Γλώσσα Σώματος και Έλξη! Ποιες Κινήσεις Βρίσκουν Ελκυστικές οι Γυναίκες

Η γλώσσα σώματος παίζει καθοριστικό ρόλο στο φλερτ. Υπάρχουν όμως κάποιες κινήσεις που είναι πάντα ελκυστικές. Διάβασε ποιες.

Γλώσσα Σώματος Kαι Έλξη!

Οι γυναίκες είναι πάρα πολύ καλές στο να διαβάζουν τη γλώσσα σώματος και αυτός είναι ο λόγος που είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποιες κινήσεις βρίσκουν ελκυστικές.

Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που φαίνεται μέσω της γλώσσας σώματος και είναι πολύ σημαντική στο φλερτ. Είναι πολύ βασικό να έχεις αυτοπεποίθηση και οι κινήσεις σου να είναι σε συνάρτηση με αυτή, ώστε να το αποδεικνύουν.

Βέβαια είναι εξίσου πολύ σημαντικό να γνωρίζεις ποιες συμπεριφορές σου καταστρέφουν την έλξη, όπως μπορείς να τσεκάρεις στο παρακάτω βίντεο:

Οι ελκυστικές κινήσεις που γίνονται επιτηδευμένα, χωρίς να φαίνεται ότι διαθέτεις αυτοπεποίθηση δεν θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το καλό είναι ότι όταν προσπαθείς συνειδητά να αλλάξεις την γλώσσα του σώματος, τότε αλλάζει μαζί και η συμπεριφορά.

Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι κινήσεις που οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικές σε έναν άντρα:

#1. Γλώσσα Σώματος Και Καλή Στάση

Αυτό δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση και δεν αποτελεί έκπληξη ότι η καλή στάση δείχνει στους ανθρώπους γύρω σου ότι αισθάνεσαι άνετα με το σώμα σου και ότι διαθέτεις αυτοπεποίθηση.

Οι άνθρωποι που είναι ανασφαλείς έχουν συνήθως μια άσχημη στάση, καμπουριάζουν και γενικά προσπαθούν να φαίνονται όσο το δυνατόν λιγότερο.

Η ελκυστική στάση προϋποθέτει οι ώμοι σου να είναι πίσω και το στήθος έξω και ψηλά. Αν δεν σου βγαίνει φυσικά, θα χρειαστεί να κάνεις λίγη πρακτική στο σπίτι σου, μπροστά από έναν καθρέφτη. Βρες την θέση εκείνη που σε κάνει να δείχνεις άνετος και χαλαρός και κράτησε την εικόνα στο μυαλό σου.

Κάθε φορά που θα πιάνεις τον εαυτό σου να καμπουριάζει, θα φέρνεις την εικόνα αυτής της θέσης στο μυαλό σου και θα προσαρμόζεσαι ανάλογα.

Επίσης, η γυμναστική θα σε βοηθήσει να έχεις μια καλύτερη και περισσότερο ελκυστική στάση.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι να μην σταυρώνεις τα χέρια σου, καθώς αυτή είναι μια από τις κινήσεις που δεν είναι ελκυστικές για τις γυναίκες. Το σώμα σου πρέπει να δείχνει ανοιχτό και να αποπνέει θερμότητα. Τα σταυρωμένα χέρια είναι μια κίνηση που δείχνει ότι διαφωνείς με κάτι ή ότι κρατάς αμυντική και ψυχρή στάση.

#2. Πάρε Τον Χώρο Που Σου Αναλογεί

γλώσσα σώματος

Μια από τις κινήσεις που οι γυναίκες βρίσκουν ελκυστικές είναι όταν ένας άντρας καταλαμβάνει τον χώρο που του αναλογεί, χωρίς να στριμώχνεται σε κάποια γωνιά. Αυτό δείχνει ότι ο άντρας διαθέτει αυτοπεποίθηση και τον κάνει να ξεχωρίζει. Επίσης, δείχνει ότι αισθάνεται άνετα.

Όπως αναφέραμε και στην περίπτωση της σωστής στάσης, οι άνθρωποι που είναι νευρικοί ή ανασφαλείς τείνουν να προσπαθούν να πιάσουν όσο λιγότερο χώρο γίνεται, σε μια υποσυνείδητη προσπάθεια να περάσουν απαρατήρητοι.

Το ότι πρέπει να καταλαμβάνεις τον χώρο που σου αναλογεί, βέβαια δεν σημαίνει ότι θα απλώνεσαι παντού, χωρίς να αφήνεις χώρο για οποιονδήποτε άλλο. Μια τέτοια αγενής συμπεριφορά, θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα – δεν θα είναι καθόλου ελκυστική.

#3. Γλώσσα Σώματος Και Έλξη : Αργές Κινήσεις

Γενικά προσπάθησε να μην κάνεις περιττές κινήσεις. Πολλοί άντρες συνηθίζουν να μετακινούν το βάρος τους από το ένα πόδι στο άλλο, να κουνάνε έντονα τα χέρια όταν μιλούν, να μιλούν πολύ γρήγορα και να κάνουν διάφορες νευρικές κινήσεις, σαν να έχουν πιει πολύ καφέ!

Όλα αυτά δείχνουν νευρικότητα και αμηχανία. Κάνοντας λιγότερες περιττές κινήσεις δείχνεις πιο συγκεντρωμένος και πιο συγκροτημένος, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσεις να ελέγξεις τις κινήσεις σου.

Οι αργές κινήσεις είναι ελκυστικές και σε κάνουν να δείχνεις πιο φυσικός και άνετος. Προσπάθησε οι κινήσεις σου όταν περπατάς ή όταν μιλάς με άλλους ανθρώπους να είναι ομαλές.

Εκτός από ελκυστικές, οι αργές, ομαλές κινήσεις θα σε κάνουν να αισθάνεσαι ο ίδιος περισσότερο άνετος και πιο χαλαρός.

#4. Φέρε Τα Πόδια Σου Στο Πλάι

γλώσσα σώματος

Όταν αλληλεπιδράς με μια γυναίκα που μόλις γνώρισες, μην στρέφεις το σώμα σου αμέσως προς το μέρος της. Προσπάθησε να διατηρηθείς ελαφρώς στο πλάι, ούτως ώστε μόνο το πρόσωπο σου να κοιτάζει προς το μέρος της.

Αυτό μπορείς να το κάνεις φέρνοντας τα πόδια σου στο πλάι. Έτσι το σώμα σου θα ακολουθήσει. Αυτό θα δώσει μια εντύπωση ότι είσαι έτοιμος να φύγεις και μπορεί να μειώσει την ένταση της στιγμής και να κάνει και τις δύο πλευρές να αισθανθούν άνετα.

#5. Κράτησε Το Ποτό Σου Στο Πλάι

Οι περισσότεροι άντρες όταν βγαίνουν για ποτό σε ένα μπαρ ή club κρατούν το ποτό τους μπροστά στο ύψος του στήθους τους. Αυτή είναι μια από τις κινήσεις που δεν μπορούν να θεωρηθούν ελκυστικές, αντιθέτως μοιάζει σαν να προβάλλεις μια ασπίδα, που σε κάνει να δείχνεις κλειστός (αντίστοιχα με τα σταυρωμένα χέρια).

Όταν όμως κρατάς το ποτό στο πλάι, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η  στάση σου δείχνει πιο ανοικτή και χαλαρή και αυτό εκλαμβάνεται ως θετικό από τις γυναίκες.

Αν βέβαια, εκεί που είσαι επικρατεί συνωστισμός, υπάρχει κίνδυνος περνώντας κάποιος να σου χύσει άθελα του το ποτό, οπότε προσάρμοσε τον τρόπο που το κρατάς αναλόγως.

#6. Γλώσσα Σώματος Και Έλξη : Επαφή Με Τα Μάτια
επαφή με τα μάτια

Λίγες κινήσεις είναι τόσο ελκυστικές όσο η επαφή με τα μάτια. Η διατήρηση της οπτικής επαφής παίζει κρίσιμο ρόλο στο φλερτ και είναι σημαντικό εργαλείο.

Αν κάνεις τα πάντα σωστά, αλλά δεν μπορείς να διατηρήσεις οπτική επαφή και αντί αυτού κοιτάζεις γύρω-γύρω ή ακόμη χειρότερα κοιτάζεις κάτω, τότε δείχνεις αδύναμη γλώσσα του σώματος. Αυτό είναι κάτι που αν σου συμβαίνει θα πρέπει να το δουλέψεις και να το διορθώσεις με πρακτική εξάσκηση.

#7. Γλώσσα Σώματος Και Έλξη : Αρρενωπό Βάδισμα

Όπου και αν βρίσκεσαι, στο γραφείο, στον δρόμο ή σε κάποιο μπαρ, ο τρόπος βαδίσματος είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις σε μια γυναίκα.

Το αρρενωπό βάδισμα είναι αργό και ελεγχόμενο με ισορροπημένα βήματα, τα οποία δεν είναι ούτε τεράστια, ούτε πολύ μικρά. Το ιδανικό μήκος του διασκελισμού είναι όσο το μήκος των ώμων.

#8. Το Χαμόγελο

Tο χαμόγελο είναι αναπόσπαστο κομμάτι της γλώσσας του σώματος και είναι από τις κινήσεις που όλοι βρίσκουν ελκυστικές. Το χαμόγελο είναι ένα πανίσχυρο όπλο για κάθε άντρα που φλερτάρει.

Tο αυθεντικό, αληθινό χαμόγελο είναι κάτι που δείχνει ότι περνάς καλά και προκαλεί θετική διάθεση και στον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου. Όταν χαμογελάσεις σε μια γυναίκα και εκείνη ανταποδώσει, είναι ένα καλό σημάδι ότι ενδιαφέρεται.

Οι ελκυστικές αυτές κινήσεις μπορούν να κάνουν την διαφορά και να στείλουν στην γυναίκα το μήνυμα ότι είσαι ανοιχτός, διαθέτεις αυτοπεποίθηση και άλλα αρρενωπά χαρακτηριστικά, ότι ενδιαφέρεσαι για εκείνη και ότι είσαι προσεγγίσιμος.

Αντίστοιχα σημεία της γλώσσας του σώματος μιας γυναίκας μπορούν να δείξουν το ενδιαφέρον της, όπως μπορείς να δεις στο ακόλουθο βίντεο:

Τέλος, η γλώσσα σώματος είναι μια μορφή επικοινωνίας πίσω από αυτά που λέτε όταν μιλάτε. Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος δείχνει ότι θέλει να κλιμακώσει την προσέγγιση, τόσο πιο πολύ το αποτέλεσμα θα κριθεί από τη σωστή γλώσσα σώματος.

Όπως όταν σου συμβαίνει μια γυναίκα να γέρνει προς το μέρος σου, εσύ αυτόματα καταλαβαίνεις από τη γλώσσα σώματος ότι υπάρχει έλξη, έτσι κι εσύ με παρόμοιους τρόπους θα εκφραστείς και θα γίνεις ακαταμάχητος.

Τα επόμενα καλύτερα άρθρα που μπορείς να διαβάσεις:

Η γλώσσα του σώματος λέει πολλά κατά την διάρκεια του φλερτ και το σημαντικότερο είναι ότι μαθαίνεται, δες εδώ για περισσότερα.

Βρες το βιβλίο μας Άνδρας Αξίας εδώ.

Καλή συνέχεια

Το MenOfStyle.gr είναι το site της πρώτης ομάδας επαγγελματικής εκπαίδευσης, ανάπτυξης και εξέλιξης των προοπτικών των ανδρών στις σχέσεις τους με τις γυναίκες, στα ραντεβού, στην αρρενωπότητά τους, στις κοινωνικές τους δεξιότητες, στην αυτοπεποίθησή τους και στην αυτοβελτίωσή τους. Κύριος σκοπός της είναι η μελέτη και η εξέλιξη των κοινωνικών δυναμικών που αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων και ειδικώς κατά την αλληλεπίδραση ενός άνδρα με μια γυναίκα. Με καθημερινή αρθρογραφία, σεμινάρια και events η ομάδα μας, είναι η πρώτη, πιο οργανωμένη και ολοκληρωμένη προσέγγιση σε θέματα flirting, socializing & self improvement στην Ελλάδα.