Φλερτ, Απόρριψη και Φόβοι: Τα Εμπόδια που Βάζουμε στον Εαυτό μας

Φλερτ, Απόρριψη και Φόβοι: Τα Εμπόδια που Βάζουμε στον Εαυτό μας

Πολύ νωρίς στο παιχνίδι του φλερτ, ανακάλυψα ότι το φλερτ δεν έχει να κάνει με το φλερτ.

Το φλερτ είναι κάτι που ενισχύει και αποκαλύπτει με θράσσος τις χειρότερες φοβίες μας και τις ανασφάλειές μας και τελικά “ξεμπροστάζει” ταχύτατα τα εμπόδια που βάζουμε εμείς οι ίδιο στον εαυτό μας.

Και όχι τα εμπόδια που βάζουμε στον εαυτό μας σχετικά με το φλερτ και το άτομο του αντίθετου φύλου που μας έλκει. Ή τουλάχιστον, όχι μόνο αυτά.

Κυρίως, μας φέρνει αντιμέτωπους με τα εμπόδια που δημιουργούμε προκειμένου να μην πετύχουμε σε κανέναν τομέα της ζωής μας.

Ξέρω ότι μπορεί να σου φαίνεται ακραίο και υπερβολικό αυτό που λέω.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι φοβόμαστε την επιτυχία περισσότερο από την αποτυχία.

Το να πετύχουμε σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος από το να αποτύχουμε.

Και επίσης, η επιτυχία για τους περισσότερους ανθρώπους είναι κάτι το άγνωστο. Και όλοι φοβόμαστε το άγνωστο. Είναι ένας από τους βασικούς μας φόβους.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα.

Θέλεις να έχεις μια άψογη γυναίκα αξίας δίπλα σου. Αλλά όταν βρίσκεις τη γυναίκα που θέλεις και περίμενες τόσο καιρό, δεν πιστεύεις ότι σου αξίζει. Πιστεύεις ότι αργά ή γρήγορα θα σε εγκαταλείψει ή κάτι θα πάει στραβά γενικότερα και θα χωρίσετε.

Είναι ένας πηγαίος φόβος σου αυτός.

Γιατί όμως;

Γιατί έχεις συνηθίσει κι εσύ, όπως κι εγώ και όλοι μας να αποτυγχάνουμε.

Λες “Δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι τόσο καλό σε εμένα. Κάτι θα πάει στραβά”.

Επίσης, μια πετυχημένη σχέση θέλει έναν συγκεκριμένο κόπο για να την διατηρήσεις και να την κρατήσεις σε ένα επίπεδο, κάποιες θυσίες και τελικά έχει το κόστος της.

Ακόμη, συνειδητοποιείς ότι τώρα που βρήκες αυτήν την άψογη γυναίκα και όλα πάνε καλά στον ερωτικό τομέα, δεν έχει το μυαλό σου με τι να ασχοληθεί, τι να φοβηθεί και για ποιο πράγμα να παραπονεθεί και να γκρινιάξει.

Ναι αλλά εσύ έχεις συνηθίσει να ασχολείσαι ασυνείδητα με το πόσο άσχημη είναι η ερωτική σου ζωή.

Και ορίστε! Μόλις σου έδωσα τρεις βασικές αιτίες που βάζουμε εμπόδια στον εαυτό μας όταν βλέπουμε ότι πρόκειται να πετύχουμε και να είμαστε τελικά ευτυχισμένοι.

Δε λειτουργεί πάντα έτσι φυσικά.

Σε πολλές περιπτώσεις σπάμε τα δεσμά και καταφέρνουμε να είμαστε ευτυχισμένοι.

Τι γίνεται όμως όταν στο φλερτ αλλά και στη ζωή μας συνολικότερα βιώνουμε την απόρριψη, αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και τελικά εμποδίζουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας από το να πετύχουμε;

Όταν Το Φλερτ Σού Φαίνεται Βουνό Και Βλέπεις Μόνο Εμπόδια

Ναι, το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και τα εμπόδια που βάζουμε μόνοι μας και να αποκτήσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε.

Ωστόσο, ο σκοπός του φλερτ είναι να το απολαύσεις τόσο εσύ όσο και η γυναίκα. Δες το βίντεο του Χρήστου σχετικά με τις 3 βασικές αρχές επικοινωνίας στο φλερτ ώστε να φλερτάρεις και να απολαμβάνεις τη διαδικασία.

Και ειδικά όσον αφορά το φλερτ, οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν τα εξής:

#1. Το φλερτ είναι δύσκολο.

#2. Το φλερτ δεν είναι αναγκαίο ή απαραίτητο.

#3. Το φλερτ πρέπει να το έχεις από τη φύση σου. Δεν είναι μια ικανότητα που μπορείς να αναπτύξεις και να καλλιεργήσεις.

#4. Το φλερτ δεν είναι σημαντικό.

#5. Το φλερτ είναι αφύσικο ή περίεργο.

Όλα αυτές τις δικαιολογίες τι λέμε στον εαυτό μας σε καθημερινή βάση προκειμένου να αποφύγουμε την αλήθεια: το φλερτ είναι απλό και είναι κάτι που είμαστε από τη φύση μας φτιαγμένοι να κάνουμε.

Το να ΜΗΝ φλερτάρουμε είναι παρά φύση, δηλαδή πάει αντίθετα με τη φύση του ανθρώπου, καθώς εμποδίζει την εξέλιξη του είδους και τελικά την αναπαραγωγή.

Απλά, όταν είσαι μπροστά σε μια γυναίκα που είναι διαθέσιμη, ξέρεις ότι θα βγουν στην επιφάνεια οι μεγαλύτερες φοβίες και ανασφάλειές σου και ότι θα εκτεθείς. Θα κληθείς να αντιμετωπίσεις τη δική σου αλήθεια για τον κόσμο, τη ζωή και τις γυναίκες.

Επομένως, βάζεις μόνος σου εμπόδια στον εαυτό σου προκειμένου να μην φτάσεις στο σημείο να χρειαστεί να αντιμετωπίσεις την αλήθεια.

Όλα αυτά είναι μια αλυσίδα. Και συμβαίνουν σε όλους μας, άντρες και γυναίκες, σε διάφορους τομείς της ζωής μας.

Το ξέρω γιατί το έχω βιώσει και το έχω δει να συμβαίνει σε πολλούς από τους άντρες που συναναστρέφομαι.

Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, βέβαια, καθώς ο κάθε άνθρωπος είναι τελείως διαφορετικός και αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα με τον δικό του τρόπο.

Τα Εμπόδια Στο Φλερτ Στην Πραγματικότητα Δεν Υπάρχουν. Τα Δημιουργούμε Εμείς

Τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις ότι:

#1. Το φλερτ είναι κάτι απλό (όχι απαραίτητα εύκολο, αλλά δεν είναι πυρινική φυσική).

#2. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να φλερτάρεις. Ο καθένας μπορεί να φλερτάρει γιατί είναι στη φύση μας.

#3. Είναι η φύση όλων των ανθρώπων να φλερτάρουν. Εάν κανείς δεν φλέρταρε, δεν θα υπήρχε το ανθρώπινο είδος.

#4. Το φλερτ σε εξελίσσει με τρόπους που δεν φαντάζεσαι. Είναι ο συντομότερος δρόμος για να εξελιχθείς ως άτομο και να πετύχεις τους στόχους σου σε κάθε τομέα.

#5. Το φλερτ είναι απόλαυση. Έχει μια μαγεία που ελάχιστες καταστάσεις έχουν στη ζωή.

Τη στιγμή, λοιπόν, που θα συνειδητοποιήσεις τις πέντε παραπάνω αλήθειες και θα αλλάξεις νοοτροπία σχετικά με το φλερτ και τις γυναίκες, θα βγεις έξω και θα προσεγγίσεις τις γυναίκες που σου αξίζουν.

Θα δημιουργήσεις μια καθημερινότητα που το φλερτ θα είναι μέρος της και θα αρχίσεις να απολαμβάνεις μια ζωή τελείως διαφορετική από αυτήν που έχεις τώρα.

Και κυρίως, οι φοβίες και οι ανασφάλειες που πάντα είχες δεν θα μοιάζουν πλέον με εμπόδια αλλά με προκλήσεις που, ως ένας Άνδρας Αξίας, θα θέλεις και θα επιδιώκεις να ξεπεράσεις.

Καλό είναι να αποδεχτείς ότι το μυαλό μας είναι προγραμματισμένο να βρίσκει και να ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ εμπόδια προκειμένου να μην βγούμε από τη ζώνη άνεσης (περισσότερα σχετικά με το γιατί επιζητούμε ασφάλεια και τη ζώνη άνεσης, αλλά και το πώς ξεπερνάμε τους φόβους μας δες εδώ).

Από τις πρώτες κιόλας προσεγγίσεις σου θα αντιληφθείς ότι οι φόβοι σου είναι περισσότεροι απ’ όσοι νομίζεις. Αυτό όμως δεν χρειάζεται να σε σταματήσει από το να διεκδικήσεις αυτό που σου αξίζει.

Σου αξίζει μια ποιοτική και υγιής σχέση και να καταφέρεις να την συντηρήσεις. Δες το επεισόδιο από το ελληνικό podcast Apla+Andrika σχετικά με το πώς μπορείς να συντηρήσεις μια μακροχρόνια ερωτική σχέση.

Μην δημιουργείς άλλα εμπόδια στον εαυτό σου.

Δεν θα σε απορρίψει εάν την προσεγγίσεις ευγενικά.

Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεται, δεν σημαίνει ότι εσύ δεν αξίζεις ή ότι δεν είσαι αρκετά καλός.

Δεν θα κολλήσεις, θα βρεις τι να της πεις. Ακόμα κι αν κολλήσεις στο λεκτικό κομμάτι, δεν θα έρθει η καταστροφή.

Δεν θα έχει σχέση. Ακόμα κι αν έχει, θα φλερτάρεις την επόμενη.

Και ναι, είσαι αρκετά ελκυστικός ώστε να προσεγγίσεις μια γυναίκα.

Γενικότερα, τα εμπόδια που βάζουν οι περισσότεροι άντρες στον εαυτό τους προκειμένου να μην κάνουν το επόμενο βήμα στο φλερτ ξεπερνιούνται σχεδόν αμέσως μόλις αναλάβουν δράση.

Μετά από μερικές προσεγγίσεις θα συνειδητοποιήσεις ότι, στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν καν εμπόδια.

Εμείς τα βάζουμε στον εαυτό μας.

Ξεπερνώντας Τον Εαυτό Σου Σε Κάθε Επίπεδο

Ό,τι κι αν νομίζεις ότι σε σταματάει από το να φλερτάρεις και μάλιστα να φλερτάρεις πετυχημένα μια ωραία γυναίκα, ξεπερνιέται.

Δεν είναι εύκολο, γιατί τα εμπόδια που βλέπουμε ενδεχομένως να είναι υπαρκτά. Εάν δεν είναι υπαρκτά, να ξέρεις, είναι ακόμα χειρότερα.

Γιατί;

Γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να ξεπεράσουμε τους φόβους μας και τις ανασφάλειές μας, τα εσωτερικά εμπόδια, παρά τα εξωτερικά.

Ουσιαστικά, το φλερτ είναι μια μάχη με τον εαυτό μας και όχι με το αντίθετο φύλο.

Όσο έρχομαι σε επαφή με μαθητές, τόσο συνειδητοποιώ ότι όλοι οι άνθρωποι λειτουργούμε και σκεφτόμαστε σε γενικές γραμμές το ίδιο.

Θυμάμαι πάρα πολλές φορές τον εαυτό μου να “κολλάει” κατά τη διάρκεια του φλερτ και θυμάμαι επίσης αμέτρητες περιπτώσεις που σαμπόταρα τον εαυτό μου από το να δημιουργήσει και να απολαύσει μια υγιή σχέση.

Πολλοί άντρες νομίζουν ότι οι γυναίκες δεν έχουν θέμα με τις ερωτικές σχέσεις, γιατί δεν προσεγγίζουν οι ίδιες.

Ωστόσο, όντας όλοι άνθρωποι, αντιμετωπίζουμε ανασφάλειες και φόβους και τελικά αρνούμαστε να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να επιτύχουμε.

Όμως!

Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορείς να καταφέρεις στη ζωή σου.

Εάν πιστεύεις ότι φταίνε οι γυναίκες, έχεις δίκιο. Εάν εγώ πιστεύω ότι φταίνε οι άντρες, έχω δίκιο.

Εάν πιστεύω ότι έχω μόνο εγώ ευθύνη για την επιτυχία ή την αποτυχία μου και πάλι έχω δίκιο.

Το θέμα δεν είναι το πού θα ρίξεις την ευθύνη. Το θέμα είναι ποια νοοτροπία θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου και να διεκδικήσεις μέχρι τέλους αυτό που σου αξίζει.

Εάν αρχίσω να κατηγορώ την κοινωνία ή το περιβάλλον μου για τους φόβους μου και τις ανασφάλειές μου και για τις απορρίψεις που έχω βιώσει, έχω ελάχιστες πιθανότητες να αλλάξω κάτι στη ζωή μου.

Θα περιμένω από εξωτερικούς παράγοντες να καθορίσουν τη δική μου ευτυχία.

Όμως, εγώ και μόνο εγώ είμαι υπεύθυνη για την ευτυχία μου.

Επομένως: Είτε πιστεύεις ότι μπορείς, είτε πιστεύεις ότι δεν μπορείς, έχεις δίκιο.

Η νοοτροπία σου απέναντι στις καταστάσεις της ζωής σου και συγκεκριμένα απέναντι στο φλερτ θα καθορίσουν τη δράση σου.

Εάν αναλάβεις την ευθύνη του εαυτού σου, των σκέψεων και των πράξεών σου, θα είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τους φόβους σου και την απόρριψη και να ξεπεράσεις τον εαυτό σου σε κάθε επίπεδο!

Και αυτός είναι ο μόνος δρόμος προς την επιτυχία με το φλερτ και τις γυναίκες.

Μην δημιουργείς εμπόδια, λοιπόν.

Δώσε βάση στο τι μπορείς ΕΣΥ, ως ένας Άνδρας Αξίας, να αλλάξεις στον εαυτό σου και στη ζωή σου και η ερωτική επιτυχία θα ακολουθεί.

Το να αναλάβεις την ευθύνη του εαυτού σου θα μειώσει τα εμπόδια που αυτόματα βάζεις στον εαυτό σου και ουσιαστικά θα σε ελευθερώσει.

Δεν υπάρχουν εμπόδια. Υπάρχει μόνο αυτό που θέλεις να διεκδικήσεις και να αποκτήσεις και ο φόβος της απόρριψης.

Εσύ σε ποιο από τα δύο θα επικεντρωθείς;

Μπορείς να μας έχεις συνοδοιπόρους σε αυτό το ταξίδι. Αν θες διάβασε για το βιβλίο μας, Άνδρας Αξίαςεδώ, και συμπλήρωσε την φόρμα για να γνωριστούμε.

 

Καλή συνέχεια

Eva
subscriber
Μέσα από τυχαίες συγκυρίες στη ζωή της η Εύα ήρθε σε επαφή με την επιστήμη γύρω από το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, κάτι που την βοήθησε να εξελιχθεί και να δει τις ανθρώπινες σχέσεις τελείως διαφορετικά. Αυτό την ώθησε να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να θελήσει να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να βιώσουν την αλλαγή που βίωσε εκείνη. Η οπτική της γωνία βοηθάει τους άντρες που έρχονται στο Men Of Style να συνειδητοποιήσουν το πώς τους βλέπει μια γυναίκα, τι θέλουν οι γυναίκες και τελικά, το πώς μπορούν να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Μέσα από τα άρθρα της εκφράζει τη γυναικεία οπτική των καταστάσεων που διέπουν το φλερτ και τις σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων.