, δηλαδή στο θέμα για το οποίο αρχίσατε να μιλάτε, κλείνεις με ομαλό τρόπο έναν κύκλο.

Είναι σαν να βγάζεις ένα συμπέρασμα, και να δίνεις στον συνομιλητή σου την ευκαιρία να καταλάβει ότι είπατε ό,τι είχατε να πείτε πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, και ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσετε παρακάτω.

Και σε αυτήν την περίπτωση είναι πιο ευγενικό να περιμένεις για κάποιο κενό σε αυτά που λέει ο συνομιλητής σου και μετά να καταλήξεις στο συμπέρασμα.

Είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάνεις μια ομαλή μετάβαση σε άλλο θέμα ή να λήξεις ευγενικά την συζήτηση.

#3. Άλλαξε Θέμα Και Συζήτα Κάτι Πιο Απλό

Πολλές φορές, ένας τρόπος για να λήξει ομαλά μια συζήτηση είναι να αλλάξεις θέμα και να συζητήσεις κάτι πιο απλό. Για παράδειγμα, μπορείς να ρωτήσεις κάτι για κάποιον κοινό γνωστό, ή να προσφερθείς να πάρεις ποτά.

Αυτό αυτόματα θα λήξει ομαλά την παρούσα συζήτηση που έχετε, και θα σας βάλει σε ένα άλλο επικοινωνιακό πλαίσιο, στο οποίο συζητάτε κάτι πιο απλό.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο γλιτώνεις το να φανείς αγενής, καθώς αλλάζεις θέμα και δε φεύγεις απότομα από τον διάλογο.

Αφού αλλάξετε την συζήτηση, μπορείς να πεις «ευχαριστώ πολύ για την ενδιαφέρουσα συζήτηση, αλλά πρέπει να φύγω». Σε καμία περίπτωση ο συνομιλητής σου δε θα νιώσει ότι μίλησες με αγένεια.

Το να είμαστε ευγενικοί στους γύρω μας είναι μεγάλο προτέρημα, σε καμία περίπτωση όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να καταπιεζόμαστε και να μην εκφραζόμαστε ελεύθερα.

Ακολούθα τις παραπάνω απλές συμβουλές, και σίγουρα θα βγεις κερδισμένος.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για την επικοινωνία, αρκεί να δεις εδώ

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.