5 Κανόνες για να Ζεις Καλύτερα!

Αν δεν έχεις ορίσει κάποιους κανόνες στη ζωή σου που με αυτούς θα ζεις, τότε πρέπει να το κάνεις άμεσα. Πάρε εδώ μερικές ιδέες.

Υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές ή αξίες που πρέπει να είναι απαράβατοι κανόνες στη ζωή σου. Οτιδήποτε τους ξεπερνάει πρέπει να κόβεται.

Μη γελιέσαι. Έχεις ήδη κάποιους τέτοιους ακόμα και αν δεν το πιστεύεις.

Αλλά ίσως, για να ζεις καλύτερα, να πρέπει να βάλεις και άλλους κανόνες και κυρίως συνειδητούς και όσο μεγαλώνεις να τους εξελίσσεις.

Δεν προσπαθώ να σου πω ποιους θα βάλεις. Κάθε άνθρωπος οφείλει να ορίσει τους δικούς του. Αλλά θα σου πω μερικούς δικούς μου που με έχουν βοηθήσει να ζω καλύτερα και αν συμφωνείς, σχολίασέ στο φορουμ 

rule

Κανόνας Ένα

Η αξία μου είναι ίση με τα όσα ανέχομαι από τους άλλους.

  • Αν ανέχεσαι να τρως φάπες από τους φίλους σου.
  • Αν ανέχεσαι να σε στήνει η κοπέλα σου στα ραντεβού συνεχώς.
  • Αν ανέχεσαι να σου φέρνει λάθος την παραγγελία το γκαρσόνι και να μη λες τίποτα.
  • Αν ανέχεσαι να σου παίρνει την δουλειά ο νέος τυπάς που μόλις προσλήφθηκε στο γραφείο.

Τότε η αξία σου δεν είναι παραπάνω από αυτή που περιγράφεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Γιατί εσύ ξέρεις ότι το ανέχτηκες. Και η αξία σου είναι αυτό που εσύ πιστεύεις για σένα. Και μάντεψε – αυτό θα αρχίσουν να πιστεύουν σιγά σιγά και όσοι άλλοι σε είχαν ψηλά.

 

Κανόνας Δύο

Ο σεβασμός στους άλλους είναι καθρέπτης του ποιος είμαι.

Σε άπειρες συζητήσεις με γυναίκες, ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια που κοιτάζουν σε έναν άνδρα  στο πρώτο ραντεβού είναι το πώς φέρεται στους άλλους. Πχ στον σερβιτόρο.

Αν στον σερβιτόρο φέρεσαι σαν πίθηκος που θέλεις την μπανάνα τότε αυτός είσαι. Αν τον σέβεσαι ως άνθρωπο και επαγγελματία και η συμπεριφορά σου είναι αντίστοιχη, τότε αυτός είσαι πάλι.

 

Αλλά:
Θα μου πεις ρε Σπύρο, αν μου φέρει λάθος την παραγγελία όπως στον Κανόνα 1, πώς να τον σέβομαι όπως στον Κανόνα 2; Απλά υπολογίζοντας ότι όλοι κάνουν λάθη και να το διαχειριστείς με ευγένεια. ΝΑΙ: Αγαπητέ φίλε μου έφερες λάθος ποτό, μπορείς να το αλλάξεις; Δεν πειράζει, συμβαίνει, καταλαβαίνω. ΟΧΙ: Ρε φίλε, τι θα γίνει, άλλο παρήγγειλα. Για κάνε να πούμε σωστά τη δουλειά σου!

servitoros

Πάμε στους υπόλοιπους κανόνες.

Κανόνας Τρία

Κάθε άνθρωπος έχει κάτι ενδιαφέρον να πει.

Ακόμα και η γιαγιά και ο παππούς στην στάση που σου μιλάνε και βαριέσαι. Όλοι έχουμε μια ιστορία και όλοι θέλουμε να την πούμε. Ρώτα την. Και πιο ενδιαφέρουσες κουβέντες θα κάνεις αλλά κυρίως :

Οι άνθρωποι θα νιώθουν ότι συνδέονται ευκολότερα μαζί σου.

Προσπάθησε να κάνεις τις κατάλληλες ερωτήσεις.

Κανόνας Τέσσερα

Πιο εύκολα βγάζω παρά βάζω ανθρώπους στη ζωή μου

Και εννοούμε αποκλειστικά τον κύκλο σου. Τους απόλυτα κοντινούς σου ανθρώπους. Οι άνθρωποι αυτοί που επηρεάζουν λίγο πολύ το που θα βρίσκεσαι στο μέλλον.

Λένε ότι είμαστε ο μέσος όρος των 5 πιο κοντινών ανθρώπων που ξοδεύουμε (επενδύουμε) χρόνο μαζί τους. Αν αυτοί οι 5 είναι καλύτεροι από σένα, σύντομα θα σε τραβήξουν και εσένα προς την βελτίωση. Αν δεν είναι τότε οι προοπτικές δεν είναι τόσο καλές.

Αλλά αν δεν φέρονται και καλά δεν χρειάζεται να μένουν για χάρη των χρόνων που είστε μαζί ή γιατί έχετε περάσει διάφορα. Ας δώσουν την θέση τους σε κάποιους που αξίζουν μια θέση δίπλα σου περισσότερο.

 

Κανόνας Πέντε

Το κυνήγι των ονείρων μου αξίζει όλο μου τον χρόνο

Γιατί αν δεν κυνηγήσεις τα όνειρα τα δικά σου, κάποιος θα σε βάλει να κυνηγήσεις τα δικά σου. Δεν θες κανόνες όμως για να το κάνεις αυτό. Πρέπει να το κάνεις έτσι και αλλιώς – μπορεί να σκέφτεσαι. Απλά δεν το σκέφτονται όλοι.

Είναι γενικώς αποδεκτό ότι οι άνθρωποι που κάνουν πράγματα που πιστεύουν σε αυτά και τους οδηγούν στις ιδανικές για αυτούς καταστάσεις, είναι πιο ευτυχισμένοι. Και τι άλλο θα μπορούσε να σε κάνει πιο ευτυχισμένο από το να κυνηγήσεις και να επιτυγχάνεις τα όνειρά σου.

Αλλά ακόμα και αν δεν τα πετύχεις, η προσπάθεια με όλο σου τον χρόνο, το είναι και το σθένος, είναι αρκετό για να σε κάνει να νιώσεις όμορφα. Γιατί τουλάχιστον θα ξέρεις ότι προσπάθησες και δεν το άφησες στην τύχη ή στα χέρια κάποιου άλλου.

Αν δεν θες τα αποτελέσματά σου με την ερωτική σου ζωή, να τα αφήνεις στην τύχη, πάτα στο κουμπί παρακάτω.

αλλαγή και πεποιθήσεις.

Μέχρι την επόμενη φορά.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.