Πώς να Αποκτήσεις Αυτοπεποίθηση σε Οποιοδήποτε Τομέα της Ζωής σου

Για να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση, χρειάζεται να ακολουθήσεις, για αρχή, κάποια απλά αλλά πολύ σημαντικά βήματα.

Πως Να Αποκτήσεις Αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι για την επιτυχία ότι είναι το νερό για τα φυτά!

Με αυτήν μπορείς να πάρεις πίσω πολλά που μπορεί να έχεις χάσει. Χωρίς αυτήν όμως, δεν μπορείς να λειτουργήσεις και δεν θα είσαι ο εαυτός σου.

Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις στην ζωή που μας μειώνουν την αυτοπεποίθηση. Συχνά δεν μπορούμε να κοιτάξουμε τους άλλους στα μάτια, επειδή αισθανόμαστε ενοχές, ενώ άλλες φορές χάνουμε την αυτοπεποίθηση μας επειδή συναναστρεφόμαστε με τους λάθος ανθρώπους.

Η αυτοπεποίθηση είναι μια νοοτροπία, η οποία εμφανίζεται με ποικίλους τρόπους. Μπορείς εύκολα να αναγνωρίσεις κάποιον με αυτοπεποίθηση από τον τρόπο που μιλά, καθώς και από την γλώσσα του σώματος του.

Οι δύσκολες στιγμές στην ζωή μπορεί να επηρεάσουν την αυτοπεποίθηση, ακόμη και αν οι δυσκολίες αφορούν κάποια κατάσταση του παρελθόντος.

Μάθε στο παρακάτω βίντεο 4 μαθήματα ζωής που θα θέλαμε να ξέραμε στο παρελθόν, σε μικρότερη ηλικία. Τα μοιραζόμαστε μαζί σου για να τα γνωρίζεις.

Η αυτοπεποίθηση πηγάζει από μέσα μας και συνοδεύεται από μια έντονη επιθυμία για αυτο-βελτίωση.

Για να την αναπτύξεις χρειάζεται να αναλάβεις δράση και όχι απλά να ελπίζεις μοιρολατρικά ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν από μόνα τους.

Η δράση θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και κάθε μικρή επιτυχία θα σε βοηθά να δημιουργείς αυτοπεποίθηση που θα διαρκεί στον χρόνο.

Δες πως μπορείς να μιλάς με αυτοπεποίθηση στο video του Χρήστου!

Πολλοί πιστεύουν ότι όσοι έχουν αυτοπεποίθηση ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους, κάτι που δεν ισχύει. Όσοι την έχουν και βρίσκονται σε υψηλό βαθμό συναισθηματικής νοημοσύνης, είναι συμπονετικοί και σεμνοί. Αυτή την νοοτροπία πρέπει να καλλιεργήσεις και εσύ, ώστε να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση σε κάθε τομέα της ζωής σου.

Για να το καταφέρεις αυτό, συνέχισε να διαβάζεις!

#1. Να Είσαι Ειλικρινής Απέναντι Στον Εαυτό Σου

Συχνά λέμε ότι κάναμε τα πάντα, δώσαμε ότι μπορούσαμε, θυσιάσαμε τα πάντα για τον σκοπό μας κλπ. Είναι όντως έτσι; Δώσαμε πραγματικά ότι μπορούσαμε;

Όταν δεν κάνουμε ότι είναι δυνατόν και δεν είμαστε τόσο ειλικρινείς απέναντι στον εαυτό μας, η συνείδηση μας προσπαθεί να μας επαναφέρει στην τάξη και δείχνουμε ότι δεν έχουμε αυτοπεποίθηση.

Αυτό βγαίνει προς τα έξω σε κάθε πτυχή της ζωής μας.

Είναι λοιπόν σημαντικό βήμα να είσαι απολύτως ειλικρινής με τον εαυτό σου, να τηρείς τις αξίες σου και να δίνεις όσα περισσότερα μπορείς. Μόνο τότε θα δείχνεις αυθεντικός.

#2. Πρόσεξε Από Τι Ανθρώπους Περιστοιχίζεσαι

πρόσεξε από τι ανθρώπους περιστοιχίζεσαι

Όλοι έχουμε γύρω μας δεκάδες ανθρώπους. Κάποιοι είναι φίλοι, κάποιοι μας επηρεάζουν, κάποιοι όχι.

Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι μας επηρεάζουν αρνητικά και δεν είναι καθόλου υποστηρικτικοί.

Είναι πολύ καλό να έχεις μια ομάδα αληθινών φίλων, οι οποίοι θα είναι υποστηρικτικοί και θα σου θυμίζουν γιατί είσαι καλός, ποιος πραγματικά είσαι και ποιος είναι ο στόχος σου.

Όπως είπαμε και παραπάνω, η αυτοπεποίθηση πηγάζει από μέσα σου, αλλά υποστηρίζεται από μια δυνατή ομάδα που θα σε βοηθάει να συνεχίζεις.

#3. Η Αυτοπεποίθηση Να Μην Φοβάσαι Την Αποτυχία

αυτοπεποίθηση να ξεπερνάς το φόβο της αποτυχίας

Ότι και να συμβεί, όταν περάσει ο καιρός και σταθούμε ξανά στα πόδια μας, θυμόμαστε τις δυσκολίες και πολλές φορές γελάμε!

Αυτός είναι και ο λόγος που δεν πρέπει να φοβάσαι την αποτυχία, αντιθέτως πρέπει να την βλέπεις σαν μια στάση που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Όσοι την έχουν δεν φοβούνται την αποτυχία και ο λόγος είναι το ότι έχουν αποτύχει στο παρελθόν και έχουν καταφέρει να το ξεπεράσουν.

#4. Η Αυτοπεποίθηση Να Σκέφτεσαι Θετικά

Η σκέψη σου είναι ο καθοδηγητής σου. Πρέπει λοιπόν να προσεγγίζεις τα θέματα που σε απασχολούν με την κατάλληλη νοοτροπία. Όπως προείπαμε, οι απογοητεύσεις είναι αναπόφευκτες και οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν περάσει από δεκάδες εμπόδια κι όμως τα κατάφεραν.

Όταν σκέφτεσαι το επόμενο σου βήμα, ψάξε να βρεις και εκμεταλλεύσου τις πιθανότητες που έχουν προκύψει από τυχόν αποτυχίες.

Η αυτοπεποίθηση έρχεται όταν καταφέρεις να ενωθείς με τις προθέσεις και τις επιθυμίες σου. Όσο καλύτερος γίνεσαι, τόσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση θα αποκτάς.

Και φυσικά, όση αποκτάς σε έναν τομέα της ζωής αντανακλάται και σε όλους τους άλλους και αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο.

#5. Αφοσιώσου Στον Στόχο

Λένε ότι ο καλύτερος τρόπος να αποκτήσεις αυτοπεποίθηση είναι να επιτυγχάνεις τον στόχο σου.

Για να αποκτήσεις διαρκή αυτοπεποίθηση πρέπει να αναπτύξεις συγκέντρωση και αφοσίωση μέχρι τέλους. Αυτοί που τα παρατάνε στην μέση, έχουν μια ηττοπαθή νοοτροπία, ενώ θα έπρεπε αντιθέτως να σκέφτονται ότι έχουν κάνει βήματα και έχουν πλησιάσει στον στόχο τους.

Δες το επεισόδο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika για τους στόχους.

#6. Μάθε Τον Εαυτό Σου Για Να Βρεις Αυτοπεποίθηση

Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα σου, διαχειριζόμενος τις αδυναμίες σου και εκμεταλλευόμενος τα δυνατά σου σημεία θα καταφέρεις να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

#7. Βάλε Προτεραιότητες Για Να Νιώσεις Αυτοπεποίθηση

Ο Steve Covey στο γνωστό βιβλίο «The Seven Habits of Highly Effective People» αναφέρει δύο συνήθειες που θεωρούνται απαιτούμενα για να αποκτήσει κανείς διαρκή αυτοπεποίθηση: Να είναι ενεργός και να βάζει προτεραιότητες.

Ο άνθρωπος που είναι ενεργός αναλαμβάνει δράση στην ζωή του, είναι υπεύθυνος των πράξεων του και λαμβάνει αποφάσεις, ανεξαρτήτως αν αυτές θα είναι επιτυχείς ή όχι.

Αυτός που ξέρει να βάζει προτεραιότητες, διαχειρίζεται όσα έχει να κάνει και συγκεντρώνεται και αφοσιώνεται σε όσα είναι σημαντικά.

αυτοπεποίθηση και προτεραιότητες

Τι Είναι Τελικά Η Αυτοπεποίθηση;

Η αυτοπεποίθηση είναι η πίστη στο πως ότι και αν συμβεί, τελικά θα βρεις τον δρόμο σου.

Όλοι αξίζουμε να έχουμε αυτοπεποίθηση και να βγάζουμε προς τα έξω το καλύτερο μας πρόσωπο.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Κουράστηκες να μην παίρνεις αυτό που σου αξίζει στο φλερτ και τις γυναίκες; Υπάρχει λύση. Πάτα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.