Τα 3 Στάδια της Αποτυχίας και Πώς να την Μετατρέψεις σε Επιτυχία

Η αποτυχία είναι αναπόσπαστο μέρος για επιτυχία, αρκεί να γνωρίζεις τον τρόπο που θα την χρησιμοποιήσεις υπέρ σου. Διάβασε τον τρόπο.

Πως Να Μετατρέψεις Σε Επιτυχία Την Αποτυχία

Η αποτυχία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσπάθειας και αν δεν προσπαθήσεις, δεν θα βρεις την επιτυχία που ψάχνεις. Με λίγα λόγια η αποτυχία είναι μέρος της επιτυχίας.

Η αποτυχία είναι ένα βήμα προς την επιτυχία που έπεται και πρέπει να την βλέπεις σαν μια πρόκληση, σαν μια ευκαιρία βελτίωσης και σαν μάθημα.

Υπάρχουν 3 διαφορετικά στάδια αποτυχίας τα οποία θα αναλύσουμε στην συνέχεια και θα δούμε πώς μπορείς να τα εκμεταλλευτείς για να φτάσεις στην πολυπόθητη επιτυχία.

Στάδιο 1: Η Αποτυχία Της Τακτικής

αποτυχία σε επιτυχία

Σε αυτή την περίπτωση αποτυγχάνεις επειδή δεν έχεις ένα πλήρες σχέδιο, δεν έχεις λάβει υπ’ όψιν σου σημαντικές λεπτομέρειες και δεν έχεις μετρήσει προσεκτικά τις επιλογές σου.

Η αποτυχία της τακτικής είναι αποτυχία εκτέλεσης ενός καλού σχεδίου και έλλειψη καθαρού οράματος.

Υπάρχουν 3 τρόποι για να βελτιώσεις την κατάσταση και να κινηθείς προς την επιτυχία που επιδιώκεις:

#1. Για Να Μετατρέψεις Σε Επιτυχία Την Αποτυχία Σχεδίασε Την Διαδικασία

Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες έχουν διαδικασίες που τις βοηθούν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ζήτημα, όπου και αν αυτό προκύψει. Σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιείσαι, η επιτυχία χρειάζεται συστηματικό σχέδιο.

Φτιάξε το πλάνο σου και σημείωσε συγκεκριμένα βήματα της διαδικασίας, τα οποία θα είναι ξεκάθαρα και συγκεκριμένα, ώστε να μπορείς να τα ακολουθήσεις εύκολα.

#2. Μέτρησε Την Πρόοδο

Μέτρησε καθετί που θεωρείς σημαντικό. Αν είσαι επιχειρηματίας, θα μετρήσεις τις πωλήσεις, αν είσαι συγγραφέας θα μετρήσεις για παράδειγμα τις προβολές ενός άρθρου σου κλπ.

Αν δεν μετρήσεις την πρόοδο σου, πώς θα γνωρίζεις πότε μια τακτική σε οδηγεί στην επιτυχία και πότε όχι;

#3. Προσάρμοσε Το Σχέδιο Αναλόγως

Η αποτυχία της τακτικής μπορεί να επαναλαμβάνεται διαρκώς. Ένα σχέδιο που δούλευε σε μια περίσταση, μπορεί να μην δουλέψει σε μια άλλη και το αντίθετο.

Πρέπει λοιπόν να κάνεις ανασκόπηση του σχεδίου σου, όποτε χρειάζεται, ώστε να το προσαρμόζεις στις συνθήκες.

Αν χρειαστεί να αλλάξεις τρόπο σκέψης, τότε να το κάνεις.

Στάδιο 2: Η Αποτυχία Της Στρατηγικής

Εδώ πρόκειται για λάθη στον τρόπο που εφαρμόζεις τα σχέδια σου. Ακολουθείς μια στρατηγική που αποτυγχάνει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ξέρεις καλά τον λόγο για τον οποίο εφαρμόζεις ένα σχέδιο, ξέρεις πώς να κατορθώσεις να βρεις την επιτυχία, αλλά επιλέγεις τελικά τους λάθος τρόπους να το κάνεις.

Για να μετατρέψεις την αποτυχία της στρατηγικής σε επιτυχία, είναι καλό να γνωρίζεις τα παρακάτω:

#1. Ξεκίνησε Χωρίς Καθυστερήσεις Για Να Μετατρέψεις Σε Επιτυχία Την Αποτυχία

από την αποτυχία στην επιτυχία

Κάποιες ιδέες λειτουργούν καλύτερα από κάποιες άλλες, όμως δεν μπορείς να ξέρεις τι θα σε φέρει πιο κοντά στην επιτυχία, αν δεν δοκιμάσεις. Κανείς, όσο ειδικός και αν είναι, δεν μπορεί να ξέρει σίγουρα αν μια στρατηγική «θα πιάσει».

Ο σχεδιασμός και η σκέψη είναι απλά τα πρώτα στάδια. Το κυριότερο είναι να ξεκινήσεις, χωρίς καθυστερήσεις, να εφαρμόζεις τις ιδέες που πιστεύεις ότι θα φέρουν την επιτυχία στην οποία αποβλέπεις.

#2. Εφάρμοσε Το Σχέδιο Σου Για Επιτυχία Χωρίς Να Επενδύσεις Πολλά

Μην επενδύσεις πολλά στην εφαρμογή του σχεδίου σου, ώστε να μην προσκολληθείς σε αυτό και να μπορείς να το εγκαταλείψεις αν δεις ότι δεν φέρνει την επιτυχία που επιδιώκεις.

Κακές επιχειρηματικές ιδέες, τοξικές σχέσεις και καταστροφικές συνήθειες μπορεί να είναι δύσκολο να εγκαταλειφθούν, αν έχεις επενδύσει πολλά.

Ειδικά για τις τοξικές σχέσεις, μπορείς να δεις εδώ την κουβέντα που κάναμε στο επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika.

#3. Προσάρμοσε Την Στρατηγική Σου

Όπως και στην περίπτωση του σχεδίου, έτσι και όταν βλέπεις ότι η στρατηγική σου αντί για επιτυχία, φέρνει αρνητικά, μη επιθυμητά αποτελέσματα, πρέπει να αλλάζεις πορεία και να προσαρμόζεσαι στις συνθήκες.

Στάδιο 3: Η Αποτυχία Του Οράματος

Στην περίπτωση αυτή, δεν έχεις ξεκάθαρη κατεύθυνση ή ακολουθείς κάποιο όραμα που δεν σε ικανοποιεί. Έτσι οι πράξεις σου δεν συμβαδίζουν με το όραμα σου και δυσκολεύεσαι να βρεις την επιτυχία.

Για να αλλάξεις αυτή την κατάσταση μπορείς να εφαρμόσεις τις 3 παρακάτω συμβουλές:

#1. Συνειδητοποίησε Τι Ακριβώς Ζητάς

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αφιερώνουν χρόνο στο να σκεφτούν τις αξίες και το όραμα τους. Ίσως σκεφτείς ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουν όλοι ένα όραμα και ότι μπορείς απλά να πηγαίνεις όπου σε πηγαίνει η ζωή. Θεωρητικά αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβαίνει.

Υπάρχει όμως ένα πρακτικό ζήτημα. Αν δεν αποφασίζεις εσύ για τις αξίες και τα οράματα σου, τότε ζεις την ζωή σου, όπως την θέλει κάποιος άλλος. Υιοθετώντας τα όνειρα κάποιου άλλου, πρέπει να εναρμονίσεις την ταυτότητα και τις συνήθειες σου με αυτό, χάνοντας έτσι την επιτυχία του δικού σου ονείρου.

#2. Όρισε Μέχρι Ποιο Σημείο Μπορείς Να Διαπραγματευτείς

Όρισε μέχρι ποιο σημείο μπορείς να διαπραγματευτείς το όραμα σου και μείνε σε αυτό, διαπραγματευόμενος όμως τις λεπτομέρειες.

Το κλειδί είναι να κατανοήσεις ότι όλα βρίσκονται στην λεπτομέρεια. Όταν είσαι αδιαπραγμάτευτος σχετικά με το όραμα σου, τότε έχεις την αυτοπεποίθηση να το κυνηγήσεις. Αν σε κάποιο σημείο αποτύχεις, τις περισσότερες φορές φταίει το γεγονός ότι δεν έχεις καταστρώσει την σωστή στρατηγική, οπότε πρέπει να την αναθεωρήσεις.

Μπορείς να δεις πως μπορείς να φαίνεσαι πάντα άνετος και με αυτοπεποίθηση παρακάτω.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φτάσεις στην επιτυχία που οραματίζεσαι, αρκεί να είσαι ευέλικτος στις λεπτομέρειες.

#3. Μάθε Να Αποδέχεσαι Την Κριτική

Η κριτική μπορεί να είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πότε οι τακτικές σου είναι λανθασμένες και δεν πρέπει να την εκλαμβάνεις ως λάθος στο όραμα σου.

Αν έχεις αφοσιωθεί στο μη διαπραγματεύσιμο όραμα σου και στην επιτυχία και δεν το βάζεις κάτω στην πρώτη δυσκολία, τότε πρέπει να μάθεις να δέχεσαι την κριτική.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα απολογείσαι για τις επιλογές σου, αλλά ότι θα πάρεις ένα μάθημα από την κριτική και ότι θα μάθεις να την διαχειρίζεσαι στην περίπτωση που είναι κακοπροαίρετη.

Το Τελευταίο Στάδιο Της Αποτυχίας

στάδια επιτυχίας

Υπάρχει ακόμη ένα στάδιο της αποτυχίας στο οποίο δεν αναφερθήκαμε και αφορά την αποτυχία λόγω έλλειψης ευκαιριών.

Αυτή είναι μια ειδική περίπτωση στην οποία η κοινωνία αποκλείει ένα άτομο από την επιτυχία για λόγους ηλικιακούς, εθνοτικούς, οικονομικούς κλπ.

Ο λόγος που δεν θα αναφερθούμε σε αυτό το στάδιο εκτενώς, είναι το γεγονός ότι είναι κάτι που σε αντίθεση με τα άλλα στάδια δεν είναι εύκολο να ελέγξει κάποιος.

Κλείνοντας αυτό το άρθρο πρέπει να τονίσουμε ότι η αποτυχία είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Είναι ανθρώπινο να αποτυγχάνεις. Αν δεν αποτυγχάνεις, σημαίνει ότι δεν προσπαθείς. Η επιτυχία θα έρθει, αρκεί να μην χάνεις την αυτοπεποίθηση σου και να μην το βάζεις κάτω.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Για να πετύχεις σε ότι κάνεις, πρέπει πρώτα να τα βρεις με τον εαυτό σου, κάνε το μαζί μας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.