6 Βιογραφίες που Πρέπει να Διαβάσεις και θα Βάλουν Φωτιά στο Κίνητρο σου

Οι παρακάτω βιογραφίες σίγουρα θα ξυπνήσουν το κίνητρο μέσα σου και κυρίως θα σου προσφέρουν απίστευτες γνώσεις με ενδιαφέρον τρόπο.

Βάλε Φωτιά Στο Κίνητρο Σου !

Το διάβασμα είναι ένας τρόπος να πάρεις πληροφορίες για κάθε τι που σε ενδιαφέρει. Έχουμε πολλές φορές σημειώσει το πόσο σημαντικό είναι το διάβασμα στην προσωπική σου εξέλιξη, γιατί σου δίνει κίνητρο να βελτιώσεις τον εαυτό σου.

Σε προηγούμενο άρθρο έχουμε προτείνει 7 βιβλία για την επιτυχία που πρέπει να διαβάσεις.

Πριν αρχίσουμε, θα θέσουμε ως δεδομένο ότι χωρίς αφοσίωση δεν μπορείς να έχεις επιτυχία, άρα εκτός από το διάβασμα θα χρειαστεί να δεσμευτείς και απέναντι στον ίδιο σου τον εαυτό.

Σε αυτό το άρθρο σου προτείνουμε να διαβάσεις τις βιογραφίες 6 ανθρώπων, των οποίων η ζωή και οι επιτυχίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για εσένα στον δρόμο για την αυτοβελτίωση σου.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.

#1. The Dirt Του Neil Strauss

Το βιβλίο αυτό του Neil Strauss εξιστορεί την ζωή των μελών του ροκ συγκροτήματος Mötley Crüe και είναι ίσως η καλύτερη βιογραφία μουσικού συγκροτήματος που μπορείς να βρεις.

Ο Neil Strauss έχει επίσης γράψει βιβλία – best seller σχετικά με τις ερωτικές σχέσεις, όπως το κλασσικό The Game. Το βιβλίο θα σου φανεί πολύ ενδιαφέρον, είτε ακούς ροκ μουσική είτε όχι.

Ο τρόπος που αυτοί οι 4 απροσάρμοστοι τύποι βρέθηκαν ο ένας κοντά στον άλλο και έφτασαν μέχρι το χείλος της καταστροφής, αποτελεί έμπνευση και προκαλεί δέος. Ο τρόπος που έχει δομήσει ο συγγραφέας το βιβλίο δίνει την ευκαιρία στα μέλη της μπάντας να πουν την ιστορία τους με ειλικρίνεια, καθένας από την δική του οπτική γωνία.

Παρόλο που οι εμπειρίες τους διαφέρουν, τελικά καταλήγουν και οι τέσσερεις να έχουν κοινούς σκοπούς και επιδιώξεις.

#2. Steve Jobs Του Walter Isaacson
Οι παρακάτω βιογραφίες σίγουρα θα ξυπνήσουν το κίνητρο μέσα σου και κυρίως θα σου προσφέρουν απίστευτες γνώσεις με ενδιαφέρον τρόπο.

Αυτή η βιογραφία του πασίγνωστου πρωτοπόρου, μέντορα και επιχειρηματία Steve Jobs. Γράφτηκε κατά τις τελευταίες μέρες της ζωής του και ο Jobs ενθάρρυνε όλους τους ανθρώπους που πλησίασε ο συγγραφέας Walter Isaacson να μιλήσουν για αυτόν με αδιάκριτη ειλικρίνεια.

Έτσι και έκαναν.

Ο Jobs, παρόλο που ήταν γνωστός για το ότι ήθελε να έχει τον έλεγχο για κάθε τι, δεν ζήτησε να δει τα περιεχόμενα του βιβλίου πριν την δημοσίευση του, παρά μόνο το εξώφυλλο. Το βιβλίο αρχικά είχε ονομαστεί iSteve και κυκλοφόρησε 19 μέρες μετά τον θάνατο του.

Ο Jobs είχε όλα τα χρακτηριστικά του ηγέτη. Σχετικά με την ηγεσία συζητήσαμε στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika που θα βρεις εδώ

Το βιβλίο είναι συναρπαστικό και τολμηρό.

Τα χαρακτηριστικά του Steve Jobs, το θάρρος, η διαρκής κίνηση αλλά και τα ελαττώματα του παρουσιάζονται με πολύ περιγραφικό τρόπο. Η ταινία έγινε τελικά με τον Michael Fassbender στον ρόλο του Jobs.

Το βιβλίο μπορείς να το βρεις μεταφρασμένο στα ελληνικά σε όλα τα βιβλιοπωλεία και κοστίζει 20 ευρώ.

#3. King Of The World Του David Remnick

Αυτό είναι ένα από τα πολλά(ίσως το καλύτερο) βιβλία για τον μεγάλο πυγμάχο Muhammad Ali.

Ο βραβευμένος με βραβείο Pulitzer συγγραφέας David Remnick αναγνωρίζει τους αθλητές που προηγήθηκαν του «The Greatest» από τον Babe Ruth, μέχρι τον Joe Louis και τον Jo DiMaggio και τους χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο για να πει την ιστορία του, πώς ο νεαρός Cassious Clay άλλαξε τον κόσμο του αθλητισμού με το στυλ του.

Ο Ali Περιγράφεται ως ο «βαρέων βαρών Fred Astaire» και «ένας rapper πριν από την γέννηση της ραπ» και η ιστορία του είναι δύσκολο να μην σου δώσει έμπνευση και κίνητρο.

Δες παρακάτω περισσότερα για το χαμένο κίνητρο που πρέπει να βρεις.

Η ιστορία του είναι μια ιστορία ανόδου και αυτοδημιουργίας που πρέπει να διαβάσεις.

Το βιβλίο κυκλοφορεί στα ελληνικά και κοστίζει 25 ευρώ.

#4. American Rebel Του Marc Eliot

Ο Marc Eliot έχει γράψει πολλές βιογραφίες ηθοποιών, όπως ο John Wayne, o Michael Douglas και ο Jack Nicholson.

Ο «επαναστάτης» στον οποίο αναφέρεται σε αυτό το βιβλίο δεν είναι άλλος από τον Clint Eastwood.

Ξεκινά περιγράφοντας βήμα-βήμα την καριέρα του, από τις αρχές με τα «spaghetti western», την συνέχεια ως Dirty Harry και τέλος την πορεία του ως σκηνοθέτη.

Ο Eastwood είναι ένας άνθρωπος που δεν θεωρούσε το «όχι» έγκυρη απάντηση και η ζωή του υπήρξε έντονη με πολλά στοιχεία τα οποία μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο για εσένα.

#5. The Kid Stays In The Picture Tου Robert Evans

Ο Robert Evans είναι επιτυχημένος παραγωγός ταινιών, γνωστός για ταινίες όπως ο Νονός και το Serpico.

Το βιβλίο αυτό είναι μια αυτοβιογραφία στην οποία ο ίδιος ο Evans εξιστορεί την πορεία του από πωλητής σε κατάστημα ρούχων μέχρι την θέση του ως διευθυντής της Paramount Pictures.

Η αυτοβιογραφία του Robert Evans είναι όλα αυτά που κανείς θα περίμενε: Πληροφορίες για την εξέλιξη και την άνοδο του και στοιχεία που σου χρειάζονται. Βάλε φωτιά στο κίνητρο σου!

#6. Empire State Of Mind Tου Zack o’Malley Greenburg
Οι παρακάτω βιογραφίες σίγουρα θα ξυπνήσουν το κίνητρο μέσα σου και κυρίως θα σου προσφέρουν απίστευτες γνώσεις με ενδιαφέρον τρόπο.

Το βιβλίο αυτό είναι η βιογραφία του γνωστού rapper Jay-Z, στην οποία ο Zack o’Malley Greenburg περιγράφει την ζωή του Jay-Z από μια διασκεδαστική, αλλά και επιχειρηματική οπτική, περιλαμβάνοντας πολλές άγνωστες ιστορίες από την ζωή στους δρόμους, μαθήματα επιβίωσης που πήρε από τον πατέρα του και πώς τα εφάρμοσε με τρόπο αξιοθαύμαστο στον χώρο της μουσικής (και όχι μόνο), όπου δραστηριοποιήθηκε.

Ο Jay Z κατά καιρούς ασχολήθηκε εκτός από την μουσική και με τον αθλητισμό και την μόδα και τα κατάφερε περίφημα σε όλα, εφαρμόζοντας τις ίδιες αρχές. Η ζωή του και οι αρχές του μπορεί να είναι για εσένα ένα σημαντικό μάθημα.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να εξελίξεις τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες; Δες εδώ και βάλε φωτιά στο κίνητρο σου.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.