Αξιοποίησε τον Χρόνο σου

Κάνε Σημαντικές Αλλαγές Και Αξιοποίησε Τον Χρόνο Σου Σωστά

Ο χρόνος είναι πεπερασμένος και περιορισμένος. Οι δραστηριότητες στις οποίες αφιερώνεις τον χρόνο σου θα πρέπει να είναι σε αρμονία με τους στόχους σου.

Πρόσεξε όμως. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει πάντοτε να κάνεις κάτι. Είναι εξίσου χρήσιμο και αναγκαίο να ξεκουράζεσαι και να αφιερώνεσαι ολοκληρωτικά στον ύπνο ή στην απόλυτη χαλάρωση, κάποιες φορές, ώστε να μπορείς να αποδώσεις τις υπόλοιπες ώρες.

Δεν πρέπει όμως να περνάς στο άλλο άκρο, αυτό της υπέρτατης βαρεμάρας.

Θα πρέπει να βρεις την ισορροπία μεταξύ ξεκούρασης, δουλειάς και άλλων δραστηριοτήτων.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Απλά, αξιοποίησε τον χρόνο σου!

αξιοποίησε τον χρόνο σου σωστά

Παρακάτω θα διαβάσεις μερικούς τρόπους για να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

#1. Αξιοποίησε Τον Χρόνο Σου Κάνοντας Γυμναστική

Η σωματική άσκηση συμβάλλει τόσο στο να είσαι σε καλή φόρμα, αλλά βελτιώνει ταυτόχρονα και την διάθεση σου.

Ακόμη και λίγη ώρα, της τάξης των 20-30’, μερικές φορές την εβδομάδα θα σε βοηθήσει να αποκομίσεις οφέλη από την άσκηση.

Θα κυκλοφορήσει το αίμα, θα εκκριθούν ενδορφίνες και θα αναζωογονηθείς, χτίζοντας μυϊκή μάζα, καίγοντας θερμίδες και απελευθερώνοντας το καθημερινό άγχος.

Ακόμη η τακτική άσκηση, θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την πειθαρχία σου, μια ικανότητα εξαιρετικά χρήσιμη σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Τέλος, με την άσκηση, θα αισθάνεσαι και θα δείχνεις καλύτερος, κάτι που θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Αν ο χρόνος σου είναι εξαιρετικά περιορισμένος, μπορείς να γυμναστείς ακόμη και στο σπίτι με ελάχιστο εξοπλισμό. Δες το παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika, για να μάθεις περισσότερα. 

#2. Αξιοποίησε Τον Χρόνο Σου Διαβάζοντας

Το διάβασμα θα σου δώσει την ευκαιρία να διευρύνεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες, να αποκτήσεις νέες γνώσεις ακόμη και να εμπλουτίσεις το λεξιλόγιο σου, κάτι πολύ σημαντικό για τις επικοινωνιακές σου ικανότητες.

Υπάρχουν άπειρα βιβλία που μπορείς να διαβάσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου και μπορείς να τα βρεις εύκολα, τόσο σε ηλεκτρονική μορφή, όσο και σε έντυπη. 

#3. Αξιοποίησε Τον Χρόνο Σου Κάνοντας Μαθήματα

Η εκπαίδευση δεν σταματά στο σχολείο ή στο Πανεπιστήμιο.

Ο κόσμος εξελίσσεται και πάντα θα υπάρχουν καινούριες ικανότητες και γνώσεις που μπορείς να αποκτήσεις, παρακολουθώντας κάποιο μάθημα, είτε σε φροντιστήριο/σχολή, είτε online, σε κάποιο από τα αμέτρητα πλέον web courses, που καλύπτουν κάθε τομέα ενδιαφέροντος.

Μάλιστα, υπάρχουν πολλά online μαθήματα, τα οποία είναι δωρεάν, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία τους, καθώς αποτελούν σημαντική πηγή γνώσεων.

Επίσης, ο ελεύθερος χρόνος είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεσκονίσεις τις ξένες γλώσσες σου ή να μάθεις κάποια καινούρια.

αξιοποίησε τον χρόνο σου σωστά

#4. Ασχολήσου Με Την Παροχή Εθελοντικής Εργασίας

Με την εθελοντική εργασία, μπορείς να αξιοποιήσεις τον ελεύθερο χρόνο σου, προσφέροντας έργο στην κοινότητα σου.

Οι πιθανοί τομείς εθελοντισμού είναι πάρα πολλοί. Από εθελοντικούς καθαρισμούς δασών ή παραλιών, μέχρι συσσίτια για αστέγους και φτωχούς. 

Μπορείς να βρεις αυτό που σε εκφράζει περισσότερο και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δίνεις κάτι χρήσιμο στην κοινωνία.

Μην ξεχνάς ότι ο εθελοντισμός είναι μια εμπειρία δικτύωσης. 

Μέσω της εθελοντικής εργασίας θα γνωρίσεις ανθρώπους που θα σε μάθουν πολλά και θα συμβάλλουν στην προσωπική σου εξέλιξη.

#5. Αξιοποίησε Τον Χρόνο Σου Με Ένα Καινούριο Χόμπι

Το να εστιάζεις μόνο στη δουλειά σου, μοιάζει να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να πετύχεις.

Όμως αυτό δεν φέρνει τα επιθυμητά αποτελέσματα και μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιο άγχος και να σε απομακρύνει από την ανάπτυξη άλλων, εξίσου χρήσιμων, δεξιοτήτων.

Έχοντας κάποιο χόμπι, μπορείς να ξεφεύγεις και να διοχετεύεις το άγχος και την ενέργεια σου, κάνοντας κάτι που σε ικανοποιεί.

Αν μάλιστα το χόμπι περιλαμβάνει και άλλα άτομα, τότε θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις και τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες.

Μπορείς για παράδειγμα να βρεις σεμινάρια ή μαθήματα που διοργανώνονται από τους Δήμους ή άλλους φορείς.

Το τι θα αποφασίσεις να κάνεις δεν έχει όρια. Φωτογραφία, ζωγραφική, κάποιο μουσικό όργανο ή οτιδήποτε άλλο σου προκαλεί το ενδιαφέρον είναι κατάλληλο.

Επιπλέον, έχε στο νου ότι δεν είναι απαραίτητο να πετύχεις θεαματικά αποτελέσματα από την πρώτη φορά που θα ασχοληθείς με κάτι καινούριο. Μπορείς όμως να εξελίσσεσαι σταδιακά, φτάνει να το κάνεις με όρεξη και υπομονή.  Μικρές νίκες κάθε μέρα είναι και το θέμα του επεισοδίου από το ελληνικό podcast Apla+Andrika που θα βρεις εδώ.

#6. Εξερεύνησε Τον Τόπο Όπου Ζεις

Πολλές φορές υπάρχουν σημεία με εξαιρετικό ενδιαφέρον πολύ κοντά μας, τα οποία αγνοούμε.

Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να εξερευνήσεις κάποιες γωνιές της πόλης σου που σου έχουν ξεφύγει.

Θα εκπλαγείς από όσα θα βρεις, από αρχαιολογικούς  χώρους και μουσεία, μέχρι εκδηλώσεις και ωραία μαγαζιά που δεν γνώριζες την ύπαρξη τους.

Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο για την αξία του χρόνου.

#7. Πέρασε Ποιοτικό Χρόνο Με Την Οικογένεια Και Τους Φίλους

Οι καθημερινές υποχρεώσεις συχνά μας απομακρύνουν από φίλους και οικογένεια.

Όμως, η προσωπική επιτυχία εξαρτάται και από τις κοινωνικές σχέσεις μας, ιδιαίτερα με τους κοντινούς ανθρώπους, με τους οποίους θα πρέπει να περνάμε ποιοτικό χρόνο.

Αξιοποίησε τον χρόνο σου λοιπόν, μαζί με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σου, κάνοντας δραστηριότητες που θα εντείνουν το συναίσθημα της μεταξύ σας σύνδεσης και θα ενισχύσουν τη σχέση σας.

#8.Τακτοποίησε Τον Προσωπικό Σου Χώρο

Όσο ανιαρό και αν ακούγεται, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχεις έναν τακτοποιημένο και οργανωμένο χώρο.

Αξιοποίησε τον χρόνο σου, οργανώνοντας το γραφείο σου και τον χώρο όπου ζεις ή όπου εργάζεσαι (αλλά και το χάος στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σου!), ώστε να σου είναι πιο ευχάριστη η ζωή εκεί.

Με αυτόν τον τρόπο θα δεις ότι θα αυξηθεί σημαντικά η απόδοση και η παραγωγικότητα σου.

Κλείνοντας,

Τείνουμε να σκεφτόμαστε την αξιοποίηση του χρόνου ως κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο τη δουλειά μας ή γενικά ό,τι αφορά την επίτευξη ενός στόχου.

Σκεφτόμαστε τι κάνει ένας επιτυχημένος άνθρωπος κατά τις ώρες της εργασίας του, αλλά δεν εξετάζουμε τι κάνει τις άλλες ώρες, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό και καθοριστικό για την επιτυχία.

Ο τρόπος που περνάς τον χρόνο σου έχει επίπτωση στην επιτυχία σου.

Κράτησε λοιπόν ως δεδομένο το γεγονός ότι η ζωή δεν είναι μόνο η δουλειά και ότι η επαγγελματική επιτυχία έρχεται με την καλλιέργεια ποικίλλων ικανοτήτων, αλλά και με την επαρκή ξεκούραση.

Αξιοποίησε τον χρόνο σου προς αυτή την κατεύθυνση, κάνοντας κάτι δημιουργικό και έχοντας ως γνώμονα το να κάνεις κάτι διαφορετικό που από τη μια θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από το καθημερινό άγχος και από την άλλη να βελτιωθείς σαν άνθρωπος.

Ο χρόνος και το πέρασμά του είναι έννοιες υποκειμενικές. Ωστόσο, οφείλεις στον εαυτό σου να κάνεις κάτι παραπάνω από το να αφήνεις το χρόνο απλά να κυλάει. Αν είσαι έτοιμος να κάνεις δραστικές αλλαγές για να αξιοποιήσεις την κάθε σου στιγμή δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.