5 Νοητικές Συμπεριφορές για πιο Ήρεμο Φλερτ

Πως να φλερτάρεις πιο ψύχραιμα.

Για Πιο Ήρεμο Φλερτ Μάθε 5 Νοητικές Συμπεριφορές

Τις περισσότερες φορές στο φλερτ ξεκινάς, όπως συνηθίζω να το λέω, υπό το μηδέν. Με τις γυναίκες να ξέρεις ότι δεν είναι πάντα εύκολο να προβλέψεις την έκβαση της προσέγγισης. Το καταλαβαίνω, δεν ξέρεις καν αν είναι διαθέσιμη ή αν ενδιαφέρεται να την προσεγγίσουν. Το σημαντικό στο φλερτ είναι να κάνεις την κίνηση, ξεκινώντας από ένα απλό βήμα.

Ας συνεχίσουμε όμως από το σημείο μηδέν που λέγαμε ότι βρίσκεσαι.

Όχι επειδή βρίσκεσαι εκεί εξαρχής, αλλά γιατί πέφτεις κυρίως σε τρεις κατηγορίες σκέψεων:

  1. Τι σου λείπει.

  2. Πόσο δύσκολο είναι.

  3. Για ποιους λόγους ενδεχομένως θα απορριφθείς.

Καταλαβαίνω πως όταν κάτι είναι άγνωστο και η γυναίκα που θέλεις να φλερτάρεις σου αρέσει, το μυαλό μετατρέπεται σε μαύρη τρύπα που σε ρουφάει μέσα της.

Ειδικά στο ξεκίνημα, το μυαλό κάθε άλλο παρά σύμμαχος είναι. Σου υπενθυμίζει διαρκώς τις αδυναμίες σου και πόσο μακρύς θα είναι δρόμος μέχρι το αποτέλεσμα.

Για να φλερτάρεις αποτελεσματικά, θα χρειαστείς κάποιες νοητικές συμπεριφορές που θα σου επιτρέψουν να βγάλεις τον καλύτερο σου εαυτό όταν αυτό χρειάζεται.

Ας ξεκινήσουμε…

#1. Ήρεμο Φλερτ Και Αποφυγή Σπατάλης Χρόνου

φλερτ

Πραγματικά δεν σου αξίζει να σκέφτεσαι ούτε δευτερόλεπτο σε τι χάλια κατάσταση βρίσκεσαι, πως έφτασες μέχρι εδώ και πως θα δεις φως στο τούνελ.

Όταν το νοητικό πλαίσιο που βρίσκεσαι σου προβάλει με το τσουβάλι τα μειονεκτήματα σου, το ίδιο θα συμβεί και όταν φλερτάρεις.

Οι σκέψεις στο φλερτ έχουν την τάση να φαίνονται όταν επικοινωνείς μέσω γλώσσας σώματος και τονικότητας. Διαμορφώνουν συνολικά τις συμπεριφορές σου και κυρίως το πώς αντιδράς στις συμπεριφορές των γυναικών.

Η αυτολύπηση δημιουργεί κάτι σαν σύμβολα μέσα στο μυαλό σου. Προκαταλήψεις που διαμορφώνουν τον τρόπους που αντιλαμβάνεσαι την πραγματικότητα.

Έχω λυπηθεί πολλές φορές τον εαυτό μου για διάφορες καταστάσεις που έχω βρεθεί. Όμως αυτό που έμαθα από εκείνες τις στιγμές ήταν πως:

Αισθανόμουν άβολα επειδή ήθελα να συντηρήσω την ασφάλεια που βρισκόμουν.

συμπεριφορές για να φλερτάρεις πιο ήρεμος.

 

Δυστυχώς, όταν λυπόμαστε τον εαυτό μας, δημιουργούμε μια νοητική συνήθεια που μας σπρώχνει να εστιάζουμε την προσοχή μας στον τεράστιο κόπο που χρειάζεται για να φτάσουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το συνεχές αυτό μοτίβο όμως μας καθηλώνει. Γίνεται μια συνήθεια όπου διαστρεβλώνει τον τρόπο που συγκρίνουμε τις ικανότητες μας με σχέση με αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε.

Μη σκέφτεσαι τι σου λείπει

Όταν θέλεις να φλερτάρεις και σκέφτεσαι συνεχώς τι σου λείπει, απομακρύνεις τον εαυτό σου νοητικά από αυτό που θέλει περισσότερο.

συμπεριφορές για να φλερτάρεις πιο ήρεμος.

 

Αν σκέφτεσαι συνεχώς τα προβλήματα και τις ελλείψεις σου είναι αδύνατο να προχωρήσεις προς αυτό που θέλεις περισσότερο. Βασικά, το κάνεις αδύνατο.

Όταν θέλουμε να πετύχουμε, το μυαλό μας ψάχνει πηγές όπου θα στηρίξει τις πεποιθήσεις μας για να τις χρησιμοποιήσει ως εφόδια για να μας οδηγήσει προς τον στόχο.

Αν σκέφτεσαι συνεχώς πως δεν έχεις ότι χρειάζεται για να κάνεις την αρχή, τότε η στασιμότητα θα είναι το μόνο που θα σου χαρίζει το μυαλό σου. Η αλλαγή είναι δύσκολη όχι πρακτικά αλλά επειδή ο νέος τρόπος σκέψης μας φοβίζει. Δεν ξέρουμε πως θα την διαχειριστούμε όταν θα έρθει και πιστεύουμε πως έτσι και πετύχουμε δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Όταν φλερτάρεις, μπορεί να σκέφτεσαι πως ναι μεν το πρώτο βήμα είναι εύκολο αλλά μετά έρχονται τα δύσκολα.

Εννοείται πως το κάθε βήμα που θα κάνεις θα έχει ξεχωριστή δυσκολία. Όμως αν δεν κάνεις το πρώτο βήμα, η αυτολύπηση δεν θα φύγει αλλά θα χειροτερέψει. Συγκεντρώσου στο κάνεις άψογα το κάθε βήμα. Δεν χρειάζεται να φλερτάρεις τέλεια στο σύνολο. Ξεκίνα εκτελώντας τέλεια βασικές συμπεριφορές.

Το να θέλεις να φλερτάρεις αποτελεσματικά σημαίνει πρώτα πως επικοινωνείς αποτελεσματικά (βλέπε #3). Αν δεν εξασκήσεις την αλληλεπίδραση σου με τους άλλους δεν θα το κάνεις ούτε με τις γυναίκες.

#2. Ήρεμο Φλερτ Και Σύνδρομο Του Ζητιάνου

φλερτ

Όταν φλερτάρεις δεν χρωστάς κανένα γραμμάτιο στην γυναίκα που σου αρέσει. Και με αυτό δεν εννοώ να είσαι αγενής ή προσβλητικός.

Η αγένεια φανερώνει εσωτερικό θυμό προς τις γυναίκες. Πίστεψε με, το ξέρω από πρώτο χέρι.

Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν φλερτάρεις με σκοπό να σου κάνει κάποια χάρη η γυναίκα να ασχοληθεί μαζί σου. Έλεος. Το ότι σου μιλάει κατά τη διάρκεια του φλερτ δεν σημαίνει πως σου κάνει κάποιο δώρο. Σημαίνει πως το θέλει.

Αν την φλερτάρεις λες και περιμένεις το ξεροκόμματο, τότε αυτό θα πάρεις. Αν της μιλάς φοβισμένος λες και πρόκειται να σε δαγκώσει στο λαιμό τότε τοποθετείς τον εαυτό σου σε θέση αδυναμίας.

Όταν προσεγγίζεις και φλερτάρεις μια γυναίκα, μην ξεχνάς πως χρειάζεται και εκείνη τον χρόνο της να αισθανθεί οικειότητα και άνεση.

Μάθε πώς να απολαμβάνεις το φλερτ. Δες το παρακάτω βίντεο:

Δεν σε γνωρίζει ακόμα και προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία πως δεν είσαι ο περίεργος ψυχάκιας που θα της χαλάσει την βραδιά.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως είσαι υποχρεωμένος να ανεχτείς συμπεριφορές που δεν σου αρέσουν. Βασικά δεν είσαι υποχρεωμένος για τίποτα.

Το μόνο που οφείλεις στον εαυτό σου είναι να περάσεις καλά και να χτίσεις τις κατάλληλες βάσεις για μια εμπειρία που αξίζει να θυμάσαι.

#3. Τι Πραγματικότητα Προβάλεις Ακριβώς Όταν Φλερτάρεις;

τι προβαλεις στο φλερτ

Το πιο συχνό λάθος στο φλερτ είναι να μιλάς ξερά και να ανταλλάζεις απλές πληροφορίες.

Συνήθως, απλά αντιδράμε στα εξωτερικά ερεθίσματα και αυτό είναι ακόμα πιο συχνό όταν φλερτάρεις.

Το ζήτημα όμως δεν βρίσκεται μόνο στο πως αντιδράς στην εξωτερική πραγματικότητα αλλά και στην πραγματικότητα που προβάλεις κάθε στιγμή. Το ζήτημα είναι το ήρεμο φλερτ.

Δεν έχει καμία σημασία πόσες γνώσεις έχεις και πόσο απίστευτες είναι. Αν δεν προβάλεις θετικά συναισθήματα στον συνομιλητή σου τότε μάντεψε:

Θα πέσεις στην παγίδα να κάνεις ακόμα μια βαρετή συζήτηση που δεν βγάζει πουθενά.

Χαμογέλα, μίλα με εικόνες και μην ανταλλάζεις απλές πληροφορίες αλλά εμπειρίες που περιέχουν συναίσθημα.

Να είσαι εκφραστικός και μην ξεχνάς πως το σημαντικότερο εργαλείο στο φλερτ είναι να ακούς την γυναίκα και όχι τις σκέψεις σου.

Είσαι κάποιος που οι άλλοι νιώθουν άνετα να μιλούν μαζί του; Πως κάνεις τους άλλους να αισθάνονται όταν είναι κοντά σου;

#4. Στην Αρχή Δεν Θα Πιστεύεις Πως Σου Αξίζει Το Ήρεμο Φλερτ

φλερτ

Δεν χρειάζεται να το πιστεύεις αλλά να το θέλεις.

Ίσως να πιστεύεις πως η γυναίκα που στέκεται απέναντι σου είναι πολύ ωραία για να ασχοληθεί μαζί σου. Ξέρεις κάτι; Μπορεί να είναι και αλήθεια.

Όμως ποιος νοιάζεται;

Μην ανταλλάζεις εμπειρίες με πεποιθήσεις.

συμπεριφορές για να φλερτάρεις πιο ήρεμος.

 

Κάθε φορά που φλερτάρεις το μυαλό σου θα προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία για να απορρίψει την νέα κατάσταση που πας να εισάγεις τον εαυτό σου.

Δεν το θέλει, δεν το γουστάρει και θα σε σπρώξει στα γνώριμα μονοπάτια της άνεσης.

Κάθε λεπτό θα χρειάζεται να επαναφέρεις την προσοχή σου σε αυτό που θέλεις και στις πράξεις που χρειάζεται να κάνεις για να έρθεις πιο κοντά του. Το μυαλό σου θα προσπαθεί διαρκώς να σου στέλνει σήματα για οτιδήποτε θέλεις να αποφύγεις και θα μεγεθύνει οτιδήποτε συμβαίνει.

Δεν απειλείσαι…

Αυτή η διαπραγμάτευση θα γίνεται μέχρι να συλλέξεις νέα στοιχεία μέσω εμπειρίας πως η κατάσταση που βάζεις τον εαυτό σου δεν είναι απειλητική.

συμπεριφορές για να φλερτάρεις πιο ήρεμος.

 

Όταν φλερτάρεις, το μυαλό σου προσπαθεί να ακολουθήσει το μονοπάτι της μικρότερης αντίστασης. Δεν θέλει να το πιέσεις να προσπαθήσει περισσότερο, δεν θέλει να διεκδικήσεις πιο έντονα την γυναίκα που σου αρέσει.

Όταν φλερτάρεις, στην αρχή, δεν έχεις εφόδια. Μόνο την πείνα να βγεις από την κατάσταση που βρίσκεσαι και να μετατεθείς σε μια νέα, καλύτερη.

Και αυτό είναι αρκετό αλλά όχι εύκολο. Οι νέες πεποιθήσεις δεν αλλάζουν σε ένα πρωί και κυρίως δεν αλλάζουν με τίποτα όταν κάθεσαι στον καναπέ και περιμένεις η τύχη να κάνεις την δουλειά για εσένα.

Όμως χρειάζεται να αποδεχτείς μια σκληρή αλήθεια:

συμπεριφορές για να φλερτάρεις πιο ήρεμος.

 

Δεν έχεις άλλη επιλογή παρά μόνο να γίνεις καλύτερος. Απλά τα προβλήματα μας δημιουργούνται επειδή προσφέρουμε την ψευδαίσθηση της επιλογής στον εαυτό μας.

Πιστεύεις πως έχεις επιλογή να μην φλερτάρεις, να μην δείξεις τις προθέσεις σου ή να μην πεις ένα γεια σε μια γυναίκα που σου αρέσει.

Όμως δεν έχεις επιλογή. Παρά μόνο εύκολες λύσεις της στιγμής για να προστατέψεις τον εαυτό σου από κάτι που φοβάσαι.

Η μόνη επιλογή που θα χρειαστεί να πείσεις τον εαυτό σου πως έχει είναι να ζητά αυτό θέλει. Και για αρχή είναι το μόνο που χρειάζεσαι.

#5. Υποθέσεις Όταν Φλερτάρεις 

υποθέσεις στο φλερτ

Μην στηρίζεις τις πράξεις σου στις υποθέσεις της κάθε στιγμής. Αν το κάνεις, πολύ απλά δεν πρόκειται να προχωρήσεις στο φλερτ.

Ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις το μέλλον με σιγουριά. Όταν δεν είμαστε σίγουροι πως έχουμε τις ικανότητες να αντεπεξέλθουμε των καταστάσεων θέλουμε να δημιουργήσουμε, ο εγκέφαλος παίζει περίεργα παιχνίδια.

Προσπαθώντας να μας προετοιμάσει, μας κάνει να σκεφτόμαστε το χειρότερο σενάριο με σκοπό να αισθανθούμε πιο έτοιμοι όταν αυτό έρθει. Όμως η αλήθεια είναι πως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετοΟι σκέψεις έχουν την τάση να λειτουργούν σαν χιονοστιβάδα. Αρχικά σκέφτεσαι πως σου αρέσει η γυναίκα που βλέπεις και θέλεις να την προσεγγίσεις.

Στην συνέχεια την παρατηρείς να κοιτάει το κινητό της και σκέφτεσαι πως έχει σχέση. Μετά φαντάζεσαι πως αν της μιλήσεις μπορεί να έρθει η σχέση της και να παίξετε κλωτσιές.

Τέλος, αν δεν πάρεις άμεσα τον έλεγχο των αρνητικών σεναρίων που κάνεις θα σε πάρουν παραμάζωμα και θα σε πείσουν πως αυτό που σκέφτεσαι είναι η πραγματικότητα.

Πώς καταλαβαίνεις ότι μια γυναίκα ενδιαφέρεται; Και ακόμα σημαντικότερο, πώς καταλαβαίνεις ότι έχει σταματήσει πια να ενδιαφέρεται. Σήμερα ο Χρήστος όχι απλά θα απαντήσει σε αυτό το ερώτημα αλλά θα εντοπίσει και τους λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό και τι μπορείς να κάνεις εάν συμβεί.

Έτσι και αλλιώς, η πραγματική πρόκληση στο φλερτ δεν είναι να τεστάρεις τις υποθέσεις που κάνεις αλλά το πόσο αποφασιστικά θα διαχειριστείς τις αλήθειες που θα φανερώσουν όταν τις προκαλέσεις. Για ήρεμο φλερτ λοιπόν προετοιμάσου πρώτα εσύ να μπορείς να δεχτείς και την απόρριψη ως ένα ενδεχόμενο, αλλά και ως ένα πολύτιμο μάθημα ζωής.

Προσεγγίζουμε το μέλλον πρώτα νοητικά και μετά με πράξεις. Για αυτό φρόντισε να το σκεφτείς ακριβώς όπως θέλεις να το εφαρμόσεις στην πράξη.

Μάθε πως να τελειοποιήσεις τις ικανότητές σου στο φλερτ εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr