Σταμάτα Να Ζεις για τις Διακοπές!

Γύρισες από διακοπές; Δεν πιστεύω να είσαι και εσύ σαν τους άλλους που έχουν μιζεριάσει την ζωή τους και όλους τους άλλους που είναι γύρω τους;

Πάρε για παράδειγμα μια φίλη μου. Μου στέλνει μήνυμα  :

“Είμαι  στη δουλειά, μόλις γύρισα από διακοπές και έχω ξενερώσει. Τι κάνεις;”

“Γιατί έχεις ξενερώσει;”

“Πάλι τα ίδια μωρέ, καθημερινότητα και βαρεμάρα. Καλά ήμουν στο νησάκι μου!”

 

Λοιπόν, αυτό το άρθρο είναι για σένα που είσαι σε αυτή τη φάση. Και βασικά, επίτρεψέ μου να είμαι σχετικά αυστηρός μαζί σου.

Α) Αν η καθημερινότητά σου είναι χάλια, πρέπει να εντοπίσεις τι την κάνει χάλια.

Μια κακή σχέση : Χώρισε. Βρες κάτι άλλο. Τόσες γυναίκες ελεύθερες εκεί έξω. Και η φίλη σου ας βρει κάτι άλλο.

Η έλλειψη σχέσης : Βγες έξω και γνώρισε γυναίκες. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι δύο ώρες και έναν κεντρικό δρόμο και θάρρος να τις προσεγγίσεις.

Μια δουλειά που δεν πληρώνει καλά : Βρες μια άλλη που πληρώνει καλύτερα ή ζήτα αύξηση από το αφεντικό σου

Μια δουλειά που είναι βαρετή : Ζήτα περισσότερες ευθύνες ή άλλαξε σιγά σιγά κάτι στο τρόπο εργασίας που θα την κάνει καλύτερη. Αν δεν αλλάζει τίποτα, βρες μια πιο ενδιαφέρουσα εργασία να κάνεις.

Β) Αν εντοπίσεις τι την κάνει χάλια, πρέπει να κάνεις ότι μπορείς για να το αλλάξεις.

Πρέπει να δώσεις τον κόπο που χρειάζεται για να βρεις μια νέα εργασία. Πρέπει να ξεβολευτείς. Πρέπει να κάνεις ένα πλάνο για να μη μείνεις χωρίς μία στην τσέπη μέχρι να βρεις το κάτι καλύτερο.

Πρέπει να βρεις τα άντερα να προσεγγίσεις μερικές γυναίκες και να καταπιείς μερικές απορρίψεις μέχρι να βρεις την επόμενη κοπέλα σου. Πρέπει να εκτεθείς για να την γνωρίσεις γιατί αυτή να έρθει να σου μιλήσει πρώτη είναι λίγο δύσκολο.

do-something-brave
Ξύπνα!

Γ) Αν μπεις στη διαδικασία να το αλλάξεις, πρέπει αυτό να έχει συνέχεια μέχρι το τέλος ώστε η αλλαγή να είναι μόνιμη.

Πρέπει να πας ενδεχομένως σε πάνω από μια συνέντευξη και πρέπει να κατέβεις πάνω από δύο φορές στον κεντρικό σου δρόμο για να βρεις την γυναίκα της ζωής σου.

Πρέπει να επαναλάβεις τον κύκλο αν δεις ότι δεν έπιασε με την πρώτη, ακόμα και αν έτσι νόμιζες.

Πρέπει να είσαι έτοιμος να ξεβολευτείς ξανά. Πρέπει η επιθυμία για πραγματική θετική αλλαγή να είναι ισχυρή ώστε να ορίζει τον τρόπο που ζεις.

Μα Σπύρο, την έχω αυτή την επιθυμία για αλλαγή, αλλά έχεις βάλει τόσα πρέπει που δεν γίνονται.

Απαντώ : Γίνονται. Αν το θες γίνονται.

Το ζήτημα με τους ανθρώπους δεν είναι ότι δεν θέλουν την αλλαγή.  Είναι ότι δεν θέλουν να κάνουν την δουλειά που πρέπει να γίνει για να την επιτύχουν.

doulia

Μα Σπύρο, υπάρχουν πρακτικά προβλήματα.  Έλλειψη χρόνου, χρημάτων, βοήθειας από το περιβάλλον.

Απαντώ : Δεν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα.

Εκτός αν θες να μου πεις, πως οι άλλοι που τα πέτυχαν, ήταν περισσότερο ικανοί από εσένα. Ή για κάποιο λόγο η μέρα τους είχε παραπάνω από 24 ώρες.

Έχεις χρόνο να βλέπεις σειρές – ολόκληρους κύκλους στην καθισιά σου, να πηγαίνεις για καφέδες και ποτά με τα ίδια άτομα και να χαζεύεις με τις ώρες στο Facebook. Αν τα κόψεις αυτά, σε ένα ποσοστό, υπολόγισε πόσες ώρες θα κερδίσεις.

Έχεις λεφτά να κουβαλάς iPhone, να κερνάς την κάθε τύπισσα που δεν έχεις πει ούτε γεια, σφηνάκια, μήπως κερδίσεις την εύνοιά της και για μονοήμερα στα μέρη που θα βγάλεις ωραίες φωτογραφίες για τα social media σου.

Αν περιμένεις επίσης βοήθεια από το ίδιο περιβάλλον που τόσο καιρό σε κρατάει στην επίπεδη καθημερινότητά σου και όχι από τον ίδιο σου τον εαυτό και το εσωτερικό σου κίνητρο, τότε ναι, υπάρχει κάποιο θέμα.

Αυτό που θέλω από σένα, είναι να σταματήσεις να γκρινιάζεις και να παραπονιέσαι. Μπορούμε να σε βοηθήσουμε αν αποφασίσεις ότι και εσύ μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

απόρριψη από γυναίκες.

Σταμάτα να παραπονιέσαι. Άρχισε να κάνεις. Ξέρω είναι δύσκολο, αλλά αν ήταν εύκολο θα το είχες ήδη κάνει.

Σταμάτα να ζεις για το Σάββατο ή τις δυο βδομάδες άδεια το καλοκαίρι. Όλες σου οι μέρες πρέπει να είναι τόσο τέλειες που να μη χρειάζεσαι διακοπές από αυτές.

Σταμάτα να μιζεριάζεις. Πράξε. Κάνε αυτό που πρέπει. Και τότε περίεργα πράγματα θα αρχίσουν να συμβαίνουν.

 

Μέχρι την επόμενη φορά.

 

 

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .