Θέλω σχέση τώρα – Τί μπορώ να κάνω;

Υπάρχει τρόπος να κάνεις σχέση

Θέλω να κάνω σχέση τώρα!

Εντάξει, το μελετάμε συνέχεια, οπότε ήρθε η ώρα το καλοκαίρι να δώσει σιγά σιγά την θέση του στο φθινόπωρο. Τα λίγα ρούχα θα αντικατασταθούν από τα πολλά, η δουλειά ξεκινάει, τα σχολεία ανοίγουν (όχι ότι παίζει και ιδιαίτερο ρόλο) και όλα δείχνουν ότι παίρνουμε την τελική ευθεία για άλλη μία σεζόν με τα κεφάλια μέσα.

Η καλοκαιρινή διάθεση υποχωρεί κι αυτή. Οι νύχτες γεμάτες πάρτι αρχίζουν και περιορίζονται και πολλοί θα χαλαρώσουν και θα χαρούν την καλοκαιρινή τους επιτυχία.

Αυτό σημαίνει ότι τόλμησαν, διεκδίκησαν και τώρα θα περάσουν ποιοτικό χρόνο με όποια γυναίκα γνώρισαν το καλοκαίρι που πέρασε. Δεν θα σε ρωτήσω που βρίσκεσαι εσύ, όμως για να διαβάζεις το άρθρο ίσως τα πράγματα δεν πήγαν για εσένα ακριβώς όπως τα υπολόγιζες.

Σίγουρα υπάρχει ακόμα χρόνος. Εξάλλου, το γεγονός ότι το καλοκαίρι πέρασε, δεν σημαίνει ότι έκλεισε η σεζόν. Φυσικά και δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στο φλερτ, δεν παύει όμως να πέρασε μία περίοδος όπου οι γνωριμίες είναι πιο εύκολες, συγκριτικά με τις άλλες.

Πέρα από τις αναφορές μας για το πώς να φλερτάρεις, τι να πεις, τι να προσέξεις και ούτω καθεξής, αυτή την περίοδο μου κάνει εντύπωση ένα άλλο φαινόμενο.

Καταλαβαίνω τους ενδοιασμούς στο θέμα προσέγγισης γυναικών, όπως μπορώ και να καταλάβω το άγχος που μπορεί να σου προκαλεί η διαδικασία ή ακόμη και η σκέψη του να μιλήσεις σε μία άγνωστη. Βέβαια δεν καταλαβαίνω γιατί επιτρέπεις στον εαυτό σου να βιώνει το ίδιο συναίσθημα κάθε χρονιά και δεν κάνεις κάτι για αυτό.

Θεωρώ την απελπισία κακό σύμμαχο και πιστεύω ότι όποιος μας επισκέπτεται για να μας εμπιστευτεί το θέμα του, δεν είναι απελπισμένος αλλά κάποιος που αναγνωρίζει την δυσκολία του και που δεν διστάζει να ζητήσει βοήθεια από ανθρώπους που μοιράζονται την ανησυχία του.

Αυτή η απελπισία που ανέφερα παραπάνω, είναι αυτή που δημιουργεί το φαινόμενο που θέλω να εξηγήσω.

Υπάρχουν διαφόρων ειδών αταίριαστα ζευγάρια
Υπάρχουν διαφόρων ειδών αταίριαστα ζευγάρια

 

Αταίριαστα ζευγάρια

Αυτή την περίοδο λοιπόν, παρατηρώ ότι κυκλοφορούν γύρω που τα πιο παράταιρα ζευγάρια. Δεν είναι μόνο θέμα ανδρών αυτό, καθώς και οι γυναίκες περνούν την ίδια φάση.

Κάθε τέλος καλοκαιριού, μαζεύονται οι παρέες και οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω από τις γνωριμίες που έκανε ο κάθε ένας και η κάθε μία, την περίοδο των διακοπών. Έτσι, σε όλες τις παρέες, υπάρχει κάποιος που καταλήγει να είναι ο μόνος που δεν έχει κάνει κάτι όλο το καλοκαίρι. Αυτή η αίσθηση του ότι “είμαι ο μοναδικός στην παρέα μου που δεν έχει σχέση”, μπορεί να φέρει την απελπισία και κατ’ επέκταση τις λάθος αποφάσεις.

Πόσες φορές βλέπεις αταίριαστα ζευγάρια, όχι τόσο σε εμφάνιση (αν και αυτό μπορεί να συμβεί), όσο σε χαρακτήρα. Και ο μόνος λόγος που ανέχονται ο ένας τον άλλο είναι γιατί αισθάνονται ότι δεν αν χωρίσουν δεν θα μπορέσουν να βρουν κάτι καλύτερο.

 

Δεν υπάρχει λόγος να παιδεύεσαι
Δεν υπάρχει λόγος να παιδεύεσαι

 

Η απελπισία είναι ο χειρότερος σύμμαχος για μία σχέση

Δεν υπάρχει λόγος να περάσεις άλλη μία χρονιά με κάποια που δεν σου αρέσει απλά και μόνο για το φόβο της μοναξιάς.

Φρόντισε να κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου για να είσαι δραστήριος. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι, ακόμη κι αν χωρίσεις, μπορείς πάντα να βρεις κάποια άλλη. Ναι, ίσως νομίζεις ότι αυτή που βγαίνεις είναι η μία και μοναδική, εκείνη όμως την ρώτησες;

Επίσης, αν έκανες σχέση από απελπισία, τότε σίγουρα αυτή που είναι δίπλα σου, δεν είναι η μία και μοναδική. Είναι απλά αυτή που ήταν διατεθειμένη να κάνει πίσω, γιατί βρισκόταν στην ίδια κατάσταση.

Το φλερτ είναι μία διαδικασία που μπορεί να γίνει οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Δεν τσεκάρει μήνες, εποχές, χρονιά ή ώρα. Μπορείς να φλερτάρεις οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Έτσι, αν θες σχέση, είναι σημαντικό να συναναστραφείς με πολλές γυναίκες. Αυτό θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις, θα σου δώσει την κατάλληλη εμπειρία και όταν θα βρεθεί αυτή που αξίζει να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο, θα έχεις την ικανότητα να το καταλάβεις αλλά και να την διεκδικήσεις σωστά.

Καλή συνέχεια.

Men Of Style

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους.
Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Men Of Style
Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.