Το Καλύτερο Θέμα Συζήτησης για να Κάνεις Κουβέντα Μαζί της!

Όταν ξεκινούσα την συστηματική και με μεθοδολογία προσέγγιση γυναικών, όπως και εσύ, είχα στο μυαλό μου την ανάγκη για ενδιαφέροντα θέματα συζήτησης.

Μετά από πολύ ψάξιμο και εφαρμογή, ένα από τα αγαπημένα μου θέματα συζήτησης, όχι μόνο όταν μιλάω με γυναίκες, αλλά και γενικά,  έγιναν τα ταξίδια.

Και αυτό γιατί κάθε ταξίδι είναι πολυδιάσταστο θέμα. Μπορείς να το αναπτύξεις από πολλές σκοπιές και να το εξετάσεις από διαφορετικά πρίσματα οπότε ακόμα και όταν μιλάς για ένα διήμερο ταξίδι στην κοντινή και προσιτή για εμάς Ρώμη, να είναι το ίδιο ενδιαφέρον με το μακρινότερο και εξωτικότερο Περού.

dream1

Από τον προορισμό μέχρι και την παρέα. Από το πώς περνάς τον χρόνο σου εκεί μέχρι και το πώς θα φθάσεις.

Ακριβώς επειδή έχει τόσο πολύ ενδιαφέρον ως θέμα συζήτησης και μια τέτοια κουβέντα σε μεταφέρει έστω και νοητά κάπου μακριά από την ενδεχομένως βαρετή πραγματικότητα και καθημερινότητα, την απολαμβάνουν σχεδόν όλοι.

Πόσο μάλλον οι γυναίκες, που εκτιμούν τις νοητές βόλτες ίσως περισσότερο από όσο εμείς οι άνδρες.

Και μάντεψε ποια είναι η καλύτερη εποχή για να κάνεις τέτοιου είδους κουβέντες; Καλά μάντεψες.

Το καλοκαίρι. Που όλοι έχουν τις άδειές του, ο κόσμος είναι πιο χαλαρός, θέλει να κάνει τα μπανάκια του και όλο και κάπου σκέφτεται, θέλει και ετοιμάζει τις αποδράσεις του.

sea

Όταν επικοινωνείς με μια γυναίκα και έχετε ως θέμα συζήτησης τα ταξίδια δείχνεις :

Α) Έμπειρος. Ο πολυταξιδευμένος εμπνέει την αίσθηση του ότι είναι έμπειρος και γνώστης.

Β) Περιπετειώδης. Αυτός που κάνει ταξίδια εκτιμά την περιπέτεια και απολαμβάνει όσα το φέρνει το καινούριο.

Γ) Ενδιαφέρων. Με πολλές ιστορίες να διηγηθείς και πολλά πράγματα να της δείξεις και να της μάθεις.

Και όλα αυτά όπως αντιλαμβάνεσαι είναι πολύ ελκυστικά για αυτήν ή σε ανεβάζουν στα μάτια της.

Παράλληλα, λόγω της πολυδιάστατης φύσης του, είναι ανεξάντλητο. Μπορεί να ξεκινήσετε να μιλάτε για τον προορισμό και να καταλήξετε να μιλάτε για το δίκτυο συγκοινωνίας σε ένα απομακρυσμένο χωριό που έτυχε να βρεθείτε.

Τέλος, πολύ εύκολα μπορείς να περάσεις σε λεκτικό παιχνίδι ρόλων – role playing και να βάλεις την γυναίκα σε μια κατάσταση να σκέφτεται πως θα ήταν ένα ταξίδι μαζί σου ή ακόμα και να κλιμακώσεις την κατάστασή σας.

Παράδειγμα
 Αν της περιγράψεις μια φάση σε μια παραλία ενός προοορισμού που ήσουν και με τα λόγια της περιγραφής την μεταφέρεις εκεί και ξαφνικά της πεις. «Θα σου άρεσε πάρα πολύ να ήσουν εκεί είμαι σίγουρος, ειδικά την ώρα που θα απολάμβανες μετά την βουτιά το δροσερό κοκτέιλ από το beach bar. Θα χρειαζόταν να μου βάζεις αντηλιακό στην πλάτη βέβαια αλλά οκ θα τα βρούμε.»

 

sunny

Άρα αξιοποιώντας τα ταξίδια ως θέμα συζήτησης, βοηθάς τον εαυτό σου :

Α) Να γίνει ενδιαφέρων και ελκυστικός

Β) Να καλύψει εν πολλοίς το «Τι άλλο να της πω» ή το «τι θα πω παρακάτω».

Γ) Να φέρεις στο προσκήνιο το «κάνουμε κάτι μαζί» πριν καν της ζητήσεις να βγειτε ραντεβού ή να κλιμακώσεις ερωτικά.

Αν χρειάζεσαι και άλλα θέματα συζήτησης μπορείς να δεις εδώ. Αλλά αν θες να δημιουργείς ανεξάντλητη ροή συζήτησης με γυναίκες, τότε πρέπει να πατήσεις παρακάτω.

εαυτό

 

Αν δεν έχω κάνει ταξίδια;

Αν δεν είσαι ένας πολυταξιδεμένος τύπος, έχω να σου πω δύο πράγματα.

Α) Να γίνεις. Δεν έχει να κάνει μόνο με τις γυναίκες. Τα ταξίδια ανοίγουν μυαλό και μάτια.

Β) Μη σκας. Κάνε τα παρακάτω:

  1. Σίγουρα θα έχεις κάνει κάποιο κοντινό. Η μονοήμερη με την παρέα στο Σούνιο την Κυριακή, μπορεί να έχει ίδια αξία ως θέμα συζήτησης με το μια βδομάδα στο Εδιμβούργο.

Η παρέα που πήγες, το τι κάνατε, οι αστείες ιστορίες, το πώς ένιωθες, οι ομορφιές που είδες, αν περιγραφούν με τον ίδιο τρόπο, έχουν ίδια ακριβώς επίδραση στην κουβέντα σας.

  1. Να λες για ταξίδια που σκέφτεσαι να πας. Το ιδανικό ονειρεμένο ταξίδι που θες να πας χρόνια ή κάποιο που ετοίμαζες και δεν έκατσε και ψάχνεις την κατάλληλη παρέα για να πας.

Είναι αρκετό να πεις το τι θα κάνεις όταν πας, αρκεί να δείξεις τον ενθουσιασμό του πόσο το θες.

  1. Να μιλήσεις για ταξίδια και προορισμούς που είδες σε κάποιο ντοκιμαντέρ ή διάβασες. Δεν χρειάζεται να πεις ψέματα ότι έχεις πάει, αλλά όπως σε τράβηξε και σου κίνησε το ενδιαφέρον το εν λόγω ντοκιμαντέρ ή άρθρο, έτσι θα τραβήξει και τους άλλους.

Μετέφερε τις ωραίες πληροφορίες, περιέγραψε πως φαντάζεσαι ότι θα είναι ή τι θα έκανες αν πήγαινες.

Μέχρι την επόμενη φορά.

 

 

Spiros
administrator
Εκτός από επικοινωνιακός, ο Spiros είναι μια αξιόπιστη και φερέγγυα προσθήκη σε κάθε ομάδα, είτε έχει την ηγεσία είτε όχι. Η αποτελεσματική Διαχείριση Κρίσεων και η εξαιρετική διαχείριση της Πίεσης, που προκύπτουν από τα χρόνια εργασιακής του εμπειρίας σε απαιτητικό – ανταγωνιστικό περιβάλλον, εμπνέει την αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα μέλη της ομάδας .