Γιατί Φοβάμαι Το Φλερτ Με τις Γυναίκες που μου Αρέσουν;

Φοβάμαι Το Φλερτ – Τι Να Κάνω;

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο του φλερτ, είναι πως για να είσαι καλός σε αυτό (και καλός με τις γυναίκες), πρέπει πρώτα από όλα να ξέρεις ποιος είσαι, ποια είναι τα καλά σημεία σου και ποιοι οι περιορισμοί σου. Και πρέπει να μπορείς να αντιμετωπίσεις τα σκοτεινότερα σημεία του εαυτού σου ώστε να αλλάξεις από μέσα προς τα έξω.

Είναι ένα δύσκολο ταξίδι για τους περισσότερους ανθρώπους. Το να αντιμετωπίσεις τις περιοριστικές αντιλήψεις που έχεις εσύ αλλά και αυτές που σου έχουν περάσει οι άνθρωποι που σε περιβάλλουν δεν είναι καθόλου εύκολο, και σίγουρα καθόλου άνετο.

Όπως όμως λέει και το γνωστό ρητό: η Ζωή ξεκινάει έξω από τη Ζώνη Άνεσης. Και υπάρχει όντως φως στην άλλη άκρη του τούνελ.

Αν έχεις το κουράγιο να φτάσεις το ταξίδι μέχρι το τέλος, να αντιμετωπίσεις τις περιοριστικές σου αντιλήψεις, να ξεφορτωθείς τις παλιές σου πεποιθήσεις που σε βαραίνουν, τότε θα γίνεις πιο δυνατός από ότι ήσουν ποτέ. Και οι άνθρωποι (και οι γυναίκες φυσικά στο φλερτ) θα καταλάβουν από μόνοι τους πόσο έχεις αλλάξει, και θα μαγνητίζονται από εσένα.

Το Πρώτο Βήμα Για Την Αλλαγή Αν Φοβάμαι Το Φλερτ

αλλαγή

Χρειάζεται να μπορείς να αναγνωρίσεις τις βασικές πεποιθήσεις που σε υποκινούν.

Ένας πολύ καλός τρόπος να το κάνεις αυτό είναι να ανακαλέσεις στη μνήμη σου την τελευταία φορά που ένιωσες φορτισμένος συναισθηματικά και η αντίδρασή σου ήταν αρκετά υπερβολική χωρίς να δικαιολογείτο απολύτως από τα γεγονότα. Και να προσπαθήσεις να αναγνωρίσεις την πεποίθηση που κρύβεται πίσω από την αντίδρασή σου.

Ακολουθώντας αυτό τον τρόπο σκέψης, μπορείς να απαντήσεις και στο ακόλουθο ερώτημα που ξέρω ότι σε βασανίζει κι εσένα:

Γιατί τόσοι πολλοί άνδρες φοβούνται το φλερτ και να προσεγγίσουν γυναίκες που τους αρέσουν;

Αν ξεκινήσεις να μιλάς με έναν άγνωστο, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, το απολύτως χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι να μην θέλει να σου μιλήσει.

Και καταλαβαίνω πως δεν θα σε απασχολούσε παρά ελάχιστα και δεν θα βασάνιζες το μυαλό σου με αυτό.

Δες το παρακάτω βίντεο και αντιμετώπισε το φόβο:

Αλλά αν το συνδυάσεις με την πεποίθηση «δεν είμαι αρκετός» τότε κάθε φορά που κάποια γυναίκα δεν θέλει να σου μιλήσει, δεν είναι απλά ένας άγνωστος που δεν θέλει να διαθέσει χρόνο, αλλά κάποια που σε απορρίπτει ως άνδρα. Αποτελεί δηλαδή εκείνη τη στιγμή άλλη μία επιβεβαίωση αυτής της επίπονης και βαθιά εγκαθιδρυμένης πεποίθησής σου για το φλερτ.

 

φλερτ

Πρόκειται για μια παλιά πληγή που ξύνεται ξανά και σε ενοχλεί. Νιώθεις ότι αυτή είναι καλύτερη από εσένα και εσύ ένα τίποτα που δεν αξίζεις τον χρόνο της. Όμως αυτό δεν έχει να κάνει με την ίδια την κοπέλα και το φλερτ. Έχει να κάνει με εσένα τον ίδιο και τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου. Πιθανόν αυτό το αίσθημα έρχεται από την παιδική σου ηλικία και είναι ένα μήνυμα που πήρες ασυνείδητα από τη μαμά ή το μπαμπά.

Όμως, αντί να κρατάς αυτή την πεποίθηση μέσα σου και να αυξάνεις το βάρος που κουβαλάς, καλύτερα να σταματήσεις, να την εξετάσεις και να δες από πού προήλθε. Και τότε θα είναι πιο εύκολο να ελαφρύνεις το φορτίο σου.

Για Να Μην Φοβάμαι Το Φλερτ Προχωρώ Στο Το Επόμενο Βήμα 

φλερτ

Το να αναγνωρίσεις όμως μόνο την κατάσταση δεν αρκεί. Το επόμενο βήμα είναι να την ανασκευάσεις.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσα από θετικές διαπιστώσεις για τον εαυτό σου, τον εντοπισμό όλων των περιπτώσεων που αυτή η πεποίθηση αποδείχτηκε μη αληθής, ή με την ευθεία αντιμετώπιση των φόβων σου. Επειδή όμως δεν θα σου κάνω ψυχανάλυση μέσα από ένα άρθρο, (αν βέβαια θες να μιλήσουμε από κοντά, κλείσε ένα ραντεβού)μπορείς να κάνεις κάτι πιο απλό:

Αν το μόνο πράγμα που σε κρατάει από το να απολαύσεις την ζωή που θες βρίσκεται στο παρελθόν, τότε μια απλή αλλά αποτελεσματική λύση που μπορείς να εφαρμόσεις άμεσα είναι να αρχίσεις να ζεις στο παρόν.

Ξεκίνα να ζεις την ζωή σου όπως ένα παιδί (ή όπως κάνουν οι καλλιτέχνες): σαν να βιώνεις κάθε τι για πρώτη φορά. Και έτσι θα διαπιστώσεις πως όχι μόνο οι παλιές σου πεποιθήσεις εξαφανίζονται, αλλά και ότι οι γυναίκες θα θέλουν να βρίσκονται κοντά σου ακόμα περισσότερο.

Συμπέρασμα Για Τις Προσεγγίσεις Και Τη Ζωή Γενικά

φλερτ

Γιατί το πιο εκνευριστικό πράγμα σχετικά με τις πεποιθήσεις μας είναι ότι προβάλλονται ασυνείδητα. Και στους άλλους, σχηματίζοντας έτσι μία αυτό-εκπληρούμενη προφητεία στο φλερτ. Όταν νιώθεις έτσι μειονεκτικά ο ίδιος για τον εαυτό σου, τότε ούτε οι άλλοι άνθρωποι θα θέλουν να είναι κοντά σου.

Για αυτό άσε πίσω το παρελθόν. Άσε πίσω τα ψέματα για τον εαυτό σου στα οποία έχεις επενδύσει τόσα πολλά. Άσε πίσω τις κουραστικές αυτές πεποιθήσεις που κουβαλάς. Άσε πίσω των εσωτερικευμένο γονέα που σε κριτικάρει συνέχεια. Θα ανακαλύψεις ότι ο κόσμος είναι πολύ μεγαλύτερος και πολύ πιο εύκολος από ότι σου φαινόταν μέχρι τώρα. 

Μάθε από το Θέμη στο παρακάτω βίντεο πως να έχεις τη γυναίκα που σου αρέσει.

Μάλιστα μπορεί ίσως να ανακαλύψεις ότι όλα τα πράγματα για τα οποία δουλεύεις τόσο καιρό σκληρά, σου φαίνονται εύκολα πραγματοποιήσιμα πια. Και το αστείο της υπόθεσης είναι: Πως δεν θα τα θες τόσο πολύ όσο παλιά. Γιατί τώρα πια θα έχεις εσένα. Και αυτό είναι που χρειάζεσαι περισσότερο από όλα.

Μηδένισε το φόβο για το φλερτ και γίνε ο καλύτερος σ’ αυτό. Μάθε ό, τι χρειάζεσαι εδώ.

Απογείωσε την αξία σου στο φλερτ. Διάβασε το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Αγόρασέ το εδώ.

Καλή συνέχεια

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.