Όταν η σχέση δεν τραβάει. Ώρα να πάρεις αποφάσεις.

Όταν η σχέση δεν τραβάει. ΠΑΡΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Είσαι σε μια σχέση που δεν τραβάει πια. Και πρέπει να πάρεις αποφάσεις.

Κάθε σχέση περνά από κάποια στάδια.

Έρχεται κάποια στιγμή που είναι πιθανό η σχέση να κολλήσει, να αισθάνεσαι ότι δεν προχωράει και ότι δεν πάει άλλο.

Παρόλο που συμβαίνει αυτό, διστάζεις να πάρεις αποφάσεις, ιδιαίτερα αν πρόκειται για μια μακροχρόνια σχέση. Το νιώθεις ότι η σχέση δεν τραβάει πια, αλλά φοβάσαι και να την λήξεις.

Άλλος ένας λόγος που μπορεί να φοβάσαι να λήξεις μια σχέση είναι η μοναξιά και τα άλλα αρνητικά συναισθήματα που θα αισθανθείς μετά.

Κάποιοι κάνουν κινήσεις, για να αλλάξουν τα πράγματα, μα αυτό δεν γίνεται πάντα με επιτυχία και καταλήγουν να παραμένουν σε μια σχέση που δεν τους ικανοποιεί.

Αν τα πράγματα είναι κάπως θολά και δεν μπορείς να κρίνεις, αν πρέπει ή όχι να πάρεις αποφάσεις για το τέλος μιας σχέσης, υπάρχουν μερικά σημάδια που σου δείχνουν ότι δεν τραβάει άλλο και δεν θα πρέπει να τα αγνοήσεις.

Διάβασε τον απόλυτο οδηγό για τις σχέσεις. Θα σε βοηθήσει να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά.

 

#1. Κινείστε σε Διαφορετικές Κατευθύνσεις

Ασφαλώς δεν είναι ανάγκη να συμφωνείτε σε καθετί.

Είστε δύο διαφορετικοί άνθρωποι, με άλλα βιώματα και άλλες επιθυμίες.

Όμως είναι σημαντικό να υπάρχει ένας κοινός άξονας αναφοράς, να συμβαδίζετε σε κάποια σημεία που θεωρείτε βασικά.

Αν νιώθεις ότι ζείτε σε διαφορετικό κόσμο και ότι τίποτε δεν συμβαδίζει, ίσως έχει έρθει η ώρα να πάρεις αποφάσεις σχετικά με το μέλλον της σχέσης.

#2. Δεν Είστε πια Σύντροφοι, Αλλά Φίλοι

Είναι καλό να υπάρχουν όρια σε μια σχέση και να μπορεί ο καθένας να ζει την δική του καθημερινότητα, η οποία όμως θα πρέπει να έχει κάποιο σημείο σύγκλισης.

Σε μια σχέση το ζευγάρι μοιράζεται προσωπικές στιγμές που το δημιουργούν σύνδεση και οικειότητα.

Αν αυτές οι στιγμές αρχίζουν να φθίνουν σταδιακά και τελικά να εκμηδενίζονται και πλέον αισθάνεσαι σαν να βγαίνεις απλά με κάποιον φίλο, τότε θα πρέπει να υποψιαστείς ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά μεταξύ σας.

Τσέκαρε στο βίντεο του Χρήστου πώς θα καταφέρεις να κερδίσεις ξανά το ενδιαφέρον μιας γυναίκας, όταν αυτό έχει χαθεί.

 

#3. Δεν Έχετε Σεξουαλική Ζωή

Μέχρι ενός σημείου είναι λογικό σε μια σχέση το σεξ να μειώνεται, όσο περνά ο καιρός.

Όταν όμως το σεξ και η ένταση του χάνονται τελείως από την σχέση, είναι σαν να χάνεται και η σχέση.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το σεξ είναι το θεμέλιο της σχέσης και είναι βασικό να υπάρχει σεξουαλική έλξη.

Αν δεν υπάρχει, τότε η σχέση δεν είναι ερωτική, αλλά φιλική και είναι ένα σημάδι ότι, αν δεν υπάρχει διάθεση να αλλάξετε την κατάσταση, πρέπει να προχωρήσεις τη ζωή σου.

Αν δεις ότι αποφεύγει όχι μόνο το σεξ, αλλά και οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε αυτό (φιλιά, χάδια, αγκαλιές), τότε δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να είναι μαζί σου.

#4. Σχέση με Συνεχείς Εντάσεις και Τσακωμοί

Κάθε ανθρώπινη σχέση μπορεί να περάσει κατά διαστήματα περιόδους εντάσεων.

Όταν όμως οι εντάσεις γίνονται καθημερινότητα και αποτελούν τον μοναδικό τρόπο επικοινωνίας για το ζευγάρι, τότε υπάρχει πρόβλημα.

Αν καταλήγεις κάθε μέρα να στεναχωριέσαι και να αισθάνεσαι φορτωμένος με ένταση και προβλήματα, είναι ένα σημάδι ότι βρίσκεσαι σε μια σχέση τοξική, η οποία δεν σου προσφέρει κάτι.

Αν λοιπόν δεν περνάς καλά και αισθάνεσαι ότι κάθε μέρα που περνά η σχέση σε εξουθενώνει, θα πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να βρεις μια λύση.

#5. Δεν Υπάρχει Αλληλοσεβασμός στην Σχέση

Το ζητούμενο σε μια σχέση είναι και οι δύο να βιώνετε θετικά συναισθήματα.

Ακόμη πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια και κατανόηση και η όποια κριτική να είναι καλοπροαίρετη, με σκοπό την βελτίωση του άλλου.

Αν φτάσετε σε σημείο να μειώνετε ο ένας τον άλλον και να είστε σε μια διαρκή κόντρα, για το ποιος αξίζει περισσότερο και ποιος όχι, τότε υπάρχει θέμα.

Ο αλληλοσεβασμός είναι βασικό στοιχείο σε κάθε σχέση και αν δεν υπάρχει, ή αν υπήρχε και χάθηκε, ίσως έχει έρθει η ώρα να δώσετε ένα τέλος, μιας και χωρίς αυτόν οδηγείστε με μαθηματική ακρίβεια σε μια τοξική σχέση.

 

#6. Υπάρχει Κλίμα Αλληλοκατηγοριών

 

Σε μια σχέση πρέπει να υπάρχει αλληλοϋποστήριξη και κατανόηση.

Αν για κάθε αρνητικό που συμβαίνει και για κάθε δυσκολία που προκύπτει κατηγορείτε ο ένας τον άλλον, αντί να ψάχνετε να βρείτε μια λύση για να ξεπεράσετε το πρόβλημα, η σχέση μάλλον δεν πηγαίνει και τόσο καλά.

Οι αλληλοκατηγορίες φέρνουν το ζευγάρι σε μια κατάσταση  τοξική, στην οποία ο ένας προσπαθεί να χειραγωγήσει τον άλλον.

Αυτό είναι κάτι απόλυτα μη υγιές και προκύπτει από την έλλειψη ορίων. Καταλαβαίνεις ότι η σχέση δεν τραβάει όταν πλέον δεν είναι οριοθετημένη.

Επομένως, αν αντιμετωπίζεις μια τέτοια κατάσταση, θα πρέπει να πάρεις μια απόφαση σχετικά με το πώς θα προχωρήσεις.

Είτε θα βάλεις όρια και θα δεις πώς θα πάει, είτε θα διακόψεις την σχέση.

Βέβαια κάποιοι χωρισμοί μπορεί να είναι δύσκολοι, όπως μπορείς να δεις στο παρακάτω επεισόδιο του podcast μας Apla+Andrika.

 

#7. Δεν Λαμβάνετε Από Κοινού Τις Σημαντικές Αποφάσεις, Είτε Αφορούν την Σχέση Είτε Όχι

Όταν είσαι σε μια σχέση, δεν είσαι μόνος!

Αυτό σημαίνει ότι οι αποφάσεις παίρνονται από κοινού, καθώς αφορούν και τους δύο σας και πρέπει να ικανοποιείστε και οι δύο.

Αν λοιπόν ο ένας από τους δύο δεν συμμετέχει ενεργά στην λήψη αποφάσεων ή αντιθέτως προσπαθεί να είναι αυτός που θα ελέγχει κάθε απόφαση, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Οι αποφάσεις πρέπει να είναι δίκαιες και να αποτελούν προϊόν συζήτησης και συμβιβασμού, αν χρειαστεί.

Σε αντίθετη περίπτωση η σχέση είναι άδικη και καταλήγει να είναι τοξική.

Δες το video για τις τοξικές σχέσεις

Όσο όμως εσύ σκέφτεσαι να πάρεις αποφάσεις σχετικά με την σχέση, η γυναίκα ίσως έχει ήδη εντοπίσει το πρόβλημα και έχει πάρει τις δικές της αποφάσεις.

 

Σημάδια ότι η Σχέση Δεν Τραβάει από την Πλευρά της Γυναίκας

Τα παρακάτω σημάδια θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις ότι της περνά από το μυαλό ο χωρισμός, ώστε να προετοιμαστείς κατάλληλα.

#1. Είναι Αρνητική σε Όλα

Αν είναι θετική απέναντι σε άλλους ανθρώπους και δείχνει να περνά όμορφα, αλλά όταν είστε μαζί έχει αρνητική συμπεριφορά και δείχνει να μην ικανοποιείται με τίποτα, σημαίνει ότι κάτι την προβληματίζει.

Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να λέει ξεκάθαρα ότι δεν είναι ευτυχισμένη και ψάχνει να βρει αφορμές για εντάσεις και τσακωμούς.

Αν δεις τέτοιες εναλλαγές στην συμπεριφορά της, θα πρέπει να αρχίσεις να υποψιάζεσαι ότι σκέφτεται σοβαρά τον χωρισμό.

 

#2. Αποφεύγει να Περνά Χρόνο Μαζί Σου

Αν παρατηρήσεις ότι περνάτε όλο και λιγότερο χρόνο μαζί και αντί αυτού βγαίνει με φίλες της, περνά περισσότερες ώρες στη δουλειά χωρίς λόγο και σου ακυρώνει τα ραντεβού τελευταία στιγμή είναι προφανές ότι σε αποφεύγει.

Δεν είναι καθόλου απίθανο να σου κρύβει κάτι, ίσως έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις τις και έχει ήδη προχωρήσει σε σχέση με κάποιον άλλον.

Σε αυτή τη περίπτωση, είναι σίγουρο ότι θα σου πει να χωρίσετε ή προσπαθεί να σε κάνει να της το πεις εσύ.

 

#3. Δεν Έχετε Κάτι να Πείτε 

Αν σε αντίθεση με το παρελθόν, δεν έχετε πλέον κάτι να συζητήσετε, δεν γελάτε με τα δικά σας αστεία και βλέπεις ότι δεν έχει διάθεση να σου μιλήσει για την καθημερινότητα της, σημαίνει ότι έχει μειωθεί το ενδιαφέρον.

Το μειωμένο ενδιαφέρον από μέρους της γυναίκας, όταν συμβαίνει χωρίς εμφανή λόγο, σημαίνει ότι η σχέση δεν τραβάει και σκέφτεται τον χωρισμό.

Αυτό το μειωμένο ενδιαφέρον, μπορεί ακόμη να εκδηλωθεί με έλλειψη βλεμματικής επαφής και προσοχής, αλλά και όταν η γυναίκα παύει να κάνει σχέδια για την σχέση σας.

Από τα παραπάνω μπορείς να αντιληφθείς ότι δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις πότε τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Αν έχεις επιλέξει την λάθος σύντροφο, μην μένεις σε μια σχέση που δεν σε κάνει να αισθάνεσαι ευτυχισμένος και δεν οδηγεί πουθενά.

Είναι καλύτερο να πάρεις οριστικές αποφάσεις και να προχωρήσεις, χωρίς να απογοητεύεσαι.

Μην φοβάσαι τον χωρισμό. Ίσως είναι απλά μια ευκαιρία για το επόμενο βήμα. Δες πώς μπορείς να αλλάξεις τα πάντα, εδώ

 

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.