15 Παράγοντες που Επηρεάζουν με Ποιον θα Κάνεις Σεξ και Πιθανόν δεν τους Γνωρίζεις

Οι λόγοι που κάνουμε σεξ είναι πολλοί και μάλιστα κάποιοι είναι λίγο περίεργοι. Διάβασε παρακάτω και απλά ενημερώσου.

Κατά καιρούς έχουν γίνει πάρα πολλές έρευνες, οι οποίες μελετούν την ανθρώπινη συμπεριφορά αναφορικά με το σεξ.

Σύμφωνα με τις στατιστικές, υπάρχει μια όλο και συχνότερη τάση, για τις «εφήμερες» σχέσεις να μετατρέπονται σε σοβαρές σχέσεις. Ο κόσμος μας είναι γεμάτος κρυμμένα αφροδισιακά, τα οποία δημιουργούν στοιχεία έλξης μεταξύ αντρών και γυναικών.

Όπως καταλαβαίνεις, δεν χρειάζεται να συμφωνείς με όλα. Ούτε εμείς άλλωστε…

Πριν όμως τα μάθεις φρόντισε να εισαι εσύ ο ίδιος σέξι. 

#1. Ο Φόβος!
Οι λόγοι που κάνουμε σεξ είναι πολλοί και μάλιστα κάποιοι είναι λίγο περίεργοι. Διάβασε παρακάτω και απλά ενημερώσου.

Στο πρώτο σου ραντεβού είδες μια κωμωδία ή ένα θρίλερ;

Κάποιες μελέτες έχουν δείξει ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα μπορεί να καθορίσει το με ποιον κατέληξες τελικά στο κρεβάτι. Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα το οποίο σε μια δύσκολη κατάσταση, προκύπτει αργότερα. Δηλαδή, πρώτα βιώνουμε μια κατάσταση, ανεβαίνει η καρδιακή συχνότητα και αργότερα αποφασίζουμε τι συναίσθημα βιώσαμε.

Όταν η κοπέλα σου φοβηθεί βλέποντας μια ταινία, ο εγκέφαλος της θα διακρίνει αυτή την άνοδο στην καρδιακή συχνότητα, αλλά τελικά θα την ερμηνεύσει ως ερωτική έλξη.

Ένα πρώτο ραντεβού σε περιβάλλον που με κάποιον τρόπο δημιουργεί έντονα συναισθήματα είναι κάτι αφροδισιακό.

#2. Σεξ Και Κόκκινο Χρώμα
κοκκινο

Το κόκκινο χρώμα είναι συνδεδεμένο για εξελικτικούς λόγους με την γονιμότητα. Μια γυναίκα που έχει πάνω της έντονα χαρακτηριστικά κόκκινου χρώματος(χείλη, ρούχα) είναι πιο ελκυστική για τους άντρες.

Σε μια μελέτη βρέθηκε ότι οι γυναίκες αντίστοιχα βλέπουν τους άντρες που φοράνε κόκκινα ρούχα ως πιο ισχυρούς και επιθετικούς. Ο εγκέφαλος μεταφράζει την επιθετικότητα ως επιτυχία. Και αυτό είναι κάτι που φέρνει έλξη.

#3. Μίλα Στο Δεξί Αυτί!
αυτι

Α) Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα ιδιαίτερα περίπλοκο όργανο. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η αριστερή πλευρά (ημισφαίριο, όπως λέγεται) του εγκεφάλου επεξεργάζεται τις λεκτικές πληροφορίες και τα θετικά συναισθήματα, ενώ το δεξί ημισφαίριο επικεντρώνεται περισσότερο σε μη λεκτικά ερεθίσματα και αρνητικά συναισθήματα.

Β) Επίσης, οι πληροφορίες που εισέρχονται από το αριστερό αυτί επεξεργάζονται από το δεξί ημισφαίριο και το αντίθετο.

Γ) Με λίγα λόγια, μιλώντας στο δεξί αυτί, δίνεις πληροφορίες οι οποίες επεξεργάζονται από την αριστερή πλευρά του εγκεφάλου, η οποία σχετίζεται με θετικά ερεθίσματα.

Αυτό από μόνο του σου δίνει ένα πλεονέκτημα, μιας και ο εγκέφαλος λαμβάνει ένα θετικό σήμα!

#4. Σεξ, Άγγιγμα Και Η Θέση
αγγιγμα

Κατά τον ίδιο τρόπο με τα παραπάνω, η πλευρά στην οποία στέκεσαι επηρεάζει τον εγκέφαλο θετικά ή αρνητικά.

Μια μελέτη που έγινε στην Γαλλία, έδειξε ότι το ελαφρύ άγγιγμα στο χέρι της γυναίκας αυξάνει τις πιθανότητες θετικής απάντησης. Σύμφωνα με την μελέτη αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το άγγιγμα εκλαμβάνεται ως μια μορφή κυριαρχίας, κάτι που σε κάνει να δείχνεις πιο ελκυστικός.

#5. Σεξ Και Γεύση Στο Φιλί
φιλι

Οι ορμόνες παίζουν μεγάλο ρόλο στην ανθρώπινη συμπεριφορά και την επηρεάζουν σε πολλές περιπτώσεις.

Στο φιλί ο οργανισμός εντοπίζει την ορμόνη MHC, η οποία σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα. Το ταίριασμα της ορμόνης αυτής είναι ένας σημαντικός παράγοντας σεξουαλικής έλξης.

Όταν η ορμόνη MHC είναι διαφορετική από την δική σου, τότε υποσυνείδητα δείχνει μια προτίμηση για εσένα, μιας και ο συνδυασμός διαφορετικής MHC θα δημιουργήσει ένα πιο ισχυρό ανοσοποιητικό στους απογόνους!

#6. Σεξ ΚαιΤο Σωστό Χρονικό Πλαίσιο
ρολοι

Το σώμα μιας γυναίκας θέλει να αναπαραχθεί, είτε η ίδια το θέλει είτε όχι. Για τον λόγο αυτό κάθε μήνα, το σώμα της δημιουργεί τις προϋποθέσεις.

Αυξάνεται ο τόνος της φωνής, διαστέλλονται οι κόρες του ματιού, μεγαλώνει το στήθος και εκκρίνονται ορμόνες. Στην ουσία κάθε γυναίκα μια φορά τον μήνα εκπέμπει ένα σήμα ότι είναι έτοιμη και θέλει να κάνει σεξ.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, αν την πετύχεις σε αυτήν την φάση, έχεις περισσότερες πιθανότητες να καταλήξεις να κάνεις σεξ μαζί της.

#7. Σεξ Και Ηλικία
ηλικια

Οι γυναίκες ηλικίας 31-54 έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία, κάνουν 3 φορές περισσότερο σεξ σε σχέση με τις νεότερες από αυτές γυναίκες και βιώνουν περισσότερους και πιο έντονους οργασμούς.

Πιο δραστήρια ηλικιακή κατηγορία είναι αυτή των 31-45.

#8. Σεξ Και Άγχος
Οι λόγοι που κάνουμε σεξ είναι πολλοί και μάλιστα κάποιοι είναι λίγο περίεργοι. Διάβασε παρακάτω και απλά ενημερώσου.

Το άγχος μπορεί να επηρεάσει με πολλούς τρόπους τον οργανισμό. Έχει βρεθεί ότι οι άντρες που βρίσκονταν σε κατάσταση στρες φαίνεται να προτιμούν γυναίκες με λίγα κιλά παραπάνω.

#9. Τα Ομώνυμα Έλκονται!
Οι λόγοι που κάνουμε σεξ είναι πολλοί και μάλιστα κάποιοι είναι λίγο περίεργοι. Διάβασε παρακάτω και απλά ενημερώσου.

Θα έχεις σίγουρα ακούσει το γνωστό

Τα ετερώνυμα έλκονται, τα ομώνυμα απωθούνται

Στην περίπτωση του σεξ, μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι έλκονται περισσότερο από άτομα που τείνουν να τους μοιάζουν στο πρόσωπο. Φαίνεται ότι στην πραγματικότητα κάνουμε σεξ περισσότερο και μας ελκύουν άτομα που ο εγκέφαλος μας εκλαμβάνει ότι μας μοιάζουν.

#10. Το Καλό Σεξ Είναι Προτιμότερο Από Το Πολύ Σεξ
Οι λόγοι που κάνουμε σεξ είναι πολλοί και μάλιστα κάποιοι είναι λίγο περίεργοι. Διάβασε παρακάτω και απλά ενημερώσου.

Φαντάζει λογικό η ποιότητα να είναι καλύτερη από την ποσότητα και υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για αυτό.

Σε μια μελέτη που έγινε ζητήθηκε από ζευγάρια να διπλασιάσουν τον χρόνο που αφιέρωναν στο σεξ, ενώ σε ένα άλλο να διατηρήσει την διάρκεια στα ίδια επίπεδα.

Τα ζευγάρια που αύξησαν την διάρκεια στο διπλάσιο δεν έδειξαν ότι είναι πιο ικανοποιημένα, το σεξ ήταν χειρότερο, είχαν λιγότερη ενέργεια και λιγότερο ενθουσιασμό.

#11. Ο Τύπος Γυναικών Που Προτιμούν Οι Άντρες
Διαφέρει Ανά Γεωγραφική Τοποθεσία
Οι λόγοι που κάνουμε σεξ είναι πολλοί και μάλιστα κάποιοι είναι λίγο περίεργοι. Διάβασε παρακάτω και απλά ενημερώσου.

Έρευνες έχουν δείξει ότι άντρες που ζουν σε περιοχές του κόσμου με χαμηλότερο κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο τείνουν να βρίσκουν συντρόφους με περισσότερα κιλά, σε αντίθεση με αυτούς που ζουν σε περιοχές με υψηλότερο επίπεδο που αναζητούν συντρόφους με λιγότερα κιλά.

Αυτό φαίνεται να έχει να κάνει με τα πρότυπα που προβάλλονται από τα δυτικά μέσα στις χώρες με καλύτερο κοινωνικό και οικονομικό στάτους.

#12. Οι Γυναίκες Ερεθίζονται Με Οποιαδήποτε Σεξουαλική Δραστηριότητα
Οι λόγοι που κάνουμε σεξ είναι πολλοί και μάλιστα κάποιοι είναι λίγο περίεργοι. Διάβασε παρακάτω και απλά ενημερώσου.

Σε έρευνα που έγινε μεταξύ ενός αριθμού αντρών και γυναικών, μέτρησαν την σεξουαλική διέγερση τους, όταν τους έβαλαν να δουν βίντεο με διάφορες σεξουαλικές δραστηριότητες.

Οι μεν άντρες έδειξαν να διεγείρονται από βίντεο σχετικά με τις προτιμήσεις τους.

Το ενδιαφέρον ήταν ότι οι γυναίκες έδειξαν να διεγείρονται με διαφορετικά είδη. Φαίνεται ότι οι γυναίκες δίνουν βάση στην σεξουαλική πράξη αυτή καθεαυτή.

#13. To Gaming Επηρεάζει Αρνητικά
Οι λόγοι που κάνουμε σεξ είναι πολλοί και μάλιστα κάποιοι είναι λίγο περίεργοι. Διάβασε παρακάτω και απλά ενημερώσου.

Οι gamers που παίζουν παιχνίδια παραπάνω από 1 ώρα ανά ημέρα, έχουν μειωμένη επιθυμία για σεξ σε σχέση με αυτούς που δεν ασχολούνται καθόλου.

Βέβαια, υπάρχουν δύο ακόμη λόγοι, οι οποίοι θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι οι πιο φυσιολογικοί. Ή τουλάχιστον από τους πιο φυσιολογικούς και μάλιστα δεν χρειάζονται και πολλές εξηγήσεις.

Α) Ο ένας είναι η απόλαυση(απλό!) και

Β) ο άλλος είναι απλά η εμπειρία.

Φυσικά σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι, αλλά προς το παρών, οι παραπάνω αρκούν.

Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast του  Apla+Andrika:

Τέλος, όποιος κι αν είναι ο λόγος που νιώθεις έλξη για μια γυναίκα και επιδιώκεις να κάνεις σεξ μαζί της, έχε υπόψιν ότι και η γυναίκα έχει τους δικούς της λόγους να θέλει να κάνει σεξ μαζί σου. Δημιούργησε την κατάλληλη ατμόσφαιρα και όλα τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και τα δυο φύλα θέλουν να έρθουν κοντά και να περάσουν καλά. Δεν είναι λίγοι οι λόγοι που κάτι μπορεί να μην πάει καλά, αν όμως προετοιμάσεις το έδαφος σωστά και δημιουργήσεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα, το σεξ θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να δημιουργήσεις μια αλλαγή στην ζωή σου, δες εδώ.

Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας και απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχο μόνο. Δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.