Σημάδια Εξέλιξης: Μην Ντρέπεσαι την Αλλαγή αν την Έχεις Ανάγκη

αλλαγή, ικανότητα, πρόβλημα, συναισθήματα, γυναίκες

Μην Ντρέπεσαι Την Αλλαγή Αν Την Έχεις Ανάγκη

Το πρόβλημα με τους περισσότερους ανθρώπους δεν είναι η έλλειψη ικανοτήτων που απαιτείται για την αλλαγή. Αυτό φτιάχνεται εύκολα.

Αν δεν ξέρεις να γράφεις σωστά ένα κείμενο, υπάρχουν δεκάδες tutorials στο YouTube που μπορούν να σε βοηθήσουν. Αν δεν γνωρίζεις από Photoshop ή Office για την θέση εργασίας που κυνηγάς, εύκολα βρίσκεις ακόμα και δωρεάν μαθήματα online ή σε διάφορα promo σχετικών εκπαιδευτικών σχολών.

Το πραγματικό πρόβλημα με τους ανθρώπους είναι πως η αλλαγή είναι μεγάλος μπελάς.

Μην Ντρέπεσαι Την Αλλαγή Όταν Tα Δύσκολα Ξεκινούν

Κάνε την αρχή. Ήρθε η ώρα.

Η ικανότητα να επιφέρεις θετικές αλλαγές στη ζωή σου, είναι ελευθερία. Πραγματική ελευθερία. Αλλά, έχει κόστος.

Η προσθήκη μιας νέας ικανότητας απαιτεί διάβασμα, χρόνο, πρόγραμμα.

Η διαμόρφωση του ιδανικού σώματος απαιτεί γυμναστική, διατροφή, πειθαρχία.

Η διεκδίκηση μιας προαγωγής απαιτεί περισσότερες ώρες στο γραφείο, βαρετά επαγγελματικά γεύματα και εντυπωσιακές PowerPoint παρουσιάσεις που ποτέ δεν κατάλαβες γιατί πρέπει να είναι τόσο χρωματιστές.

Όμως αξίζει.

μην ντρέπεσαι την αλλαγή

Αλλά Δεν Το Ξεκινάς Ποτέ Γιατί Η Αλλαγή Σε Φοβίζει.

Γιατί σημαίνει επιτυχία ή αποτυχία. Σε φοβίζει σε βαθμό που αρχίζεις να ντρέπεσαι. Η ντροπή αυτή είναι άμυνα.

Σαν ένα μικρό αγόρι που τον ρωτάει ο θείος του αν του αρέσει κάποιο κορίτσι στο σχολείο. Και αυτό ντρέπεται. Και τι λέει; «Τα κορίτσια είναι χαζά» ή «έχω φίλους» ή «καμιά δεν μου αρέσει είναι περίεργες» ή το αγαπημένο μας στα δικά μου χρόνια του δημοτικού «αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κότες».

Και ντρέπεται να πει: «ναι μου αρέσει αλλά δεν ξέρω πώς να της το πω».

Και αποφασίζει να δηλώσει στον εαυτό του και στους γύρω του ότι δεν τις έχει ανάγκη. Και το δηλώνει τόσο δυνατά που καμιά φορά το πιστεύει.

Όταν είναι δύσκολο να οδηγήσουμε τον εαυτό μας σε μια αλλαγή που συνοδεύεται από πόνο, καμιά φορά, ο οργανισμός μας αναπτύσσει μια άμυνα. Συνήθως είναι κάποια δικαιολογία που μας εμποδίζει από το να προχωρήσουμε στην αλλαγή.

Μια εκλογίκευση του γιατί δεν θα μπεις στη διαδικασία. Ένα δίκτυ ασφαλείας για τον εγωισμό σου.

Δεν μπορώ να χάσω κιλά επειδή δεν έχω παρέα για το γυμναστήριο. Αντί το αληθές που προκαλεί ντροπή: «Το γυμναστήριο πονάει και είναι βαρετό». Κάτι που δεν θα έλεγες εύκολα στο περιβάλλον σου. Δείχνει αδυναμία. Έλλειψη πειθαρχίας.

Και αυτό είναι πρόβλημα.

Δες το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για την αξία των στόχων και την πειθαρχία που χρειάζεαται για να τους πετύχεις.

Το Έχεις Ανάγκη, Το Νιώθεις Και Κάτι Πρέπει Να Γίνει

Πως θα καταλάβω ότι η αλλαγή είναι μια πραγματική ανάγκη μου;

Δες αν κάτι από τα παρακάτω σε πιάνει :

Νιώθεις ότι αξίζεις κάτι παραπάνω και μπορείς να το ορίσεις με σχετική σαφήνεια. Πχ με διπλάσιο μισθό θα ήμουν έτσι και έτσι και το αξίζω γιατί είμαι τόσο καλός.

Έχεις εντοπίσει σημεία σου (Χαρακτήρα, συναισθήματα, σώμα) που αν ήταν διαφορετικά, τα αποτελέσματα που έχεις σε συγκεκριμένα κομμάτια της ζωής σου τα οποία επηρεάζονται από αυτά τα σημεία, θα ήταν πολύ ανώτερα. Πχ αν είχα πιο γυμνασμένους κοιλιακούς, θα άρεσα περισσότερο στις γυναίκες.

Δημιουργούνται προβλήματα που λύνονται μόνο με χρονοβόρο πλάνο ή αποφασιστικές κινήσεις. Πχ βήχω συνέχεια επειδή καπνίζω πολύ. Πρέπει να το κόψω.

μην ντρέπεσαι την αλλαγή

Η όποια εξέλιξη στη ζωή σου επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες και όχι από εσένα. Πχ Αλλάζεις σπίτι όχι επειδή αναζήτησες κάτι καλύτερο, αλλά επειδή ο σπιτονοικοκύρης σου το θέλει για ιδία χρήση.

Οι φόβοι σου είναι συνδεδεμένοι με τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες σου. Πχ Θέλω να δουλέψω σε μια μεγάλη εταιρεία όπως η Google, αλλά ανησυχώ το πώς θα προσαρμοστώ στο εξωτερικό, οπότε το αφήνω.

Υπάρχει Μπούσουλας Για Λύση;

Πριν κλείσουμε, δες εδώ ένα βίντεο για να μάθεις πως να διαχειριστείς όλα αυτά που σε κρατάνε πίσω.

Θεωρείς ότι αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε κάτι από τα παραπάνω; Νιώθεις ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα που πρέπει να φύγει;

Κάθε πρόβλημα όμως έχει λύση. Και αυτό δεν είναι μια motivational ατάκα που μου ήρθε τώρα, αλλά μια απτή πραγματικότητα.

Στατιστικά, κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζεις, έχει αντιμετωπιστεί και πριν από άλλους και μάλιστα επιτυχημένα.

Απλά χρειάζεται να βρεις την λύση που ταιριάζει σε σένα.

Αλλά το πρώτο βήμα είναι να ορίσεις το πρόβλημα.

Το δεύτερο είναι να μη «ντρέπεσαι» να το λύσεις.

Το τρίτο είναι να αγκαλιάσεις την αλλαγή και την διαδικασία που την φέρνει.

Το τέταρτο είναι να κάνεις την αλλαγή καθημερινότητα και να ζήσεις με αυτήν.

Αν θες όμως να έρθει η αλλαγή και στο πως βλέπεις τις γυναίκες και αυτές εσένα πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.