11 Tips για να είσαι αποδοτικός μετά από ξενύχτι!

Ξενύχτησες και τώρα οι υποχρεώσεις της ημέρας που ξημέρωσε, σε καλούν να είσαι αποδοτικός. Πώς μπορείς να το πετύχεις αν είσαι κουρασμένος;

Σίγουρα σου έχει συμβεί πολλές φορές, ιδιαιτέρως αν είσαι παθιασμένος με αυτό την εκπληκτική ασχολία που λέγεται Παιχνίδι, να ξενυχτάς για να κυνηγήσεις τις γυναίκες που θα ήθελες και σου αξίζουν δίπλα σου.

Ειδικά, στις νύχτες που τα πράγματα πάνε εξαιρετικά καλά και θες να εκμεταλλευτείς πλήρως το momentum και να γνωρίσεις όσο πιο πολλές γυναίκες γίνεται, η ώρα περνάει νερό και το ότι ξημερώνει, δεν το καταλαβαίνεις παρά αφού δεις τον ήλιο.

Και πρέπει τώρα εσύ την επόμενη ημέρα να είσαι αποδοτικός και τυπικός στη δουλειά σου ή στη σχολή σου.

Ακόμα πιο δύσκολο όμως, είναι να προσπαθήσεις να μη σε πάρει ο ύπνος στη ρουτίνα μιας δουλειάς γραφείου ή μιας βαρετής παράδοσης μαθήματος.

bother

Με τους ρυθμούς εργασίας μου, το να ξενυχτήσω λόγω Game και να πρέπει να αποδώσω το επόμενο πρωί, είναι συχνό φαινόμενο. Πόσο μάλλον που στα bootcamps που γίνονται κάθε εβδομάδα με τους μαθητές που η γνωριμία με παρέες γυναικών διαδέχονται η μία την άλλη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και ούτε καταλαβαίνω πολλές φορές πως φθάσαμε στα ξημερώματα.

Μετά τις πρώτες φορές που μου συνέβη και αφού είδα ότι δεν είναι δυνατόν να μειώσω τα ξενύχτια, έπρεπε να βρω ένα πρόγραμμα που θα με βοηθούσε να παραμένω σε εγρήγορση ακόμα και όταν είμαι από νύχτα με ελάχιστο ή καθόλου ύπνο.

Παρακάτω μερικά tips που μένα προσωπικά με βοηθούν.

Τι κάνω μόλις ξυπνήσω:

Α) Ξυπνάω με μουσική. – Αν μείνω μόνο στο ξυπνητήρι, θα μου μείνει ο σπαστικός ήχος για όλη την ημέρα και θα μου χαλάσει την διάθεση, πόσο μάλλον όταν δεν έχω κοιμηθεί καλά. Οπότε με το που ξυπνάω βάζω ανεβαστική μουσική. Spotify, μια λίστα στο youtube, οτιδήποτε που θα μου δώσει ενέργεια.

Β) Τρώω πρωινό. Ακόμα και με το ζόρι. Το σώμα θέλει καύσιμο. Με λίγο φαγητό ενεργοποιείται το σύστημα και αρχίζει να αποδίδει. Δεν θες να πάει μεσημέρι και να πεινάς του θανατά γιατί με το που φας θα σε πιάσει υπνηλία ξανά.

The-Perfect-Greek-Breakfast

Γ) Κάνω ένα κρύο ντους. Με ενεργοποιεί και με ξυπνάει απότομα. Για αρκετή ώρα είμαι σε εγρήγορση και σε σχέση με ένα ζεστό ντους που σε χαλαρώνει, είναι απαραίτητο.

Δ) Βγαίνω στο μπαλκόνι. Λίγο ο φρέσκος αέρας και το οξυγόνο, λίγο ο ήλιος, με βοηθάει να ξυπνήσω καλύτερα.

Ε) Παίρνω μια βιταμίνη ή ένα συμπλήρωμα διατροφής. Κάτι για να με κρατήσει, με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού μου και σίγουρα θα βοηθήσει το σώμα να ανταπεξέλθει. Σπιρουλίνα, βασιλικό πολτό, αναβράζουσα πολυβιταμίνη. Κάτι για ενέργεια και δύναμη.

 

spiroulin

 

Τι κάνω στο γραφείο:

Α) Κάθομαι με παρέα τον καφέ στο γραφείο μου. Η καφεΐνη είναι σύμμαχος και την θέλω μαζί μου.

Β) Κάνω πρώτα τις πιο σημαντικές δουλειές. Οι εργασίες που απαιτούν συγκέντρωση, προσοχή και απόδοση, γίνονται πάντα το πρωί, όταν έχω την περισσότερη ενέργειά μου. Αν περιμένω να περάσουν οι ώρες και με πιάσει υπνηλία το αποτέλεσμα θα έχει λάθη και δεν θέλω να το ρισκάρω.

do_your_work_motivational_poster_hd_wallpaper

Γ) Αποφεύγω εργασίες που δεν απαιτούν σκέψη. Θέλω το μυαλό μου ενεργοποιημένο για να αντέξει ως το πέρας της ημέρας. Αν το εγκλωβίσω σε μια σειρά εργασιών που δεν απαιτούν σκέψη αλλά είναι βαρετές ή επαναλαμβανόμενες, τότε θα είναι σα να νανουρίζω τον εαυτό μου.

Δ) Αν πεινάσω, τρώω κάτι εξαιρετικά ελαφρύ. Αν ακούσω την πείνα μου και την ικανοποιήσω με ένα βαρύ ή πλούσιο γεύμα, μετά θα πρέπει να ακούσω και να ικανοποιήσω την υπνηλία που ακολουθεί.

Ε) Αν αρχίσω να νυστάζω, κάνω μια βόλτα έξω. Βγαίνω έξω από το κτίριο και περπατώ για 1-2 τετράγωνα απλά και μόνο για να ενεργοποιήσω πάλι τον οργανισμό μου.

 

ΣΤ) Επιδιώκω να κάνω μια γρήγορη ενδιαφέρουσα κουβέντα με κάποιον συνάδελφο ή συνεργάτη που εκτιμώ. Βάζει το μυαλό να δουλέψει και σίγουρα θα μου πουν κάτι ενδιαφέρον.

 

Λογικά και εσύ θα έχεις τα δικά σου tips που σε κρατάνε παραγωγικό και ενεργοποιημένο όσο δουλεύεις και η προηγούμενη νύχτα δεν σου προσέφερε την ξεκούραση που σου χρειάζεται.

 

Εδώ μπορείς να σχολιάσεις και να τα παρουσιάσεις όπως εσύ θες. Πάρε μέρος στην κοινότητά μας και συνείσφερε και εσύ με τις δικές σου εμπειρίες.

σεμινάρια για φλερτ.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.