5 Λόγοι που ένα Βιβλίο είναι το Καλύτερο Δώρο για τον Άντρα

5 Λόγοι που ένα Βιβλίο είναι το Καλύτερο Δώρο για τον Άντρα

Ένα Βιβλίο Είναι Το Καλύτερο Δώρο

Ψάχνοντας ιδέες για δώρα, κατέληξα ότι ένα καλό βιβλίο μπορεί να είναι τελικά το πιο χρήσιμο δώρο. Και παράλληλα είναι ένα εντυπωσιακό δώρο για τον άντρα.

Χρήσιμο γιατί μπορεί να τον ωθήσει να ταξιδέψει, να χαλαρώσει και φυσικά να ανακαλύψει νέες πτυχές του εαυτού του.

Εντυπωσιακό γιατί ένα καλό βιβλίο θεωρώ ότι συναρπάζει και εντυπωσιάσει κάθε αναγνώστη.

Ψάχνοντας, λοιπόν, ιδέες για ανδρικά δώρα, θυμήθηκα τι είναι αυτό που εμένα προσωπικά μ’αρέσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο: ένα βιβλίο που να μπορεί να μετατρέψει τη ζωή μου σε μια συναρπαστική εμπειρία.

Και υπάρχουν τέτοια βιβλία.

Για εμένα δεν υπάρχει ίσως μεγαλύτερη ικανοποίηση από το να απολαμβάνω ένα καλό βιβλίο. Με ηρεμεί πραγματικά.

Με βοηθάει να ξεφύγω από το άγχος της πραγματικότητας. Να ονειρευτώ και να πάρω δύναμη για να συνεχίσω μέσα στην μέρα.

Κάπου άκουσα μια φράση που έλεγε ότι “δεν υπάρχει ερώτηση που δεν μπορεί να απαντηθεί διαβάζοντας ένα βιβλίο”.

Έτσι είναι.

Πλέον υπάρχουν κυριολεκτικά εκατομμύρια βιβλία τα οποία ψυχαγωγούν, ενημερώνουν, πληροφορούν, χαλαρώνουν και κινητοποιούν με έναν διαφορετικό, μοναδικό τρόπο.

Για εμένα, τα βιβλία ήταν, είναι και θα είναι η μεγάλη μου αγάπη.

Και για αυτό πιστεύω ότι είναι ένα δώρο με το οποίο πραγματικά μπορώ να βοηθήσω τους φίλους μου.

Φυσικά, εάν ο φίλος σου που θέλεις να του πάρεις δώρο βρήκε μια γυναίκα για σχέση και εξαφανίστηκε, τότε πρέπει να δεις πρώτο το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika για να δεις πώς θα διαχειριστείς την κατάσταση.

Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι όμως που ένα βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο για τον άντρα;

#1. Ο Αναγνώστης Εμπλουτίζει Τις Γνώσεις Του

Όπως προείπα, για κάθε ερώτηση και πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος στη ζωή του, υπάρχει ένα βιβλίο που να δίνει την απάντηση και τη λύση.

Αυτό το κάνει ιδανικό δώρο για τον άντρα. Γιατί εάν ο φίλος σου έχει κάποιο σοβαρό θέμα στη ζωή του, είτε στον ερωτικό τομέα, είτε στον επαγγελματικό, είτε στον προσωπικό, το να βρεις το κατάλληλο βιβλίο να του δωρίσεις μπορεί να φέρει πρακτικές αλλαγές στη ζωή του.

Σκέψου μόνο ότι, όλες τις φορές που είχα κάποιο θέμα κυρίως στον επαγγελματικό τομέα, επέστρεφα στη βιβλιοθήκη μου και έβρισκα το κατάλληλο βιβλίο για να διαβάσω.

Από αυτή την οπτική γωνία, το βιβλίο αποτελεί το καλύτερο δώρο για τον άντρα.

Ακόμα και αν δεν του λύσει το πρόβλημα αμέσως, το κάθε βιβλίο προσφέρει αμέτρητες πληροφορίες που σίγουρα θα μπορέσει να αξιοποιήσει σε έναν ή περισσότερους τομείς της ζωής του.

βιβλίο για δώρο

#2. Ένα Καλό Βιβλίο Σε Χαλαρώνει Και Σε Ταξιδεύει

Είναι πολύ σημαντικό, στους ρυθμούς με τους οποίους τρέχει η ζωή μας και στην καθημερινή μας ρουτίνα, να υπάρχουν καταστάσεις και δραστηριότητες οι οποίες θα σε κάνουν να ξεφύγεις από τα προβλήματα και να ηρεμήσεις.

Ένα καλό βιβλίο το καταφέρει αυτό με έναν τρόπο που σχεδόν τίποτα άλλο δεν μπορεί να το πετύχιε.

Το μυαλό κυριολεκτικά ταξιδεύει και πλάθει με εικόνες τις ιστορίες που διαβάζεις.

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς ο εγκέφαλός μας αλλά και η ψυχή μας χρειάζονται διαλείμματα και αποδράσεις.

Διαβάζοντας, έχεις τη δυνατότητα να αφήσεις πίσω σου την ένταση και τις έγνοιες της καθημερινότητες και να απασχολήσεις το μυαλό σου με κάτι διαφορετικό.

Και αυτό σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι για την επιτυχία σου.

#3. Λειτουργεί Καλύτερα Ο Εγκέφαλος

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, το διάβασμα ενεργοποιεί και ενισχύει τις λειτουργίες του εγκεφάλου.

Το κομμάτι του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία αναπτύσσεται πολύ ταχύτερα και καλύτερα στα άτομα που διαβάζουν.

Επιπλέον, μέσα από το διάβασμα γίνονται νέες συνάψεις στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να λειτουργεί αποδοτικότερα και να είναι υγιέστερος.

Το διάβασμα συμπεριλαμβάνει αρκετές λειτουργίες του εγκεφάλου, όπως η κατανόηση, η οπτική και ακουστική διαδικασία, η φωνιμική αντίληψη, η ευφράδεια του λόγου και άλλα πολλά.

Οι νευρολογικές περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του διαβάσματος είναι οι ίδιες με τις περιοχές που ενεργοποιούνται όταν βιώνουμε στην πραγματική ζωή μια κατάσταση.

Σύμφωνα με μια έρευνα της κοινότητας ερευνητών Haskins Laboratories for the Science of the Spoken and Written Word από το Yale University, το να διαβάζεις, σε αντίθεση με το να ακούς μουσική ή να παρακολουθείς ταινία, δίνει στον εγκέφαλο τον χρόνο να κάνει παύση, να σκεφτεί, να επεξεργαστεί δεδομένα και πληροφορίες και να φανταστεί.

Το καθημερινό διάβασμα, ουσιαστικά, χαμηλώνει τους έντονους και εξοντωτικούς ρυθμούς της σκέψης που βιώνουμε καθημερινά και συνολικά κρατάει τον εγκέφαλο πιο υγιή.

γιατί το βιβλίο έιναι καλύτερο δώρο

#4. Ένα Καλό Βιβλίο Κινητοποιεί Τον Αναγνώστη

Σε ό,τι φάση της ζωής σου κι αν βρίσκεσαι, ένα καλό βιβλίο θα σε ωθήσει να διεκδικήσεις ακόμα περισσότερα από τη ζωή και να πετύχεις τους στόχους σου.

Ειδικά αν αυτό το βιβλίο είναι προσωπικής ανάπτυξης, σου δίνεται η δυνατότητα να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και να επιδιώξεις να κερδίσεις περισσότερα από τη ζωή σου.

Το κάθε βιβλίο σου ανοίγει νέους κόσμους, στους οποίους όλα είναι πιθανά και δυνατά.

Προσωπικά, αυτό εμένα μου δίνει τη δύναμη να επιδιώξω να πετύχω τους στόχους μου και να αντιμετωπίσω κάθε μου φόβο και ανασφάλεια.

Εάν διαβάσεις ένα καλό βιβλίο προσωπικής αναπτύξεις αποκτάς αμέσως τεράστιες πιθανότητες να σηκωθείς από τον καναπέ και να αρχίσεις να διεκδικείς αυτό που σου αξίζει.

Είναι κάτι που ελάχιστες ταινίες μπορούν να πετύχουν.

Θυμάμαι τον εαυτό μου, κάθε φορά που δεν ήμουν καλά, να “χώνεται” σε ένα βιβλίο και να αντλεί δύναμη.

Το βιβλίο είναι ιδανικό για να κινητοποιήσει οποιονδήποτε άνθρωπο περνάει μια κρίσιμη και δύσκολη φάση στη ζωή του.

Για εμένα, είναι το καλύτερο δώρο που μπορώ να κάνω σε κάποιον που εκτιμάω και θέλω να τον δω να πετυχαίνει. Δες το βίντεο του Θέμη για τα υπόλοιπα καλύτερα δώρα για τον άντρα που μπορείς να κάνεις σε κάποιον.

#5.  Το Διάβασμα Διαφοροποιεί Ένα Άτομο Από Τους Γύρω Του

Σε μια κοινωνία που όλοι τρέχουν με εντατικούς ρυθμούς και η κύρια ενασχόλησή τους στον ελεύθερό τους χρόνο είναι να παρακολουθούν τηλεόραση ή ταινίες, το να διαβάζει κάποιος βιβλία τον κάνει να ξεχωρίζει.

Δείχνει ότι έχει διάθεση να μάθει και να εξελιχθεί και ότι δεν ανήκει στον μέσο όρο.

Γι’ αυτό και το να κάνεις δώρο σε κάποιον φίλο σου ένα βιβλίο είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος για να τον ωθήσεις να μπει στη διαδικασία του διαβάσματος και στον κόσμο του βιβλίου.

Το διάβασμα μπορεί να αναβαθμίζει τη ζωή του με τρόπους που δεν είχε φανταστεί και προσφέρει πραγματικά αξιόλογη γνώση.

Με άλλα λόγια, το διάβασμα, και συγκεκριμένα το διάβασμα ενός καλού βιβλίου, μπορεί να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο.

Συνολικά, έχοντας μεγαλώσει διαβάζοντας βιβλία πιστεύω ακράδαντα ότι ένα καλό βιβλίο αποτελεί το καλύτερο δώρο για τον άντρα.

Το βιβλίο δεν μπορεί να αντικατασταθεί από καμία ταινία και καμία σειρά.

Όχι ότι οι ποιοτικές ταινίες δεν προσφέρουν αξία στη ζωή μας.

Αλλά το βιβλίο μπορεί πραγματικά να απογειώσει τη ζωή σου και να σε οδηγήσει σε νέα μονοπάτια επιτυχίας.

Για να βρεις ένα από τα πιο αξιόλογα βιβλία που έχω διαβάσει δες εδώ.

Εάν θέλεις να προσφέρεις πραγματική βοήθεια και αξία σε κάποιον άντρα κάνοντάς του ένα πραγματικά ποιοτικό δώρο, τότε το βιβλίο είναι ότι καλύτερο μπορείς να αγοράσεις.

Και εάν θες να μάθεις πώς μπορείς να βοηθήσεις πραγματικά και τον εαυτό σου, δες εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.