Αν Φοβάσαι να Κάνεις Λάθη στο Φλερτ Τότε Φοβάσαι να Πετύχεις

Μην φοβάσαι τα λάθη στο φλερτ.

Πώς Να Πετύχεις Στο Φλερτ

Περίεργο πράγμα το φλερτ. Ή το κάνουμε εμείς περίεργο; Οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό σου όταν θέλεις να φλερτάρεις μια γυναίκα που σου αρέσει είναι αμέτρητες. Τι θα κάνεις, πως θα το κάνεις, πως θα αντιδράσει σε αυτό που θα κάνεις, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για την επόμενη κίνηση κτλ.

Τα περισσότερα μπερδέματα στην ζωή, όπως και στο φλερτ, ξεκινούν όταν μπερδεύουμε το «μπορεί»  με το «είναι». Όταν αρχίζουμε δηλαδή να ακροβατούμε ανάμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα.

Αν Δεν Θέλεις Να Κάνεις Λάθη Τότε Δεν Θα Φλερτάρεις

επιτυχία

Μπορεί να είναι σκληρό αλλά τέλειο ξεκίνημα δεν υπάρχει. Δεν γίνεται να κάνεις κάτι για πρώτη φορά και να τα κάνεις όλα σωστά. Και αυτό δεν ισχύει μόνο στο φλερτ αλλά σε όλους τους τομείς της ζωής.

Απλά θέλουμε να πιστεύουμε πως στο φλερτ τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Βέβαια, το φλερτ δεν παίζεται στην πράξη. Παίζεται πρώτα στο μυαλό. Και το μυαλό είναι ένα πολύ περίεργο μηχάνημα. Κάνει τα πάντα για να μας κρατήσει μέσα στην ζώνη της χαράς.

θαυμαστικο

 

Όταν θέλεις να φλερτάρεις με μια ωραία γυναίκα και να εκφράσεις αυτό που θέλεις, στο μυαλό σου επικρατεί μια διαμάχη. Να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις και να αποφύγεις να κάνεις κάποιο λάθος που θα οδηγήσει στην απόρριψη.

Ακριβώς εκείνη την στιγμή, ο εγκέφαλος σου βιώνει αυτό που ονομάζεται Doubt Avoidance Tendency, και είναι η τάση να επιλύσει την οποιαδήποτε διαμάχη όσο πιο γρήγορα γίνεται και να επιστρέψει στο σημείο που αισθάνεται περισσότερο άνετα.

Το κόστος όμως που σε σπρώχνει να πληρώσεις ενδεχομένως να είναι τεράστιο. Και αυτό συμβαίνει επειδή η αξιολόγηση του πώς να πετύχεις στο φλερτ που πιθανόν να κάνεις ανάμεσα στο τι θέλεις και στο τι σημαίνει λάθος να είναι βιαστική.

Η υπέρ – ανάλυση σε αυτό το σημείο είναι παρόν. Όσο φοβισμένος και αν είσαι ή εσωστρεφής, οι πιθανότητες που τρέχεις στο μυαλό σου δεν είναι και τόσο λανθασμένες. Απλά δεν σε οδηγούν στο να συλλέξεις τα κατάλληλα στοιχεία.

Τι σημαίνει αυτό;

Θέλεις να εκφράσεις ενδιαφέρον στην γυναίκα που σου αρέσει. Το παιχνίδι ξεκινά σκεπτόμενος τον τρόπο που θα το κάνεις. Επειδή όμως είναι άγνωστο πεδίο για εσένα, αισθάνεσαι αμφιβολίες. Και κάπου εκεί αρχίζουν να χτυπούν οι δεύτερες σκέψεις.

Μην φοβάσαι να κάνεις λάθη στο φλερτ.

 

Προσπαθείς να σκεφτείς έναν τρόπο όπου το φλερτ θα έχει τα μέγιστα αποτελέσματα. Στην προσπάθεια σου όμως να σκεφτείς τι χρειάζεται να κάνεις καλά, ουσιαστικά σκέφτεσαι όλα τα πιθανά λάθη που θέλεις να αποφύγεις και τις συνέπειες που θα υποστείς στην περίπτωση που τα κάνεις.

Και όταν συνδυάζεται η αμφιβολία με την σκέψη όλων των λαθών που φοβάσαι μήπως κάνεις, το φλερτ γίνεται μια περιοχή στο μυαλό σου που προσπαθείς να ξεφύγεις από αυτήν.

Αντί να προσπαθούμε να βγάλουμε συμπεράσματα μέσω πράξης, βγαίνουμε σε συμπεράσματα μέσω σκέψης.

Αντί να προσπαθήσεις να φλερτάρεις, να κάνεις λάθη και να τεστάρεις την πραγματικότητα, βγάζεις συμπεράσματα μόνο μέσω σκέψης για να επιστρέψεις και πάλι στην ζώνη που αισθάνεσαι περισσότερο άνετα.

Η παραπάνω διαδικασία μου έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν. Έβλεπα μια ωραία γυναίκα και οι σκέψεις για τον τρόπο που θα την προσεγγίσω που έτρωγαν το μυαλό.

Σκεφτόμουν πως θα κάνω τα πάντα τέλεια και στο τέλος έρχονταν ένα συμπέρασμα:

Είναι πολύ ωραία. Αποκλείεται να είναι μόνη της. Καλύτερα να μην της μιλήσω.

Ξέρεις, σαν το ανέκδοτο με τον γρύλο…

Έτσι λοιπόν, η ερώτηση παραμένει:

Πώς Να Πετύχεις Στο Φλερτ: Άνεση Ή Αλήθεια;

Μάθε για τους φόβους στο φλερτ πριν διαβάσεις παρακάτω. Δες το βίντεο:

Το πρόβλημα βέβαια με την αλήθεια είναι πως δεν εμφανίζεται ανθοστολισμένη και όταν κάθεσαι στην άνεση του καναπέ. Εμφανίζεται όταν αποφασίζεις πως τα λάθη είναι αναπόσπαστο μέρος αποκάλυψης της.

Βέβαια, προσωπικά πιστεύω πως το παιχνίδι με τον χαρακτήρα μας παίζεται από την στιγμή που θα μας αποκαλυφθεί η αλήθεια και μετά. Πως θα την διαχειριστούμε και πως θα την χρησιμοποιήσουμε για να πάμε παραπέρα.

Τι Φοβάσαι; Μήπως Έχεις Δίκιο Ή Άδικο;

Παρακολούθησε το Χρήστο να σου εξηγεί ποιες είναι οι 7 συμπεριφορές που ρίχνουν την αξία σου.

Η αλήθεια είναι πως φοβόμαστε απίστευτα μήπως τα σενάρια που τρέχουμε στο μυαλό μας βγουν αληθινά. Αν όμως βγουν αληθινά δεν θα σημαίνει στιγμιαία πως είχαμε δίκιο εξ αρχής;

Σκέφτεσαι πως εκφράζοντας τις προθέσεις σου στην γυναίκα θα απορριφθείς. Αυτομάτως παγώνεις και δεν κάνεις τις κινήσεις που θα ήθελες για να προχωρήσεις την κατάσταση εκεί που ήθελες.

Όμως σκέψου το λίγο καλύτερα.

Αν πιστεύεις τόσο πολύ πως τα πράγματα θα εξελιχθούν άσχημα ή πως το άκυρο θα σε χτυπήσει σαν τηγανιά στην μούρη, τι επιλέγεις; Να πετύχεις στο φλερτ ή όχι;

κλεψυδρα

 

Να μείνεις στην άνεση ή να αποκαλύψεις κατά πόσο οι υποθέσεις σου είναι αληθινές; Θέλεις να διορθώσεις τις κινήσεις που οδήγησαν στην απόρριψη ή να μην μάθεις ποτέ τι θα συνέβαινε αν αναλάμβανες δράση;

Ξέρεις, η σχέση που έχουμε με την αλήθεια είναι πολύ περίεργη. Θέλουμε να γνωρίζουμε χωρίς να πληρώσουμε το τίμημα της γνώσης. Και αυτό δεν γίνεται όσο και αν το παλεύουμε.

Ωστόσο, πρέπει να είσαι και λίγο ακροβάτης. Ανά πάσα στιγμή στο φλερτ πρέπει να αποφασίσεις ανάμεσα σε δύο επιλογές:

Μην φοβάσαι να κάνεις λάθη στο φλερτ.

 

Να κάνεις κίνηση, να μην βγει πουθενά και να αναλάβεις την ευθύνη να διαχειριστείς την ήττα. Η άλλη επιλογή είναι να μείνεις στην άνεση αλλά να διαχειριστείς τις ενοχές επειδή δεν έκανες αυτό που ήθελες.

Από προσωπική εμπειρία σου λέω πως η δεύτερη περίπτωση είναι πολύ χειρότερη. Καλύτερα να κάνεις λάθη με τον τρόπο σου παρά να σε κυνηγάει ανελέητα η εσωτερική ντροπή.

Λάθη, Φλερτ Και Με Τα Μούτρα Στον Τοίχο

επιτυχία

Όλοι έχουμε ανάγκη να πετύχουμε. Όμως η γραμμή ανάμεσα στο λάθος και την επιτυχία είναι εξαιρετικά λεπτή.

Έτσι και αλλιώς, μια ολόκληρη καθημερινότητα στηρίζεται σε συγκεκριμένες βάσεις:

  • Να διατηρήσουμε σταθερότητα.
  • Να αποφύγουμε λάθη.
  • Να προσπαθήσουμε να πετύχουμε.

Και ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα δεν διαφέρει τόσο πολύ από τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το φλερτ.

Απλά το μπέρδεμα προκύπτει επειδή η αντίληψη που έχουμε για τις ανάγκες μας γίνεται πολύ συχνά κουβάρι με αυτά που νομίζουμε πως θέλουμε.

Και η διαφορά ανάμεσα τους είναι μεγάλη.

Κάνω την συγκεκριμένη αναφορά πολύ απλά επειδή πιστεύω πως η ανάγκη είναι κάτι ατόφιο. Η πείνα, η δίψα και η ανάγκη για σεξ υπάρχουν στο πρωτόγονο μέρος του εγκεφάλου  και πάντα θα υπάρχουν.

Μην φοβάσαι να κάνεις λάθη στο φλερτ.

 

Η θέληση όμως είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Στηρίζεται στις προτεραιότητες που έχουμε μάθει τον εαυτό μας να βάζει ανεξάρτητα των αναγκών που αισθανόμαστε να μας χτυπούν δυνατά.

Όταν θέλεις να χάσεις κιλά, μπορεί να έχεις την ανάγκη να καταβροχθίσεις ένα ολόκληρο ψυγείο όμως επεμβαίνει η θέληση σου και σε κρατά μακριά από την πανίσχυρη παρόρμηση.

Όταν θέλεις να κάνεις σεξ με μια γυναίκα που σου αρέσει και σε τρώνε οι σάρκες σου να το εκφράσεις, μπορεί η ανάγκη σου να είναι τεράστια όμως αυτό που στην ουσία θέλεις είναι και αυτό που έχει συνηθίσει τον εαυτό σου να διεκδικεί. Δηλαδή να αποφύγεις το λάθος στο φλερτ.  

Οι λόγοι πολλοί και οι αιτίες που δημιουργήθηκαν ακόμα περισσότερες. Απλά στο φλερτ κάποιος μας έπεισε πως το κάθε λάθος είναι σαν να κάνεις βουτιά στο κενό.

Οπότε αυτό που θέλουμε περισσότερο είναι να μείνουμε στο σημείο που αισθανόμαστε περισσότερο ασφάλεια. Παρόλο που γνωρίζουμε πως το τίμημα είναι μεγάλο.

Μην φοβάσαι να κάνεις λάθη στο φλερτ.

 

Η διαφορά ανάμεσα στον πετυχημένο και τον αποτυχημένο δεν είναι μόνο πως ο πετυχημένος κάνει κάτι σωστά αλλά και πως είχε την αντοχή να κάνει έναν μεγάλο αριθμό λαθών ώστε να ανακαλύψει το σωστό.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η διαδικασία είναι μια βόλτα στην παιδική χαρά. Η ερώτηση που δεν θα σταματήσει ποτέ να μας ταλαιπωρεί είναι δίκαιη και λογική:

 Πόσα λάθη χρειάζεται να κάνω μέχρι να πετύχω; 

Η μήπως η ερώτηση είναι διαφορετική;

Πόση αλήθεια αντέχεις;

Το φλερτ είναι κάτι που πρέπει να σε γεμίζει ευχαρίστηση και όχι φόβο. Από τη στιγμή που μπαίνεις σε διαδικασία να προσεγγίσεις τις γυναίκες που σου αρέσουν, το ενδεχόμενο απόρριψης είναι μια πιθανότητα. Αλλά σε ό, τι αφορά τη ζωή, ξέρεις ότι όλα όσα αξίζουν εμπεριέχουν και ρίσκο.
Συνέχισε το φλερτ χωρίς φόβο και θα δεις ότι είναι ευεργετικό για τις κοινωνικές σου δεξιότητες και την ατομική σου εξέλιξη. Αυτές τις εμπειρίες να τις θεωρείς τις πιο πολύτιμες για σένα.

Μάθε ό, τι χρειάζεται να ξέρεις για το φλερτ εδώ.

Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας και απογείωσε την αξία σου στο φλερτ. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr