Φλερτ και Απόρριψη: Όταν τα Πράγματα δεν Πάνε Καλά

Μελέτησες, έκανες την προσπάθειά σου, έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό για να κερδίσεις τη γυναίκα που σου αρέσει, αλλά απέτυχες. Τώρα;

Το φλερτ με μια γυναίκα δεν έχει πάντα τα αποτελέσματα που θα ήθελες.

Πρέπει να ξέρεις ότι όταν μια γυναίκα σε απορρίπτει, στην πραγματικότητα δεν απορρίπτει “εσένα”. Άλλωστε τις περισσότερες φορές, δεν γνωρίζει τίποτε για εσένα. Για την αξία σου, για την ποιότητα, την ιστορία, τι σου αρέσει και τι όχι, ούτε καν αν είστε συμβατοί ή όχι.

Μπορεί με μια απόρριψη, απλά να χάνει αυτόν που έψαχνε όλη της την ζωή!

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι πρέπει να το πάρεις άσχημα ή να αισθανθείς θυμό. Η απόρριψη στο φλερτ χρειάζεται καταρχάς ικανότητες κατανόησης. Όλα είναι θέμα ικανοτήτων, τις οποίες μπορείς να δουλέψεις. Βέβαια, κάτι που δουλεύει σε μια γυναίκα, δεν είναι σίγουρο ότι θα δουλεύει σε μια άλλη. Το σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να μαζέψεις πολλές απορρίψεις, προτού πάρεις μια θετική απάντηση.

Ο τρόπος με τον οποίο κανείς διαχειρίζεται την απόρριψη είναι ένα καλό βαρόμετρο για το πόσο καλά θα μπορούσε να προσαρμοστεί όταν θα έβρισκε δυσκολίες σε προσωπικούς ή επαγγελματικούς στόχους.

Αν θέλεις να βελτιωθείς στο φλερτ είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς να διαχειριστείς την αναπόφευκτη απόρριψη και να την μετατρέψεις σε πλεονέκτημα.

Μην Tο Βάζεις Κάτω Αν Απορριφθείς Στο Φλερτφλερτ και απορριψη

Όταν πρωτοξεκινήσεις την κοινωνική ζωή και το φλερτ, θα σου φανεί ότι οι γυναίκες είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητές και ότι είναι πολύ δύσκολο να τους μιλήσεις.

Ο φόβος της απόρριψης κάνει την εμφάνισή του και είναι αρκετά δύσκολο να τον ξεπεράσεις.

Σε κανέναν δεν αρέσει να δέχεται την απόρριψη, αλλά όπως ήδη είπαμε, είναι μέρος του παιχνιδιού και δεν πρέπει να απογοητευτείς, ούτε να τα παρατήσεις.

Τσέκαρε στο παρακάτω επεισόδιο από το ελληνικό podcast του Apla+Andrika την συζήτηση μας σχετικά με το αν και  πόσο πρέπει να επιμείνεις μετά από μια  απόρριψη.

Το ζήτημα λοιπόν είναι πώς αντιδράς στην απόρριψη και ποιες κινήσεις κάνεις για να συνεχίσεις, αναλόγως με τον τύπο της απόρριψης.

#1. Φλερτ Και Σωστός Στόχος – Απόλυτη Απόρριψηφλερτ και απορριψη

Μπορεί μια γυναίκα να μην έχει όρεξη να μιλήσει. Σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να ρίξεις το φταίξιμο στον εαυτό σου.

Επίσης, πολλές φορές ο τρόπος προσέγγισης δεν αφήνει περιθώρια.

Βλέπεις μια όμορφη γυναίκα να περνά, σχολιάζεις κάτι πάνω της που σου αρέσει, σου λέει “ευχαριστώ” και απλά φεύγει.
Σίγουρα το ότι κατάφερες και μίλησες είναι ένα καλό πρώτο βήμα και είναι ενθαρρυντικό. Πολλοί άντρες δεν φτάνουν το φλερτ ούτε καν σε αυτό το επίπεδο.

Σε αυτή την περίπτωση απόρριψης, πρέπει αρχικά να σκεφτείς ότι υπάρχουν πολλές ακόμη γυναίκες για να προσεγγίσεις και βέβαια, να σκεφτείς έναν καλύτερο τρόπο, ώστε το φλερτ σου να οδηγεί κάπου.

#2. Το Φλερτ Καθυστερεί – Αυτόματη  ΑπόρριψηΜελέτησες, έκανες την προσπάθειά σου, έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό για να κερδίσεις τη γυναίκα που σου αρέσει, αλλά απέτυχες. Τώρα;

Αυτή μοιάζει με την προηγούμενη περίπτωση με την διαφορά ότι σε αυτή την περίπτωση η απόρριψη έρχεται σαν αποτέλεσμα ενός φλερτ που είτε τραβάει πολύ χρονικά, είτε δεν κάνεις κίνηση ή δεν πειράζεις την γυναίκα.

Χάνεις έτσι το “παράθυρο κλιμάκωσης” και την ευκαιρία να την φιλήσεις ή να την κάνεις να αισθανθεί έλξη.

Α) Οι γυναίκες δεν μπορούν να διαβάζουν το μυαλό σου και δεν μπορούν να γνωρίζουν τις προθέσεις σου, αν δεν τις ξεκαθαρίσεις ο ίδιος.

Β) Ακόμη, κάποιες φορές η αυτόματη απόρριψη συμβαίνει όταν δεν είσαι ενεργός ακροατής ή όταν φαίνεται ότι προσπαθείς αρκετά σκληρά.

Για να χειριστείς αυτή την απόρριψη πρέπει να μπορείς να εντοπίσεις τα σημάδια που σου δίνει.

Μια ατέρμονη συζήτηση μαζί της, θα έχει ως αποτέλεσμα να μπεις στην φιλική ζώνη. Επομένως, πρέπει να προχωρήσεις σύντομα, δείχνοντας τις προθέσεις σου και προβάλλοντας τα αρρενωπά χαρακτηριστικά σου.

#3. Δυσκολίες Της Τελευταίας ΣτιγμήςΜελέτησες, έκανες την προσπάθειά σου, έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό για να κερδίσεις τη γυναίκα που σου αρέσει, αλλά απέτυχες. Τώρα;

Κάποιες φορές μπορεί τα πράγματα να πηγαίνουν πολύ γρήγορα και ξεκάθαρα προς το σεξ, όμως τελικά να σε απορρίπτει με την πρόφαση ότι “δεν κάνει τέτοια πράγματα πια”.

Τις περισσότερες φορές σε τέτοιες περιπτώσεις οι άντρες αρχίζουν να γίνονται πιο ρομαντικοί και υποστηρίζουν ότι αναζητούν μόνο μια σοβαρή σχέση, όπως και εκείνη, τελικά τις περισσότερες φορές όμως καταλήγουν στην φιλική ζώνη.

Αν φτάσατε λίγο πριν το σεξ, αλλά το απέρριψε τελευταία στιγμή, μην την ανταμείβεις με τον χρόνο σου.

Δεν χρειάζεται να φοβάσαι ότι θα χάσεις οποιαδήποτε γυναίκα. Υπάρχουν αμέτρητες άλλες για να προσεγγίσεις και να φλερτάρεις.

Αν τώρα σου τύχει μια τέτοια περίπτωση, μπορείς απλά να την κάνεις να φανεί ότι εκείνη κυνηγά το σεξ. Για παράδειγμα:

– Δεν έχει σεξ σήμερα

– Δεν είμαι τόσο εύκολος…και αλλάζεις θέμα.

Ακόμη, μπορείς να μην είσαι τόσο προφανής. Για παράδειγμα, όταν σε ρωτήσει τι θέλεις από εκείνη, μπορείς να απαντήσεις ότι θέλεις παρέα για να απολαύσεις το ποτό σου και μετά, βλέπουμε!

Δείχνεις έτσι ότι είσαι άντρας ισχυρός και αυτό είναι κάτι που αρέσει στις γυναίκες.

Τον τρόπο σκέψης που πρέπει να έχεις, όταν διεκδικείς μια γυναίκα, τον έχει αναλύσει ο Χρήστος στο ακόλουθο βίντεο.

#4. Απόρριψη Λόγω Της Παρέας ΤηςΜελέτησες, έκανες την προσπάθειά σου, έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό για να κερδίσεις τη γυναίκα που σου αρέσει, αλλά απέτυχες. Τώρα;

Το φλερτ με μια γυναίκα μπορεί να γίνει σε κάποιον χώρο όπου βρίσκονται άλλες φίλες της που   μερικές φορές ακόμη και από πρόθεση, προσπαθούν να σε μπλοκάρουν.

Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω ζήλιας ή επειδή οι φίλες της θέλουν να τραβήξουν την προσοχή, αλλά και όταν αισθάνονται ότι δεν είσαι κατάλληλος για εκείνη. Οι γυναίκες μπορεί να γίνουν υπερπροστατευτικές για τις φίλες τους σε τέτοιες περιπτώσεις, ακόμη και αν κατά το φλερτ, η γυναίκα δείχνει να περνά καλά.

Για τον λόγο αυτό, όταν πρόκειται να φλερτάρεις μια γυναίκα είναι σημαντικό να κάνεις μια καλή πρώτη εντύπωση, ώστε να είσαι ελκυστικός και για την παρέα της.

Ακόμη μπορείς να δράσεις γρήγορα, να πάρεις το νούμερο της, να την αφήσεις να γυρίσει στην παρέα της και να επικοινωνήσεις μαζί της άλλη μέρα.

Όπως και να ‘χει, η απόρριψη είναι μέρος του φλερτ και πρέπει απλά να την δεις σαν ένα μάθημα, που θα σε κάνει καλύτερο στο μέλλον.

Κάθε εμπειρία που αποκτάς, σε βοηθά να μπορείς να ξέρεις να συμπεριφερθείς πιο σωστά την επόμενη φορά και αυτή την νοοτροπία είναι καλό να υιοθετήσεις, ώστε η απόρριψη να σε κάνει καλύτερο στο φλερτ.

Προσεγγίζοντας λοιπόν το αντίθετο φύλο, καταφέρνεις σταδιακά να αλλάξεις τη ζωή σου. Πως είναι αυτό δυνατό; Από τη στιγμή που εκτίθεσαι στο ενδεχόμενο της απόρριψης, δοκιμάζεις και το ενδεχόμενο της επιτυχίας. Εξελίσσεσαι επικονωνιακά, διαλύεις τους φόβους σου. Για τις γυναίκες μετράει πολύ ένας άντρας να έχει αυτοπεποίθηση, να εμπνέει σιγουριά και να είναι ελκυστικός.

Αυτές τις εμπειρίες που θα εμπλουτίσουν τη δική σου ζωή θα τις ζήσεις ξεκινώντας από ένα αλπό βήμα: Ξεκίνα να προσεγγίζεις τις γυναίκες που σου αρέσουν και μην αφήσεις ποτέ να σε σταματήσει ο φόβος της απόρριψης.

 Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Όλα είναι μέσα στη ζωή. Το ίδιο και η απόρριψη. Γίνε πιο δυνατός μέσα από ό,τι σου συμβαίνει, ξεκινώντας από εδώ.

Ανέβασε την αξία σου στο φλερτ και όχι μόνο διαβάζοντας το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.