Οδηγός Αυτοβελτίωσης: 3 Σημαντικά Κομμάτια που Μπορείς να Δουλέψεις

Οδηγός Αυτοβελτίωσης 3 Σημαντικά Κομμάτια που Μπορείς να Δουλέψεις

Σε αυτό το άρθρο δίνεται ένας Οδηγός Αυτοβελτίωσης, στον οποίο θα αναλυθούν 3 σημαντικά κομμάτια που μπορείς να δουλέψεις στον εαυτό σου για να βελτιωθείς και να εξελιχθείς. Πρόκειται για τους 3 εαυτούς σου, οι οποίοι λειτουργούν σε πλήρη αρμονία ο ένας με τον άλλον και τρόπους να τους βελτιώσουμε όλους.

Οι 3 Εαυτοί

  • 1. Αυτο-Εικόνα

Η αυτο-εικόνα ενός ανθρώπου είναι η εικόνα που έχει κάποιος για τον εαυτό του. To 1960, o γιατρός Maxwell Maltz δημοσίευσε την αναμφισβήτητα πιο σημαντική έρευνα στον τομέα της ψυχολογίας, όλων των εποχών. Στον πυρήνα της προσωπικότητάς σου, είναι η Αυτο – εικόνα σου. Δηλαδή, η εικόνα που έχεις εσύ για τον εαυτό σου. Η αυτο-εικόνα σου καθορίζει τα όρια των κατορθωμάτων στη ζωή σου. Καθορίζει τι μπορείς να κάνεις και τι όχι. Πιθανότατα να έχεις ακουστά για αυτή την παρομοίωση, αλλά ας φανταστούμε ότι η Αυτο – εικόνα μας είναι θερμοστάτης καλοριφέρ. Όταν ρυθμίζεις τη θερμοκρασία στους 20 βαθμούς Κελσίου, μόλις το δωμάτιο κατέβει κάτω από τους 20 βαθμούς, ένας μηχανισμός αντιλαμβάνεται την παρέκκλιση και στέλνει μήνυμα στο σύστημα θέρμανσης και επαναφέρεται η ρυθμισμένη θερμοκρασία των 20 βαθμών.

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και ο άνθρωπος. Όλες οι πράξεις μας, σκέψεις, συμπεριφορές, τα συναισθήματά μας και επομένως τα αποτελέσματά μας και τα κατορθώματά μας είναι 100% συνεπή με την Αυτο-Εικόνα μας. Όσο σκληρά και αν προσπαθεί κάποιος, πάντα επιστρέφει στα παλιά του μοτίβα εάν η Αυτο-Εικόνα του δεν αλλάζει. Πάντα θα ανταποκρίνεσαι σύμφωνα με την Αυτο-Εικόνα σου. Μάλιστα, ποτέ δε θα μπορείς να κάνεις κάτι που είναι διαφορετικό. Αλλάζοντας όμως την Αυτο-Εικόνα σου, δημιουργούνται νέα μοτίβα συμπεριφοράς, προσωπικότητας και επομένως νέα αποτελέσματα. Μαθαίνοντας να αλλάζεις την Αυτο-Εικόνα σου, κερδίζεις σε ικανότητα αλλά και σε αυτοπεποίθηση. Πάντα θα λειτουργείς σύμφωνα με την Αυτο-Εικόνα σου. Ποτέ δε θα υπερβαίνεις εαυτόν, υπό αυτή την έννοια. Έτσι, όσα άρθρα στο MenOfStyle και αν διαβάσεις για την γυναικεία ψυχολογία και προσέγγιση, δε θα δεις σημαντική βελτίωση παρά μόνο αν η Αυτο-Εικόνα σου έχει αλλάξει.

Από πού πηγάζει η Αυτο-Εικόνα σου;

Η Αυτο-Εικόνα σου πηγάζει από διάφορα μέρη. Μεγάλο ρόλο παίζει το περιβάλλον στο οποίο μεγάλωσες, καθώς και η σχέση σου με τους γονείς σου. Από τις θετικές ή αρνητικές σου εμπειρίες. Από τις αποτυχίες σου και τις επιτυχίες σου. Εάν έχεις μεγαλώσει σε μία οικογένεια που πιστεύει ότι το να κάνεις σεξ πριν τον γάμο είναι κάτι κακό και σου έχουν μεταβιβάσει αυτό το πιστεύω (belief), το σίγουρο είναι ότι θα δυσκολεύεσαι πολύ ακόμα και να μιλήσεις σε γυναίκες που σου αρέσουν, καθώς θα θεωρείς ότι κάνεις κάτι ανήθικο.

Πώς αλλάζεις την Αυτο-Εικόνα σου;

Η Αυτο-Εικόνα σου αλλάζει με τις επιτυχίες που θα έχεις. Όταν βγαίνεις έξω, μιλάς σε μία γυναίκα και σου δίνει το κινητό της, η Αυτο-Εικόνα σου αλλάζει. Ένα νέο πιστεύω δημιουργείται, της μορφής: “Τελικά είμαι καλός στο να μιλάω σε άγνωστες γυναίκες και να μου δίνουν το κινητό τους”. Υπάρχει όμως και άλλος ένας τρόπος. Ο εγκέφαλος και το κεντρικό νευρικό σου σύστημα δεν μπορούν να καταλάβουν τη διαφορά μεταξύ μίας αληθινής εμπειρίας και μίας έντονης φαντασίωσης που δημιούργησες στο κεφάλι σου εσκεμμένα.

  • 2. Αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση έχει να κάνει με συναισθήματα. Αυτά τα συναισθήματα στηρίζονται στην Αυτο-Εικόνα, οπότε εστιάζοντας στο να βελτιώσεις την Αυτο-Εικόνα σου, θα δεις πρόοδο και στην αυτοεκτίμησή σου. Ωστόσο, μπορείς να δουλέψεις βελτιώνοντας την αυτοεκτίμησή σου και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα συναισθήματά σου καθορίζουν αν θα κάνεις μία θετική ή αρνητική σκέψη. Όσο πιο θετικά είναι τα συναισθήματα που κάνεις, τόσο πιο θετική θα είναι και η σκέψη που θα κάνεις. Μην ξεχνάς, επίσης, πως ό,τι αισθάνεσαι, το αισθάνεται και η γυναίκα με την οποία συνομιλείς. Εάν συνομιλείς με μία γυναίκα και φοβάσαι, ο φόβος θα σου προκαλέσει νευρικότητα, αμηχανία και γενικότερα περίεργη συμπεριφορά. Αυτό θα μεταφραστεί ως χαμηλή αυτοεκτίμηση, καθώς δίνεις υπερβολικά μεγάλη αξία σε μία όμορφη γυναίκα και αυτό σε αγχώνει. Αντίθετα, εάν νιώθεις χαρούμενος που μιλάς με μία γυναίκα, θα σου αποφέρει καλύτερα αποτελέσματα. Τα συναισθήματα σου είναι πάντα διαθέσιμα. Είναι στο χέρι σου να εξασκηθείς.

  • 3. Αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση φαίνεται από τις πράξεις σου, οι οποίες στηρίζονται στην Αυτο-Εικόνα σου και στην αυτοεκτίμησή σου. Οι πράξεις στις οποίες κάποιος προβαίνει όταν κάνει θετικές σκέψεις και έχει θετικά συναισθήματα, θα φέρουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα από τις πράξεις που θα κάνει κάποιος με αρνητικές σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα.

Πολλοί προσπάθησαν να αλλάξουν τις πράξεις τους και τον τρόπο που επικοινωνούν προτού αλλάξουν την συναισθηματική τους κατάσταση πρώτα, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν διαφορετικά αποτελέσματα. Αλλάζεις τον πυρήνα και τα αποτελέσματα θα έρθουν. Σίγουρα, εφόσον υστερείς σε κοινωνικές δεξιότητες, η αλλαγή της αυτοεικόνας σου και της αυτοεκτίμησής σου δεν αρκούν, ωστόσο είναι βήματα απαραίτητα, όπως δείχνουμε και στους μαθητές στα bootcamps. Διορθώνοντας την Αυτο-εικόνα και την αυτοεκτίμηση, πολλά προβλήματα θα επιλυθούν μόνα τους.

 

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.