Συνδυασμοί με Στυλ: Πώς να Συνδυάσεις Γραβάτα και Πουκάμισο

Αν θέλεις να συνδυάσεις γραβάτα και πουκάμισο στο στυλ σου, τότε διάβασε πώς να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Συνδυασμοί Με Στυλ

Έχεις διαβάσει τα άρθρα μας για το πώς να φτιάξεις την γκαρνταρόμπα σου και έχεις στην ντουλάπα σου ρούχα με πολλούς συνδυασμούς που σου επιτρέπουν να είσαι καλοντυμένος σε κάθε σου εμφάνιση σύμφωνα με το δικό σου στυλ.

Αν όχι, μπορείς να δεις το παρακάτω βίντεο για το πώς να βελτιώσεις το στυλ σου χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία:

Έχεις δώσει όμως την απαιτούμενη έμφαση στην σωστή γραβάτα;

Η γραβάτα μπορεί να αναδείξει το προσωπικό σου στυλ με εξαιρετικό τρόπο, εφόσον ταιριάζει χρωματικά με τα ρούχα που φοράς και είναι από το κατάλληλο(για την περίσταση) υλικό.

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα σε βοηθήσουμε να συνδυάσεις γραβάτα και πουκάμισο με τον καλύτερο τρόπο.

#1. Ταίριαξε Τα Χρώματα : Συνδυασμοί Με Στυλ
στυλ

Το να ταιριάξεις τα χρώματα είναι πολύ εύκολο, αν χρησιμοποιήσεις τον τροχό των χρωμάτων. Η ιδέα του τροχού των χρωμάτων είναι να υπάρχει μια αρμονία μεταξύ θερμών και ψυχρών χρωμάτων.

α. Μονοχρωματικοί Συνδυασμοί Με Στυλ

Οι μονοχρωματικοί συνδυασμοί ταιριάζουν ποικιλίες του ίδιου χρώματος, σε διαφορετικούς τόνους, δηλαδή σκούρο με ανοιχτόχρωμο.

Για παράδειγμα, μια σκούρα μπλε γραβάτα με θαλασσί πουκάμισο. Αυτός είναι ο πιο απλός συνδυασμός χρωμάτων, που δεν θα σε βγάλει από την ζώνη άνεσης και είναι κατάλληλος για κάθε περίσταση, από γάμους έως επαγγελματικές συναντήσεις.

β. Στυλ Και Συμπληρωματικά χρώματα

Χρώματα που είναι το ένα απέναντι από το άλλο στον τροχό.

Για παράδειγμα, ένα μπλε πουκάμισο, με πορτοκαλί γραβάτα.

Αυτή η περίπτωση δεν είναι κατάλληλη για επίσημες καταστάσεις, λόγω της έντονης οπτικής αντίθεσης. Ο καλύτερος τρόπος να μειώσεις την αντίθεση, είναι να χρησιμοποιήσεις έναν ή δύο τόνους δίπλα από το αντίθετο χρώμα.

Δες 5 απλά ντυσίματα  με στυλ, που όμως κάνουν τη διαφορά.

γ. Στυλ Και Τριάδα Χρωμάτων

Χρώματα που ισαπέχουν μεταξύ τους στον τροχό.

Για παράδειγμα μπλε, κίτρινο και κόκκινο ή ροζ, μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμούς πουκάμισου και γραβάτας.

Για παράδειγμα μια μπλε και κίτρινη γραβάτα με ένα ροζ πουκάμισο. Ο τριαδικός συνδυασμός χρωμάτων είναι ένας καλός τρόπος να βάλεις χρώμα στην γκαρνταρόμπα σου.

δ. Στυλ Και Ανάλογα Χρώματα

Χρώματα που συνορεύουν στον τροχό των χρωμάτων. Για παράδειγμα μια μωβ γραβάτα με μπλε πουκάμισο. Τέτοιοι συνδυασμοί είναι απαλοί στο μάτι και μπορούν να φορεθούν σε εξόδους ή στην δουλειά.

#2. Βρες Το Κατάλληλο Σχέδιο
συνδυασμοί

Ο σωστός συνδυασμός σχεδίων έχει δύο κανόνες:

Πρώτος Κανόνας: Τα Σχέδια Πρέπει Να Κάνουν Αντίθεση

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχουν διαφορετικό μέγεθος και όχι απαραίτητα διαφορετικό σχήμα. Μπορείς για παράδειγμα, να φορέσεις μια γραβάτα με φαρδιές λωρίδες και ένα πουκάμισο με λωρίδες μικρότερου πάχους.

Δεύτερος Κανόνας: Το Μικρότερο Σχέδιο Μέσα, Το Μεγαλύτερο Έξω

Τα πιο μικρά σχέδια θα πρέπει να είναι κοντά στο δέρμα σου και τα πιο μεγάλα όσο πας προς τα έξω. Υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις(όπως οι γραβάτες με μικρές κουκκίδες), αλλά αυτός είναι ο γενικός κανόνας.

#3. Το Κατάλληλο Υλικό
στυλ

 

Ένα σημείο που αρκετοί παραμελούν, ενώ δεν  θα έπρεπε, είναι το υλικό κατασκευής της γραβάτας.

α. Στυλ Και Μεταξωτές Γραβάτες

Οι μεταξωτές είναι οι πιο συνηθισμένες γραβάτες. Είναι ανθεκτικές στην φθορά του χρόνου και κατάλληλες για τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

β. Στυλ Και Βαμβακερές και λινές

Είναι ιδανικές για ζεστούς μήνες, λόγω των ελαφρύτερων ιδιοτήτων βάρους τους και συνήθως έρχονται σε μια σειρά από παστέλ χρώματα!

Ωστόσο, το ύφασμα είναι ελαφρύτερο, όπως και η εσωτερική επένδυση, κάτι που συμβάλει στην γρήγορη φθορά. Θα πρέπει να ελέγχεις ότι έχουν καλή εσωτερική επένδυση, για να διατηρούν το σχήμα τους. 

γ. Στυλ Και Μάλλινες γραβάτες

Είναι οι πλέον κατάλληλες για τους χειμερινούς μήνες και λόγω της κατασκευής τους δένονται πιο καλά, κάνοντας καλύτερο κόμπο. Είναι εξαιρετικές για χειμερινές επίσημες εμφανίσεις.

δ. Στυλ Και Πλεκτές Γραβάτες

Δείχνουν πιο χαλαρές, λόγω της απουσίας επένδυσης. Για τον λόγο αυτό είναι κατάλληλες για λιγότερο επίσημες καταστάσεις.

Ας Συνοψίσουμε Τα Βασικά Για Να Συνδυάσεις Σωστά Μια Γραβάτα Με Ένα Πουκάμισο
συνδυασμοί

  • Για να τα συνδυάσεις σωστά πρέπει να εξετάσεις τρία στοιχεία: τα χρώματα τον τόνο και τα σχέδια.
  • Ο τροχός των χρωμάτων θα σε βοηθήσει να βρεις τους κατάλληλους χρωματικούς συνδυασμούς, για να επιλέξεις ισορροπημένα και αρμονικά χρώματα.
  • Για την άνοιξη και το καλοκαίρι, κατάλληλα υλικά είναι το μετάξι, το βαμβάκι και το λινό.
  • Για το φθινόπωρο και τον χειμώνα, οι μάλλινες γραβάτες είναι η καλύτερη επιλογή.

Αν σου αρέσει να φοράς γραβάτα ή απλά αυτό είναι το στυλ ντυσίματος που πρέπει να έχεις στον επαγγελματικό σου χώρο, οι παραπάνω πληροφορίες σίγουρα θα σου δώσουν μια βάση.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις πως να γίνεις πιο αποφασιστικός, τότε δες εδώ.

Απογείωσε το στυλ σου και όχι μόνο διαβάζοντας το βιβλίο Άνδρας Αξίας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.