7 Καλλιτέχνες που Άλλαξαν για Πάντα την Μουσική

Υπάρχουν οι άνθρωποι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν και υπάρχουν και αυτοί που άλλαξαν τη μουσική για πάντα. 7 καλλιτέχνες με Κ κεφαλαίο.

Καλλιτέχνες Που Έγραψαν Ιστορία Στην Μουσική

Με το πέρασμα των χρόνων η μουσική εξελίσσεται και έχουν υπάρξει κάποιοι άνθρωποι των οποίων η επίδραση ήταν καταλυτική στην μουσική, αλλά και στην κουλτούρα και στην κοινωνία γενικότερα.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 7 από αυτούς τους ανθρώπους που διαμόρφωσαν την μουσική, όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

#1. Elvis PresleyΥπάρχουν οι άνθρωποι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν και υπάρχουν και αυτοί που άλλαξαν τη μουσική για πάντα. 7 καλλιτέχνες με Κ κεφαλαίο.

Ο Βασιλιάς του rock’n’roll ήταν ένας από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν αυτό το μουσικό είδος.

Η επίδραση του Presley στην μουσική και στην κοινωνία ήταν καταπληκτική. Ο τρόπος που εμφανιζόταν στην σκηνή και η κίνηση του ήταν κάτι τελείως καινούριο για την δεκαετία του 1950.

Το στιλ του Presley έθεσε τις βάσεις για είδη που μεσουράνησαν κατά τα επόμενα χρόνια.

Το δικό σου στυλ μπορεί να μην είναι σαν του Elvis, αλλά σίγουρα μπορείς να το βελτιώσεις και να κλέψεις τις εντυπώσεις. Δες αυτό το βίντεο.

#2. Bob DylanΥπάρχουν οι άνθρωποι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν και υπάρχουν και αυτοί που άλλαξαν τη μουσική για πάντα. 7 καλλιτέχνες με Κ κεφαλαίο.

Η Bob Dylan υπήρξε ένας πραγματικός πρωτοπόρος στην μουσική. Σε όλη του την καριέρα πειραματίστηκε με την μουσική του, μέσα από διαφορετικά είδη.

Ξεκίνησε ως τραγουδιστής της folk μουσικής, αλλά όλα άλλαξαν όταν κυκλοφόρησε η τεράστια επιτυχία του “Like a rolling stone” που θεωρείται ότι άλλαξε την μουσική περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στην ιστορία.

Τα όργανα που επέλεξε ο Dylan και οι συνδυασμοί που έκανε έφεραν ένα φοβερό αποτέλεσμα.

Αξιοσημείωτη ήταν και η δυναμική του Dylan ως στιχουργού, με στίχους που συχνά εστίαζαν σε ζητήματα κοινωνικά, πολιτικά και φιλοσοφικά.

Για πολλούς ανθρώπους που αγαπούν την μουσική θα ήταν ένα όνειρο να παρακολουθήσουν μια συναυλία ενός καλλιτέχνη του βεληνεκούς του Dylan.

Για τα αντρικά απωθημένα συζητούμε στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

#3. Jimi HendrixΥπάρχουν οι άνθρωποι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν και υπάρχουν και αυτοί που άλλαξαν τη μουσική για πάντα. 7 καλλιτέχνες με Κ κεφαλαίο.

Κανείς δεν ξέρει πού θα ήταν η μουσική σήμερα αν δεν υπήρχε η ηλεκτρική κιθάρα του Jimi Hendrix.

Η σημερινή rock μουσική είναι συνώνυμη της ηλεκτρικής κιθάρας, όμως αυτό δεν συνέβαινε πάντα.

Ο μοναδικός Hendrix έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την μουσική, αλλά η επίδραση του ήταν τεράστια και οι τεχνικές του χρησιμοποιούνται ακόμη και σήμερα.

#4. Michael JacksonΥπάρχουν οι άνθρωποι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν και υπάρχουν και αυτοί που άλλαξαν τη μουσική για πάντα. 7 καλλιτέχνες με Κ κεφαλαίο.

Ο Βασιλιάς της Pop ήταν η κυρίαρχη φιγούρα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής καθ’ όλη την διάρκεια της καριέρας του, ανοίγοντας τον δρόμο για την σύγχρονη pop μουσική και αλλάζοντας άρδην τον τρόπο δημιουργίας των video clip.

Ο δίσκος του Thriller του 1982 έγινε 30 φορές πλατινένιος και η επιτυχία του MJ άνοιξε τον δρόμο σε άλλους μαύρους καλλιτέχνες, όταν τα video clip του άρχισαν να παίζονται στο MTV.

Η εκπληκτική του φωνή, τα χορευτικά του και το ντύσιμο του στην σκηνή έχουν μείνει στην ιστορία. Μάλιστα θεωρείται ο καλύτερος entertainer όλων των εποχών, σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες.

#5. 2PacΥπάρχουν οι άνθρωποι που πέρασαν και δεν ακούμπησαν και υπάρχουν και αυτοί που άλλαξαν τη μουσική για πάντα. 7 καλλιτέχνες με Κ κεφαλαίο.

Ο Tupac Amaru Shakur, γνωστός παγκοσμίως ως 2Pac ήταν Αμερικανός rapper και ηθοποιός, ο οποίος δολοφονήθηκε σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Οι πωλήσεις των δίσκων του ξεπέρασαν τα 75 εκατομμύρια παγκοσμίως και θεωρείται από το Rolling Stone ως ένας από τους κορυφαίους ανθρώπους στον χώρο της μουσικής.

Η μουσική και οι στίχοι του 2Pac έφεραν επανάσταση στο είδος του και φυσικά ακούγονται μέχρι σήμερα.

Η μουσική είναι κάτι που μπορεί να καθορίσει το στιλ σου. Στο παρακάτω βίντεο ο Θέμης εξηγεί τι άλλο καθορίζει το προσωπικό σου στιλ.

#6. David Bowie

Ο Bowie υπήρξε χωρίς αμφισβήτηση μια από τις πιο δημιουργικές φιγούρες στην μουσική του 21ου αιώνα.

Η καριέρα του διήρκεσε σχεδόν 50 χρόνια, μέσα στα οποία ο Bowie δημιούργησε το glam rock του 1970 με μεγάλη επιτυχία και ενέπνευσε το κίνημα των punk.

Ο David Bowie εκτός από την μουσική, ασχολήθηκε και με την ηθοποιία. Ήταν ζωγράφος και φιλόσοφος, αλλά πάνω απ’ όλα ήταν ένας πραγματικός rock star που άφησε κληρονομιά στην μουσική και στην pop κουλτούρα.

#7. Madonna

Η Madonna, γνωστή και ως Βασίλισσα της Pop έχει εμπνεύσει σύγχρονες τραγουδίστριες ,όπως η Lady Gaga, η Jennifer Lopez, η Rihanna, η Beyonce Knowles και η Britney Spears.

Έχει κυκλοφορήσει 13 δίσκους και είναι πολλή γνωστή για τα video clip των τραγουδιών της, τις χορευτικές κινήσεις και τα ρούχα που επιλέγει για τις εμφανίσεις της.

Ακόμη και κάποιος που δεν αρέσκεται στο είδος της μουσικής της παραδέχεται την μεγάλη επιρροή που είχε η  Madonna στην μουσική κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας της.

Το φλερτ είναι και αυτό μια μορφή τέχνης. Αν ενδιαφέρεσαι να βελτιωθείς, μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.