Μήπως Είσαι Ρομπότ; Η Δύναμη της Εκφραστικότητας στην Προσέγγιση

Μήπως Είσαι Ρομπότ; Η Δύναμη της Εκφραστικότητας στην Προσέγγιση

Η ικανότητα της εκφραστικότητας έχει τεράστια σημασία στην επικοινωνία. Επομένως, και στην προσέγγιση και στο φλερτ με το άλλο φύλο.

Η εκφραστικότητα μεταφέρει συναισθήματα: Ενθουσιασμός, αγωνία, ένταση, πάθος. Μάλιστα, έρευνα πάνω στα συναισθήματα τις τελευταίες δεκαετίες, οδήγησε σε σημαντικές ανακαλύψεις για την ανθρωπότητα.

Θα σταθώ λίγο σε δύο έρευνες: Μία για την καθολικότητα των εκφράσεων προσώπου που σχετίζονται με το συναίσθημα και μία για την ύπαρξη μικρο – εκφράσεων.

Μέσα από αυτές τις ανακαλύψεις, μπορεί πια κάποιος να διαβάζει τις εκφράσεις προσώπου και να τις μεταφράζει σε συναίσθημα.

Καθολικότητα Εκφράσεων:

Ξεκινώντας από τον Δαρβίνο το 1872 και στη συνέχεια πολλοί ερευνητές, κατέληξαν στο συμπέρασμα της καθολικότητας των εκφράσεων.

Μετά την πρώτη μελέτη περί καθολικότητας εκφράσεων, πάνω από 30 έρευνες έχουν καταλήξει στο ίδιο ασφαλές συμπέρασμα: Πράγματι, το συναίσθημα μεταφράζεται σε συγκεκριμένες εκφράσεις προσώπου, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παράλληλα, πάνω από 75 έρευνες έχουν δείξει πως όταν ένα συναίσθημα είναι αυθόρμητο και η έκφραση προσώπου επίσης, ο οποιοσδήποτε άνθρωπος θα αντιδράσει με την ίδια έκφραση προσώπου. Διαφορετικοί επιστήμονες, διαφορετικές έρευνες, το ίδιο αποτέλεσμα επανειλημμένα.

Οι εκφράσεις προσώπου σε προδίδουν όταν είσαι “αντιμέτωπος” με κάποιον που ξέρει να τις διαβάζει – όπως οι περισσότερες γυναίκες.

Γιατί η Καθολικότητα των Εκφράσεων είναι Τόσο Σημαντική;

εκφραστικότητα

  • Μπορείς ΕΥΚΟΛΑ να μάθεις να διαβάζεις τα συναισθήματα μίας γυναίκας, παρατηρώντας τις εκφράσεις του προσώπου της.
  • Με την ίδια ευκολία, μπορείς να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις του προσώπου σου να δημιουργήσει συγκεκριμένες εντυπώσεις, καθώς οι γυναίκες από τη φύση τους διαβάζουν το τι νιώθουμε παρατηρώντας τις κινήσεις και την εκφραστικότητά μας.

Επαγγελματίες εκπαιδεύονται να περιορίζουν στο ελάχιστο τις εκφράσεις προσώπου τους (χαρτοπαίκτες, εξού και η έκφραση poker face που σημαίνει ο ανέκφραστος στο πρόσωπο) ή να τις καλλιεργήσουν περισσότερο (βλέπε κωμικοί ηθοποιοί όπως ο Jim Carrey).

Μικρό-εκφράσεις προσώπου:

Η δεύτερη σημαντική ανακάλυψη είναι η ύπαρξη μικρό-εκφράσεων στο πρόσωπο. Όταν έχουμε ένα συναίσθημα και δεν υπάρχει λόγος να το κρύψουμε ή να το περιορίσουμε, οι εκφράσεις στο πρόσωπο διαρκούν από μισό έως τέσσερα δευτερόλεπτα.

Πότε συμβαίνει η αυθόρμητη και χαλαρή έκφραση προσώπου;

  • Όταν είμαστε μόνοι μας σε ένα χώρο.
  • Όταν είμαστε με ανθρώπους που αισθανόμαστε άνετα να εκφραστούμε συναισθηματικά, όπως με έμπιστους φίλους και οικογένεια.

Αυτές οι εκφράσεις προσώπου που έχουν διάρκεια, είναι σχετικά εύκολες στο να τις καταλάβει ο οποιοσδήποτε. Ωστόσο οι μικρο εκφράσεις στο πρόσωπο είναι εκφράσεις που κρατάνε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, πολλές φορές και μόνο 1/30 του δευτερολέπτου.

Συμβαίνουν τόσο γρήγορα που πολλές φορές αρκεί αν ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου για να μην προλάβεις να τις παρατηρήσεις.

Οι μικρό-εκφράσεις είναι στην πραγματικότητα σημάδια συναισθημάτων που προσπαθούμε να καταπιέσουμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προλαβαίνουν να τις αντιληφθούν.

Πολλές φορές όταν κοινωνικοποιείσαι, και ιδιαίτερα όταν φλερτάρεις με μία γυναίκα που σου αρέσει, θα πρέπει να είσαι σε θέση να περιορίζεις τις εκφράσεις προσώπου σου σε βαθμό που να μην εμφανίζονται καθόλου ή σε βαθμό που η διάρκειά τους τις κάνει μη ανιχνεύσιμες απλό το γυμνό μάτι.

Μήπως Όταν Μιλάς με μία Γυναίκα Είσαι Ρομπότ;

robot

Έχει τύχει να έχουμε μαθητές που δυσκολεύονται να χαμογελάσουν όταν προσεγγίζουν μία γυναίκα. Είναι σφιχτοί ακόμα και όταν μιλάνε μαζί μας. Δυσκολεύονται να χαλαρώσουν συναισθηματικά και αυτό μεταφράζεται αυτομάτως στις εκφράσεις του προσώπου τους. Έχει ειπωθεί άπειρες φορές σε άρθρα μας η σημασία του χαμόγελου.

Τι πρέπει να θυμάσαι:

  • Όταν είσαι σφιγμένος και ανέκφραστος, μεταφέρεις στη γυναίκα μία αμηχανία.
  • Η αμηχανία αυτή και η δυσφορία, θα κάνει και τη γυναίκα να νιώθει αμήχανα και άβολα μαζί σου.
  • Η εκφραστικότητα του προσώπου θα σε βοηθήσει να μεταδόσεις στη γυναίκα πιο αυθεντικά τα συναισθήματα που έχεις εκείνη τη στιγμή.
  • Αν οι εκφράσεις του προσώπου σου δεν υποστηρίζουν τα λεγόμενά σου, το αποτέλεσμα θα είναι να δείχνεις ψεύτικος και υποκριτικός.
  • Το χαμόγελο ρίχνει τις μισές άμυνες της γυναίκας κατά την προσέγγιση. Ποτέ μην ξεχνάς να χαμογελάς.

Μπορώ να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου να γίνει εκφραστικά καλύτερος;

Οι ηθοποιοί μπορούν, άρα και εσύ μπορείς. Οι άνδρες που προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι στην προσέγγιση των γυναικών, συχνά είναι τόσο απορροφημένοι στην εξάσκηση άλλων – σημαντικών πάντως – τεχνικών επικοινωνίας και γνώσεων ψυχολογίας, που παραλείπουν ένα απλό αλλά σημαντικό παράγοντα: τις εκφράσεις του προσώπου τους.

Τέσσερις Χρήσιμες Πληροφορίες για να Εξασκήσεις την Εκφραστικότητα του Προσώπου σου

#1. Στάσου μπροστά σε έναν καθρέφτη

Παρακολούθησε το υπέροχο είδωλο του εαυτού σου. Δοκίμασε διαφορετικές εκφράσεις προσώπου. Προσπάθησε να δείξεις διαφορετικά συναισθήματα: Θυμό, ενθουσιασμό, πάθος, χαρά, αδιαφορία, προβληματισμός.

Παρατήρησε τις εκφράσεις του προσώπου σου και προσπάθησε να καταλάβεις αν δείχνεις πειστικός. Μπορεί να νιώσεις λίγο περίεργα – ή και χαζός – ενώ κάνεις αυτή την άσκηση, αλλά είναι ο πιο εύκολος, γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος να αναλύσεις τις εκφράσεις του προσώπου σου.

Αν μάλιστα ανήκεις στην κατηγορία ανδρών που δυσκολεύονται να χαμογελάσουν, προσπάθησε τουλάχιστον 3 φορές τη μέρα να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να προσπαθείς να χαμογελάς. Στην αρχή θα σου φαίνεται ψεύτικο το χαμόγελό σου αλλά με την εξάσκηση θα δείχνει όλο και πιο αληθινό.

#2. Προσπάθησε να δεις τι δουλεύει για σένα και τι όχι

Πώς δείχνει το πρόσωπό σου σε συγκεκριμένα συναισθήματα: Είναι φυσιολογικές οι εκφράσεις προσώπου σου ή δείχνουν περίεργες / αλλόκοτες; Πώς δείχνεις όταν γελάς / όταν είσαι στεναχωρημένος / όταν είσαι προβληματισμένος.

Ο περισσότερος κόσμος αγνοεί πώς δείχνει όταν κάνει γκριμάτσες και όταν εκφράζεται το πρόσωπό του.
Αν όμως θέλεις να δεις αισθητή διαφορά κατά την προσέγγιση του άλλου φύλου, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις πώς δείχνεις όταν έχεις τις συγκεκριμένες εκφράσεις προσώπου και να μελετήσεις την εκφραστικότητά σου.

#3. Εξάσκηση εκφραστικότητας

Αφού έχεις δει ποιες εκφράσεις προσώπου σου φαίνονται ψεύτικες και ποιες αληθινές, ήρθε η ώρα της εξάσκησης. Προσπάθησε να μη δείχνεις υπερβολικός και ψεύτικος. Να δείχνουν όλες σου οι αντιδράσεις και εκφράσεις προσώπου σου ότι είναι αυθεντικές, όπως θα συνέβαινε στην πραγματικότητα.

Δηλαδή Όταν Προσεγγίζω μία Γυναίκα Υποκρίνομαι;

φλερτ προσέγγιση και ψέμματα

Εδώ θα ήθελα να ανοίξω μία παρένθεση. Ο σκοπός σου όταν προσεγγίζεις μία γυναίκα δεν είναι να δημιουργήσεις ψεύτικα συναισθήματα για να την παραπλανήσεις και να την ξεγελάσεις.

Ωστόσο, πολλές φορές το φλερτ μοιάζει πολύ με την τέχνη της υποκριτικής. Θα προσποιηθείς ότι ζηλεύεις ενώ παίζετε έναν ρόλο, για παράδειγμα.

Θα προσποιηθείς ότι είσαι υπερβολικά χαρούμενος που ανταλλάξατε κινητά, για παράδειγμα, επειδή ήδη το είπες στη μητέρα σου ότι έχεις κοπέλα και θα συζήσετε ενώ παρήγγειλες πετσέτες με τα αρχικά σας.

(Εννοείται πως χάρηκες επειδή ανταλλάξατε τηλέφωνα!)

Η γυναίκα εκείνη τη στιγμή, γνωρίζει ότι αστειεύεσαι και παίζεις έναν ρόλο. Γνωρίζει ότι την πειράζεις και υποκρίνεσαι, γνωρίζει ότι δε γίνεται με δόλο αλλά επειδή διασκεδάζεις τη στιγμή. Και σε τέτοιες στιγμές είναι καλό να έχεις τη δυνατότητα να υποστηρίξεις αυτό το ρόλο με πειστική εκφραστικότητα προσώπου.

#4. Πες μία ιστορία στον καθρέφτη χωρίς να μιλάς 

Στην εποχή του βουβού κινηματογράφου, οι ηθοποιοί έπρεπε να πείσουν για το ρόλο τους μόνο με τις κινήσεις του σώματος και την εκφραστικότητα του προσώπου τους. Τώρα με τον ήχο να συνοδεύει την εικόνα, οι υπερβολές αυτές δε χρειάζονται.

Φυσικά και αυτές οι υπερβολές δε χρειάζονται ούτε όταν προσεγγίζεις μία γυναίκα.
Ωστόσο είναι καλή εξάσκηση να προσπαθήσεις να μεταφέρεις μία ιστορία μόνο με γλώσσα σώματος και εκφραστικότητα προσώπου.

Δοκίμασε να παίξεις παντομίμα με τους φίλους σου. ΔΕΝ είναι τυχαίο, αν παρατηρήσεις, ότι οι άνδρες που είναι καλύτεροι στην παντομίμα και στην εκφραστικότητα, συνήθως είναι και καλύτεροι στην επικοινωνία με το άλλο φύλο.

 

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να δεις πιο γρήγορα τα επόμενα επίπεδα της εξέλιξης σου, πρέπει οπωσδήποτε να δεις εδώ

Καλή συνέχεια

Anestis
author
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε. Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων! Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ EBOOK ΤΟΥ MEN OF STYLE!
Ένα μοναδικό EBOOK 102 σελίδων με tips για να βελτιωθείς και να δεις αποτελέσματα άμεσα! Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την παρακάτω φόρμα και θα γίνει δικό σου άμεσα!
ΤΟ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ!
Ένας συνεργάτης του Men Of Style θα έρθει σε επικοινωνία μαζί σου για να δει αν είσαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και να συζητήσετε για τυχόν απορίες.
cover
close-link