Καρμικές Σχέσεις. Κι αν σου Συμβεί;

Είναι δυνατόν να υπάρχουν καρμικές σχέσεις;

Λένε πώς κάποιες σχέσεις είναι καρμικές. Πώς συμβαίνουν γιατί απλά πρέπει να συμβούν. Τι σημαίνει όμως αυτό;

Σύμφωνα με κάποιες φιλοσοφίες υπάρχουν ψυχές που σε προηγούμενες ζωές δεν κατόρθωσαν να συναντηθούν.

Αυτές οι ψυχές έχουν δώσει έναν όρκο ότι θα βρεθούν σε κάποια από τις επόμενες.

Υπάρχει λοιπόν η πεποίθηση από πολλούς, βασιζόμενοι στην ανατολική φιλοσοφία, ότι κάθε άνθρωπος περνά από τουλάχιστον μία τέτοια “καρμική σχέση” κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Μάλιστα πιστεύεται ότι συναντάς το ίδιο άνθρωπο σε όλες σου τις ζωές, μέχρι να μάθεις κάτι, να το κάνεις κτήμα σου και να απελευθερωθείς.

Φυσικά, δεν υπάρχει κάποιος επιστημονικός ορισμός για τις καρμικές σχέσεις.

Συνήθως μιλάμε για σχέσεις (ερωτικές, φιλικές ή επαγγελματικές) στις οποίες αισθανόμαστε έντονα συναισθήματα, που δεν μας αφήνουν περιθώρια αντίδρασης.

Έτσι, μοιάζει η σχέση να είναι μονόδρομος και βλέπουμε παντού συμπτώσεις, θεωρώντας τελικά ότι η σχέση αυτή αλλάζει τη ζωή μας.

Μέσα από τις σχέσεις μας εξελισσόμαστε και ακόμη και τα λάθη και οι αποτυχίες είναι σημαντικά μαθήματα.

Από αυτό το πρίσμα μια τέτοια καρμική σχέση είναι απόλυτα χρήσιμη και αποδεκτή, καθώς μπορεί να σου δώσει σημαντικά μαθήματα και να σε κάνει να αλλάξεις σε μεγάλο βαθμό.

 

Ποια Είναι τα Χαρακτηριστικά μιας Καρμικής Σχέσης;

Όσοι μιλούν για καρμικές σχέσεις, έχουν εντοπίσει μερικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα τους, τα οποία θα δούμε αναλυτικότερα παρακάτω

#1. Όλα Ξεκινούν με Μια Παράδοξη Σύμπτωση

Μια καρμική σχέση θεωρείται ότι είναι γραφτό να συμβεί.

Έτσι συμβαίνει ένα πλήθος συμπτώσεων που “οδηγεί” δύο ανθρώπους στο να γνωριστούν.

Βέβαια, το καλύτερο είναι να μην περιμένεις τις συμπτώσεις για να φλερτάρεις γυναίκες. Δες το βίντεο του Χρήστου για να μάθεις πώς να φλερτάρεις αποτελεσματικά.

 

#2. Έντονη και Ξαφνική Έλξη

Είτε πρόκειται για ερωτική έλξη είτε για συναισθήματα φιλίας, εμφανίζονται ξαφνικά, αμέσως μόλις συναντήσεις το εν λόγω άτομο και είναι πολύ έντονα.

Ενώ είσαι σίγουρος ότι δεν έχετε συναντηθεί ποτέ ξανά, είσαι βέβαιος ότι γνωρίζεστε και αυτό ξυπνά μέσα σου έντονα συναισθήματα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της φιλοσοφίας των καρμικών σχέσεων, υπάρχει κάποιος λόγος που το συγκεκριμένο άτομο ήρθε στη ζωή σου και μάλιστα ήρθε στην συγκεκριμένη στιγμή και όχι σε κάποια άλλη, επειδή έτσι “έπρεπε να γίνει”.

 

#3. Οικειότητα Από την Πρώτη Στιγμή

Αισθάνεσαι μεγάλη οικειότητα με μια γυναίκα ή άλλο άτομο, σαν να γνωρίζεστε για πολλά χρόνια.

Η φιλοσοφία του κάρμα υποστηρίζει ότι αυτό συμβαίνει, ακριβώς επειδή έχετε πράγματι βρεθεί ξανά σε κάποια προηγούμενη ζωή, στην οποία όμως η σχέση δεν εκπλήρωσε το σκοπό της.

 

#4. Αίσθηση κινδύνου

Ένα ακόμη σημάδι μιας καρμικής σχέσης είναι η αίσθηση κινδύνου, η οποία κυριαρχεί στη σχέση.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο νους σου δεν θέλει να αφήσει τη ζώνη άνεσης του και προσπαθεί να αποφύγει οτιδήποτε θα τον ξεβολέψει και θα τον κάνει να δυσκολευτεί.

Σύμφωνα με την φιλοσοφία του κάρμα, η παρούσα υπόσταση σου, δεν αφήνει την καρμική σχέση να εκπληρώσει το σκοπό της και να  σου δώσει τα μαθήματα που πρέπει να πάρεις και έτσι προκύπτουν τα αισθήματα κινδύνου.

 

#5. Δεν Βρίσκεις Κοινά

Μια καρμική σχέση μπορεί να συμβεί μεταξύ ατόμων τα οποία δεν έχουν κοινά στοιχεία που να τους ενώνουν.

Παρά τις έντονες αντιθέσεις, υπάρχει αυτή η ανεξήγητη έλξη και ακόμη και όταν βλέπεις σημάδια που δείχνουν ότι δεν “τραβάει”, τα αγνοείς και συνεχίζεις.

#6. Οι Καρμικές Σχέσεις Είναι Εγωιστικές

Σε μια καρμική σχέση θα αισθανθείς ότι χρειάζεται να προσπαθήσεις πολύ, ώστε να ευχαριστήσεις τη σύντροφο σου.

Παρά το γεγονός ότι θα προσπαθείς πολύ, η σύντροφος θα δείχνει ότι δεν θα ικανοποιείται και θα θέλει περισσότερα και θα έχεις τη διάθεση να δίνεις όλο και περισσότερα.

Ένα χαρακτηριστικό των καρμικών σχέσεων είναι ότι δεν σέβονται τα όρια ανάμεσα στα δύο άτομα, με αποτέλεσμα ο ένας από τους δύο να επενδύει στη σχέση πολλά περισσότερα σε σχέση με τον άλλο.

 

#7. Το Κάρμα Κάποιες Φορές Είναι Μονόπλευρο

Πολλές φορές μια καρμική σχέση είναι μονόπλευρη.

Ο ένας αισθάνεται έντονα συναισθήματα και δυνατή έλξη, ενώ την ίδια στιγμή ο άλλος δεν αισθάνεται τίποτε και δεν μπορεί να κατανοήσει τα συναισθήματα του άλλου.

 

#8. Από τις Καρμικές Σχέσεις Δεν Μπορείς να Ξεφύγεις

Σε μια τέτοια σχέση καταλήγεις να γίνεσαι αντικείμενο χειραγώγησης και να θεοποιείς τη γυναίκα, ανεβάζοντας την τόσο ψηλά στα μάτια σου, ώστε να αγνοείς κάθε της μειονέκτημα (μπορεί βέβαια να συμβεί και το αντίθετο, η γυναίκα να αγνοεί τα δικά σου μειονεκτήματα).

Η έντονη προσπάθεια να ικανοποιήσεις την καρμική σύντροφο σε καταβάλλει, όμως παρόλα αυτά δεν βρίσκεις τη δύναμη να ξεφύγεις.

Νομίζεις ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς το εν λόγω άτομο και η σκέψη και μόνο ενός πιθανού χωρισμού, σε κάνει να αισθάνεσαι πολύ άσχημα.

Στο βίντεο του Χρήστου που ακολουθεί θα μάθεις πώς θα διαχειριστείς μια τέτοια κατάσταση.

 

#9. Εναλλαγές Συναισθημάτων

Όσοι βιώνουν μια καρμική σχέση την περιγράφουν ως μια έντονη εναλλαγή συναισθημάτων.

Την μια στιγμή αισθάνεσαι ευτυχισμένος και ήρεμος και την αμέσως επόμενη η ψυχολογία πέφτει και νιώθεις δυστυχής και κουρασμένος.

Κάποια στιγμή η ζυγαριά αρχίζει και γέρνει περισσότερο προς τα αρνητικά συναισθήματα, τα οποία αισθάνεσαι ότι σε τραβάνε πίσω.

#10. Αισθάνεσαι Ότι Εξαρτάται ο Ένας Από τον Άλλο

Αν ξεκινήσεις μια τέτοια σχέση, δίνεις τα πάντα.

Καταναλώνεις όλη σου την ενέργεια και τον χρόνο για αυτή και δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτε άλλο.

Έτσι δημιουργείται μια σχέση εξάρτησης που σταδιακά κάνει τα άτομα να αισθάνονται αδύναμα να λειτουργήσουν χωριστά.

Παράλληλα, ξυπνούν συναισθήματα όπως ο φόβος της απόρριψης και της εγκατάλειψης που σε συνδυασμό με την συναισθηματική καταπίεση και την έντονη προσπάθεια, κυριαρχούν και αποκαλύπτουν μια πλευρά της συμπεριφοράς σου που δεν περίμενες ότι θα υπήρχε.

Τα κριτήρια που πρέπει να έχεις για σχέση και αλληλεξάρτηση τα έχουμε συζητήσει. Δες τα πριν συνεχίσεις να διαβάζεις

#11. Οι Καρμικές Σχέσεις Είναι Ασταθείς και Απρόβλεπτες

Αποτέλεσμα των έντονων συναισθηματικών εναλλαγών είναι η σχέση να είναι απρόβλεπτη και ασταθής.

Η αρχική εντύπωση είναι ότι πρόκειται για μια παραμυθένια σχέση, όπως εκείνες που βλέπουμε στις ταινίες, όμως η πραγματικότητα τις περισσότερες φορές μας προσγειώνει απότομα και τέτοιες έντονες σχέσεις διαρκούν μόνο για λίγο και πολλές φορές μάλιστα δεν είναι υγιείς.

 

Τι Κάνεις Λοιπόν αν Βρεθείς σε μια Τέτοια Καρμική Σχέση;

Αρχικά, το σημαντικό είναι να βγεις από την λογική της μοιρολατρίας και να συνειδητοποιήσεις ότι η ζωή είναι στα χέρια σου και την διαμορφώνεις  εσύ ο ίδιος.

Τι θέλουμε να πούμε με αυτό;

Όσο και αν πιστεύεις στο κάρμα και στην μοίρα που θα σου φέρει τα πράγματα όπως “πρέπει να είναι”, αν δεν κινηθείς από μόνος σου, δεν θα συμβεί τίποτε απολύτως.

Δεν θα κάνεις καμία καρμική σχέση, αν δεν φλερτάρεις και αν δεν προσεγγίσεις γυναίκες.

Αν κάνεις καινούριες γνωριμίες από την άλλη, είναι σίγουρο ότι μέσα από αυτές θα κάνεις σχέσεις που θα είναι έντονες, όπως αυτές που περιγράψαμε στα χαρακτηριστικά των καρμικών σχέσεων.

Κάποιες θα διαρκέσουν και κάποιες – οι περισσότερες μάλλον – όχι.

Επιπλέον, διαβάζοντας για τα χαρακτηριστικά των καρμικών σχέσεων, θα δεις ότι διακατέχονται από αρνητικά στοιχεία, σημάδια μη υγιών σχέσεων.

Όσο “καρμική” και αν είναι μια σχέση αλληλεξάρτησης, δεν παύει να είναι μια τοξική σχέση, γι’ αυτό θα πρέπει να είσαι προσεκτικός, αν αισθανθείς ότι μπαίνεις σε μια τέτοια κατάσταση.

Είτε λοιπόν θέλεις να πιστεύεις στο κάρμα και στις καρμικές σχέσεις, είτε όχι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κρατάς τα μάτια σου ανοιχτά και να μην παραμένεις σε σχέσεις από τις οποίες δεν βγαίνεις ευτυχισμένος και βελτιωμένος.

Και τι χρειάζεσαι για αυτό; Μα φυσικά επιλογές! Γι’ αυτό μάθε τι μπορείς να κάνεις για να έχεις πάντα επιλογές. Δες εδώ

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.