Γιατί η Παραίτηση δεν Είναι Επιλογή!

Χαμένος είναι αυτός που δεν προσπάθησε ποτέ, όχι αυτός που απέτυχε. Γιατί η παραίτηση δεν πρέπει καν να αποτελεί επιλογή.

Η Παραίτηση Δεν Σου Ταιριάζει!

Η παραίτηση μπορεί μερικές φορές να είναι η εύκολη επιλογή. Κάθε φορά που αισθάνεσαι ότι οι απαιτήσεις είναι μεγάλες, το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις είναι να παραιτηθείς.

Άλλες φορές η έλλειψη πειθαρχίας και η αρνητικότητα μπορεί να σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην παραίτηση.

Όμως κάθε φορά που συνειδητοποιείς ότι τα εμπόδια είναι μαθήματα ζωής και η αποτυχία αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας, τότε η παραίτηση δεν είναι επιλογή και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πιέσεις τον εαυτό σου και να γίνεις καλύτερος.

η παραίτηση δεν σου ταιριάζει

#1. Πάντα Υπάρχει Ένα Μάθημα Ζωής

Ποτέ δεν θα είσαι πολύ καλός, ώστε  να μην χρειάζεσαι ένα μάθημα, για να γίνεις καλύτερος. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Μέσα από τις καταστάσεις της ζωής, θα παίρνεις διαρκώς νέα μαθήματα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να γίνεις καλύτερος στο μέλλον και να καταφέρεις περισσότερα.

Η παραίτηση θα σου στερήσει αυτά τα μαθήματα και θα σε αφήσει στάσιμο στα ίδια. Αν παραιτηθείς, είναι σαν να πετάς μια ευκαιρία ανάπτυξης.

Άφησε πίσω λοιπόν όλα αυτά που σε κρατάνε στάσιμο. Δες το βίντεο εδώ.

#2. Η Ζωή Είναι Σκληρή, Αλλά Είσαι Σκληρότερος, Γι’ Αυτό Η Παραίτηση Δεν Σου Ταιριάζει

Το σώμα σου μπορεί να αντέξει περισσότερο από όσο νομίζεις και το μυαλό σου είναι άριστα εξοπλισμένο, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Ο συνδυασμός τους είναι το εργαλείο που θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις κάθε δυσκολία.

Η παραίτηση σημαίνει ότι δεν αξιοποιείς αυτά τα καταπληκτικά εργαλεία. Ο κόσμος μπορεί να είναι σκληρός και δύσκολος, όμως εσύ μπορείς να είσαι σκληρότερος. Μπορείς πάντα να ξεπεράσεις όσα εμπόδια σου προβάλλει η ζωή.

#3. Η Άμεση Επιτυχία Είναι Ένας Μύθος

Συχνά τείνουμε να βλέπουμε άλλους επιτυχημένους ανθρώπους και να υποθέτουμε ότι η επιτυχία τους χτύπησε την πόρτα και τα κατάφεραν εν μία νυκτί.

Η αλήθεια όμως διαφέρει. Η επιτυχία χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά και πολλές αποτυχίες.

Οι περισσότεροι βλέπουν μόνο τον προορισμό και όχι το ταξίδι και έτσι πέφτουν στην παγίδα και πιστεύουν ότι το αποτέλεσμα είναι κάτι που απλά έρχεται μόνο του.

Αυτό είναι ένας μύθος. Όλη η μαγεία συμβαίνει κατά την διάρκεια του ταξιδιού και η παραίτηση, δεν θα σου επιτρέψει να ταξιδέψεις, ούτε να φτάσεις στον προορισμό σου.

η παραίτηση δεν σου ταιριάζει

#4. Χρειάζεσαι Μια Νέα Προσέγγιση

Πολλές φορές κριτικάρουμε τους εαυτούς μας πολύ αυστηρά και θεωρούμε ότι δεν είμαστε ικανοί, μόλις συναντήσουμε την πρώτη αποτυχία, με αποτέλεσμα η παραίτηση να φαντάζει το καλύτερο σενάριο.

Αυτό το ζήτημα, μπορεί να επιλυθεί εύκολα, απλά αλλάζοντας προσέγγιση.

Δες τα πράγματα διαφορετικά. Κάθε μικρό βήμα που κάνεις, είναι και μια μικρή νίκη και ένα πισωγύρισμα δεν πρέπει να είναι ικανό να σε κάνει να παραιτηθείς, αντιθέτως, πρέπει, όπως ήδη είπαμε, να το πάρεις σαν μάθημα και να προχωρήσεις με μεγαλύτερη όρεξη προς τον στόχο.

#5. Θα Αναρωτιέσαι, Τι Θα Γινόταν Αν Δεν Είχες Παραιτηθεί

Το αίσθημα της μεταμέλειας μπορεί να είναι πολύ σκληρό. Μετά την παραίτηση, θα έρθουν σκέψεις που πραγματικά θα σε στοιχειώσουν.

Τι θα είχες καταφέρει, αν δεν τα είχες παρατήσει; Πού θα βρισκόσουν; Πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή σου;

Μην αφήνεις τον μελλοντικό σου εαυτό να χαθεί από μια επιπόλαια απόφαση για παραίτηση.

#6. Μπορεί Να Βρισκόσουν Ένα Βήμα Πριν Την Επιτυχία

Είναι συχνό φαινόμενο άνθρωποι να παραιτούνται, όταν είναι πάρα πολύ κοντά στον στόχο τους. Οι δύσκολοι καιρό είναι ο πρόδρομος της επιτυχίας. Δες το σαν μια δοκιμασία και μην αφήσεις την παραίτηση να σου στερήσει την επιτυχία.

Συνέχισε δυνατά, γιατί μπορεί η επιτυχία να είναι πολύ κοντά και να το αντιληφθείς αφότου τα παρατήσεις, φτάνοντας σε μια κατάσταση, όπως αυτή που αναφέραμε στο προηγούμενο σημείο.

Υπάρχουν βέβαια κάποιες περιπτώσεις στο φλερτ που δεν έχει νόημα από ένα σημείο και μετά να επιμείνεις, όπως μπορείς να δεις και το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika που ακολουθεί.

#7. Μην Κάνεις Tην Παραίτηση Συνήθεια

Αν δεις τον εαυτό σου να παραιτείται συχνά και με ευκολία, σημαίνει ότι η παραίτηση σου έχει γίνει συνήθεια. Θα επαναλαμβάνεις αυτό το μοτίβο ξανά και ξανά και θα χάνεις ευκαιρίες.

Είναι λοιπόν σημαντικό να καθίσεις και να σκεφτείς, τι είναι αυτό που σε ωθεί στην παραίτηση. Ίσως αισθανθείς άβολα, αλλά πρέπει να δεις τι είναι αυτό που σε εμποδίζει, ώστε να καταφέρεις να βρεις την λύση.

#8. Η Δυσκολία Δεν Ισούται Με Αποτυχία, Άρα Η Παραίτηση Δεν Σου Ταιριάζει

Είναι πολύ συνηθισμένο να ντρεπόμαστε όταν βρίσκουμε μεγάλες δυσκολίες, οι οποίες δεν μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε με ευκολία. Θεωρούμε ότι αμφισβητείται η ικανότητα μας να κινηθούμε στον κόσμο.

Κι όμως, δεν είναι έτσι. Οι δυσκολίες δεν είναι αποτυχία και βέβαια δεν παίζει ρόλο τι σκέφτονται όλοι οι άλλοι, μιας και δεν ξέρουν τι είσαι ικανός να κάνεις.

Οι δυσκολίες στην πραγματικότητα χτίζουν τον χαρακτήρα σου και με αυτόν τον τρόπο σε υπηρετούν.

Η παραίτηση σημαίνει ότι φοβάσαι να χάσεις. Αν φοβάσαι όμως να χάνεις, δεν θα καταφέρεις να πετύχεις, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω βίντεο.

Όσο σκληρές και αν είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζεις, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, είναι να εστιάσεις στην εύρεση της καλύτερης λύσης. Η παραίτηση δεν είναι επιλογή, γιατί πάντα υπάρχει μια καλή επιλογή.

Έχεις την δύναμη να καταφέρεις τους στόχους σου, αρκεί να έχεις κίνητρο και προσωπική δύναμη για να το διατηρήσεις.

Σκοπεύεις να μην παραιτηθείς στην προσπάθειά σου να βελτιώσεις την εικόνα σου; Ίσως πρέπει να κάνει κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.