Σπάσε τα Δεσμά σου: Πως η Ζώνη Άνεσης Επηρεάζει την Προσέγγιση σου.

Πως Η Ζώνη Άνεσης Επηρεάζει Την Προσέγγιση Σου

To άγχος προσέγγισης είναι φυσιολογικό. Είναι το συναίσθημα που μας στέλνει το σώμα μας όταν παίρνουμε ρίσκα ή κάνουμε κάτι που δεν μας είναι οικείο. Προέρχεται από το ίδιο τμήμα του εγκεφάλου (αμύγδαλα) που ενεργοποιείται όταν πχ πρόκειται να πέσεις με αλεξίπτωτο. Και για να γίνω πιο σαφής είναι σημάδι ότι επιχειρείς να κάνεις κάτι πολύ σημαντικό. Να βγεις από την ζώνη άνεσης σου!

Και όπως όλοι οι στόχοι, να ξέρεις ότι για να το πετύχεις χρειάζεσαι αφοσίωση.

#1.  Η Ζώνη Άνεσης Σου Και Πως Να Βγεις

Υπάρχουν αρκετές  περιοριστικές πεποιθήσεις, που σε κρατάνε πίσω στο να αποκτήσεις αυτό που θες.
Σε εμποδίζουν από το να βγεις από την  ζώνη άνεσης σου και να κάνεις πράγματα με τα οποία θα εξελιχθείς!

Το ίδιο συμβαίνει και με το άγχος προσέγγισης. Οι πεποιθήσεις σου και κυρίως οι περιοριστικές πεποιθήσεις σου, θα σε εμποδίζουν υποσυνείδητα κάθε φορά, να βγαίνεις εκτός εαυτού (δηλαδή το να προσεγγίσεις κάποια άγνωστη γυναίκα). Φυσικά αυτό θα σε εμποδίζει στο να γνωρίζεις και να βγαίνεις ή να έχεις σεξ με νέες γυναίκες.

Επομένως θα πρέπει αυτές οι πεποιθήσεις σου να αλλάξουν. Αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο (π.χ. κάποιους μήνες). Δεν είναι άλλωστε εύκολο να εξαφανίσεις άμεσα τις περιοριστικές σου πεποιθήσεις, τις οποίες αναπτύσσεις εδώ και 20-30 χρόνια!

Αυτό θα γίνει, με το να σπας συνεχώς την ζώνη άνεσης σου.

Θα πρέπει αρχικά να συνειδητοποιήσεις τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλός σου και οι σκέψεις/πεποιθήσεις σου και στη συνέχεια να προσπαθείς να κάνεις ΣΥΝΕΧΩΣ πράγματα που θα σε βγάζουν εκτός εαυτού.

Μόνο τότε θα δεις εξέλιξη…

 Προσπάθησε να προσεγγίζεις κοπέλες σε περίεργες καταστάσεις. Αυτό μπορεί να αναφέρεται είτε στο χώρο (π.χ. το να προσεγγίσεις κάποια μέσα σε ένα λεωφορείο ή στο δρόμο), είτε σε δυναμικές (π.χ. να προσεγγίζεις ένα γκρουπ πολύ μεγάλου αριθμού γυναικών και να σε κοιτάνε όλες καθώς μιλάς).

Βρες τον τρόπο να επικοινωνείς ποιοτικά με το άλλο φύλο. Για αν κρατάς ροή στην κουβέντα πάντως δες αυτό το βίντεο.

Όταν νιώσεις άγχος ή φοβάσαι να μιλήσεις σε κάποια, η μόνη λύση για να το ξεπεράσεις, είναι απλά να πας και να της μιλήσεις! Μερικές φορές, κάνε το μόνο και μόνο για να βγεις εκτός εαυτού.

Καθημερινά κάνε επίτηδες πράγματα πέραν των συνηθισμένων.

βγες από τη ζώνη άνεσης 

#6. Να Ενισχύσεις Τους Λόγους Σου Για Να Ξεπεράσεις Το Άγχος Προσέγγισης.

Θα χρειαστεί να κάνεις μια απλή μορφή άσκησης. Πάρε ένα χαρτί και ένα στυλό και φτιάξε δύο στήλες με τίτλους:

1η στήλη: Εάν δεν εξαφανίσω το άγχος προσέγγισής μου…

2η στήλη:  Εάν εξαφανίσω το άγχος το προσέγγισής μου…

Προφανώς συμπλήρωσε αντίστοιχα τις παραπάνω λίστες. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να διαβάζεις κάθε πρωί που ξυπνάς, το παραπάνω χαρτί που θα γράψεις. Κάθε φορά που θα τελειώνεις την ανάγνωση, θα προσπαθείς να σκέφτεσαι έναν ΝΕΟ τρόπο με τον οποίο θα καταφέρεις και σήμερα να έρθεις πιο κοντά στους στόχους σου! Πως θα επεκτείνεις περισσότερο την ζώνη άνεσης σου!

Ο νέος τρόπος αυτός, θα πρέπει φυσικά να υλοποιηθεί την ίδια μέρα. Αυτό μπορεί να είναι το να μιλήσεις σε 10 νέες γυναίκες σήμερα ή να ζητήσεις τον αριθμό από 5 νέες γυναίκες ή οτιδήποτε άλλο, που μπορεί να βοηθήσει στον τελικό σκοπό σου!

Και προσοχή στα λάθη που θα δεις στο παρακάτω βίντεο!

Μερικά Παραδείγματα – Σκέψεις Γύρω Από Τη Ζώνη Άνεσης

Εάν δεν εξαφανίσω το άγχος προσέγγισής μου :

  • Δεν θα προσεγγίζω/γνωρίζω γυναίκες και περνάω τα Σαββατόβραδα στο σπίτι βλέποντας ταινία
  • Απλά θα συνεχίζω να βλέπω καθημερινά πορνό ταινίες στο ίντερνετ
  • Δεν θα κάνω σεξ με γυναίκα (χωρίς να την πληρώσω)
  • Θα βλέπω τους φίλους μου με τις κοπέλες τους και εγώ θα είμαι μόνος

Εάν εξαφανίσω το άγχος προσέγγισής μου :

  • Θα έχω κοπέλα
  • Δεν θα κοιμάμαι πλέον μόνος μου και δεν θα νιώθω μοναξιά
  • Θα έχω ένα μεγαλύτερο και πιο διασκεδαστικό κύκλο
  • Θα έχω φυσιολογικό σεξ με καυτές γυναίκες
  • Θα σταματήσω να νιώθω απεγνωσμένος για σεξ

Η ζώνη άνεσης είναι μια ψευδαίσθηση της ασφάλειας από όλα όσα δεν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις για τον εαυτό σου. Είναι ένα νοητό όριο ανάμεσα σε σένα κι αυτά που φοβάσαι.

Ανακάλυψε πόσο μακρυά μπορείς να φτάσεις όταν πάψεις να δίνεις σημασία σε όσα σε κρατάνε πίσω. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.