«Δεν Βρίσκω Ποτέ Αυτό που Θέλω»: Κριτήρια και Επιλογές στο Φλερτ

«Δεν Βρίσκω Ποτέ Αυτό που Θέλω»: Κριτήρια και Επιλογές στο Φλερτ

Έχοντας ασχοληθεί αρκετά με το φλερτ τα τελευταία χρόνια και ερχόμενος σε επαφή με πολλούς μαθητές που έρχονται στο Men Of Style, αναγνωρίζω ότι ένα σημαντικό θέμα στο φλερτ και τις γυναίκες είναι το να μην βρίσκω αυτό που θέλω. Με άλλα λόγια, να μην έχω επιλογές στο φλερτ.

Στις αρχές ειδικά της ενασχόλησής μου με το φλερτ, αυτό ήταν ένα βασικό θέμα που αντιμετώπιζα. Και ξέρω στα σίγουρα ότι πολλοί άντρες στις μέρες μας αντιμετωπίζουν τι ίδιο θέμα.

Είτε έλκουν γυναίκες που δεν τους αρέσουν, είτε δεν βρίσκουν γυναίκες για σχέση εάν αυτό είναι που επιθυμούν.

Κάποιοι ενδεχομένως να θέλουν ωραιότερες γυναίκες στη ζωή τους ή ακόμα και ποιοτικότερες Γυναίκες Αξίας.

Κάποιοι άλλοι ίσως να θέλουν περισσότερες επιτυχίες με τις γυναίκες.

Σε κάθε περίπτωση, το να μην βρίσκεις αυτό που θέλεις για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στο φλερτ και στις σχέσεις σου με τις γυναίκες μπορεί να είναι αρκετά απογοητευτικό.

Το θέμα δεν είναι μόνο γιατί σου συμβαίνει αυτό, αλλά και τι μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις.

Προσωπικά, συνειδητοποίησα αρκετά νωρίς ότι το θέμα έγκειται σε διάφορους παράγοντες, με κορυφαίους τα κριτήρια που έχουμε και τις επιλογές που κάνουμε.

Αντί να ρίχνουμε το φταίξιμο στις γυναίκες, που είναι ένας εξωτερικός παράγοντας που δεν μπορούμε άμεσα να επηρεάσουμε, ας δούμε τι συμβαίνει μέσα μας και πώς μπορούμε εμείς, ως Άνδρες Αξίας, να διεκδικήσουμε και να αποκτήσουμε επιτέλους αυτό που θέλουμε και μας αξίζει.

επιλογές στο φλερτ

Γιατί Δεν Βρίσκεις Ποτέ Αυτό Που Θέλεις

Αρχικά, ας εξετάσουμε τους παράγοντες που μας οδηγούν στο να μην αποκτούμε αυτό ακριβώς που θέλουμε από το φλερτ και τις γυναίκες.

Αλλά ας ξεκινήσω από ένα πολύ σημαντικό βήμα που πρέπει να γίνει πρώτα.

Το πρώτο και βασικότερο βήμα που μπορείς να κάνεις είναι να συνειδητοποιήσεις ότι μπορείς πρακτικά, στην πραγματική σου ζωή, να βρεις ακριβώς αυτό που θέλεις.

Δεν είναι κάτι εξωπραγματικό ούτε απίθανο.

Το θέμα είναι, τι κάνεις λάθος;

#1. Δεν έχεις στο μυαλό σου μια ξεκάθαρη εικόνα του τι θέλεις.

#2. Έχεις πολύ χαμηλά κριτήρια.

#3. Συμβιβάζεσαι με κάτι που δεν θέλεις πραγματικά.

#4. Κάνεις λάθος επιλογές.

#5. Οδηγείσαι στις επιλογές σου από ανάγκη, και όχι από πραγματική θέληση.

 

Αυτές είναι οι βασικότερες από τις αιτίες που σε απομακρύνουν από το να αποκτήσεις αυτό ακριβώς που θέλεις.

#1. Ξεκάθαρη Εικόνα Του Τι Θέλεις Να Αποκτήσεις

επιλογές στο φλερτ

Ξεκινώντας από την αρχή, συνήθως στην αρχή της ενασχόλησής μας με το φλερτ και την επαφή μας με το αντίθετο φύλο δεν έχουμε και πολύ ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό μας του πού θέλουμε να φτάσουμε και τελικά, τι είναι αυτό που θέλουμε να βρούμε στον ερωτικό τομέα.

Απλά ξεκινάμε. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Εάν δεν κάνουμε το πρώτο βήμα και δεν ξεκινήσουμε ποτέ να φλερτάρουμε, τότε σίγουρα δεν θα βρούμε ποτέ αυτό που θέλουμε.

Όμως, θα πρέπει μέσα σε ένα αρκετά σύντομο χρονικό διάστημα από την μέρα που κάνουμε το πρώτο βήμα να αποκτήσουμε μια ξεκάθαρη εικόνα του που θέλουμε να φτάσουμε και του τι ακριβώς είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε στον ερωτικό τομέα, για να έχουμνε επιλογές στο φλερτ.

#2. Κριτήρια

Σε δεύτερο χρόνο, κρίνεται απαραίτητο να διευκρινίσουμε ποια είναι τα κριτήριά μας στο φλερτ.

Οι περισσότεροι άντρες έχουν τρία κριτήρια όταν πρόκειται να φλερτάρουν:

α) Είναι γυναίκα.

β) Είναι όμορφη.

γ) Μου μιλάει.

Αυτά όμως δεν είναι πραγματικά κριτήρια.

γυναίκα αξίας

Πραγματικά κριτήρια θα ήταν τα εξής:

α) Είναι μια ποιοτική Γυναίκα Αξίας.

β) Είναι όμορφη εσωτερικά και εξωτερικά.

γ) Μου μιλάει ευγενικά και με σεβασμό.

Άλλα κριτήρια θα μπορούσαν να είναι το εάν έχει ενδιαφέροντα και εάν είναι ένα ενδιαφέρον άτομο, εάν περιποιείται τον εαυτό της, εάν είναι θετική ως άτομο και εάν έχει υψηλή συναισθηματική και κοινωνική ευφυΐα.

Υπάρχουν αμέτρητα κριτήρια που μπορείς να βάλεις στη λίστα σου. Σίγουρα όμως δεν υπάρχουν μόνο τρία, πέντε ή δέκα. Όσο περισσότερα και υψηλότερα κριτήρια έχεις, τόσο ποιοτικότερες γυναίκες θα επιλέγεις.

φλερτ

#3. Συμβιβασμός

Στη συνέχεια, θα πρέπει να εξετάσεις το κατά πόσο συμβιβάζεσαι με κάτι που δεν αντιστοιχεί στα κριτήρια που έχεις θέσει.

Εάν για παράδειγμα έχεις ως κριτήριο η γυναίκα που έχεις δίπλα σου να είναι ευγενική και επιλέγεις μια γυναίκα που κάποιες στιγμές είναι ευγενική ενώ κάποιες άλλες όχι, τότε σίγουρα έχεις συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο.

Το θέμα είναι να ξέρεις ακριβώς ποια είναι τα κριτήριά σου και στην πορεία να μην τα χαμηλώνεις ή απορρίπτεις τελείως προκειμένου να είσαι με μια γυναίκα.

Συνήθως συμβιβαζόμαστε γιατί φοβόμαστε ότι θα χάσουμε τη συγκεκριμένη γυναίκα ή ότι δεν θα βρούμε άλλη γυναίκα να σχετιστούμε. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με το τι μπορείς να κάνεις εάν φοβάσαι μην την χάσεις και συμβιβάζεσαι σε όλα.

Γιατί με αυτόν τον τρόπο είναι λογικό να απογοητεύεσαι και να μην βρίσκεις αυτό που θέλεις.

#4. Ουσιαστικές Επιλογές Στο Φλερτ

Σε επόμενο στάδιο, ανάλογα με τα κριτήριά μας κάνουμε και το πόσο συμβιβαζόμαστε με κάτι λιγότερο ή όχι, κάνουμε και τις ανάλογες ερωτικές επιλογές.

Με άλλα λόγια, δεν μπορείς να κατηγορήσεις καμία γυναίκα που δεν σου φέρεται όπως θέλεις ή που δεν ήταν αυτό ακριβώς που ήθελες, γιατί εσύ την επέλεξες.

Και αυτό είναι πολύ ανακουφιστικό. Εάν εσύ έκανες μια λάθος επιλογή, έχεις τη δυνατότητα την επόμενη φορά να κάνεις μια καλύτερη επιλογή!

Και αυτό είναι υπέροχο, γιατί ουσιαστικά με αυτήν τη νοοτροπία είσαι εσύ εκείνος που ορίζει τη μοίρα σου και τα αποτελέσματά σου στον ερωτικό τομέα.

Επομένως, όλα έχουν να κάνουν με τις επιλογές μας.

Ενδεχομένως να νιώθεις ότι οι γυναίκες που σου αρέσουν επιλέγουν χειρότερους άντρες από εσένα. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το γιατί συμβαίνει αυτό και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις.

Εάν επιλέγεις διαρκώς γυναίκες που σε μειώνουν, τότε πρέπει να μάθεις να επιλέγεις με διαφορετικά κριτήρια και να μην επιστρέφεις σε παλιές συνήθειες και συμπεριφορές που έχεις μάθει μέχρι τώρα.

Οι επιλογές σου πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικές.

Δεν γίνεται όλες οι γυναίκες να είναι κατάλληλες για εσένα, να ταιριάζετε ή να είναι αυτό που θέλεις.

Εάν επιλέγεις πολύ εύκολα γυναίκες, τότε ποτέ δεν θα βρεις αυτό που θέλεις.

Και οι επιλογές σου καθορίζονται σε τεράστιο βαθμό από τα κριτήριά σου.

Γι’ αυτό είναι κρίσιμο το να μην βιάζεσαι να κάνεις μια επιλογή.

Αντίθετα, πάρε τον χρόνο σου, τέσταρε την επιλογή σου και σιγουρέψου ότι η γυναίκα που επέλεξες είναι η κατάλληλη για εσένα και αντιπροσωπεύει τα κριτήρια που έχεις θέσει.

Δεν χρειάζεται να βιαστείς να επιλέξεις και να πάρεις μια απόφαση.

Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα ενός ατόμου, άλλωστε, φαίνεται σε βάθος χρόνου. Επομένως, όταν γνωρίζεις μια γυναίκα που σου αρέσει, μην πέφτεις με τα μούτρα και μην βιάζεσαι να μπεις σε μια σχέση ή να προχωρήσεις παρακάτω.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, τη γυναίκα και την μεταξύ σας σχέση να ωριμάσει και να βεβαιωθείτε και οι δύο ότι είστε η κατάλληλη επιλογή ο ένας για τον άλλον.

επιτυχία

#5. Κάνεις Επιλογές Στο Φλερτ Από Ανάγκη, Όχι Από Πραγματική Θέληση

Οι περισσότεροι άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, μπερδεύουν την ανάγκη με την θέληση.

Νομίζουν ότι θέλουν τον συγκεκριμένο άνθρωπο δίπλα τους, ενώ στην πραγματικότητα τον χρειάζονται.

Ενώ είναι αρκετά δύσκολο να ξεχωρίσεις πότε σε οδηγεί η ανάγκη και πότε η θέληση για να κάνεις μια ερωτική επιλογή, είναι εξαιρετικά σημαντικό να βρεθείς στη θέση όπου θα μπορείς να τα ξεχωρίσεις.

Όταν μας οδηγεί η ανάγκη στην επιλογή συντρόφου, αυτόματα πέφτουν τα κριτήριά μας και συμβιβαζόμαστε, με αποτέλεσμα να κάνουμε τη λάθος επιλογή.

Νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να αποφύγουμε το να κάνουμε την επιλογή αυτή, ακριβώς επειδή οδηγούμαστε από ανάγκη.

Και τότε είναι που πραγματικά δεν βλέπουμε πολλά από αυτά που είναι μπροστά μας και εθελοτυφλούμε, με αποτέλεσμα αργότερα να πληγωνόμαστε ή να απογοητευόμαστε.

Σε κάθε περίπτωση, είναι εξαιρετικά σημαντικό να βασίζεις τις επιλογές στο φλερτ επάνω στο ότι θέλεις να είσαι με τη συγκεκριμένη γυναίκα, κι όχι στο ότι την έχεις ανάγκη.

Τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά τότε, και είναι πολύ πιο πιθανό να βρεις αυτό που θέλεις.

Τελικά, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης που δεν βρίσκω αυτό που θέλω το έχω εγώ ο ίδιος.

Η αλλαγή εξαρτάται από εμάς και μόνο. Το ίδιο και τα κριτήρια και οι επιλογές που κάνουμε.

Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίζουμε όσο γίνεται μέσα μας το τι θέλουμε προκειμένου να βρούμε αυτό που θέλουμε.

Από εμάς εξαρτώνται όλα.

Κι αυτό είναι το καλύτερο νέο που μπορώ να σου δώσω σήμερα.

Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα για το φλερτ, δες εδώ.

Μπορείς να παραγγείλεις το βιβλίο Άνδρας Αξίας, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.