Πώς να Ξεπεράσεις την Απογοήτευση!

Απογοήτευση. Το συναίσθημα που σε κλειδώνει με στενοχώρια και ίσως οργή για όσα σου συμβαίνουν ή για όσα δεν μπορείς να καταφέρεις και τα παρατάς!

Ένα μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε με τους ανθρώπους που μας εμπιστεύονται την  βελτίωση της ερωτικής τους και όχι μόνο ζωής, είναι η προσπάθεια να επανέλθουν μετά από μια απογοήτευση. Το συναίσθημα της απογοήτευσης, ειδικά στο κομμάτι που λέγεται ερωτική ζωή και γυναίκες, μπορεί να πυροδοτηθεί με διαφορετικό τρόπο σε σένα από ότι σε κάποιον άλλον.

Α) Μπορεί να σε πιάσει σε κάποια φάση της ζωής σου επειδή  ποτέ στα χρόνια που ζεις δεν είχες τις γυναίκες που ήθελες, σε πλήθος και ποιότητα.

Β) Ίσως να σε πιάσει επειδή δεν σου έδιναν τη σημασία που σου αξίζει και αναζητούσες.

Γ) Ενδέχεται να πυροδοτηθεί όταν δεις ότι οι πρώτες σου προσπάθειες να διεκδικήσεις αυτές που θες, πέφτουν στο κενό ασχέτως αν φταις ή όχι.

Δ) Και φυσικά, είναι πολύ πιθανό να απογοητευτείς μετά από έναν άσχημο χωρισμό.

Σίγουρα, δεν έχει να κάνει με τις γυναίκες, τις οποίες πρέπει να σεβόμαστε και να αγαπάμε, όμως πολλές φορές αποδίδουμε αυτό το αρνητικό συναίσθημα σε αυτές.

Αν και έχουμε πει ότι κυρίως σε εμάς είναι το πρόβλημα (διάβασε εδώ), πέφτουμε σε αυτή τη παγίδα και αυτό δημιουργεί στο μυαλό μας μια εξαιρετικά αρνητική εικόνα για το γυναικείο φύλο,  που με τη σειρά του μας εμποδίζει ακόμα περισσότερο  να τις προσεγγίσουμε, να τις διεκδικούμε και φυσικά να τις εισάγουμε στη ζωή μας. Αυτό δηλαδή που μας προστάζει η φύση μας ως άνδρες.

5 Κινήσεις Για Να Μη Σε Κυριεύει Η Απογοήτευση.

απογοήτευση

 

Α) Μάθε από την απογοήτευση.

Δες το σαν ένα μάθημα ακόμα και προχώρα στην εφαρμογή της νέας σου γνώσης. Κάτι δεν της άρεσε, κάτι δεν έκανες σωστά, κάτι δεν ταίριαζε στο τρόπο σου. Αυτή η απογοήτευση σου δείχνει το τι λίγο πολύ. Προσάρμοσε την τακτική σου και ξαναπροσπάθησε. 1000 και 100000 φορές αποτυχημένων προσπαθειών με προσωρινό πόνο, αξίζουν για μια και μόνο επιτυχία για πάντα.

Β) Ξεκαθάρισε τους στόχους σου για να ξεπεράσεις την απογοήτευση.

Όσο πιο ξεκάθαρος είσαι σε αυτό με τον εαυτό σου τόσο θα βλέπεις που σε επηρεάζει η απογοήτευση. Απλοϊκό παράδειγμα. Αν στόχος σου είναι να έχεις πολλές γυναίκες στο κρεβάτι σου, τότε ο χωρισμός από μία συγκεκριμένη ίσως σε βοηθάει. Αν ο στόχος σου είναι να έχεις μια εξαιρετικά ποιοτική γυναίκα δίπλα σου, τότε ο αρνητισμός και η αναιδής άρνηση διαθεσιμότητας μιας γυναίκας που μόλις γνώρισες, αμέσως σου δείχνει πως δεν χρειάζεσαι μια τέτοια γυναίκα δίπλα σου.

Γ) Βάζε μικρότερους στόχους.

Είναι βασικός κανόνας για την επιτυχία σε οτιδήποτε. Μη ξεκινάς μια κουβέντα με μια γυναίκα με στόχο να την ρίξεις στο κρεβάτι σου την ίδια μέρα, όταν είσαι εκτός παιχνιδιού για χρόνια. Είναι λογικό να πάει στραβά και να απογοητευτείς. Ξεκίνα με το να κρατήσεις τη κουβέντα μαζί της 5 λεπτά. Μετά 10 και μετά 30. Αυτοί θα είναι οι στόχοι σου. Μικρότεροι στόχοι, περισσότερες επιτυχίες, καλύτερη αυτοπεποίθηση και ψυχολογία.

Δες το βίντεο πριν συνεχίσεις να διαβάζεις.

Δ) Επέμενε.

Το ξέρω, είναι πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις. Όμως ο εγκέφαλος τα λέει αυτά. Είναι παιχνίδι του μυαλού σου. Τα έχουμε συζητήσει και εδώ. Τώρα ακούει τις αρνητικές εμπειρίες που έχεις και έτσι αποφασίζει. Αν ανταλλάξεις τις αρνητικές εμπειρίες με θετικές τότε οι επιλογές σου θα είναι πιο αισιόδοξες και θετικές και θα σε φέρνουν εκεί που θες. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Ε) Βάλε στη ζωή σου θετικούς ανθρώπους που ξέρουν να πουν μια κουβέντα που θα σε βοηθήσει.

Δεν έχει καμία αξία να έχεις αρνητικούς ή άσχετους με το θέμα ανθρώπους και να τους ακούς, την ώρα που η απογοήτευση χτυπάει.

Καλύτερα να αλλάξεις το περιβάλλον και φυσικά και αυτούς μαζί του. Βρες δυο νέους φίλους, μίλα μαζί μας ή στη χειρότερη κόψε οποιαδήποτε αρνητική επιρροή. Ώρα για ανθρώπους που μπορούν να σε πάνε μπροστά.

απογοήτευση τέλος

Τέλος, η απογοήτευση είναι μια δύσκολη στη διαχείρησή της συναισθηματική κατάσταση. Αυτό δεν είναι τόσο επειδή δεν έχουμε τη δυνατότητα να τη διαχειριστούμε μόνοι μας με τον εαυτό μας.

Απλά όταν μας συμβαίνει για παράδειγμα μια ερωτική απογοήτευση, βιώνουμε μια κατάσταση που μας μπλοκάρει και μας κάνει να βλέπουμε με δυσπιστία τους άλλους.

Όλα όσα μας συμβαίνουν όμως μπορεί να είναι μια πολύτιμη εμπειρία, αν το σκεφτούμε από μια άλλη οπτική. Μπορούμε να μάθουμε κάτι από αυτο που μας συμβαίνει και προχωρήσουμε στην επόμενη γνωριμία και προσέγγιση με αυτοπεποίθηση!

Αν δεν έχεις κάποιον, έλα στη συνάντησή μας στις 19/7 να μας γνωρίσεις.

Δήλωσε τη συμμετοχή σου εδώ.

Θες να έχεις δίπλα σου κάποιον από εμάς για 6 μήνες; Δες εδώ.

Κάλεσέ μας στο 6986575759 ή στείλε μας email. Απαντάμε άμεσα και όλο το 24ωρο. 

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.