Γιατί ο Καλός Βραδινός Ύπνος Είναι Αναντικατάστατος

Ο καλός βραδινός ύπνος είναι πράγματι αναντικατάστατος και δεν πρέπει να λείπει από κανέναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τσέκαρε γιατί!

Ο ποιοτικός νυχτερινός ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία κάθε ανθρώπου. Για την ακρίβεια, είναι εξίσου σημαντικός με το φαγητό και με την άσκηση.

Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής συχνά δεν επιτρέπει ο ύπνος να είναι πλήρης και σύμφωνα με αρκετές έρευνες οι άνθρωποι πλέον δεν κοιμούνται τόσο όσο παλιότερα και ο ύπνος δεν είναι τόσο ποιοτικός.

Παρακάτω θα δούμε τους λόγους για τους οποίους ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι αναντικατάστατος.

#1. Ο Κακός Ύπνος Συμβάλλει στην Αύξηση του ΒάρουςΟ καλός βραδινός ύπνος είναι πράγματι αναντικατάστατος και δεν πρέπει να λείπει από κανέναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τσέκαρε γιατί!

Ο κακός ύπνος έχει συνδεθεί με την αύξηση του βάρους, καθώς οι άνθρωποι που κοιμούνται λίγο τείνουν να ζυγίζουν περισσότερο σε σχέση με αυτούς που κοιμούνται επαρκώς.

Μάλιστα, η έλλειψη ύπνου είναι ένας από τους παράγοντες που σχετίζονται με την παχυσαρκία, καθώς επηρεάζονται ορμόνες που σχετίζονται με την όρεξη, γι’ αυτό ο ύπνος είναι απαραίτητος για όποιον θέλει να ελέγξει το βάρος του.

Συγκεκριμένα, όσοι κοιμούνται καλά, έχουν υψηλότερα επίπεδα λεπτίνης, που είναι η ορμόνη που ρυθμίζει την όρεξη.

#2. Ο Καλός Ύπνος Βελτιώνει την ΠαραγωγικότηταΟ καλός βραδινός ύπνος είναι πράγματι αναντικατάστατος και δεν πρέπει να λείπει από κανέναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τσέκαρε γιατί!

Ο ύπνος είναι σημαντικός για την λειτουργία του εγκεφάλου και συγκεκριμένα, για την συγκέντρωση, την απόδοση και την παραγωγικότητα.

Όλα τα παραπάνω, επηρεάζονται σημαντικά από την έλλειψη ύπνου και μάλιστα σύμφωνα με έρευνες το αποτέλεσμα είναι παρεμφερές με αυτό της κατανάλωσης αλκοόλ.

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι ο καλός ύπνος βελτιώνει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, καθώς και την μνήμη, τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικους.

Ιδιαίτερα η έλλειψη της φάσης REM του ύπνου μπορεί να επιφέρει προβλήματα στην μνήμη και στην συγκέντρωση, καθώς σε αυτή τη φάση ο εγκέφαλος αποθηκεύει και ταξινομεί τις πληροφορίες.

#3. Βελτιστοποιεί τις Αθλητικές ΕπιδόσειςΟ καλός βραδινός ύπνος είναι πράγματι αναντικατάστατος και δεν πρέπει να λείπει από κανέναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τσέκαρε γιατί!

Αν ασχολείσαι με τον αθλητισμό, θα γνωρίζεις ήδη ότι η ξεκούραση και ο ύπνος είναι εξίσου σημαντικά με την προπόνηση.

Ο ποιοτικότερος και περισσότερος ύπνος συμβάλλουν στην βελτίωση των επιδόσεων, καθώς ο οργανισμός ξεκουράζεται πλήρως και αναδομούνται οι μυϊκές ομάδες, για να είναι έτοιμες για τον επόμενο αγώνα ή την επόμενη προπόνηση.

Αν θέλεις να γυμνάζεσαι, αλλά δεν στο επιτρέπει ο χρόνος ή τα οικονομικά σου, μπορείς κάλλιστα να αθλείσαι στο σπίτι.

#4. Κακός Ύπνος Σημαίνει Ρίσκο για την ΚαρδιάΟ καλός βραδινός ύπνος είναι πράγματι αναντικατάστατος και δεν πρέπει να λείπει από κανέναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τσέκαρε γιατί!

Είναι γνωστό ότι ο ύπνος και συγκεκριμένα η ποιότητα και η διάρκεια του έχουν μεγάλη επιρροή στην υγεία.

Η έλλειψη ύπνου είναι ένας από τους παράγοντες που πιστεύεται ότι οδηγεί σε καρδιακές νόσους.

#5. Ο Ύπνος Επηρεάζει τον Μεταβολισμό της ΓλυκόζηςΟ καλός βραδινός ύπνος είναι πράγματι αναντικατάστατος και δεν πρέπει να λείπει από κανέναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τσέκαρε γιατί!

Ο περιορισμένος ύπνος επηρεάζει τα επίπεδα σάκχαρου στο αίμα και μειώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.

Σε έρευνες που έγιναν παρατηρήθηκε ότι η έλλειψη ύπνου για 6 συνεχείς ημέρες προκάλεσε συμπτώματα προ-διαβήτη, τα οποία χρειάστηκαν μια εβδομάδα για να εξαφανιστούν.

Έχει φανεί ότι όσοι δεν κοιμούνται επαρκώς έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

#6. Ο Κακός Ύπνος Συνδέεται με την ΚατάθλιψηΟ καλός βραδινός ύπνος είναι πράγματι αναντικατάστατος και δεν πρέπει να λείπει από κανέναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τσέκαρε γιατί!

Ζητήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη συνδέονται με τον κακό ύπνο και τις διαταραχές του.

Έχει βρεθεί ότι 90% των ανθρώπων με κατάθλιψη παραπονιούνται γιατί ο ύπνος τους είναι κακής ποιότητας.

Ακόμη, αυτοί που υποφέρουν από αϋπνίες αναφέρεται ότι έχουν μεγάλα ποσοστά κατάθλιψης.

#7. Ο Ύπνος Βελτιώνει το ΑνοσοποιητικόΟ καλός βραδινός ύπνος είναι πράγματι αναντικατάστατος και δεν πρέπει να λείπει από κανέναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τσέκαρε γιατί!

Ακόμη και μικρή απώλεια ύπνου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Βρέθηκε συγκεκριμένα ότι οι άνθρωποι που ο ύπνος τους περιορίζεται σε διάρκεια κάτω των 7 ωρών έχουν 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ακόμη και ένα απλό κρύωμα, σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται άνω των 8 ωρών.

#8. Ο Ύπνος Επηρεάζει τις Αντιδράσεις και την ΚοινωνικότηταΟ καλός βραδινός ύπνος είναι πράγματι αναντικατάστατος και δεν πρέπει να λείπει από κανέναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τσέκαρε γιατί!

Αν δεν κοιμάσαι καλά, μειώνεται η ικανότητα σου να αλληλεπιδράσεις κοινωνικά με άλλους ανθρώπους.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο κακός ύπνος επηρεάζει την ικανότητα αναγνώρισης κοινωνικών στοιχείων και της επεξεργασίας συναισθηματικών πληροφοριών.

Μπορεί να είσαι κοινωνικός, αλλά να δυσκολεύεσαι να φλερτάρεις. Μάθε τι συμβαίνει και τι μπορείς να κάνεις για αυτό στο επεισόδιο του Apla+Andrika που ακολουθεί

Είμαι Κοινωνικός Αλλά Δε Φλερτάρω - Apla + Andrika #077

#9. Κάνει Καλό στην ΕπιδερμίδαΟ καλός βραδινός ύπνος είναι πράγματι αναντικατάστατος και δεν πρέπει να λείπει από κανέναν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τσέκαρε γιατί!

Ο ύπνος έχει μερικά στάδια που το κάθε ένα επιτελεί τον σκοπό του. Το τρίτο και ο τέταρτο στάδιο του ύπνου εκκρίνουν την αυξητική ορμόνη, η οποία εκτός από την συμβολή στις αθλητικές σου επιδόσεις έχει και ιδιότητες κατά της γήρανσης.

Η έκκριση της ορμόνης έχει ως αποτέλεσμα να έχεις καλύτερη επιδερμίδα και να δείχνεις νεότερος.

Τσέκαρε το παρακάτω βίντεο με τις συμβουλές του Θέμη, για να περιποιηθείς καλύτερα το σώμα σου.

Tips Περιποίησης Για Να Προσέχεις τις Λεπτομέρειες!

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Θέλεις να βελτιώσεις το βιοτικό σου επίπεδο και δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις; Μάθε περισσότερα εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.