Από Παρατηρητής σε Πρωταγωνιστή: Αυτή την Βραδιά Πρέπει να την Θυμάσαι

Η κάθε στιγμή της ζωής σου χρειάζεται έναν πρωταγωνιστή. Όπως κάθε ιστορία, αποκτά αυτόματα το δικαίωμα να θέλει να ειπωθεί, να διαδοθεί και κυρίως να την θυμάσαι.

Θέλεις να Είσαι Αυτός που Κοιτάει Γυναίκες ή Αυτός που τις Φλερτάρει;

πρωταγωνιστής με τις γυναίκες.

Κάθεσαι στο μπαρ και το μάτι σου εντοπίζει μια γυναίκα που σου αρέσει. Το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να την κοιτάξεις. Όμως το τι συμβαίνει μετά είναι μια άλλη ιστορία.

Τα δευτερόλεπτα περνούν και σου φωνάζουν πως ακριβώς μπροστά σου υπάρχουν δύο πραγματικότητες.

Η μια είναι αυτή που την αντιλαμβάνεσαι ως ευκαιρία.

Η άλλη είναι αυτή που την αντιλαμβάνεσαι ως απειλή.

Το ποια οπτική θα επιλέξεις να υπακούσεις ή να αμφισβητήσεις είναι μια απόφαση που όχι μόνο θα καθορίσει την βραδιά σου αλλά και αυτές που θα έρθουν.

Για πολλά χρόνια ήμουν παρατηρητής. Μακάρι να μπορούσα να γράψω πως αυτό ίσχυε μόνο για τις γυναίκες αλλά θα ήταν ψέματα. Όμως η ζωή σου δεν χρειάζεται έναν απαθή κομπάρσο.

Χρειάζεται έναν πρωταγωνιστή.

Και ο πλέον κατάλληλος για αυτόν τον ρόλο είσαι εσύ. Ένα ρόλος που δεν χρειάζεται ούτε συνεντεύξεις, ούτε βιογραφικά ούτε κινδυνεύει από απόλυση.

Όμως, η ερώτηση που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού σου και συνεχίζει να παίζει σαν χαλασμένη κασέτα είναι μια. Μόνο μια…

Για πόσο ακόμα θα περιμένεις;

Οι αποφάσεις έχουν την ικανότητα να αλλάζουν ραγδαία την κάθε στιγμή. Την εξελίσσουν, υποτάσσοντας την πολλές φορές στην δική σου θέληση.

Ποιες είναι οι επιλογές σου;

πρωταγωνιστής με τις γυναίκες.

Κατά μια διαβολεμένη τύχη (καθόλου σπάνιο) στο μαγαζί που κάθεσαι και πίνεις το ποτό σου, δεν υπάρχει μια αλλά τέσσερις γυναίκες, σε διαφορετικές παρέες, που σου αρέσουν.

Τι κάνεις;

Προφανώς έχεις δύο επιλογές. Μόνο δύο…

#1. Κάθεσαι και συνεχίζεις να κοιτάς.

#2. Προσεγγίζεις και ότι γίνει.

Ρίξε κάδο το αποτέλεσμα, αγνόησε το πώς αισθάνεσαι και συγκεντρώσου απόλυτα μόνο σε μια σκέψη.

Πως θα ήθελες να θυμάσαι την συγκεκριμένη βραδιά;

Θέλεις να θυμάσαι τον εαυτό σου σαν αυτόν που κοίταγε και περίμενε από την γυναίκα να κάνει κίνηση ή σαν τον πρωταγωνιστή της βραδιάς;

Ας το δούμε όμως με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Αν βγαίνεις ένα βράδυ την εβδομάδα και συναντάς 2-3 γυναίκες που σου αρέσουν, υπάρχουν δύο είδη στατιστικών.

Το πρώτο είναι να μην κάνεις τίποτα.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σε ένα μήνα να έχεις βγει 4 φορές και να μην έχεις μιλήσει ούτε σε μια γυναίκα που σου αρέσει.

Η άλλη πιθανότητα όμως έχει περισσότερο ενδιαφέρον.

Αν μιλάς σε 2 γυναίκες που σου αρέσουν την εβδομάδα (είναι ελάχιστος αριθμός αλλά από το τίποτα…) θα έχεις μιλήσει σε 8 γυναίκες τον μήνα.

Δύσκολο;

Καμία Γυναίκα δεν Πρόκειται να σε Προσεγγίσει

πρωταγωνιστής με τις γυναίκες.

Η απόφαση να προσεγγίζεις τις γυναίκες που σου αρέσουν ανοίγει μια νέα πύλη. Ένα καινούργιο κόσμο όπου οι πιθανότητες είναι απεριόριστες. Είναι η απόφαση που σε καθιστά πρωταγωνιστή.

Αν συνεχίζεις να την κοιτάς δεν θα συμβεί απολύτως τίποτα.

Ξέρω τι σκέφτεσαι όταν κοιτάς μια γυναίκα που σου αρέσει. Ουσιαστικά, έχω περάσει από αυτή την φάση και μπορώ να πω με ακρίβεια τις σκέψεις που περνούσαν από το μυαλό μου.

Αν συνεχίζει να με κοιτάει τότε θα πάω.

Πόσες φορές με κοίταξε;

Όταν κοιτάξει πάλι θα της χαμογελάσω. Αν χαμογελάσει και εκείνη τότε θα πάω.

Τώρα μιλάει με την φίλη της. Αν της μιλήσω θα την διακόψω.

Κοιτάει το κινητό της.

Ωστόσο η αλήθεια που ζω κάθε εβδομάδα έχει διαφορετική άποψη.

Το να κοιτάς τις γυναίκες που σου αρέσουν δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Το να τους μιλάς όμως είναι αυτό που θα κάνει την διαφορά.

Μακάρι οι γυναίκες να με προσέγγιζαν. Τα πράγματα θα ήταν πιο απλά και σίγουρα πιο εύκολα. Όμως όταν τσακώνεσαι με την πραγματικότητα σπάνια βγαίνεις νικητής.

Μπορείς όμως να προσαρμοστείς.

Η αλήθεια είναι πως πολλές φορές η προσαρμογή μπερδεύεται με τον συμβιβασμό. Όμως δεν έχουν καμία σχέση το ένα με το άλλο.

Συμβιβασμός είναι να ζεις καταπιέζοντας τις ανάγκες σου και στο να προσπαθείς να ικανοποιείς συνεχώς ανάγκες άλλων.

Προσαρμογή είναι να προσπαθείς να αξιοποιήσεις στο μέγιστο όλους τους πόρους του εξωτερικού σου περιβάλλοντος προς όφελος σου.

Αν θέλεις να κάνεις σεξ θα χρειαστεί να φλερτάρεις. Ποτέ μου δεν έκανα σεξ με το να κοιτάζω μια γυναίκα που μου αρέσει (μακάρι).

Όλα καταλήγουν στο τι εμπειρίες θέλεις να δημιουργήσεις

Πρωταγωνιστής με τις γυναίκες.

Το να πας σπίτι σου ακριβώς όπως ήσουν όταν βγήκες είναι εύκολο και πιθανόν κάτι γνώριμο. Το να γυρίσεις σπίτι όμως και να ξέρεις πως αυτή την βραδιά θα την θυμάσαι για καιρό είναι μια μοναδική αίσθηση.

Η ζωή του καθενός χρειάζεται έναν πρωταγωνιστή.

Είναι αμέτρητα τα βράδια που έχω δει άνδρες να κοιτάνε καλά – καλά ωραίες γυναίκες και στο τέλος οι γυναίκες να κάθονται μόνες τους, χωρίς κανένας να τους έχει μιλήσει.

Κρίμα…

Όσες φορές το έχω κάνει στον εαυτό μου, γύρισα σπίτι με νεύρα. Φανταζόμουν τι θα συνέβαινε αν τελικά έβρισκα το θάρρος να μιλήσω και να πω απλά ένα « γεια ».

Δεν ξέρω αν έχουν περάσει τέτοιες σκέψεις από το μυαλό σου αλλά δεν είναι και οι καλύτερες.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να μιλήσεις. Σίγουρα θα απορριφθείς, σίγουρα θα αγχωθείς και σίγουρα θα υπάρξουν και φορές που θα κολλήσεις και δεν θα ξέρεις τι να πεις.

Όμως ποιος νοιάζεται;

Το μοναδικό εμπόδιο που βρίσκεται ανάμεσα σε εσένα και στις γυναίκες που θα ήθελες να γνωρίσεις, είναι η απόφαση σου να διανύσεις λίγα μέτρα μέχρι να φτάσεις δίπλα τους και να κάνεις αισθητή την παρουσία σου.

Όμως μετά δεν υπάρχει γυρισμός.

Από την στιγμή που θα αποφασίσεις να αναλάβεις τον ρόλο του πρωταγωνιστή στο κάθε σου βράδυ, θα μπορείς να προσφέρεις αμέτρητες επιλογές στον εαυτό σου.

Και το να ξέρεις πως έχεις επιλογές είναι δύναμη. Ή λύτρωση…

Μην ξεχνάς να μου λες την γνώμη σου εδώ. Ακόμα, μπορείς ανά πάσα στιγμή να ρίξεις μια ματιά στους τρόπους που μπορούμε να σε βοηθήσουμε.

Να είσαι καλά φίλε

Ο Χρήστος γρήγορα στην ενήλικη ζωή του συνειδητοποίησε πως η πραγματική ουσία της σωστής επικοινωνίας με τις γυναίκες, δεν βρίσκεται ούτε σε ατάκες ούτε σε συστήματα και ότι αυτά είναι μόνο η αρχή για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής και κρίσιμων εσωτερικών αλλαγών και εξελίξεων σε οποιοδήποτε τομέα. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του στις δομές διαχείρισης Σχέσεων, αποφάσισε να επεκτείνει τις γνώσεις του πάνω στην Ψυχολογία, ώστε να συνδέσει τις πλούσιες εμπειρικές γνώσεις που ήδη υπήρχαν με τεχνογνωσίες που θα του επέτρεπαν μια βαθύτερη κατανόηση της διαπροσωπικής επαφής μεταξύ των δύο φύλων. Ο Χρήστος είναι ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος του προγράμματος εκπαίδευσης του MenOfStyle.gr