Η Ενοχική Απόλαυση του να Σαμποτάρεις την Προσπάθεια!

Το παράδοξο του να παίρνεις απόλαυση από το να σαμποτάρεις την προσπάθεια αντί να την ολοκληρώνεις, σε απομακρύνει από τον πραγματικό στόχο!

Είναι εκπληκτικά παράδοξο αυτό που παρατηρούμε να συμβαίνει στους ίδιους τους εαυτούς μας μερικές φορές.

Ο φόβος της απόρριψης, ο φόβος της επιτυχίας ή της αποτυχίας να σε κάνει να θες να τελειώσεις γρήγορα την προσπάθεια που μόλις ξεκίνησες.

Είτε πρόκειται για μια προσέγγιση σε μια άγνωστη γυναίκα, είτε πρόκειται για εκείνη την συνάντηση με το αφεντικό σου για την αύξηση που θες, είτε πρόκειται για τον διάδρομο που κάνεις στο γυμναστήριο και οι θερμίδες στον μετρητή δεν λένε να φτάσουν στο νούμερο που θες.

Πόσες φορές δεν ευχήθηκες απλά να τελειώσει το μαρτύριο;

Ο πόνος, η έκθεση, η αγωνία, αυτό το ότι δεν ξέρεις ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, σε κάνει πολλές φορές να λες ότι δεν χρειάζεται να συνεχίζεται άλλο αυτό.

Δέκα δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσεις την προσπάθειά σου, θα ορκιζόσουν ότι είναι πραγματικά αυτό που θέλεις. Ναι είναι η γυναίκα της ζωής σου που θέλεις να προσεγγίσεις. Αλλά μόλις πας μπροστά της, αρχίζει ο πόνος και δεν βλέπεις την ώρα να επιστρέψεις στην ασφάλεια του παρατηρητή.

Και μακάρι το ζήτημα να ήταν ότι θες απλά να τελειώσει ο πόνος. Κάνεις την προσπάθειά σου και την πας μέχρι τέλους. Καμιά φορά όμως, για να το κάνεις να τελειώσει πιο εύκολα, σαμποτάρεις όποιες πιθανότητες έχει να επιτύχει αυτό που κάνεις.

Αρχίζεις και υπερβάλλεις σε αυτά που λες ή λες χαζομάρες που αν θεωρούσες ότι είχες ελπίδες να μη καεί η γνωριμία με την κοπέλα δεν θα τις έλεγες. Κάνεις κινήσεις που αν σεβόσουν την προσπάθειά σου πραγματικά και αν ειλικρινώς πίστευες ότι έχει ελπίδες να επιτύχει δεν θα τις έκανες ποτέ.

shooting-foot1

Προσπαθείς να τελειώσεις τον πόνο, δημιουργώντας συνθήκες τέτοιες που θα σε φέρουν νωρίτερα σε αυτό που ενδόμυχα, ενοχικά επιθυμείς. Την λύτρωση.

Λύτρωση ή απόλαυση
Την οποία θεωρείς και απόλαυση εν τέλει. Γιατί για εσένα, σε εκείνη την φάση που ο «πόνος χτυπάει κόκκαλο» δεν υπάρχει η λύτρωση του την κέρδισα, την έκανα να γελάσει, του γύρισα το σετ, του πήρα το τηλέφωνό της. Υπάρχει η λύτρωση του «έκανα δυο λεπτά την κίνησή μου, πήρα την χυλόπιτά μου και γύρισα στην θέση μου – τουλάχιστον προσπάθησα, τώρα τελείωσε, πίσω στην μπυρίτσα μου και στην ασφάλεια της ανδροπαρέας μου». 

Δεν θα έπρεπε να σου επιτρέπεις τέτοια απόλαυση.

Και αν δεν σου γίνεται αντιληπτό;
Τι γίνεται όμως αν το κάνεις υποσυνείδητα και δεν το καταλαβαίνεις;

Οι άνθρωποι που πέφτουν σε αυτή την παγίδα, παρουσιάζουν συγκεκριμένες συμπεριφορές.

Ενώ έχουν μια καλή συνομιλία με την γυναίκα, φεύγουν χωρίς προφανή λόγο και αν τους ρωτήσεις γιατί, οι φθηνές δικαιολογίες διακρίνονται σαν ελέφαντας που μπήκε στο δωμάτιο.

Οι συνομιλίες με τις γυναίκες που είναι πραγματικά υψηλής αξίας κρατούν πολύ λιγότερο από αυτές που έχουν οι ίδιοι άνδρες με γυναίκες χαμηλότερης αντικειμενικά ομορφιάς ή γνωστές στην παρέα.

Δεν κλιμακώνουν εύκολα ακόμα και αν όλα τα σημάδια είναι υπέρ τους.

Σταματούν εύκολα προσπάθειες που δηλώνουν με υπερηφάνεια ότι χρειάζονται ή θέλουν να δοκιμάσουν.

Αν βλέπεις στον εαυτό σου τέτοια σημάδια, έλα να το συζητήσουμε. 

Πάθος: Μυστικό εξέλιξης.

Παίζει να παρατηρείς κάποια σημάδια από αυτά σε σένα;

Θέλω να σου δώσω δυο τρεις σκέψεις να δουλεύεις στις κουβέντες με τον εαυτό σου όταν σε πιάνεις να προσπαθεί να σε σαμποτάρει από το να επιτύχεις.

  1. Υπήρχε πραγματικός λόγος που σταμάτησες την προσπάθεια; Αν ναι δεν υπήρχε ούτε μια λύση που θα μπορούσες να σκεφτείς και να εφαρμόσεις εκείνη τη στιγμή; Αν όχι τότε:

Όρισε τον λόγο – σκέψου την λύση – την επόμενη φορά θα την έχεις έτοιμη – ξαναπροσπάθησε άμεσα. (Μη δίνεις στον εαυτό σου χρόνο για να συνηθίσει το «το παράτησα» και χώρο για δικαιολογίες και άλυτα προβλήματα που δεν υπάρχουν. H απόλαυση θα έρθει με την επίτευξη του στόχου, όχι από την ασφάλεια!)

  1. Δώσε υπόσχεση στον εαυτό σου πως στην αμέσως επόμενη προσπάθεια που ξεκινάς θα το συνεχίσεις μέχρι τέλους σα να ήταν η τελευταία σου προσπάθεια πριν πέσει κομήτης στη γη και τα κάνει όλα στάχτη.
  2. Επέτρεψε στον εαυτό σου να πάρει απόλαυση από την προσπάθεια – το ταξίδι από την αρχή μέχρι το αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό χωρίς να το ορίσεις στη μέση του δρόμου – και να αφεθεί εκφράζοντας πραγματικά το ποιος είναι και τις προθέσεις του.
  3. Όρισε έναν παρατηρητή και μια ποινή για κάθε φορά που σε σαμποτάρεις. Μάθε τον εαυτό σου ότι είναι κακό να το κάνεις αυτό και ο πόνος της ποινής είναι και αυτός υπολογίσιμος σε σχέση με τον πόνο που βιώνεις όσο κάνεις την προσπάθεια.
  4. Σκέψου πως αν σαμποτάρεις τον εαυτό σου και η επόμενη γυναίκα που το κάνεις είναι πραγματικά η γυναίκα της ζωής σου, πως θα νιώσεις όταν το βράδυ έρθουν οι πιεστικές σκέψεις του «Και αν το πήγαινες καλά;»

Μέχρι την επόμενη φορά

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .