Η γλώσσα του σώματος όταν γνωρίζεις γυναίκες

γλώσσα σώματος φλερτ

Η γλώσσα του σώματος παίζει τεράστιο ρόλο. Επιστημονικά αποδεδειγμένα, η μη λεκτική επικοινωνία αποτελεί το 55% της συνολικής επικοινωνίας με τους γύρω μας.

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο αλλά εκπέμπεις μηνύματα στους γύρω σου ακόμη κι αν δεν λες τίποτα. Η γλώσσα του σώματος ενός άντρα είναι ένα πολύ ισχυρό εργαλείο επικοινωνίας. Η συνολική σου εικόνα διαμορφώνεται από τον τρόπο που στέκεσαι ή περπατάς ή ακόμη και από το πώς επιλέγεις να αντικρίσεις κάποια όταν της μιλάς.

Παρατήρησε δύο άντρες που περπατούν δίπλα – δίπλα. Ο ένας περπατάει στητός και έχει το βλέμμα του ψηλά, κοιτώντας τον κόσμο. Το βήμα του είναι σταθερό και δεν αλλάζει πορεία.

Ο άλλος περπατάει πιο σκυφτός, κρατάει τα μάτια του χαμηλά και όταν συναντάει κόσμο συστηματικά αλλάζει την πορεία του για να μην πέσει επάνω τους. Τι συμπεράσματα βγάζεις για τον κάθε ένα από αυτούς;

Αυτή η διαφορετική εικόνα δείχνει πολλά για έναν άντρα. Δείχνει το επίπεδο της αυτοπεποίθησης σου, τη διάθεση σου, την αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου, πόσο συγκεντρωμένος είσαι σε αυτό που κάνεις, αν είσαι κοινωνικός ή όχι και πάρα πολλά άλλα.

Αισθάνεσαι ότι είσαι σαν τον δεύτερο άντρα του παραδείγματος; Βλέπεις ότι υπάρχουν πράγματα επάνω σου που μπορείς να αλλάξεις; Ας δούμε μερικά χαρακτηριστικά που αν τα υιοθετήσεις θα αλλάξουν αμέσως την εικόνα σου και θα βελτιώσουν την άποψη των γυναικών για εσένα!

Άλλαξε τη Στάση σου

γλώσσα σώματος για φλερτ

#1. Κράτα το κεφάλι σου ψηλά, χωρίς να κοιτάς κάτω.

#2. Στάσου σε όρθια στάση, χωρίς να καμπουριάζεις με τους ώμους έξω (όχι προσοχή σαν το στρατό όμως, μην το παρακάνεις)

#3. Φρόντισε να κρατάς οπτική επαφή με οποιονδήποτε κι αν μιλάς. Σταθερή οπτική επαφή χωρίς να κοιτάς δεξιά, αριστερά ή να ανοιγοκλείνεις πολύ τα μάτια σου.

#4. Όταν περπατάς φρόντισε να έχεις σίγουρο σταθερό βηματισμό σαν να έχεις σκοπό και στόχο, χωρίς να τρέχεις.

#5. Όταν μιλάς, οι κινήσεις των χεριών σου πρέπει να είναι αργές και ήπιες. Δεν είσαι τροχονόμος, ούτε χρειάζεται να γίνεις για να εντυπωσιάσεις κάποια.

#6. Χαμογέλα συχνά αλλά όχι σαν χάχας ή κλόουν. Όταν μιλάς με γυναίκες υπάρχουν στιγμές που πρέπει να κρατάς σοβαρή στάση και στιγμές που μπορείς να γελάς με κάτι που είπε. Όταν χαμογελάς πολύ, φαίνεται ότι αποζητάς την έγκριση της, ενώ ο σκοπός είναι να το κάνεις για να δείξεις τη δική σου έγκριση.

#7. Όταν μιλάς παίρνε αργές βαθιές ανάσες από το διάφραγμα ή την κοιλιά σου. Θα βοηθήσει την τονικότητα της φωνής σου, καθώς θα βγαίνει πιο αργή και βαθιά.

#8. Τα χέρια σου δεν είναι φράγμα ή εμπόδιο. Κράτα τα στα πλαϊνά του σώματος σου, χαλαρά. Μην τα σταυρώνεις όταν μιλάς με κάποια, μην κρατάς το ποτό σου ανάμεσα σε εσένα και σε αυτή που έχεις απέναντί σου.

#9. Όταν σου μιλάνε, μην γέρνεις πολύ προς το μέρος της, καθώς φαίνεται ότι είσαι πολύ πρόθυμος. Προσπάθησε να γύρεις λίγο προς τα πίσω. Άσε τη να κάνει την έξτρα προσπάθεια.

#10. Είναι πολύ σημαντικό να την ακουμπάς ανά διαστήματα. Έτσι της δείχνεις ότι είσαι σίγουρος για τη σεξουαλικότητα σου και δεν έχεις πρόβλημα να εκφράσεις τις προθέσεις σου.

#11. Απέφυγε οποιαδήποτε κίνηση η ενέργεια που θα δείξει τη νευρικότητα σου. Μην παίζεις με τα μανίκια σου, μην κουνιέσαι δεξιά – αριστερά σαν να έχεις ελατήρια στα πόδια, άσε τον αναπτήρα κάτω, και προς θεού σταμάτα να παίζεις με τα ψιλά στην τσέπη σου.

#12. Δώσε προσοχή στη χειραψία σου. Πρέπει να είναι δυνατή και σίγουρη, χωρίς να σπάσεις το χέρι της. Αν η χειραψία της είναι αυτό που λέμε «ψόφιο ψάρι», μην την αφήσεις. Χαλαρά, χρησιμοποίησε και το άλλο χέρι σου και σκέπασε το δικό της.

Έτσι θα δείξεις σιγουριά, αυτοπεποίθηση και ότι έχεις τον έλεγχο. Αρκεί φυσικά τα χέρια σου να είναι ζεστά και όχι ιδρωμένα. Αν ξέρεις από πριν ότι θα δώσεις το χέρι σου σε κάποια, φρόντισε να είναι ζεστό.

Μην ξεχνάς ότι οι γυναίκες έχουν πολύ καλή διαίσθηση σε τέτοια θέματα. Μπορούν να παρατηρήσουν πολλές μικρές λεπτομέρειες και να βγάλουν συμπεράσματα. Κάθε φορά που μιλάει με κάποιον λοιπόν, βγάζει συμπεράσματα από τη στάση του, τη φωνή του, τον τρόπο που κινείτε. Κάθε φορά που μιλάει με κάποιον, «ακονίζει» αυτές τις ικανότητες, οπότε σίγουρα είναι πιο ικανή στο να διαβάζει τη γλώσσα του σώματος, συγκριτικά με έναν μέσο άντρα.

Δεν υπάρχει λόγος να σε πιάνει πανικός. Ο ποιο σημαντικός κανόνας που πρέπει να θυμάσαι είναι ο εξής. Πρέπει να μάθεις να χαλαρώνεις. Δεν είναι η πιο φυσιολογική κατάσταση όταν βρίσκεσαι απέναντι σε μία γυναίκα, είναι απαραίτητο όμως να χαλαρώσεις.

Τι Συμβαίνει Όταν Είσαι Χαλαρός

γλώσσα σώματος και φλερτ

Έχεις καλύτερη επίγνωση του χώρου.

Έχεις πολύ καλύτερο συναισθηματικό έλεγχο. Ακόμη και αν σε τεστάρει με κάτι που θα πει, όσο και αν ζοριστείς, δεν θα έχεις συναισθηματικό ξέσπασμα.

Η γλώσσα του σώματος σου έχει καλύτερη ροή. Θα είσαι πιο χαλαρός και θα μπορεί να το καταλάβει από τις κινήσεις σου.

Και φυσικά, όταν είσαι χαλαρός, έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτό είναι το πρώτο πράγμα που θες να εκπέμψεις.

Καλή συνέχεια!

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.