Στρατηγικές που Χρησιμοποιούν Όσοι Είναι Φοβεροί στην Επικοινωνία

Αν θέλεις να γίνεις ακόμα καλύτερος στην επικοινωνία, διάβασε τις παρακάτω απλές αλλά αποτελεσματικές τεχνικές.
Αν θέλεις να γίνεις ακόμα καλύτερος στην επικοινωνία, διάβασε τις παρακάτω απλές αλλά αποτελεσματικές τεχνικές.

Αν δεν το έχεις καταλάβει ήδη, το μεγαλύτερο εργαλείο, όπλο και ασπίδα που έχεις, σε οποιοδήποτε τομέα της ζωής σου και αν θες να επιτύχεις, ονομάζεται επικοινωνία.

Είτε αυτό είναι το πώς εξελίσσεσαι και διαφημίζεις την δουλειά σου στο γραφείο, είτε αυτό λέγεται ανθρώπινες σχέσεις, είτε αυτό ονομάζεται φλερτ.

Άλλωστε το έχει πει πολλές φορές ο Χρήστος στις συνεντεύξεις του, όπως η παρακάτω, πως το φλερτ είναι μια εξελιγμένη μορφή επικοινωνίας και απαιτεί επικοινωνιακές δεξιότητες και συγκέντρωση. Όπως ακριβώς συμβαίνει όταν απαιτούν να δώσεις μια συνέντευξη ή μια δημόσια ομιλία μπροστά από απαιτητικό κοινό.

Πως μπορώ να γίνω φοβερός στην Επικοινωνία
Αν θέλεις να γίνεις ακόμα καλύτερος στην επικοινωνία, διάβασε τις παρακάτω απλές αλλά αποτελεσματικές τεχνικές.

Το να αναλυθεί όμως η επικοινωνία, δεν μπορεί να είναι το θέμα ενός απλά άρθρου, αλλά είναι μια επιστήμη που χρειάζεται χρόνια μελέτης, γνώση και εμπειρία για να πει κάποιος ότι την κατέχει.

Όμως με αυτό το άρθρο μπορώ να σου παρουσιάσω μερικά χρήσιμα συμπεράσματα.

Με τις δικές μου γνώσεις και όπως αντιλαμβάνομαι προσωπικά το περιβάλλον που βιώνω, έχω εντοπίσει κάποιες εξαιρετικά σημαντικές τακτικές, που έχω αντιληφθεί πως όταν τις αξιοποιώ, τα μηνύματα που λαμβάνω είναι πιο καθαρά, άρα γίνομαι και εγώ αμεσότερα αντιληπτός, όποιος και αν είναι ο αποδέκτης.

Σημαντικές Πρακτικές που Κάνουν την Διαφορά!
Αν θέλεις να γίνεις ακόμα καλύτερος στην επικοινωνία, διάβασε τις παρακάτω απλές αλλά αποτελεσματικές τεχνικές.

 1. Δεν μένω στα λόγια.
  Οι πράξεις λένε πολλά περισσότερα για το τι εννοεί ένας άνθρωπος σε σχέση με τις λέξεις που εκστομίζει.
  Η γλώσσα του σώματος, η τονικότητα της φωνής παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο από την πιο ξεκάθαρη φράση και τους δίνω σημασία.
 1. Ακούω ενεργά.
  Μερικές φορές δεν φθάνει μόνο να ακούς προσεκτικά, αλλά να ακούς κάνοντας ενέργειες που δίνουν στον άλλον να καταλάβει ότι τον προσέχεις.
  Προσπαθώ να επαναλαμβάνω λέξεις ή φράσεις που μόλις είπε, με ενθουσιασμό ή απορία για να δείξω συμμετοχή ή παροτρύνω να συνεχίσει όσα έλεγε για να ακούσω και την συνέχεια.
 1. Κάνω βαθιές ερωτήσεις.
  Ποτέ δεν μένω στο τι κάνει κάποιος, αλλά γιατί το κάνει.
  Είναι πολύ πιο βαθύ και σε συνδέει περισσότερο. Το να ρωτήσεις έναν μουσικό, ας πούμε γιατί επέλεξε να παίζει κιθάρα και όχι κάποιο άλλο όργανο, πάρα το να ρωτήσεις τι όργανο παίζει απλά.
 1. Δεν εκφράζω άμεσα δυνατά συναισθήματα.
  Δεν μιλάμε για την στιγμιαία έκπληξη ή χαμόγελο που μπορεί να δίνει και κάποιο μήνυμα στον συνομιλητή μου για να συνεχίσουμε την κουβέντα.
  Κανείς δεν θέλει έναν ανέκφραστο συνομιλητή εξάλλου. Αποφεύγω όμως να εκφράσω άμεσα τα πιο δυνατά συναισθήματα όπως θυμό, απογοήτευση ή μεγάλη χαρά.
  Δεν θέλω να χρωματίσω άμεσα την κουβέντα μας για κάτι που έχει περιορισμένο χρόνο δράσης και μετά από λίγο ίσως να μου έχει φύγει και να είμαι πιο ήρεμος.
 1. Συμπάσχω.
  Ειδικά για τα δυνατά συναισθήματα που εκφράζονται από τον συνομιλητή μου, προσπαθώ να κινηθώ στον παλμό του, εκτός αν αυτά είναι ακραία.
  Αλλά όταν μου μιλάει για παράδειγμα για τον σκύλο του που αρρώστησε και πέθανε, δεν μπορώ παρά να εκφράσω την συμπαράστασή μου.
 1. Ακούω περισσότερο
  Δεν είναι απαραίτητο να αξιοποιούμε 50-50 τον χρόνο συζήτησης.
  Καλύτερα να θυσιάσω το ποσοστό που μου αναλογεί αν είναι να αντιληφθώ καλύτερα τα μηνύματα που οφείλω.
 1. Δεν προβάλλω τα δικά μου προβλήματα
  Όταν κάποιος εκφράζει τα προβλήματά του, ας πούμε σε εμένα, είναι δύσκολο να θέλει να ακούσει για την αντίστοιχη δικιά μου ιστορία που μου έκατσε.
  Το μοιράζεται για να το βγάλει από μέσα του ή για να βρει λύση. Δεν το μοιράζεται για να σου θυμίσει αν πέρασες και εσύ το ίδιο.
 1. Ρωτάω συνέχεια
  Μέχρι να καταλάβω και να καταλάβω σε βάθος.
  Είναι ότι χειρότερο, να κάνουμε μια κουβέντα μιας ώρας και κανείς να μην έχει αντιληφθεί κάτι βασικό που αναφέρθηκε 50 λεπτά πριν, επειδή δεν ρώτησε κανείς.
  Η επιβεβαίωση της πλήρης κατανόησης, είναι όχι μόνο βασικό εργαλείο της επικοινωνίας, αλλά και διαχείρισης χρόνου.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θες να γίνεις καλύτερος και στην επικοινωνία σου, ειδικά όταν μιλάς με γυναίκες, πάτα εδώ.

Οτιδήποτε με χρειαστείς ή θέλεις να ρωτήσεις θα με βρεις εδώ.

Μέχρι την επόμενη φορά.

Βρες με!

Spiros

Manager at Men Of Style
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Βρες με!