Σχέση από Απόσταση: Πώς θα την Κάνεις να Πετύχει

Μια σχέση από απόσταση είναι αναμφίβολα μια πρόκληση και για τους δύο σας, αλλά ταυτόχρονα και μια πρόκληση για να την κάνετε να δουλέψει.

Σχέση από Απόσταση:  Ο καθένας μας μετά από κάποια ηλικία ή θα έχει κάνει μία τέτοια έστω και για λίγο καιρό, ή θα έχει μπει στη διαδικασία να το σκεφτεί να κάνει. Και άλλοι πιστεύουν ότι μία τέτοια σχέση είναι καταδικασμένη, άλλοι πιστεύουν πως μπορείς να την κάνεις να πετύχει. Η απάντηση είναι ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ.

Φυσικά και μπορεί να πετύχει μία σχέση από απόσταση. ΟΧΙ όμως διατηρώντας την απόσταση για πάντα. Γιατί όπως είναι λογικό και επόμενο, όταν ένα ζευγάρι αποφασίσει να περάσει την υπόλοιπή του ζωή μαζί, θα μένουν όχι απλά στην ίδια πόλη, αλλά στο ίδιο σπίτι. Ας δούμε όμως τι μπορεί να γίνει μέχρι να συμβεί αυτό.

Πώς μπορείς  λοιπόν  για αρκετό καιρό να κάνεις μία σχέση από απόσταση να πετύχει;

Η Τεχνολογία μας ΕυνοείΜια σχέση από απόσταση είναι αναμφίβολα μια πρόκληση και για τους δύο σας, αλλά ταυτόχρονα και μια πρόκληση για να την κάνετε να δουλέψει.

Στις παλιότερες εποχές, όταν δύο άνθρωποι είχαν σχέση από απόσταση τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα από ό,τι σήμερα.

 • Την έστηναν έξω από έναν τηλεφωνικό θάλαμο, μπορεί και σε ουρά, ακόμα και μέσα στο κρύο για να μιλήσουν ώστε να μη χρεώσουν το «σταθερό» τηλέφωνο.
 • Δεν υπήρχε η δυνατότητα βίντεο κλήσης.
 • Δεν υπήρχε το facebook / viber / messenger / instagram.

Για περισσότερα σχετικά με το πώς να επικοινωνείς μέσω του διαδικτύου με μια γυναίκα που σου αρέσει, τσέκαρε το επεισόδιο από την εκπομπή μας Apla+Andrika.

Η επικοινωνία λοιπόν πριν 15 χρόνια για να είναι αρκετή, ήταν υπερβολικά ακριβή. Σε αντίθεση, σήμερα το internet τα κάνει όλα πιο εύκολα.

 • Ανά πάσα στιγμή μπορείς να στείλεις μήνυμα μέσω viber / facebook messenger / whatsapp / instagram. Χωρίς χρέωση. Wi fi υπάρχουν παντού ενώ τα δεδομένα από τις κινητές τηλεφωνίας είναι αρκετά οικονομικά ακόμα και για κάποιον χαμηλόμισθο.
 • Όταν η απόσταση του ζευγαριού είναι μεγάλη, σου λείπει η αύρα της συντρόφου σου, το άγγιγμά της, το βλέμμα της και άλλα πιο προσωπικά. Η βίντεο κλήση μπορεί να φέρει μερικά από αυτά στην καθημερινότητά σου.
 • Πέρα από τη βίντεο κλήση, και οι ήχη κλήσης πια μέσω internet είναι δωρεάν. Δε χρειάζεται να έχεις τα άπειρα λεπτά χρόνο ομιλίας, ούτε να ανανεώνεις χρόνο ούτε να αγοράζεις κάρτες κάθε 2-3 μέρες.

Χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να είστε σε καθημερινή επαφή. Η επικοινωνία πια είναι αρκετά οικονομική και δεν κοστίζει τίποτα όσο υπάρχει wi fi διαθέσιμο.

Απόφυγε τις ΥπερβολέςΜια σχέση από απόσταση είναι αναμφίβολα μια πρόκληση και για τους δύο σας, αλλά ταυτόχρονα και μια πρόκληση για να την κάνετε να δουλέψει.

Η οποιαδήποτε υπερβολή στη σχέση δε θα οδηγήσει σε κάτι καλό. Όπως γενικότερα η υπερβολή, ως λέξη έχει αρνητική έννοια.

 • Απόφυγε την υπερβολική επικοινωνία. Δε χρειάζεται να μιλάτε 12 ώρες την ημέρα. Αρκεί οι στιγμές που μιλάτε να είναι ουσιαστικές και ποιοτικές.
 • Προσπάθησε να αποφύγεις το να έχετε μία σχέση ελέγχου: Δε χρειάζεται να ενημερώνετε ο ένας τον άλλον για οτιδήποτε κάνετε ανά πάσα στιγμή ούτε να φρικάρεις αν η κοπέλα σου δεν απαντά στο μήνυμά σου σε 10 λεπτά. Φυσικά, με τον ίδιο τρόπο και η κοπέλα σου δεν πρέπει να φρικάρεις αν δεν απαντάς αμέσως ή αν δεν έχεις στο μυαλό σου κάθε μία ώρα να είστε σε επικοινωνία για να δίνεις το στίγμα σου. Η Σχέση χρειάζεται εμπιστοσύνη – ανεξαρτήτως απόστασης, βέβαια.
 • Απόφυγε διαδικασίες όπως ανταλλαγές κωδικών facebook / κοινά προφίλ facebook / έλεγχο. Η σχέση από απόσταση πρέπει να έχει εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές.
 • Απόφυγε δραστηριότητες που θα ενοχλήσουν τη σύντροφό σου. Ομοίως συζήτησε μαζί της να κάνει το ίδιο. Π.χ. αν σε τακτική εβδομαδιαία βάση ξενυχτάς με παρέες έξω και πίνεις, σε κλαμπ / ελληνάδικα κτλ, θα είναι φυσιολογικό η κοπέλα σου να ζηλέψει και να δημιουργούνται προβλήματα και τσακωμοί. Ομοίως αν η κοπέλα σου κάνει το ίδιο.
 • Βάλε ένα όριο χρονικό στο μυαλό σου, μετά το οποίο πρέπει να λυθεί το θέμα της απόστασης. Το όριο αυτό μπορεί να είναι από ένα μήνα έως τρία χρόνια. Δεν εξαρτάται από εμένα ή από κανόνες. Έχει να κάνει με την ηλικία σου και ηλικία της, με τις προσδοκίες σου από τη σχέση σας αλλά και από τις σχέσεις γενικότερα τη δεδομένη χρονική στιγμή αλλά και με την ποιότητα της σχέσης σας.

Μοιράστε την ΑπόστασηΜια σχέση από απόσταση είναι αναμφίβολα μια πρόκληση και για τους δύο σας, αλλά ταυτόχρονα και μια πρόκληση για να την κάνετε να δουλέψει.

Μπορεί για κάποιον από τους δύο να είναι πιο εύκολο πρακτικά να επισκέπτεται τον άλλον. Ωστόσο, όταν η προσπάθεια για να μηδενιστεί η απόσταση είναι κατά κύριο λόγο μονόδρομη, είναι λογικό και επόμενο αυτό να φέρει εντάσεις ή σε μία διαφωνία να εμφανιστεί στο τραπέζι.

Τσέκαρε και το βίντεο του Χρήστου για λίγες περισσότερες πληροφορίες, ιδέες και προσεγγίσεις γύρω από το θέμα.

Είναι απαραίτητο να υπάρχει προσπάθεια και από τους δύο να μηδενίζεται η απόσταση τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Πολλές φορές, αυτό οδηγεί σε μία σχέση πιο δυνατή από μία σχέση χωρίς πρόβλημα απόστασης:

 • Όταν κάθε μήνα περνάς 4-7 μέρες με την κοπέλα σου, οι οποίες είναι ποιοτικές και γεμάτες πάθος και ανυπομονησία (δεδομένης και της απουσίας των 20-30 ημερών) ζεις περισσότερα από ζευγάρια που συναντιούνται 2 φορές το μήνα και μένουν στην ίδια πόλη.
 • Σίγουρα το να λες «θέλω να σε δω» και αυτό να είναι εφικτό σε 10-40 λεπτά με το αυτοκίνητο ή τα Μ.Μ.Ε., δεν είναι το ίδιο με το να υπάρχει η απόσταση Αθήνα – Κρήτη, για παράδειγμα.

Όπως και να έχει, μία σχέση από απόσταση θα έχει αρκετές δυσκολίες. Ωστόσο αν δεν την δοκιμάσεις, δεν μπορείς να ξέρεις αν είναι κάτι που θέλεις στη ζωή σου.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να βελτιώσεις τις πιθανότητές σου σε μια σχέση, κάνε κλικ εδώ.

Καλή συνέχεια

Βρες με!

Anestis

Founder / Head Instructor at Men of Style
Όντας για πολλά χρόνια ένας απογοητευμένος άνδρας με πολλές αποτυχίες στην προσωπική του ζωή, προσπάθησε να βελτιώσει τον τρόπο που επικοινωνεί με το άλλο φύλο, οδηγούμενος από την απόγνωση, πιστεύοντας ότι αξίζει κάτι καλύτερο. Και τα κατάφερε.

Ειδικότητά του είναι η ετοιμολογία του, η άνεσή του και το χιούμορ του. 'Έχοντας πραγματικά αστείρευτη ενέργεια που σε συνδυασμό με το πηγαίο χιούμορ, τον ενθουσιασμό του και την μεγάλη εμπειρία του, τον κάνουν ικανό να καθηλώσει όχι μόνο την γυναίκα που τον ενδιαφέρει, αλλά και μία ολόκληρη παρέα ανθρώπων!

Ο Ανέστης συχνά αναφέρει ότι όποτε έρχεται σε επαφή με μαθητή, στα μάτια του βλέπει τον εαυτό του πριν πολλά χρόνια και αυτό είναι κάτι που τον ωθεί να αποδίδει πάντα 100%, καθώς και να καταλαβαίνει πάντα πώς μπορεί να νιώθει αυτός που έχει απέναντί του.
Anestis
Βρες με!