Γιατί Είναι Σημαντικό να Έχεις Καλούς Τρόπους στην Επικοινωνία

Η καλή επικοινωνία είναι τα θεμέλια πάνω στα οποία θα χτίσεις μια δυνατή σχέση, είτε με μια γυναίκα, είτε με τους ανθρώπους γύρω σου.

Ώρα Να Δείξεις Ότι Έχεις Καλούς Τρόπους Στην Επικοινωνία

Η επικοινωνία διέπεται από μερικούς κανόνες. Μικρές λεπτομέρειες, όπως το να λες “παρακαλώ” και “ευχαριστώ” δείχνουν τους καλούς σου τρόπους και προδιαθέτουν θετικά τον συνομιλητή σου.

Αυτό όμως είναι μόνο μια καλή αρχή. Θα δεις ότι έχοντας καλούς τρόπους, ανοίγονται νέοι δρόμοι και η επικοινωνία γίνεται πιο ποιοτική.

Ας δούμε λοιπόν τι έχεις να κερδίσεις, εντάσσοντας τους καλούς τρόπους στην καθημερινή σου επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους.

#1. Κάνει Τους Άλλους Να Σου Δείξουν Σεβασμό

Ο τρόπος που συμπεριφέρεσαι αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα σου.

Η οπτική επαφή, ο τρόπος που χαιρετάς και που χαμογελάς είναι τα πρώτα πράγματα που οι άλλοι άνθρωποι θα παρατηρήσουν σε εσένα.

Οι τρόποι καθορίζουν τον χαρακτήρα σου και επηρεάζουν την συμπεριφορά σου απέναντι στους άλλους, είτε είναι φίλοι και γνωστοί, είτε άγνωστοι.

Ο χρυσός κανόνας λέει να συμπεριφέρεσαι στους άλλους, όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται.

Δείχνοντας σεβασμό, θα πάρεις σεβασμό, αλλά και εμπιστοσύνη και ενδιαφέρον.

Μάθε περισσότερα στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika για την ηγεσία στη ζωή και στις σχέσεις.

#2. Δημιουργείς Μια Γοητευτική Προσωπικότητα

Οι καλοί τρόποι εμπλουτίζουν την προσωπικότητα σου και προσθέτουν μια επιπλέον γοητεία που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις σαν άτομο.

Οι καλοί τρόποι αποκτώνται, ακολουθώντας ένα καλό παράδειγμα. Όταν γίνεις εσύ το καλό παράδειγμα, δημιουργείς μια θετική εντύπωση στους άλλους.

#3. Με Τη Σωστή Επικοινωνία Κάνεις Τις Σχέσεις Πιο Ομαλές

Οι καλοί τρόποι μερικές φορές θα σε κάνουν να αφήσεις κατά μέρους την υπερηφάνεια σου και να προσπαθήσεις να επικοινωνήσεις με τους άλλους.

Είσαι ευγενικός, ακόμη και αν κάποιος είναι αγενής απέναντι σου και αυτό σε αποτρέπει από τις υπερβολικές αντιδράσεις, έχοντας καλύτερο έλεγχο των συναισθημάτων σου.

Με αυτό τον τρόπο η επικοινωνία σου με τους γύρω ανθρώπους γίνεται πιο εύκολη και ομαλή.

Για την ευγένεια έχουμε συζητήσει στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

#4. Αυξάνεις Την Αυτοπεποίθηση Σου

Οι καλοί τρόποι σε βοηθούν να έχεις μια καλύτερη εικόνα του τι συμβαίνει γύρω σου συμβάλλουν στην αύξηση της αυτοπεποίθησης σου.

Λειτουργούν στην πραγματικότητα σαν ένας μαγνήτης που στρέφει τους άλλους ανθρώπους προς το μέρος σου.

Θα προχωρήσεις πολύ στην ζωή σου, αν μάθεις να δέχεσαι με κατανόηση τους άλλους ανθρώπους και τις αδυναμίες τους.

Οι καλοί τρόποι σου δίνουν μια νέα οπτική των πραγμάτων που σε κάνει καλύτερο και σε κάνει να αισθάνεσαι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, στον δρόμο σου για την επιτυχία.

#5. Βρίσκεις Κίνητρο Και Είσαι Ευτυχής

καλοί τρόποι στην επικοινωνία

Υπάρχουν αξίες, όπως οι καλοί τρόποι, η σοφία, οι γνώσεις και η εξυπνάδα που είναι αποδεκτές και εκτιμητές από όλους.

Η ευγένεια, η γενναιοδωρία και ο ήρεμος χαρακτήρας ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις σε βοηθούν να κερδίσεις τον σεβασμό.

Οι καλοί τρόποι σε οδηγούν σε μια κατάσταση στην οποία είσαι ευχαριστημένος με τον ίδιο σου τον εαυτό. Έτσι έχεις πάντα κίνητρο και καλή διάθεση.

#6. Βρίσκεις Την Δύναμη Να Δεχθείς Την Αποτυχία

Η αποτυχία, σε οποιοδήποτε μέτωπο, είτε στην επικοινωνία με τις γυναίκες, είτε στον επαγγελματικό τομέα είναι κάτι που δύσκολα μπορεί κάποιος να αποδεχθεί.

Μέσω των καλών τρόπων μπορείς να βρεις την δύναμη να δεχθείς κάθε είδους αποτυχία. Βρίσκεις έτσι το κίνητρο και την θετικότητα που χρειάζεται, για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες.

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι περιστάσεις δοκιμάζουν την υπομονή σου ή ρίχνουν την διάθεση σου, οι τρόποι σου όμως και τα θετικά χαρακτηριστικά σε βοηθούν να διατηρήσεις τις δυνάμεις σου.

#7. Απολαμβάνεις Την Θετική Προσοχή Όταν Έχεις Καλούς Τρόπους Στην Επικοινωνία

Οι ικανότητες στην επικοινωνία θα τραβήξουν τους άλλους προς το μέρος σου, όπως και οι ικανότητες σου στον κάθε τομέα που σε απασχολεί.

Δεν φτάνει όμως να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις. Πρέπει να δείξεις ότι έχεις τρόπους και ότι ακολουθείς τους κανόνες.

Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στην επαγγελματική σου ζωή. Με τους καλούς τρόπους θα κερδίσεις τον σεβασμό και θα δείξεις μια καλύτερη συνολικά προσωπικότητα, που θα σε οδηγήσει στην επιτυχία.

Η επικοινωνία με τους πελάτες στον επαγγελματικό σου χώρο παίζει σημαντικό ρόλο. Όταν φέρεσαι με καλούς τρόπους, θα τους κερδίσεις και αυτό θα είναι καλό για εσένα μελλοντικά.

#8. Με Την Τακτική, Ποιοτική Επικοινωνία Κρατάς Τους Φίλους Σου

καλοί τρόποι στην επικοινωνία

Στην επικοινωνία με την παρέα σου είναι απαραίτητοι οι καλοί τρόποι. Ποιος θα ήθελε να κάνει παρέα με κάποιον που δεν του φέρεται καλά;

Όταν συμπεριφέρεσαι καλά στους φίλους σου, θα σε συμπεριλάβουν στις δραστηριότητες τους και θα σε καλούν στο τηλέφωνο, για να μάθουν νέα σου.

#9. Καλύτερες Ερωτικές Σχέσεις

Αν πιστεύεις ότι οι γυναίκες σε απορρίπτουν επειδή είσαι ευγενικός, θα πρέπει σίγουρα να τσεκάρεις το παρακάτω βίντεο του Χρήστου που θα βρεις εδώ.

Σε μια σχέση με μια γυναίκα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία, έλξη και σεβασμός, για να μακροημερεύσει.

Ένα ζευγάρι που συμπεριφέρεται με καλούς τρόπους, έχει περισσότερες πιθανότητες να τα πάει καλά και να περνά ευχάριστα.

Οι καλοί τρόποι είναι η επιτομή ενός δυνατού χαρακτήρα. Μάθε περισσότερα για το πώς μπορείς να βελτιωθείς, εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.