Γιατί η Περιποίηση του Προσώπου σου Είναι μια Σοβαρή Υπόθεση

Η περιποίηση του προσώπου αφορά και τους άντρες. Ό,τι δεν ήξερες σχετικά με το πρόσωπό σου τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του.

Η συζήτηση για την περιποίηση του προσώπου καθίσταται αναγκαία, καθώς οι συνθήκες του περιβάλλοντος επηρεάζουν το πρόσωπο όλων των ανθρώπων. Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε επιτίθεται διαρκώς στο πρόσωπο, στο μέτωπο, τον λαιμό, τα αυτιά και η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για όσους ξυρίζουν το κεφάλι τους.

Ενώ οι περισσότεροι άντρες φροντίζουν τα γένια τους, αποφεύγουν συστηματικά την περιποίηση του προσώπου, που όμως για πολλούς λόγους, είναι πολύ σοβαρή υπόθεση.

Η περιποίηση πρέπει να αφορά όλο το πρόσωπο και όχι μόνο μερικά τμήματα του.

Γιατί οι Άντρες δεν Μιλούν για την Περιποίηση του Προσώπου;Η περιποίηση του προσώπου αφορά και τους άντρες. Ό,τι δεν ήξερες σχετικά με το πρόσωπό σου τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του.

Η περιποίηση του προσώπου γίνεται με προϊόντα, τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία των προϊόντων ομορφιάς που θεωρείται γενικά ότι απευθύνονται μόνο σε γενικές.

Όμως και οι άντρες έχουν επιδερμίδα, η οποία αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα.

Μια αντρική συζήτηση σχετικά με την περιποίηση προσώπου περιορίζεται συνήθως σε προϊόντα ξυρίσματος, όμως αυτό δεν βοηθά στην αναζήτηση μιας υγιούς επιδερμίδας.

Έτσι, οι άντρες δεν γνωρίζουν πώς να επιτύχουν ένα καλά περιποιημένο πρόσωπο.

Ήρθε η Ώρα να Πάμε Πέρα από το ΜούσιΗ περιποίηση του προσώπου αφορά και τους άντρες. Ό,τι δεν ήξερες σχετικά με το πρόσωπό σου τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του.

Οι περισσότεροι άντρες ασχολούνται με το μούσι τους και δεν ενδιαφέρονται για την προστασία της επιδερμίδας τους, θεωρώντας ότι η περιποίηση του προσώπου είναι κάτι θηλυπρεπές.

Η περιποίηση του προσώπου είναι κάτι που αφορά όλους και φυσικά δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να γεμίσεις το μπάνιο σου με ροζ και λουλουδάτα, γυναικεία μπουκαλάκια.

Για αυτό θα πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι σοβαρά την περιποίηση του προσώπου σου, πέραν από το μούσι σου.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις μερικές συμβουλές περιποίησης που θα κάνουν την διαφορά.

 #1. Προστασία Απέναντι στην Υπεριώδη ΑκτινοβολίαΗ περιποίηση του προσώπου αφορά και τους άντρες. Ό,τι δεν ήξερες σχετικά με το πρόσωπό σου τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του.

Η βλάβες που προκαλεί η υπεριώδης ακτινοβολία στο δέρμα είναι πολύ σημαντικές. Ο καρκίνος του δέρματος είναι ο πιο συνηθισμένος καρκίνος και οφείλεται στην υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

Η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες του ήλιου προκαλεί επίσης σημάδια γήρανσης, ρυτίδες και εγκαύματα.

Η υπεριώδης ακτινοβολία διακρίνεται σε ακτινοβολία UVA και UVB. Η διαφορά τους είναι στο μήκος κύματος, το οποίο είναι μεγαλύτερο στις UVA.

Οι ακτίνες UVB μπορούν να απορροφηθούν από το δέρμα(αυτές προκαλούν το έγκαυμα), αλλά οι  UVA, οι οποίες είναι το 95% της ακτινοβολίας του ήλιου, εισχωρούν στο δέρμα και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες.

Η ακτινοβολία σε συνδυασμό με τους ρυπαντές που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα δημιουργούν ελεύθερες ρίζες, δηλαδή ασταθή μόρια τα οποία έχουν ένα ασύζευκτο ηλεκτρόνιο. Οι ελεύθερες ρίζες καταστρέφουν τα κύτταρα του δέρματος.

Επομένως, είναι απαραίτητη η περιποίηση του προσώπου, και όχι μόνο, με την χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

#2. Η Αντρική Επιδερμίδα Είναι πιο ΕλαιώδηςΗ περιποίηση του προσώπου αφορά και τους άντρες. Ό,τι δεν ήξερες σχετικά με το πρόσωπό σου τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του.

Η αντρική επιδερμίδα όχι μόνο είναι πιο σκληρή, αλλά τείνει να είναι ιδιαίτερα ελαιώδης. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται καθαρισμός των πόρων του δέρματος, χωρίς όμως να απομακρυνθεί τελείως το έλαιο και η φυσική υγρασία.

Η περιποίηση του προσώπου με την χρήση ειδικών προϊόντων είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το δέρμα σου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και το πρόσωπο σου θα είναι καθαρό, λαμπερό, φρέσκο και ενυδατωμένο.

#3. Το Καθημερινό Ξύρισμα Μπορεί να Σκληρύνει την ΕπιδερμίδαΗ περιποίηση του προσώπου αφορά και τους άντρες. Ό,τι δεν ήξερες σχετικά με το πρόσωπό σου τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του.

Το καθημερινό ξύρισμα μπορεί να κάνει την επιδερμίδα σου πολύ σκληρή και να αφήσει μαύρα στίγματα.

Η περιποίηση του προσώπου σου σε αυτή την περίπτωση είναι αρκετά εύκολη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια κρέμα ξυρίσματος, αντί για αφρό. Η κρέμα ξυρίσματος δημιουργεί ένα προστατευτικό στρώμα, που θα σε βοηθήσει να αποφύγεις τους ερεθισμούς και θα βελτιώσει την κίνηση της λεπίδας πάνω στο δέρμα.

Το καθημερινό ξύρισμα είναι μια δραστηριότητα που θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας, όταν έρθει η ώρα να υπηρετήσεις την θητεία σου.

Αν είσαι στρατιώτης ή αν έρχεται η ώρα να υπηρετήσεις και είσαι σε σχέση, δες την συζήτηση μας στην εκπομπή Apla+Andrika, για να μάθεις πώς να διαχειριστείς την κατάσταση.

#4. Η Κούραση και το Στρες Δημιουργούν Μαύρους ΚύκλουςΗ περιποίηση του προσώπου αφορά και τους άντρες. Ό,τι δεν ήξερες σχετικά με το πρόσωπό σου τα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του.

Μια βραδιά στα μπαράκια ή μια κουραστική, γεμάτη άγχος μέρα στην δουλειά θα δημιουργήσουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σου.

Η χρήση ενός ειδικού προϊόντος ,συνήθως σε μορφή τζελ, θα ενυδατώσει την περιοχή και θα σε κάνει να δείχνεις φρέσκος και ξεκούραστος.

Γενικά, το μήνυμα των δερματολόγων προς τους άντρες όλου του κόσμου, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, είναι ότι η περιποίηση του προσώπου παίζει ρόλο και θα σε βοηθήσει να δείχνεις ελκυστικός και νεότερος για περισσότερο καιρό.

Συνήθως, όταν οι άντρες συζητούν για διατήρηση της υγείας τους, σκέφτονται την καλή διατροφή και την γυμναστική, αγνοώντας όμως την σημαντικότητα της περιποίησης του προσώπου.

Τώρα που γνωρίζεις τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιδερμίδα σου, θα μπορείς να κάνεις το βήμα και να ασχοληθείς σοβαρά, από εδώ και στο εξής, με την περιποίηση του προσώπου σου .

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Αν θέλεις να μάθεις τρόπους να βελτιώσεις το στυλ και την συνολική σου εικόνα, κάνε κλικ εδώ.

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.