Γλώσσα του Σώματος: Αξιοποιώντας και Αναγνωρίζοντας Στοιχεία

Γλώσσα Του Σώματος Και Στοιχεία

Αλληλεπιδρώντας  με γυναίκες, θα πρέπει κάποιος να εστιάζει κυρίως στο μη-λεκτικό κομμάτι και πιο συγκεκριμένα, στη γλώσσα του σώματος. Να μπορεί να χρησιμοποιεί δηλαδή σωστά τη δική του, αλλά και φυσικά να τη “διαβάζει” και να την αναγνωρίζει σε μια γυναίκα.
Είναι αποδεδειγμένο πως το λεκτικό κομμάτι, αφορά μόνο το 7% της επικοινωνίας μέσα σε μια αλληλεπίδραση 2 ανθρώπων. Το υπόλοιπο 93% αφορά καθαρά τη μη-λεκτική επικοινωνία. Από αυτό το 93% της επικοινωνίας, το 60% είναι η γλώσσα του σώματος που έχει το συγκεκριμένο άτομο.

Η Δική Σου Γλώσσα Του Σώματος:

Δες το βίντεο για να έχεις μια εικόνα πως γίνεται να κερδίζεις πάντα τις εντυπώσεις.

 • Όταν προσεγγίζεις μια άγνωστη γυναίκα, κάτι το οποίο θα την κάνει να είναι πιο δεχτική στην προσέγγισή σου, είναι να την πλησιάσεις από τα πλάγια(π.χ. με γωνία 45 μοιρών).
 • Αφού ξεκινήσετε να μιλάτε, άλλαξε τη φορά του σώματος σου, ώστε τα πόδια σου και ο κορμός σου, να κοιτάνε ευθέως στη γυναίκα. Αυτό δείχνει αφενός τις προθέσεις σου, αφετέρου την αυτοπεποίθηση σου και μία αίσθηση οικειότητας απέναντί της.
 • Όταν βρίσκεσαι μέσα σε ένα κλαμπ με τον φίλο σου, φρόντισε να μην στέκεστε ο ένας απέναντι από τον άλλον, αλλά να έχετε γωνία 90 μοιρών μεταξύ σας. Αυτό δείχνει πως είστε ανοιχτοί, διαθέσιμοι και πολύ κοινωνικοί τύποι με τη γλώσσα του σώματος.

γλώσσα σώματος ενός άνδρα

 • Πρέπει πάντοτε όταν στέκεσαι όρθιος, να είσαι με το στήθος προς τα έξω και το κεφάλι προς τα πίσω. Μην καμπουριάζεις όταν στέκεσαι και κυρίως όταν μιλάς σε κάποια γυναίκα. Εάν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά ύψους μεταξύ εσένα και της κοπέλας, αντί να καμπουριάζεις για να σκύψεις και να την ακούσεις/μιλήσεις, μπορείς να γέρνεις προς τα πλάγια. Το κεφάλι σου θα πρέπει να είναι πάντοτε προς τα πίσω.
 • Μην βάζεις τα χέρια σου στις τσέπες. Να τα έχεις χαλαρά προς τα κάτω.

 Η Δική Της Γλώσσα Του Σώματος Και Στοιχεία:

Μια γυναίκα μπορεί να σου δείξει σημάδια ενδιαφέροντος με την γλώσσα σώματος, όπως μπορείς να μάθεις παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο.

 • Όταν τα πόδια της είναι στραμμένα προς τα εσένα, αυτό δείχνει άμεσο ενδιαφέρον. Ειδικά όταν η φορά από τα πόδια της, ακολουθείται και από τη φορά του σώματός της.
 • Όταν ξεκινήσεις και μιλάς με κάποια και σταματήσει να ασχολείται με το κινητό της/το κλείνει ή ανάβει τσιγάρο κτλ, τότε και αυτό δείχνει ενδιαφέρον προς τα εσένα.
 • Εάν σε πλησιάζει πολύ μέσα στο κλαμπ ώστε να την ακούσεις σίγουρα, σημαίνει πως την ενδιαφέρεις άμεσα.
 • Ένας δείκτης πολύ άμεσου και προφανούς ενδιαφέροντος, είναι όταν μιλάτε και εκείνη παίζει με τα μαλλιά της. Η γλώσσα του σώματος είναι προφανής.
 • Αν καθώς μιλάς η φίλη της πιάσει το χέρι της ή πάει να της μιλήσει και να σε διακόψει, τότε προσπαθεί να της περάσει το μήνυμα του “όχι” και του να σταματήσει να σου μιλάει. Αυτό αντιμετωπίζεται με δύο εντελώς διαφορετικούς τρόπους:
  -Συστήνεσαι αμέσως με τη φίλη της.
  -Της λες πως διακόπτει και γυρνάς την κοπέλα περισσότερο προς το μέρος σου.

γλώσσα σώματος μιας γυναίκας

Το ότι τα πόδια της κοιτάνε προς το μέρος σου ή ότι καπνίζει, δεν σημαίνει και απαραίτητα πως δείχνει κάποιο ενδιαφέρον. Θα πρέπει να διαβάζεις τη γλώσσα του σώματος, ως ένα συνδυασμό στοιχείων.

Αναγνωρίζοντας και δουλεύοντας με τη γλώσσα του σώματος, υπάρχει πάντα μια βασική αρχή: “Μην κοιτάς μεμονωμένα σημάδια, αλλά το συνδυασμό αυτών.”

Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά κατά την διάρκεια του φλερτ και το σημαντικότερο είναι ότι μαθαίνεται, δες εδώ για περισσότερα.

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.