7 Δραστηριότητες που δεν Ήξερες πως Μπορείς να Αυτοματοποιήσεις σε Λίγα Λεπτά

Πολλές από τις βασικές δραστηριότητες σου μπορούν να αυτοματοποιηθούν. Απλά χρειάζεται τρόπο. Διάβασε εφτά από τους πιο απλούς.
Πολλές από τις βασικές δραστηριότητες σου μπορούν να αυτοματοποιηθούν. Απλά χρειάζεται τρόπο. Διάβασε εφτά από τους πιο απλούς.

Έχουμε πει αρκετές φορές μέσα από τα άρθρα αυτού του site, ότι ο χρόνος, είναι ο πολυτιμότερος πόρος σου.

Και αυτό γιατί πρόκειται για τον μόνο πόρο που δεν μπορείς να αναπληρώσεις με κανένα τρόπο.

Σκέψου το. Μπορείς να ξαναβγάλεις λεφτά, να αγοράσεις νέο εξοπλισμό ή αναλώσιμα, μπορείς να αντικαταστήσεις διαδικασίες και να κατεβάσεις και άλλες ιδέες.

Αλλά δεν μπορείς να γυρίσεις τον χρόνο πίσω. Κάθε δευτερόλεπτο που πέρασε, έχει φύγει από τον λογαριασμό τοτ χρόνου σου και δεν μπορεί να μπει κάποιο άλλο.

Για να αξιοποιήσεις λοιπόν καλύτερα τον χρόνο σου και να κερδίσεις σε παραγωγικότητα δραστηριοτήτων, ρίξε μια ματιά παρακάτω.

Βασικές Δραστηριότητες και πώς να τις Αυτοματοποιήσεις
Πολλές από τις βασικές δραστηριότητες σου μπορούν να αυτοματοποιηθούν. Απλά χρειάζεται τρόπο. Διάβασε εφτά από τους πιο απλούς.
#1. Email

Το ξέρεις ότι δεν χρειάζεται να απαντάς εσύ τα emails που σου στέλνουν; Σίγουρα αν έχεις χρησιμοποιήσει κάποιο email θα έχεις πάρει χαμπάρι τις αυτόματες απαντήσεις που έχουν όλοι οι πάροχοι.

Υπάρχουν όμως κάποιες ξεχωριστές εφαρμογές που σου προσφέρουν αυτόματες απαντήσεις σε συγκεκριμένα άτομα ή ακόμα καλύτερα, όταν λαμβάνεις συγκεκριμένες κατηγορίες email ή το φοβερό, όταν διαβάζεις συγκεκριμένες λέξεις μέσα στο κείμενο του email.

Παράλληλα μπορείς να προγραμματίσεις και το πότε θα απαντώνται.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να τα διαβάζεις, τα διαβάζει το πρόγραμμα για σένα και απαντάει όπως το προγραμματίσεις να απαντήσει, οπότε κάποια emails που τα λαμβάνεις συχνά, μπορείς να τα αυτοματοποιήσεις εύκολα.

#2. Sms

Κάνεις μια εκδήλωση στο γραφείο σου ή θες σε συγκεκριμένες ώρες να ενημερώσεις κάποιους ανθρώπους για τα ραντεβού σας. Αρχίζεις και πληκτρολογείς και χάνεις απίστευτα λεπτά που συσσωρεύονται σε ώρες.

Υπάρχουν εφαρμογές για sms marketing που όχι μόνο σου προγραμματίζουν να σου στέλνουν τα ίδια μηνύματα σε λίστες ανθρώπων, αλλά μπορούν και αυτή τη λίστα να την τραβούν μόνες τους από τα συστήματά σου.

Για παράδειγμα, αν θες να υπενθυμίσεις στους πελάτες σου τα σημερινά τους ραντεβού με ένα SMS, το σύστημά σου συνδέεται με το CRM σου και βλέπει τα σημερινά ραντεβού ενημερώνοντας τις επαφές αντίστοιχα.

#3. Υπενθυμίσεις

Σε συνδυασμό τα παραπάνω δημιουργούν μια εξαιρετικά αποδοτική ρουτίνα υπενθυμίσεων.

Δεν χρειάζεται να σημειώνεις στο ημερολόγιό σου κάθε μέρα ή κάθε βδομάδα για τις περιοδικές σου εργασίες, αλλά ούτε και να φροντίζεις το κινητό σου να χτυπάει.

Σε μερικά λεπτά απλά φρόντισε ένα περιοδικό SMS να σου έρχεται από το σύστημα με ένα συγκεκριμένο μήνυμα ή να λαμβάνεις ένα email κάθε φορά που χρειάζεται να θυμάσαι κάτι.

#4. Πληρωμές

Είμαι σίγουρος πως γνωρίζεις για τις πάγιες εντολές και πως αυτές μπορούν να βοηθήσουν την αυτοματοποίηση του βραχνά που λέγεται «ταμείο για λογαριασμούς».

Αυτό που ίσως δεν έχεις δει είναι και οι εφαρμογές που έχουν πλέον όλες οι εταιρείες υπηρεσιών internet.

Πραγματικά με ένα κουμπάκι πληρώνεις τα πάντα, έχεις ενημέρωση για την υπηρεσία σου, για την παραγγελία σου ή για την βλάβη της υπηρεσίας σου.

Η πληρωμή γίνεται με την κάρτα την οποία κάρτα αν την έχεις συνδέσει με αυτόματη πληρωμή λογαριασμού από τον λογαριασμό μισθοδοσίας σου, θα περάσουν χρόνια μέχρι να χρειαστεί να ξανασχοληθείς μαζί του.

#5. Ψώνια

Υπάρχουν εφαρμογές που κρατάνε την λίστα των όσων σου χρειάζονται κάθε φορά να ψωνίσεις για το σπίτι ή το γραφείο και έτσι απλά πατάς ένα κουμπί και σου έρχονται όταν τα θέλεις, χωρίς να μπαίνεις στην ανάγκη να πηγαίνεις supermarket ή να χρειάζεται να τα ξαναβρείς στο e-shop τους.

Αυτό πλέον το κάνουν ακόμα και εφαρμογές food delivery και είναι πολύ χρήσιμο ειδικά αν είσαι σε ειδική διατροφή και τρως συγκεκριμένα φαγητά από συγκεκριμένα καταστήματα.

To ωραίο όμως είναι πως αν κάποια από όσα έχει η λίστα σου, ξέρεις ότι τα χρειάζεσαι κάθε εβδομάδα ας πούμε, τότε οι ίδιες υπηρεσίες αυτόματα στα στέλνουν και σε χρεώνουν στην κάρτα σου.

#6. Καθαριότητα

Σίγουρα ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρείς τον χώρο σου καθαρό, αλλά ήξερες ότι ήδη υπάρχουν στο εμπόριο ρομπότ;

Μικρές σκούπες ρομπότ στο μέγεθος ενός πιάτου, ξεκινούν την δουλειά την ώρα που φεύγεις για το γραφείο σου και μόλις γυρίσεις σπίτι έχεις όλο το πάτωμα σκουπισμένο και καθαρό.

Ξέρουν που να πάνε και που να σταματήσουν και ξέρουν να μην ενοχλήσουν και το κατοικίδιό σου που μπορεί να βρίσκεται στο χώρο.

#7. Εξωτερικοί συνεργάτες

Για τις αρετές του outsourcing έχουν γραφτεί πολλά και έχουμε πει και εδώ.

Όμως αυτό που ίσως δεν έχεις σκεφτεί είναι πως το outsourcing θέλει διαχείριση. Να μιλάς και να αλληλεπιδράς με τους συνεργάτες σου.

Με την προσθήκη ενός εξωτερικού συνεργάτη σε ρόλο προσωπικού βοηθού και έχοντας κατηγοριοποιήσει σε βάθος τις εργασίες, θα χρειάζεται να ασχολείσαι με την διαχείρισή τους, μόνο για μικρορυθμίσεις.

Υπάρχουν βοηθοί που μπορούν να προσλάβουν για σένα, να διαχειριστούν budget έργων και πληρωμών και να σε κάνουν πραγματικά να νιώσεις ελεύθερος, αυτοματοποιώντας κάτι τόσο πολύπλοκο.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Ο χρόνος είναι πολύτιμο αγαθό, εξοικονόμησε τον χρόνο σου και κέρδισε σε άλλους τομείς, πως να το κάνεις; δες εδώ.

Οτιδήποτε με χρειαστείς ή θέλεις να ρωτήσεις, θα με βρεις εδώ.

Μέχρι την επόμενη φορά

Βρες με!

Spiros

Manager at Men Of Style
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Βρες με!