Γλώσσα Σώματος: 15 Κόλπα Που Σε Κάνουν Πιο Συμπαθή!

Το τι λες μπορεί να σε κάνει συμπαθή. Αλλά ας δούμε και μερικά κόλπα για το τι μπορείς να κάνεις με την γλώσσα σώματός σου!

Στο σημερινό άρθρο θα διαβάσεις τρόπους με τους οποίους η γλώσσα σώματος μπορεί να σε βοηθήσει να γίνεις άμεσα πιο συμπαθής.

Ας μη κρυβόμαστε. Το να σε συμπαθούν οι άνθρωποι είναι κάτι μαγικό. Το γουστάρεις και σου αρέσει, ακόμα και αν δεν είσαι από τους ανθρώπους που το επιδιώκουν.

Είναι αλήθεια πως δεν χρειάζεται να είσαι ματαιόδοξος για να θες να σε συμπαθεί ο κόσμος που συναναστρέφεσαι. Είναι στη φύση μας. Ίσως εξηγείται από τα ένστικτά μας. Αν μας βρουν συμπαθή, ίσως έτσι να «επιβιώσουμε» ευκολότερα.

Είσαι Περίεργο Ον, Ως Άνθρωπος, Μα Την Αλήθεια.

περιεργο ον

Πολλές φορές θα επιδιώξεις ή θα επιθυμείς κρυφά να σε θεωρήσει κάποιος ή κάποια συμπαθή, ο οποίος ή η οποία δεν παίζει να ξαναμπεί ποτέ ξανά στη ζωή σου ή που η άποψή του / της δεν παίζει κανένα ουσιαστικό ρόλο στην πορεία σου.

Και σε μένα έχει τύχει και λίγο πολύ σε όλους μας.

Και ψάχνουμε τι θα πούμε και πως για να το επιτύχουμε. Αλλά ας μη μείνουμε σε αυτό.

Σήμερα θα σου δώσω μερικά tips για το πώς θα προσαρμόσεις την γλώσσα του σώματός σου, ώστε άμεσα να φαίνεσαι πιο συμπαθής στον κόσμο που επικοινωνεί μαζί σου.

Δεν θέλω να μένεις μόνο στο τι λες. Πάμε να δούμε και το πώς στέκεσαι.

Ξεκινάω με τα βασικά.

 • Χαιρέτα με χειραψία. Όπου είναι εφικτό προσέγγισε τον κόσμο και έναν έναν χαιρέτισέ τους. Αν είναι πάρα πολλοί και δεν είναι πρακτικό χαιρέτα απευθυνόμενος προς όλους με φωνή γεμάτη ενέργεια.
 • Χαμογέλα. Δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε. Μην γελάς, ένα μειδίαμα φθάνει.
 • Κοίτα στα μάτια. Όχι μόνο όταν χαιρετάς, αλλά και όταν μιλάς το βλέμμα δείχνει σύνδεση.
 • Ακούμπα λίγο παραπάνω. Σε ουδέτερα σημεία με φειδώ, αλλά η επαφή φέρνει οικειότητα και αν νιώθουμε οικεία με κάποιον πιο εύκολα θα τον χαρακτηρίσουμε συμπαθή.
 • Κράτα ευθυτενή στάση. Δεν χρειάζεται να κάνεις το παγώνι αλλά όταν καμπουριάζεις και δείχνεις νωχελικός, δεν δημιουργείς και την καλύτερη εντύπωση.

Οκ ως εδώ, απλά και λογικά. 

Ανεβάζουμε Επίπεδο Στη Γλώσσα Σώματος!

μαριο

 

 • Τα χέρια ανοιχτά. Δείχνει ειλικρίνεια και άνεση. Μη τα μαζεύεις, μη τα κρύβεις και μη τα χρησιμοποιείς ως ασπίδα.
 • Χαρούμενο πρόσωπο. Οι εκφράσεις του προσώπου σου, ακόμα και αν απαιτούν σοβαρότητα, ας έχουν ένα ελαφρύ μειδίαμα. Σα να είσαι χαρούμενος για αυτό που ακούς ή βλέπεις και σαν όλα στην ζωή σου να πηγαίνουν  τέλεια.
 • Κάτσε δίπλα τους. Δείχνει ότι είστε στην ίδια ομάδα. Προσπάθησε να τοποθετείσαι σε διπλανό κάθισμα σε σχέση με τους ανθρώπους που σε ενδιαφέρουν σε ένα τραπέζι και όχι απέναντί τους.
 • Μη κρατάς καφέδες και ποτά μπροστά στο σώμα σου. Δεν χρειάζεσαι ασπίδες και εμπόδια ανάμεσα σε εσένα και τον άνθρωπο που θες να σε συμπαθήσει.
 • Κάτσε αναπαυτικά. Όταν κάθεσαι να είσαι χαλαρός, να βολεύεσαι αλλά προσοχή όλη σου η πλάτη να ακουμπά στην πλάτη της πολυθρόνας.

Όμορφα τα λέμε, αλλά τι θα κάνει πραγματικά την διαφορά;

Γλώσσα Σώματος: Πάμε Σε Αυτά Που Αλλάζουν Το Παιχνίδι.

γλώσσα σώματος κανε τη διαφορα

 

 • Άκου ενεργά. Μη προσπαθείς απλά να είσαι προσεκτικός σε ότι λένε. Δεν φθάνει. Άκου με μια ενέργεια που θα δείξει στον άλλον ότι σε προσέχω με ενθουσιασμό. Ένα νόημα με το κεφάλι και παράλληλο χαμόγελο κάνει τη δουλειά.
 • Κάνε ότι κάνουν. Όχι με την έννοια της μίμησης ή του όχλου. Όταν ο συνομιλητής σου πιάσει το καφέ του, κάνε και εσύ το ίδιο. Άλλαξε σταυροπόδι όταν το κάνει και αυτός. Δώσε την αίσθηση ότι είστε συγχρονισμένοι καθρεπτίζοντας τρόπον τινά κάποιες κινήσεις του.
 • Δώσε αξία με το σώμα σου. Όταν κάποιος μιλάει, γύρνα το σώμα σου να κοιτάει προς αυτόν. Είναι top κίνηση καθώς τους δίνεις αξία. Ότι πρέπει δηλαδή για να σε συμπαθήσει κάποιος.
 • Δώσε ένα ιδιαίτερο χαμόγελο. Αν είναι εφικτό, όταν χαιρετάς αυτόν που θες να σε συμπαθήσει πιο πολύ, δώσε ένα διαφορετικό χαμόγελο και ίσως μια πιο θερμή χειραψία. Φαντάσου ότι βλέπεις έναν παλιό φίλο σου και χαίρεσαι που τον βλέπεις και θες να απολαύσεις την κουβέντα μαζί του.
 • Περπάτα με ίδιο βηματισμό. Αν προχωράτε μαζί, συγχρόνισε το βήμα σου με τον άνθρωπο που θες να σε συμπαθήσει. Και ο ρυθμός και διασκελισμός ας είναι κοντά, ως να είστε μέλη μιας χορευτικής παράστασης.

Ότι και να κάνεις όμως θέλω να έχεις στο μυαλό σου το εξής.

Πριν κλείσουμε, δες το βίντεο για αν έχεις μια εικόνα:

Οι πραγματικά συμπαθητικοί άνθρωποι, είναι αυτοί που είναι πραγματικά γενναιόδωροι και ενδιαφέροντες. Δεν υπάρχουν μαγικά κόλπα που θα σε κάνουν να γίνεις συμπαθητικός αν δεν έχεις εσύ ο ίδιος την βάση για κάτι τέτοιο.

Όσο πιο πολύ εξασκείς τις επικοινωνιακές σου ικανότητες, τόσο πιο επιτυχημένος θα είσαι κοινωνικά.

Η σωστή γλώσσα σώματος απαιτεί από εσένα τον καλύτερό σου εαυτό, με τις κινήσεις σου, τη στάση του σώματος, την οπτική επαφή. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να εκτεθείς σε κοινωνικές περιστάσεις για να αποκτήσεις εμπειρία.

Αυτό σημαίνει ότι και στο φλερτ, αν δεν πάρεις πρωτοβουλία να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, δεν θα εξελιχθείς. Κατά τη διάρκεια του φλερτ η γλώσσα σώματος και ο τόνος της φωνής θα πρέπει να είναι υπό έλεγχο, οπότε είναι μια πολύ καλή άσκηση να ελέγξεις το άγχος σου και να το καταπολεμήσεις.

Ο στόχος σου είναι με τον καιρό να νιώθεις όλο και πιο άνετα σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις του βίου και να φαίνεται στη γλώσσα σώματός σου. Όλα αυτά είναι πράγματα που θα πρέπει να τα έχεις υπόψιν, όχι για να αγχωθείς περισσότερο, αλλά για να ξέρεις ότι τους όρους για τη δική σου εξέλιξη τους θέτεις εσύ.

Διάβασε τα παρακάτω για να καταλάβεις :

1.Οδηγός Επιβίωσης: Όταν Κάνεις Καλό και στο Τέλος σε Προδίδουν

2.Στρατηγικές που Χρησιμοποιούν Όσοι Είναι Φοβεροί στην Επικοινωνία

Το να είσαι χαρισματικός μαθαίνεται. Και μπορείς να το μάθεις και να εξασκήσεις τη  σωστή γλώσσα σώματος εδώ μαζί μας. 

Επίσης μπορείς να διαβάσεις το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας. Βρες το εδώ.

Καλή συνέχεια

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.