Ένας Απλός Οδηγός για μια Ελκυστική Γλώσσα Σώματος

Η ελκυστική γλώσσα σώματος δεν είναι σημαντική μόνο στο φλερτ αλλά γενικότερα στην επαφή σου με τους άλλους.

Ελκυστική Ελκυστική Γλώσσα Σώματος

Όπως ήδη γνωρίζεις, η γλώσσα σώματος είναι απίστευτα σημαντική στην επικοινωνία.

Μπορεί να έχεις ωραίο στυλ, κάτι που είναι σημαντικό, όμως δεν είναι ο μόνος παράγοντας που παίζει ρόλο, ειδικότερα όσον αφορά την εικόνα που βγάζεις προς τα έξω.

Η στάση σου, η συμπεριφορά σου και συνολικά η γλώσσα σώματος σου, δείχνουν στους άλλους την σχέση που έχεις με τον εαυτό σου και φυσικά πως αντιλαμβάνεσαι τους γύρω σου.

Ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό που συνδέεται με την γλώσσα σώματος και την επικοινωνία είναι συναισθηματική νοημοσύνη και μπορείς να μάθεις περισσότερα βλέποντας το παρακάτω βίντεο:

Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να σου δώσει μια άποψη της ελκυστικής γλώσσας σώματος και έναν τρόπο να βελτιώσεις πρακτικά την δική σου.

Ελκυστική Γλώσσα Σώματος: Οι Βασικές Αρχές Της 

Το θέμα της γλώσσας του σώματος είναι ιδιαίτερα περίπλοκο. Θα ξεκινήσουμε αναφερόμενοι στις ποιοτικές αρχές που χρειάζεται να έχεις για να βελτιωθείς.

Η γλώσσα του σώματος σου πρέπει να δείχνει ότι είσαι: (Η σειρά είναι τυχαία)

  • Κυρίαρχος (με την θετική έννοια φυσικά).
  • Σίγουρος για τον εαυτό σου (αυτοπεποίθηση).
  • Ελκυστικός.
  • Ήρεμος.
  • Όχι επικριτικός.

Ας δούμε όμως αυτά τα χαρακτηριστικά ένα προς ένα.

#1. Γλώσσα Σώματος Και Κυριαρχία

γλώσσα σώματος

Κάποιοι ίσως πιστεύουν ότι κυριαρχία σημαίνει επιβολή ή απαραίτητα δύναμη μαζί με σωματική ρώμη. Μια πολύ δυνατή χειραψία ή έντονα αγγίγματα, είναι κάποια μόνο παραδείγματα.

Όμως αυτά δεν ισχύουν απαραίτητα.

Ο κυρίαρχος άντρας επικεντρώνει στα ακόλουθα:

Έντονη οπτική επαφή

Λέγοντας οπτική επαφή δεν εννοούμε αλλόκοτο κοίταγμα στα μάτια, αλλά περιόδους με βολικό κοίταγμα, το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα πηγαίνει προς κάποιον άλλον.

Προσωπικός χώρος

Σέβεσαι τον προσωπικό χώρο των άλλων, αλλά δεν φοβάσαι να εισάγεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτόν, όταν οι άλλοι φυσικά δείχνουν άνετοι με την παρουσία σου.

 #2. Ελκυστική Γλώσσα Σώματος Και Αυτοπεποίθηση

Η εμπιστοσύνη πηγάζει από εμπειρίες του παρελθόντος: επιτυχίες, επιτεύγματα, καθώς επίσης και αποτυχίες από τις οποίες έχεις ανακάμψει.

Η εμπιστοσύνη και η κυριαρχία είναι τόσο στενά συνδεδεμένες ώστε οι συμβουλές για την μια να ισχύουν και για την άλλη περίπτωση.

Να έχεις καλή στάση, να είσαι ευθυτενής και να μην καμπουριάζεις.

Όταν έχεις καλή στάση, θα σε προσέχουν και θα φαίνεται ότι διαθέτεις αυτοπεποίθηση. Για να βελτιώσεις την στάση σου, μπορείς να κάνεις γυμναστική, χορό ή κάποιο είδος πολεμικής τέχνης αν σου αρέσει.

Εννοείται ότι εκτός του ότι θα δείχνεις πιο σίγουρος, η άσκηση με τα πολλαπλά της οφέλη θα σε κάνει να είσαι όντως πιο σίγουρος για τον εαυτό σου.

Μην ξεχνάς ότι η καμπουριασμένη στάση υποδηλώνει αδυναμία και υποταγή, δώσε βάση λοιπόν στην στάση σου.

#3. Ελκυστικότητα

γλώσσα σώματος

Έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με το ζήτημα της ελκυστικότητας. Η γλώσσα του σώματος είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που την επηρεάζει.

Άγγιξε την κοπέλα που σε ενδιαφέρει, χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε θεωρήσει περίεργο. (Εννοείται ότι το άγγιγμα προϋποθέτει κάποια οικειότητα και ευγένεια)

Θα δεις ότι το άγγιγμα έχει διπλή χρησιμότητα. Από την μία αυξάνει την έλξη που αισθάνεται μια κοπέλα για εσένα και από την άλλη θα μπορέσεις να καταλάβεις αν πράγματι υπάρχει κάτι.
Όταν θέλεις να αγγίξεις μια κοπέλα, κάντο να φανεί φυσιολογικό. Μην κοιτάς τα χέρια της, σαν να την παρακαλάς να σε αφήσει ή σαν να είναι κάτι που έχεις ανάγκη.

Η αντίδραση της θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι συμβαίνει. Αν γυρίσει προς το μέρος σου ή αν σε πλησιάσει είναι ένα καλό σημάδι. Αντιθέτως, αν τραβηχτεί και απομακρυνθεί είναι ένα σημάδι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά και καλό θα ήταν να κινηθείς πιο προσεκτικά.

#4. Ηρεμία Στη Γλώσσα Σώματος

Ηρεμία σημαίνει να έχεις αργή, χαλαρή και ελεγχόμενη συμπεριφορά. Οι κινήσεις αντιπροσωπεύουν τα συναισθήματα.

Όταν βλέπεις κάποιον να κινείται έντονα και να κάνει σπασμωδικές κινήσεις, αμφιβάλλεις για την ικανότητα του να λάβει λογικές αποφάσεις.

Παρατήρησε πώς συμπεριφέρεσαι και προσπάθησε να μην δείχνεις νευρικότητα και να μην μιλάς γρήγορα και μπερδεμένα.

Είναι απείρως πιο ελκυστικό να μιλάς ήρεμα, με σταθερό τόνο φωνής και ήρεμο ρυθμό, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνεις ένα ρομπότ χωρίς συναισθήματα!

μη γίνεις ένα ρομπότ χωρίς συναισθήματα

Όσο αποκτάς εμπειρία στην ζωή σου και όσο προσπαθείς, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα γίνεσαι ολοένα και πιο σίγουρος για τον εαυτό σου, κάτι που θα αρχίσει να εκφράζεται και με τον τρόπο που κινείσαι και που μιλάς.

#5. Μην Είσαι Επικριτικός

Να έχεις ανοικτό μυαλό και να μην κρίνεις ανθρώπους και καταστάσεις που δεν γνωρίζεις ή που δεν φαίνονται νορμάλ με βάση τα δικά σου πρότυπα.

Όσο αποκτάς εμπειρίες και ταξιδεύεις θα ανοίγεις νέους ορίζοντες που θα αντικαθιστούν την επικριτική άποψη με μια ήρεμη περιέργεια.

Αυτό είναι κάτι που βγαίνει στην γλώσσα του σώματος. Ο κλειστός και επικριτικός άνθρωπος συχνά σταυρώνει τα χέρια, κάτι που δείχνει ότι νιώθει απειλή και ότι βρίσκεται σε άμυνα.

Για να γίνεις ελκυστικός πρέπει η γλώσσα του σώματος σου να δείχνει ότι είσαι ανοιχτός.

Να είσαι χαμογελαστός και να κάνεις ρυθμικό, αργό νεύμα συγκατάβασης όταν κάποιος ή κάποια σου μιλάει, για να δείξεις ότι ακούς την άποψη του/της.

Ξεκίνησε να εφαρμόζεις τις αλλαγές στην γλώσσα του σώματος σου σταδιακά, ώστε να σου βγουν φυσικά και όχι βεβιασμένα και αλλόκοτα.

Μην περιμένεις ότι θα γίνεις ειδικός και θα αντιδράς με τον καλύτερο τρόπο από την αρχή, αλλά με αργά και σταθερά βήματα θα καταφέρεις να «προπονηθείς» σωστά, λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις που παίρνεις από το περιβάλλον σου.

Πριν κλείσουμε, δες το βίντεο για να έχεις μια εικόνα πως γίνεται να κερδίζεις πάντα τις εντυπώσεις.

Συμπερασματικά, η ελκυστική γλώσσα σώματος θα σου δώσει ένα πλεονέκτημα όχι μόνο στο φλερτ αλλά και γενικότερα στην επικοινωνία με τους ανθρώπους.

Η σωστή στάση του σώματος συνδυαστικά με τις κινήσεις που κάνεις, καθώς και ο τόνος της φωνής αυξάνουν πολύ τις πιθανότητές σου να επικοινωνήσεις πετυχημένα, ακόμα και σε ένα ανταγωνιστικό επαγγελματικό περιβάλλον.

Η αυτοπεποίθηση που αποπνέει μια σωστή γλώσσα σώματος περνά το μήνυμα ότι είσα ένας Άνδρας Αξίας. Δηλαδή ότι ξέρεις ποιος είσαι και τι θέλεις καθώς και πώς να το αποκτήσεις.

Όσο πιο καλή γλώσσα σώματος έχεις, τόσο πιο αποτελεσματικά θα επικονωνείς. Γι’ αυτό και οφείλεις στο εαυτό σου να την εξελίξεις όσο ποι πολύ μπορείς.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να ζήσεις μοναδικά ταξίδια στο φλερτ, δες εδώ.

Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.