Πώς Συμπεριφέρομαι αν μου Κάνει Συχνά Κομπλιμέντα;

Σε ποιον δεν αρέσουν τα κομπλιμέντα; Μάθε να αντιδράς, όπως πρέπει, σε μια γυναίκα που δε σταματά να σου κάνει κομπλιμέντα.

Έλα παραδέξου το ! Σ’ αρέσει να σου κάνει κομπλιμέντα. Σε όλους μας αρέσει.

Ειδικά όταν η όμορφη γυναίκα που έχεις απέναντί σου σου κάνει ένα κομπλιμέντο, αμέσως φουσκώνεις από υπερηφάνεια και σκέφτεσαι πόσο υπέροχος είσαι.

Πώς αντιδράς όμως;

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ο τρόπος που αντιδράς σε ένα κομπλιμέντο είναι σημαντικός;

Tο ήξερες ότι το πως αντιδράς όταν κάποια γυναίκα σου κάνει ένα κομπλιμέντο δείχνει πολλά για τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά σου;

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Οι γυναίκες είναι ιδιαίτερα εξελιγμένα κοινωνικά όντα.

Αντιλαμβάνονται απίστευτα πράγματα, και το πως αντιδράει ένας άντρας στα κομπλιμέντα σίγουρα τους δίνει πολλά στοιχεία για το αν και πως θα πορευτούν σε ένα ραντεβού ή όταν τις φλερτάρουν.

Γιατί σου κάνει συχνά κομπλιμέντα;

Όταν μια γυναίκα σου κάνει ένα κομπλιμέντο, σημαίνει καταρχάς ότι σε συμπαθεί. Ένα ωραίο κομπλιμέντο ενδέχεται να σημαίνει ότι νιώθει ερωτική έλξη απέναντί σου, και αυτός είναι ο τρόπος της να σου το δείξει.

Το να σου κάνει μια γυναίκα συχνά κομπλιμέντα δείχνει ότι είναι ένας άνθρωπος που της αρέσει να ανεβάζει τον άντρα που έχει δίπλα της. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το κάνει με σκοπό να σου φτιάξει την διάθεση, ούτε ότι το λέει απλά για να το ακούσεις.

Αντιθέτως, σημαίνει ότι είναι ένας θετικός άνθρωπος, και ο σκοπός της είναι να σε ανεβάσει ψυχολογικά γιατί νοιάζεται για σένα.

Συχνά θα βλέπεις ανθρώπους οι οποίοι όχι μόνο δεν είναι θετικοί, αλλά σε τραβάνε και πίσω. Ρίξε μια ματιά στο επεισόδιο της εκπομπής μας Apla+Andrika για τους τοξικούς ανθρώπους.

Επομένως, το να επισημαίνει τα θετικά σου στοιχεία, και ιδιαίτερα όταν αυτό που σου λέει είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο, συχνά δείχνει ποιοτικό χαρακτήρα και μια πρόθεση να σου σταθεί σε αυτά που θες να καταφέρεις.

Στην ουσία σου δίνει ΑΞΙΑ.

Σε βοηθάει να νιώσεις θετικά για τον εαυτό σου, και σου δημιουργεί θετικά συναισθήματα.

Με αυτήν την λογική, ακόμη κι αν δεν ξέρεις πως να αντιδράσεις, το να δέχεσαι συχνά κομπλιμέντα από την γυναίκα που σου αρέσει ή που είστε μαζί είναι μια θετική κατάσταση.

Πώς πρέπει να αντιδράς όμως;

Διάβασε παρακάτω και ανακάλυψε τους πιο ενδεδειγμένους τρόπους συμπεριφοράς όταν κάποια γυναίκα σού κάνει κομπλιμέντα.

#1. Πες Την Μαγική Λεξούλα «Ευχαριστώ»Σε ποιον δεν αρέσουν τα κομπλιμέντα; Μάθε να αντιδράς, όπως πρέπει, σε μια γυναίκα που δε σταματά να σου κάνει κομπλιμέντα.

Και όμως. Ένα «ευχαριστώ» μπορεί να ακούγεται απλό ως λύση, είναι όμως θαυματουργό. Καταρχάς, δείχνει ότι αναγνωρίζεις το γεγονός ότι βρίσκει κάτι θετικό πάνω σου. Με αυτόν τον τρόπο την κάνεις να νιώσει όμορφα για τον εαυτό της, καθώς αναγνωρίζεις το κομπλιμέντο και δεν το απορρίπτεις.

Δεύτερον, δείχνεις ότι αποδέχεσαι και αναγνωρίζεις το στοιχείο το οποίο σου ανέδειξε.

Πολλές φορές νιώθουμε μειονεκτικά για τον εαυτό μας, και αντιδράμε περίεργα ή και αρνητικά όταν δεχόμαστε ένα κομπλιμέντο για κάποιο στοιχείο της εμφάνισης ή του χαρακτήρα μας που δεν μας αρέσει.

Αυτό συμβαίνει γιατί κατά βάση δεν πιστεύουμε ότι αξίζουμε το κομπλιμέντο για το συγκεκριμένο θέμα.

Με το να πεις «ευχαριστώ» δείχνεις ότι αναγνωρίζεις το κομπλιμέντο, την γυναίκα που στο έκανε, και το στοιχείο το οποίο της άρεσε πάνω σου.

#2. Όταν Σου Κάνει Κομπλιμέντο, Δώσ’ της Κι Εσύ Αξία.Σε ποιον δεν αρέσουν τα κομπλιμέντα; Μάθε να αντιδράς, όπως πρέπει, σε μια γυναίκα που δε σταματά να σου κάνει κομπλιμέντα.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, όταν μια γυναίκα σου κάνει κομπλιμέντα, αυτό που επιδιώκει να πετύχει σε υποσυνείδητο επίπεδο είναι να σου ανεβάσει την ΑΞΙΑ.

Επομένως, τι καλύτερο από το να κάνεις κι εσύ το ίδιο για εκείνην;

Απάντα με κάτι θετικό που σχετίζεται με εκείνην.

Μπορείς να πεις «Δεν θα το είχα καταφέρει χωρίς εσένα».

Ή «Αποκλείεται! Εσύ το κάνεις καλύτερα από μένα αυτό».

Για παράδειγμα: αν σου πει «Μ’ αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι», μπορείς να της απαντήσεις «Σκέφτομαι έτσι γιατί με εμπνέεις».

Με το να της πεις κάτι τέτοιο, την κάνεις να νιώσει εξίσου όμορφα για τον εαυτό της, και της δίνεις κι εσύ αξία.

Κι επειδή το να δίνουν και τα δύο άτομα αξία το ένα στο άλλο είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα για να είναι μια σχέση ισορροπημένη, αυτή η πρακτική θα βοηθήσει στο να δημιουργήσετε μια υγιή κατάσταση μεταξύ σας.

#3. Μην Απαντάς Αναδεικνύοντας Κάτι Που Δεν Σ’ αρέσει Πάνω ΣουΣε ποιον δεν αρέσουν τα κομπλιμέντα; Μάθε να αντιδράς, όπως πρέπει, σε μια γυναίκα που δε σταματά να σου κάνει κομπλιμέντα.

Κι εκεί που όλα πάνε καλά, σου κάνει κομπλιμέντο και κολλάς, γιατί σκέφτεσαι πως θα απαντήσεις ώστε να μην φανείς ψώνιο, αλλά αντίθετα να είσαι ταπεινός.

Το αποτέλεσμα; Μειώνεις τον εαυτό σου με κάτι που δεν σ’ αρέσει πάνω σου !

ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.

Αν σου πει «Μ’ αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέφτεσαι», μην απαντήσεις «Ναι, αλλά υστερώ στο να κάνω πράξεις αυτά που σκέφτομαι».

Γιατί να μπεις σε μια διαδικασία να μιλήσεις αρνητικά για τον εαυτό σου και να διαλύσεις μια θετική ατμόσφαιρα, αναφέροντας κάτι αρνητικό;

Κράτησε έναν τρόπο σκέψης περισσότερο θετικό. Τσέκαρε το βίντεο του Χρήστου με τον τρόπο σκέψης που πρέπει να έχεις όταν φλερτάρεις.

Σταμάτα να επικεντρώνεσαι στα αρνητικά σου, και αναγνώρισε τα θετικά στοιχεία τα οποία σου επισημαίνει και εκείνη.

Το να σου κάνει κομπλιμέντα είναι μια θετική κατάσταση, και η καλύτερη ανταπόκριση είναι να επιστρέψεις την αξία που σου δίνει δείχνοντάς της πόσο σημαντική είναι για σένα.

Ακόμα κι αν σου κάνει κομπλιμέντα συχνά, μην κολλάς. Συνειδητοποίησε ότι το πιο πιθανό είναι ότι έχεις μια θετική γυναίκα δίπλα σου, της οποίας της αρέσει να αναδεικνύει τα θετικά σου στοιχεία και να σε ανεβάζει ψυχολογικά.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Δεν είναι εύκολο να κρατάς τον αυτοέλεγχό σου σε κάθε κατάσταση. Μάθε να αντιδράς σωστά εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.