Μετά την Καραντίνα, τι;

Πώς Θα Είναι Άραγε Η Ζωή Μας Μετά Την Καραντίνα;

Η πρωτόγνωρη και για πολλούς δύσκολη περίοδος της καραντίνας έλαβε τέλος.

Τα μέτρα αίρονται σταδιακά και όλοι μας θέλουμε να δούμε τις ζωές μας να επανέρχονται στους κανονικούς ρυθμούς.

Μην έχοντας ζήσει ποτέ ξανά μια τέτοια κατάσταση είναι πολύ λογικό να αναρωτιόμαστε όλοι, πώς θα είναι η ζωή μετά την καραντίνα.

Κάποιοι λένε ότι μετά την καραντίνα θα έρθουν πιο κοντά με τους φίλους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Όπως κάναμε κι εμείς άλλωστε, ακόμα και μέσα στην καραντίνα, με την ΚορονοΠαρέα στο 2ο live επεισόδιο του Apla+Andrika που θα δεις εδώ.

Άλλοι πιστεύουν ότι θα αλλάξει γενικότερα η νοοτροπία και ο τρόπος ζωής μας. Άλλοι θέλουν να ταξιδέψουν και να ζήσουν ακόμη πιο έντονα τη ζωή τους.

Όλο αυτό το διάστημα η χρήση του διαδικτύου αποδείχθηκε σωτήρια για την επικοινωνία των ανθρώπων. Όμως αυτό σιγά σιγά θα αλλάξει και θα επανέλθουμε στην προτέρα κατάσταση. Ενώ πράγματι μπορεί να αντιληφθούμε τη σημασία της προσωπικής επαφής. 

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση μετά την άρση των μέτρων. Αλλά μπορούμε να κάνουμε μερικές εικασίες και υποθέσεις.

Πώς Συμπεριφερόμαστε Μετά Την Καραντίνα;

μετά την καραντίνα

Απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων, αναφορικά με τη συμπεριφορά τους μετά την καραντίνα.

Από τη μια αυτοί που προτιμούν μια YOLO προσέγγιση, οι οποίοι συνήθως είναι νεότεροι σε ηλικία και θεωρούν ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο στη ζωή, οπότε πρέπει να ζήσουμε, να βγούμε, να ψωνίσουμε και να ταξιδέψουμε.

Από την άλλη πλευρά είναι όλοι εκείνοι που προσπαθούν να κρατήσουν μια ισορροπία, έχοντας πάντα κατά νου μια πιθανή νέα εξάπλωση του ιού, πράγμα που τους φοβίζει.

Ας δούμε λοιπόν μερικά πράγματα που φαίνεται ότι θα αλλάξουν μετά την καραντίνα.

#1. Κουλτούρα Εργασίας Μετά Την Καραντίνα

Για πολλούς ανθρώπους η περίοδος της καραντίνας σήμαινε εργασία από το σπίτι, κάτι που αρκετοί υπάλληλοι ήθελαν να κάνουν πριν την κρίση του Covid-19, αλλά δεν τους επιτρεπόταν.

Αφού λοιπόν φάνηκε ότι αυτή η ιδέα αποδίδει, είναι πολύ πιθανό να δούμε πολλές εταιρείες να επιτρέπουν στους εργαζόμενους να εργάζονται από το σπίτι, τουλάχιστον κάποιες από τις μέρες.

Έτσι οι εταιρείες θα έχουν μικρότερους και πιο ευέλικτους χώρους γραφείων και τα κεντρικά τους γραφεία, ίσως μετατραπούν σε καταστήματα ή χώροι συν-εργασίας.

#2. Επιπτώσεις Στην Οικονομία

Σχεδόν κάθε τομέας της οικονομίας έχει πληγεί από την αναγκαστική διακοπή της λειτουργίας των διαφόρων εταιρειών.

Πολλοί εργαζόμενοι πληρώθηκαν από κρατικά κονδύλια και οι εταιρείες ζητούν τη λήψη μέτρων για να επανέλθουν σε τροχιά ανάπτυξης.

Ίσως όλη αυτή η κατάσταση οδηγήσει μετά την καραντίνα εκ νέου σε μια οικονομική κρίση, όπως αυτή που βιώσαμε κατά τα προηγούμενα χρόνια.

#3. Κάποιες Συνήθειες Θα Μείνουν

μετά την καραντίνα

Μια συνήθεια που σίγουρα θα μείνει μετά την καραντίνα είναι το πλύσιμο των χεριών και η προσωπική υγιεινή.

Θα γίνουμε λίγο πιο προσεκτικοί σε αυτό το θέμα, καθώς αρκετοί άνθρωποι δεν έδιναν ιδιαίτερη σημασία στα ζητήματα υγιεινής.


#4. Θα Αντιληφθούμε Την Αξία Δημόσιας Υγείας

Η δημόσια υγεία μέχρι πριν την κρίση του Covid-19 ήταν ένας τομέας υποχρηματοδοτούμενος από το Κράτος και η κοινή γνώμη δεν είχε και την καλύτερη άποψη.

Φάνηκε όμως ότι το σύστημα της δημόσιας υγείας στη χώρα μας ανταπεξήλθε στις δυσκολίες της κατάστασης, παρά την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετώπιζε.

Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να απαξιώσει πια το σύστημα δημόσιας υγείας και ελπίζουμε ότι θα πάρει και την σημασία που αξίζει από το Κράτος, με προσλήψεις και χρηματοδότηση.

 #5. Θα Βλέπουμε Διαφορετικά Τις Μαζικές Εκδηλώσεις

Τουλάχιστον για ένα διάστημα μετά την καραντίνα, αρκετός κόσμος θα βλέπει διαφορετικά και θα αποφεύγει τις μαζικές συγκεντρώσεις ανθρώπων.

Μέχρι να βρεθεί θεραπεία ή εμβόλιο για τον κορωναϊό και να εξαλειφθούν τα κρούσματα – κάτι που ίσως πάρει καιρό-  τα συγκεντρωμένα πλήθη σε καφετέριες, γήπεδα, συναυλιακούς χώρους κλπ θα είναι μια εικόνα που θα μας ξενίζει.

Τα καταστήματα της εστίασης είναι ακόμη κλειστά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγεις ραντεβού με την γυναίκα που σου αρέσει.

Δες τις ιδέες για ραντεβού που προτείνει ο Θέμης στο παρακάτω βίντεο.

#6. Ίσως Γίνουμε Ψηφιακοί Νομάδες

Οι ψηφιακοί νομάδες είναι άνθρωποι που δουλεύουν από απομακρυσμένα μέρη του κόσμου. 

Μέχρι πρότινος αυτός ο τρόπος ζωής έμοιαζε αδύνατος και για πολλούς θα ήταν ένα προνόμιο, όμως μετά την καραντίνα το συνεχίζουμε να κρατάμε αποστάσεις είναι βασικό, οπότε ίσως υπάρξει μια αύξηση στους ανθρώπους που εργάζονται με αυτόν τον τρόπο.

Ακόμη όμως και αυτοί που απλά θα συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, ίσως αισθανθούν κάποια στιγμή την ανάγκη να βρουν μια εναλλακτική λύση.

Έτσι μπορεί να προκύψουν μέρη όπου θα μπορούν υπάλληλοι διαφορετικών εταιρειών να εργάζονται σε έναν κοινό χώρο.

Άλλωστε η εργασία μαζί με άλλους ανθρώπους είναι κάτι που μπορεί να αυξήσει σημαντικά την παραγωγικότητα και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να παραβλέπουμε.

#7. Σχέσεις Και Φλερτ Μετά Την Καραντίνα

φλερτ μετά την καραντίνα

Το φλερτ και οι σχέσεις κατά την περίοδο της καραντίνας ήταν δύσκολα.

Πολλά ζευγάρια αναγκάστηκαν να μείνουν μακριά, ενώ ζευγάρια που συζούσαν αναγκάστηκαν να είναι μαζί 24 ώρες το 24ωρο.

Όλη αυτή η κατάσταση έφερε προβλήματα στις σχέσεις.

Μετά την καραντίνα, η κατάσταση θα αρχίσει να επανέρχεται, όμως αρκετός κόσμος που τώρα ξεκίνησε να χρησιμοποιεί εφαρμογές για online dating, πιθανότατα θα συνεχίσει να τις χρησιμοποιεί.

Αυτό βέβαια μπορεί να οδηγήσει τους ανθρώπους στο να κάνουν περισσότερες σεξουαλικής φύσεως δραστηριότητες online, κάτι που θα φέρει στο προσκήνιο μεταξύ άλλων και ζητήματα ιδιωτικότητας.

Ακόμη, οι online γνωριμίες ίσως οδηγήσουν σε έναν διαφορετικό τρόπο κατανόησης των άλλων ανθρώπων, καθώς η εικονική συζήτηση έχει αρκετούς περιορισμούς, σε σχέση με την κανονική, από κοντά συζήτηση.

Μπορεί να χάσεις και να μην προσέξεις πολλές και σημαντικές λεπτομέρειες.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να διατηρηθεί η ισορροπία και οι online γνωριμίες να οδηγούν γρήγορα σε συναντήσεις από κοντά.

Το σίγουρο λοιπόν είναι ότι θα αντιληφθούμε και θα εμπεδώσουμε την αξία της πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνίας. Και θα την επιδιώκουμε με έντονο τρόπο μετά την καραντίνα.

Βέβαια, μετά την καραντίνα αρκετά ζευγάρια που ήταν μακριά χωρίς την θέληση τους αυτό το διάστημα, ίσως επαναπροσδιορίσουν κάποια πράγματα στις σχέσεις τους , κάτι που μπορεί να έχει θετική επίπτωση και τελικά να βγουν πιο δυνατοί από αυτό.

Πώς θα είναι το φλερτ μετά την καραντίνα; Τσέκαρε το παρακάτω επεισόδιο του κορυφαίου ελληνικού podcast Apla+Andrika, για να μάθεις!

Κλείνοντας,

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς ακριβώς θα είναι ο κόσμος μετά την καραντίνα. Ούτε πότε θα επανέλθουν όλα στην κανονικότητα που γνωρίζαμε.

Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε κάθε τομέα της ζωής των ανθρώπων σε όλον τον πλανήτη. Και όλοι θα είμαστε σε επαγρύπνηση, ώστε να μην βρεθούμε ξανά σε αντίστοιχη κατάσταση.

Μόνο ο χρόνος θα δείξει τι ακριβώς θα συμβεί και πώς οι άνθρωποι, οι κυβερνήσεις και η οικονομία θα προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα.

Μη σταματήσεις ποτέ να βάζεις στόχους για να βελτιώσεις όχι μόνο τον εαυτό σου, αλλά και την ποιότητα των σχέσεων με τους ανθρώπους που πραγματικά μετράνε για σένα. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.