Στρατηγικές που Χρησιμοποιούν Όσοι Είναι Φοβεροί στην Επικοινωνία

Αν θέλεις να γίνεις ακόμα καλύτερος στην επικοινωνία, διάβασε τις παρακάτω απλές αλλά αποτελεσματικές τεχνικές.

Φοβεροί Στην Επικοινωνία : Στρατηγικές

Αν δεν το έχεις καταλάβει ήδη, το μεγαλύτερο εργαλείο, όπλο και ασπίδα που έχεις, σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σου και αν θες να επιτύχεις, ονομάζεται επικοινωνία.

Είτε αυτό είναι το πώς εξελίσσεσαι και διαφημίζεις την δουλειά σου στο γραφείο. Eίτε αυτό λέγεται ανθρώπινες σχέσεις, είτε αυτό ονομάζεται φλερτ.

Άλλωστε το έχει πει πολλές φορές ο Χρήστος στις συνεντεύξεις του, όπως η παρακάτω, πως το φλερτ είναι μια εξελιγμένη μορφή επικοινωνίας. Kαι απαιτεί επικοινωνιακές δεξιότητες και συγκέντρωση. Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν απαιτούν να δώσεις μια συνέντευξη ή μια δημόσια ομιλία μπροστά από απαιτητικό κοινό.

Πως Μπορoύμε Να Γίνουμε Φοβεροί Στην Επικοινωνία

Το να αναλυθεί όμως η επικοινωνία, δεν μπορεί να είναι το θέμα ενός απλά άρθρου. Aλλά είναι μια επιστήμη που χρειάζεται χρόνια μελέτης, γνώση και εμπειρία για να πει κάποιος ότι την κατέχει.

Όμως με αυτό το άρθρο μπορώ να σου παρουσιάσω μερικά χρήσιμα συμπεράσματα.

Με τις δικές μου γνώσεις και όπως αντιλαμβάνομαι προσωπικά το περιβάλλον που βιώνω: Έχω εντοπίσει κάποιες εξαιρετικά σημαντικές τακτικές, που έχω αντιληφθεί πως όταν τις αξιοποιώ, τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πιο καθαρά. Άρα γίνομαι και εγώ αμεσότερα αντιληπτός, όποιος και αν είναι ο αποδέκτης.

Σημαντικές Πρακτικές Που Κάνουν Την Διαφορά Στην Επικοινωνία!

#1. Επικοινωνία: Δεν Μένω Στα Λόγια

ταλέντο στην επικοινωνία

Οι πράξεις λένε πολλά περισσότερα για το τι εννοεί ένας άνθρωπος σε σχέση με τις λέξεις που εκστομίζει.
Η γλώσσα του σώματος, η τονικότητα της φωνής παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο από την πιο ξεκάθαρη φράση και τους δίνω σημασία.

#2. Ακούω Ενεργά Για Σωστή Επικοινωνία

Μερικές φορές δεν φθάνει μόνο να ακούς προσεκτικά, αλλά να ακούς κάνοντας ενέργειες που δίνουν στον άλλον να καταλάβει ότι τον προσέχεις.
Προσπαθώ να επαναλαμβάνω λέξεις ή φράσεις που μόλις είπε, με ενθουσιασμό ή απορία για να δείξω συμμετοχή ή παροτρύνω να συνεχίσει όσα έλεγε για να ακούσω και την συνέχεια.

Δες το βίντεο πριν συνεχίσεις:

#3. Κάνω Βαθιές Ερωτήσεις Στην Επικοινωνία

Ποτέ δεν μένω στο τι κάνει κάποιος, αλλά γιατί το κάνει.
Είναι πολύ πιο βαθύ και σε συνδέει περισσότερο. Το να ρωτήσεις έναν μουσικό, ας πούμε γιατί επέλεξε να παίζει κιθάρα και όχι κάποιο άλλο όργανο, πάρα το να ρωτήσεις τι όργανο παίζει απλά.

#4. Δεν Εκφράζω Άμεσα Δυνατά Συναισθήματα

Δεν μιλάμε για την στιγμιαία έκπληξη ή χαμόγελο που μπορεί να δίνει και κάποιο μήνυμα στον συνομιλητή μου για να συνεχίσουμε την κουβέντα.
Κανείς δεν θέλει έναν ανέκφραστο συνομιλητή εξάλλου. Αποφεύγω όμως να εκφράσω άμεσα τα πιο δυνατά συναισθήματα όπως θυμό, απογοήτευση ή μεγάλη χαρά.
Δεν θέλω να χρωματίσω άμεσα την κουβέντα μας για κάτι που έχει περιορισμένο χρόνο δράσης και μετά από λίγο ίσως να μου έχει φύγει και να είμαι πιο ήρεμος.

#5. Σωστή Επικοινωνία: Συμπάσχω

Ειδικά για τα δυνατά συναισθήματα που εκφράζονται από τον συνομιλητή μου, προσπαθώ να κινηθώ στον παλμό του, εκτός αν αυτά είναι ακραία.
Αλλά όταν μου μιλάει για παράδειγμα για τον σκύλο του που αρρώστησε και πέθανε, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την συμπαράστασή μου.

#7. Ακούω Περισσότερο

ταλέντο στρην επικοινωνία

Δεν είναι απαραίτητο να αξιοποιούμε 50-50 τον χρόνο συζήτησης.
Καλύτερα να θυσιάσω το ποσοστό που μου αναλογεί αν είναι να αντιληφθώ καλύτερα τα μηνύματα που οφείλω.

#8. Δεν Προβάλλω Τα Δικά Μου Προβλήματα

Όταν κάποιος εκφράζει τα προβλήματά του, ας πούμε σε εμένα, είναι δύσκολο να θέλει να ακούσει για την αντίστοιχη δικιά μου ιστορία που μου έκατσε.
Το μοιράζεται για να το βγάλει από μέσα του ή για να βρει λύση. Δεν το μοιράζεται για να σου θυμίσει αν πέρασες και εσύ το ίδιο.

#9. Ρωτάω Συνέχεια, όπως Άλλωστε Και Όσοι Είναι Φοβεροί Στην Επικοινωνία

Μέχρι να καταλάβω και να καταλάβω σε βάθος.
Είναι ότι χειρότερο, να κάνουμε μια κουβέντα μιας ώρας και κανείς να μην έχει αντιληφθεί κάτι βασικό που αναφέρθηκε 50 λεπτά πριν, επειδή δεν ρώτησε κανείς.
Η επιβεβαίωση της πλήρης κατανόησης, είναι όχι μόνο βασικό εργαλείο της επικοινωνίας, αλλά και διαχείρισης χρόνου.

Συμπέρασμα

Κλείνοντας, ακολούθησε τις συμβουλές μας για πιο αποδοτική επικοινωνία και δες πώς μπορείς και εσύ να εκφράζεσαι με μεγαλύτερη σαφήνεια στα επεγγελματικά σου θέματα. Αλλά κυρίως στο διαπροσωπικό τομέα και ακόμα πιο συγκεκριμένα στο φλερτ. Όπου είναι μεγάλης σημασίας να δηλώσεις ξεκάθαρα τις προθέσεις σου σε μια γυναίκα που σου αρέσει.

στρατηγικές με τις γυναίκες

Μαζί μας ελπίζουμε και από το σημερινό άρθρο να πήρες κάτι χρήσιμο που θα συμβάλλει στην εξέλιξη και την αυτοβελτίωσή σου. Η επικοινωνία όπως αναφέραμε, είναι στις μέρες μας απαραίτητο να γίνεται με τρόπο που να μεταφέρονται οι πληροφορίες άμεσα και με σαφήνεια.

Έχουμε γύρω μας ανα πάσα στιγμή μια μεγάλη ποσότητα πληροφοριών και γεγονότων, ακόμα και με το πάτημα ενός κουμπιού στην καθημερινότητά μας. Καλούμαστε λοιπόν να φιλτράρουμε λίγο τις πληροφορίες αυτές.

Βελτιώνοντας λοιπόν τις επικοινωνιακές σου δεξιότητες, καταφέρνεις να έχεις πιο αποτελεσματικές συνομιλίες, να ακούς ενεργά και να συμπάσχεις. Αυτό σου δίνει αξία, καθώς ως Άνδρας Αξίας ξέρεις τι θες και πώς να το αποκτήσεις. Η επικοινωνία είναι εργαλείο για την επίτευξη των στόχων σου, μάθε να την κατευθύνεις και να εξελίσσεσαι διαρκώς σε αυτήν.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Ικανότητες με Στυλ: Κριτική Σκέψη και Πώς να την Αναπτύξεις

Ποιος Είσαι Vs Ποιος Εύχεσαι να Ήσουν – Υπάρχει Τελικά Διαφορά;

Αν θες να γίνεις καλύτερος και στην επικοινωνία σου, ειδικά όταν μιλάς με γυναίκες, πάτα εδώ.

Ο Άνδρας Αξίας αντιλαμβάνεται τη επικοινωνία ω μια ικανόντητα προς εξάσκηση. Διάβασε το βιβλίο. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.