Οι Άνθρωποι Δεν Θέλουν να Δουλεύουν

Οι άνθρωποι δεν θέλουν να δουλεύουν όμως προσδοκούν το αποτέλεσμα και ελπίζουν σε αυτό.

Συζητώντας πρόσφατα διάφορες επαγγελματικές εξελίξεις με φίλους, καταλήξαμε από κοινού σε ένα συμπέρασμα.

Πριν το αναφέρω όμως, πρέπει να πω το εξής:

Τυγχάνει να είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι μεταξύ μας, όλοι εδώ στην ομάδα του Men Of Style. Από τους Instructors μέχρι το διοικητικό προσωπικό, αν μας έβλεπες εκτός γραφείου, θα πρόσεχες την ποικιλομορφία των χαρακτηριστικών μας σε συμπεριφορά.

Και όταν γνωρίζεις αυτό, τα κοινά που βρίσκουν αυτές οι ομάδες των ανθρώπων γίνονται  εντονότερα και σημαντικότερα. Έτσι και το όραμά μας να καταστήσουμε το Men Of Style, τον φάρο για το ταξίδι της εξέλιξης του κάθε άνδρα.

Οπότε, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη να βρούμε άλλο ένα κοινό, έστω αν και αυτό ήταν μια σκληρή αλήθεια.

Οι Άνθρωποι Δεν Θέλουν να Δουλεύουν

Και θα μου πεις τώρα, «σιγά το συμπέρασμα». Ποιος πραγματικά θέλει να δουλεύει;

Η αλήθεια είναι πως αν μπορούσαμε να έχουμε όλα τα πράγματα που επιθυμούμε με μια ευχή ή πατώντας ένα κουμπάκι, θα επιλέγαμε αυτή τη κατάσταση. Φαντάσου : Το σώμα που ονειρεύεσαι, το αμάξι των ονείρων σου, πολλές και όμορφες γυναίκες στη ζωή σου, μια ερωτική ζωή που θα ζήλευε και ο James Bond.

Όμως, αυτό δεν γίνεται. Αντί αυτής της ιδανικής κατάστασης, σου προσφέρονται δυο επιλογές.

  • Να δουλέψεις για αυτά με την ελπίδα να τα κατακτήσεις.
  • Να κάτσεις στα αυγά σου και να ελπίζεις ότι θα σου έρθουν μόνα τους.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει εγγύηση. Ή μήπως υπάρχει;

Η πραγματικότητα είναι, πως στα 30 κάτι τώρα που κοιτάζω την ζωή μου και με μεγαλύτερο παράδειγμα το περιβάλλον μας, δεν έχω γνωρίσει άνθρωπο που να δούλεψε με στόχο και πείσμα και συνέπεια για το αποτέλεσμα που ήθελε και να μη το πήρε.

Έχω γνωρίσει ανθρώπους που γκρινιάζουν για τα κιλά τους αλλά δεν μπαίνουν στη διαδικασία δίαιτας. Οπότε παραμένουν με κιλά.

Έχω γνωρίσει άνεργους που ζητάνε δουλειά και όταν αυτή τους προσφέρεται απλόχερα, προτιμούν τις διακοπές του ελκυστικού καλοκαιριού. Και παραμένουν άνεργοι.

12530695_1066873860002321_1634425474_n

Έχω γνωρίσει ανθρώπους με μηδενικές ερωτικές επαφές σε διάστημα 3 χρόνων, αλλά δεν βγαίνουν έξω να γνωρίζουν γυναίκες. Και όταν τυχαίνει καμιά φορά καμιά ευκαιρία από τύχη, το χάνουν επειδή δεν έχουν προβλέψει να ξέρουν πως θα το χειριστούν.

 

Αν θες να μάθεις πως πραγματικά μπορείς να μη χάνεις τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται με τις γυναίκες δες στο παρακάτω link. 

button1

 

Αλλά:
Δεν έχω γνωρίσει κανέναν, που πραγματικά πάσχισε για το αποτέλεσμα και δεν το πήρε έστω σε κάποια του ικανοποιητική μορφή.

Και παίζει ρόλο η τύχη, οι συνθήκες και το περιβάλλον. Το δέχομαι. Όλα επηρεάζουν. Αλλά ποιες συνθήκες και ποιο περιβάλλον σε έχει εμποδίσει από το να επιτύχεις κάτι που πραγματικά ήθελες πολύ;

Δες το στη ζωή σου και σε ότι σε έχει κάνει περήφανο που το πέτυχες. Βάλε στο μυαλό σου κάτι που υπερηφανεύεσαι για αυτό όταν είσαι μόνος σου και μιλάς με τον εαυτό σου. Κάτι που πραγματικά αξίζει για σένα.

Πόσο πάσχισες για αυτό; Πόσο δούλεψες; Πόσα θυσίασες και πόσα προβλήματα ξεπέρασες;

Είναι σίγουρο πως όταν είσαι προσανατολισμένος στη λύση και όχι στο πρόβλημα, όταν θέλεις κάτι όσο θέλεις να αναπνεύσεις μετά από 2 λεπτά μέσα στο νερό, όταν η καρδιά σου το λέει, τότε δεν υπάρχει τίποτα που άνθρωπος μπορεί να θέσει ως εμπόδιο και να σε σταματήσει.

80b2957ab47f1653d158344419eb2e72

Το αθλητικό σου σώμα. Πόσα γεύματα την ημέρα έπρεπε να κάνεις και πόσους ζαχαρένιους πειρασμούς ξεπέρασες;

Το αμάξι σου που απολαμβάνεις. Πόσα ημερομίσθα μπορεί να μέτραγες για να μαζέψεις τα λεφτά της προκαταβολής και πόσες δόσεις σου πήρε για να σου ανήκει πραγματικά;

Η ομορφότερη γυναίκα της ζωής σου. Πόσα κιλά θάρρος χρειάστηκε για να κάνεις εκείνη τη κίνηση;

Αν έχεις όρεξη να παλέψεις, θα επιτύχεις. Εγγυημένα. Απλά δεν χρειάζεται να το κάνεις μόνος σου. Έχεις και εμάς μαζί μας όπως τόσα άλλα VIP μέλη μας. Έλα για έναν καφέ να μας γνωρίσεις.

Μέχρι την επόμενη φορά.

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.